Ano, powershot jsem chválil. Abych řekl pravdu, chválím dodnes. A moje priority se opravdu trochu změnili. Mám nároky větší, musím to uznat, a ještě se mi možná zvětšej, to nemůžu popřít. rozdíl je v tom, že EOS 400D mi nabídne několikanásobně menší šum při násobně větším rozlišení. EOS 5D už mi takovýhle přestup nenabídne. Nebude to tak výhodné jako přechod z kompaktu na zrcadlovku za cenu 16500Kč.
abych uvedl konkrétně - EOS 40D nabízí více hejblátek a nastavení - já je pořádně ani neumím ovládnout! nabízí lepší ergonomii -něco z toho využiju, něco ne. Nabízí live-view. to nevyužiju nikdy. ani nechci využívat. nabízí (obrazněřečeno) o 10% menší šum. jenže cena je téměř o 80-90% větší.
Je to jako ty repráky u kterých jsi uvedl špatné typy - Z-2300 jsou podle mě sociální repráky s poměrně dobrým zvukem. Co je ale platné že se dají koupit nějaké Denony se znatelně lepším zvukem, když stojí 150k?
I kdybych to dokázal využít, a nakonec koupil dražší tělo, nikdy nebudu mít peníze na to abych koupil několik Lkových objektivů hodných toho fotoaparátu. Je to jako koupit si nového Hummera a nemít pak prachy na benzín