Vyber reproduktoru k pc na hudbu

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Každej z monitorů má svý napájení, stejně jako i ovládání. Na monitorech bývá často možnost úpravy výšek či basů vzhledem k umístění v místnosti. U KRKů je tam citlivé nastavení výšek od -2 do +1dB. Volume -30dB do +6dB.

Obrázek

Mezi sebou se monitory nepropojují. Signálová cesta je pro každý zvlášť, čili ze zvukovky jde stereo a pak to musíš rozhodit do L a P monitorů. Hlasitost ovládáš pouze softwareově (mixem, nebo musíš mít nějaký pasivní ovladač, nejlepší je samozřejmě mixážní pult... Čili, aktivní monitory jsou pro běžného uživatele PC asi složitá volba.
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

Provizorně si plánuju koupit 5.1 od Geniusu, které vždycky snadno prodám. A až budou prachy tak jdu právě do Tapco S-8.

Jen by mě zajímalo kolik z vás co je tady lehce haníte mělo tu čest je srovnat s jinýma a několikanásobně dražšíma ? Si přečtěte http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... e4db13b635

hlavně příspěvky od Martina
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Ja se rozhoduju mezi aktivnimi Tapco s8 nebo pasivnimi Alesis Monitor One Mk2 + zesilovac/receiver.

Nevite kde bych je mohl poslechnout nejlepe na jizni Morave?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

James.86 píše:Jen by mě zajímalo kolik z vás co je tady lehce haníte mělo tu čest je srovnat s jinýma a několikanásobně dražšíma ?
To, ze nejaky klucina napise na e-zone, ze jsou gut neznamena, ze je tomu opravdu tak.. :)
Jsou gut.. to samozrejme.. ale s poklesem cen, jak na jejich strane, tak na strane konkurence, uz zacinaji byt ponekud mene oblibene.. S8micky chvali hlavne lidi, kteri drive nic nezkusili a kteri produkuji v oblasti elektronicke muziky..
Muj nazor podle toho co me oci videly a usi slysely je jednoznacny.. prilis velka zvukova propast mezi obema menici, nadbytek basove slozky, mirne nepresne...
Asi tak.. jsou to dobry bedny, ale clovek k nim musi pristupovat tak, ze jde o to nejlevnejsi, co Mackie produkuje.. zadne zazraky tedy ocekavat nelze..
Volba mezi 10k za S8, nebo napr. KRKy za 20 je jasna.. Tapco musi z kola ven.. i za cenu polovicni ceny.. :)
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

KRKy dokážou jiskřit (hudebně :-)), ale občas mi přijdou dost suchý (hlavně bez barvy). Ty středy, které dají nahrávce barvu jim prostě malinko chybí, ale dá se na tom míchat. Polovina úspěchu je hlavně dobrá místnost (8'' repro už zvládne slušnej akustickej tlak na basech), což já nemám, a tak mi repro v koutě basuje víc než to druhé. Krom toho mě v jednom místě (H) rezonuje hlubší frekvence, takže to je další laborace :-)
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Tapca S8 jsem původně chtěl taky kupovat, zkončilo to trošku někde jinde. Jak psal KIMI9, monitory jsou občas suché....u míchaní to nevadí, ale na poslech to není to pravé.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ono zase takhle.. dostavame se tady k tem bednam z pohledu jejich urceni, tj. monitoring.. thread ale na podobna zarizeni kouka jako na bedny k PC..
Tady ale pozor.. ono samozrejme v pripade pouziti proste jako obyc bedynek lze S8 jedine doporucit.. za malo penez hodne muziky.. to jednoznacne..
Potreba je ale zduraznit, ze zakaznik nakonec s koupi nemusi byt spokojen.. monitory jsou totiz odvetvi, ktere neresi charakter zvuku, barvu apod.. jejich prioritou je naprosta nautralita.. porot by se hromada z vas pak mohla divit, ze bedny hrajou nejak tak plytce.. :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

přesně. ubude wow efektu, ubude dost basů - tedy neubude basů jako takovejch ale repráky zahrajou násobně věrněji což za následek bude mít úbytek toho basového svinstva, dunění, dozvuků a "basového šumu", a ještě jednou tolik se to zhorší po výměně za opravdu kvalitní zvukovou kartu. Juli@ se v základním nastavení tváří jako by nešla pod 100Hz, basy opravdu "nikde", ale přesto je to to nejlepší, přesné a přirozené co lze pořídit. Musím říct že nejsem ten správný labužník a přesto že jsem na hudbu a tedy aparát dost "náročný", tohle bych nepřekousl ani já. Není opravdu ŽÁDNÉ BUM A CINK :D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

A tak jaky typ beden k PC byste doporucili ciste k poslechu hudby aby byl maximalni zazitek? Zadne skladani, mixovani - proste nic.
Ja osobne posloucham elektronickou hudbu kde jsou basy dost dulezite a do ted jsem si myslel ze ty Tapco s8 by byli idealni...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jo.. ony jsou ty S8 na tohle idealni, ale spise jsem tim chtel rict, ze monitor proste hraje trochu jinak, nez bezna bedna.. jinak se ladi vyhybka.. odlisnemu cili je podrizena i konstrukce.. co se monitoringu a masteru tyce, resi se zde hlavne rozmisteni nastroji ve stereo spektru a potom ruzne chyby ve smyslu prehlednosti nahravky.. proto jsou monitory obecne zvukove spise plossi, bez nejakeho charakteristickeho zabarveni..

Pokud potom resit co za malo penez na muziku.. vubec se neni treba stydet za nejaky stary tesly a prehistoricky zesilovac.. inzeraty jsou casto lepsi volba, nez nakup novych monitoru.. tedy pokud jde jen o poslouchani muziky a ne tvorbu..

Napr. tohle se me za ty prachy jevi moc zajimavy.. osobne bych je opravdu chtel slyset uz jen z principu..
http://www.paudio.cz/index.php?sec=3&ka ... 0Agora%20B
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Maxtor: hezky jsi to napsal. Já bych jen doplnil poznámku, že třeba kamarádovi pasivní Tannoy Reveal + zesik Denon mi nikdy nezněly moc dobře. Proto jsem se trochu bál, když dorazili KRKy. Ovšem vzpomínám na to tak, že první věci, co jsem si pouštěl mi zněly úžasně. Dvojnásobek detailů, širší stereobáze a basy jsem ani tak neslyšel, jako spíš CÍTIL. Měl sem pocit, že sedím v režii nahrávacího studia a koukám na kapelu, co hraje v místnosti předemnou.

Časem samozřejmě euforie odpadla, ale KRKy opravdu dobře podávájí současnou hudbu (vymazlené top US RnB zní asi nejchutněji). Ale třeba Beatles z CD jsou naprosto bez chuti :-)
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Na tom denonu to musí znít hodně měkce a bez přehnaných detailů, to je klasický zvuk denonů. U pasivních beden fakt hodně záleží na tom, s jakým zesilovačem se zkombinují.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Tenkrát to byla taková mánie, kámoš tady od nás byl ve studiu u Rapmasters :lol: a tam viděl Tannoy + Denon a koupil si to samý. U něj to zas viděl týpek vod jedný metalový kapely a bez rozmyslu nakoupil totéž. Mě osobně to hraje (beru v potaz špatnou místnost) dost nabasovaně a ve spodku je to takové nepřehledné...

Jinak jsem viděl pitvu KRKů (made in china) a je to teda taky horor, až se kucííí podivovali na dím, že to tak nějak hraje. Ale ty operáky a zesilovače tam použitý jsou hroznej low end, nehledě na dílenské zpracování tištěných spojů, to je něco.

Dokonce snad i vyšší řada "V" se vyrábí v Číně, až High End je USA.
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Sem našel tu pitvu, tak se s vámi podělím. (Ten šikula měl problém s reklamací - a je ho KRK trpěl statickým šumem, tak se rozhodl, že si poradí sám).

Nechtěl bych nikoho odrazovat od značky KRK, ale buďme objektví a přiznejme si, že u konkurence (BEHRINGER, levná YAMAHA, TAPCO...) to nejspíš vypadá podobně:

http://www.fivefish.net/diy/RP8/default.asp
Naposledy upravil(a) KIMI9 dne čtv 6. zář 2007, 14:51, celkem upraveno 1 x.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Jojo ty KRKy sem viděl taky.....celkem drsné. Imho nejde o to, v jaké zemi je to vyrobené, tohle by si měl KRK pohlídat nebo na to dlabe. Můj NAD je taky made in China, ale provedení je fajn. U těch KRKů mě to upřímně celkem zklamalo, přece jen to jsou už celkem drahé bedny.
Edifier R1700BTs
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

To je prostě jen o konkurenci. Kolem roku 2000 nějaký KRKouni neměli potřebu se etablovat do konkurenčího boje a jeli pěkně svoje HighEnd žlutý děla, která se vyjímala v nejednom profi studiu. Mackie taky neměli potřebu zakládat TAPCO a dělat další konkure schopný Shity. Myslím, že tohle odstartovalo pár firem (BEHRINGER, SAMSON, ART, ESI...), které se zaměřili na nízkou cenu, domácího uživatele a kvalita byla (je) až na druhém místě.

Zažil jsem přechod E-MU coby ENSONIQUE (made in USA) pod CREATIVE (made in china). Měl sem drahej sekvencér (právě ten E-MU CREATIVE z Číny) a do signálové cesty se přimíchávala amplituda šumu, praskání a ruchů... V analogu to nebylo a digitál nikdo nedokázal opravit. Koncepčně skvělej nástroj, tak jsem později koupil USA verzi a obje sem měl votevřený. Věřte nebo ne, v každé škatuli byli jiné převodníky, jiné součástky a navíc ve verzi z Číny byly nějaké dráty mezi čipame, které v US verzi nejsou :lol:

To samý bych mohl napsat o zvukovce ECHO. Mám LAYLA 24/96 z roku 2000 (druhá generace) a zvukově je lepší než současné LAYLA 3G (třetí generace). Kvůli konkurenci byly použity horčí součástky atd.

Ach jo. :roll:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Já když si to tady kluci čtu,tak by mě opravdu zajímalo,co dneska koupit do domácnosti,aby s tim člověk byl spokojenej.Nejsem žádnej fajnšmekr přes hudbu a prakticky tomu vůbec nerozumím.
Nedávno jsem vyhodil z PC zvukovou kartu X-FI a nahradil ji M-Audio Revolution 7.1, která podle mých uší hraje daleko lépe(nevím jak bych to specifikoval,ale výšky a basy jsou daleko uhlazenější..).Zkoušel jsem i ESI Juli@ a podobné karty doma a můžu s klidem řici(podle mých uší),že pro domácí poslech hudby je M-Audio to pravé...

No tedka k té sestavě,uvažoval jsem,že si koupím Logitech Z-5500, které jsem slyšel hrát u kamaráda a co se týka výškových reproduktorů,tak se mě to velice libilo,nehrálo to špatně,ale co se týka subwoferu,tak ten nizkej kmitocet nehral nic moc no...20hz a niž to nezahraje ani omylem,ale to se dá čekat,už podle malého průměru basového reproduktoru.
Každopadně by mě zajímalo,jestli se v té cene do 10K dá koupit něco lepšiho nez je ten Logitech ?

Do nedávna jsem používal jako zesilovač, staričkou Teslu 820A a tam mě vyhořel koncovy stupen a jelikoz na tom porad neco nefungovalo a akorat jsem to porad opravoval,tak jsem se rozhodl ze na to kaslu a ze si koupim novej zesilovac a shodou okolnosti jsem doma nasel Sony F110,kterej nefungoval,ale podarilo se mě ho spravit, takze tedka pouzivam ten s 4 nejmenovany dvoupasmovy reproduktory do kazdyho rohu+Subwoofer od Bose(Acoustimass5 series 2). Nehraje to špatně ,ale zajimalo by mě jestli se vyplatí do něčeho PROFI vubec investovat ???
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Highlander: Naprosto ti rozumím... K M-AUDIO - Respekt. Nic víc mě nenapadá. M-AUDIO je firma, která nemá zájem protlačit se do profi studií, ale poskytuje uživateli rozumnou kvalitu do jeho domácího studia za slušné peníze a přes to se drží nad tou hladinou pomyslného odpadu. Zvukovky jsou fajn, maj dobře vyladěný drivery a slušný převodníky, které dobře šlapou se zbytkem švábů (třeba E-MU maj převodníky špičkový, ale v řetězci chipů maj shity od Creative a ovladače habrujou...).

S bednama ti neporadím, ale Logitechy, Geniusy apod. považuju pouze za "chrastítka" k ozvučení her nebo filmu. Hudba se na tom zprominutím dá pouze vydržet, nikoli však poslouchat. Je opravdu těžké tohle vysvětlovat, ale dobré reproduktory dokážou navodit atmosféru nahrávky, takovou, jakou jí zamýšlel autor či producent.

Je to rozdíl asi jako řídit letadlo v simulátoru a pak ve skutečnosti.
Ze simulátoru můžeš mít obrovskou radost, ale jakmile jednou zkusíš skutečnost, tak už není cesty zpět.

Cítit příjemné vibrace a akustický tlak je navíc léčivé pro naše orgány. :lol: Aspoň takhle sem přítelkyni objasnil mou investici :-D
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Highlander
Nenapsals, jestli chceš 5.1 nebo bys bral i stereo. Mezi 5.1 sestavami toho moc není, já osobně bych si asi připlatil a vzal M-Audio LX4 s tím rozšiřujícím setíkem na 5.1. Akorát bych pak musel pořádně pořešit ovládání.
Jak psal Kimi9, Logitech a spol. nejsou repro na poslech hudby, sám mám doma ještě Z-2300 a vím, jak hrají. Na filmy a hry bez připomínek, hudba se na tom poslouchat dá jen pokud nejsi zvyklý na lepší bedny. Pokud chceš jakš takš kvalitní zvuk, tak do 10K jedině stereo.
Edifier R1700BTs
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Jo já tyhle sestavy za chrastitka samozrejme povazuji o tom zádná,ale newim jestli neco lepsiho má smysl cpát do mistnosti 10x10 metru (muj pokoj).Treba mám v praci uz 3 roky Obrovskej reproduktor od Magnata (autoreproduktor) a rikal jsem si,ze bych z toho udelal subwofer.(presnej model nevim,ale má obrovskej magnet a prumer cca 30cm ? ) asi...proste reprak jako prase a nekde jsem videl, že nekdo s timto reproduktorem udelal velice hezkej domaci subwofer co mel cca 100L objem...takže si říkám,jestli si neudelat doma subwoofer a k tomu treba 2 pasmovy satelity, kde bych pouzil nějaky tlakovy dexony nebo neco podobnyho...Co se týka zesilovace tak Sony F110 nehraje sice spatne ,ale prijde me ze ta stara stoletá Tesla 820A hrála daleko lip(Aspon co se týka spodniho kmitoctu).

/edit: Sory klidne vezmu stereo,5.1 apd nepotrebuju...jde o hudbu ne filmy.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“