GF 8800GT/8800GTS (G92) - taktování a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Poofy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poofy »

Glimmerman píše:Při zvýšení napětí na 1.1V se mi podařilo dosahnout stabilně 700 jádro a 1674 shadery,bohužel Nibitor neumožnuje navýšení napětí pamětí,takže ty jdou max 940.Pokud někdo vím,jak zvednout napětí u pamětí,prosím,ať mi poradí.
Ten BIOS z EVGA SCC,který tady má odkaz jsem zkoušel,ale nvflash ho neveme,protože nesouhlasí ID.Taky by mě zajímalo,jak jste přisli na to,jaké napětí tento BIOS určuje pro paměti,když to nejde nikde vyčíst-Everest,Nibitor atd.Pokud by někdo našel odkaz na BIOS od Zotacu verze 8800GT-AMP(ta přetaktovaná)sem s ním.
prvni kdo zkusil preflashnout bios - dobry akorat napis jakou mas kartu a co presne si delal dik.

btw - ty vysledky ale nic moc ja mam 700/1700/2000 s 1.05V (Zotac 660/1600/1800 default)
E8400@4Ghz, X38-DS4, 4GB 1066 kingston, ATI HD4870 (840/4000), Samsung 275T ..atd
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Glimmerman »

Poměr 700 na 1700 je iluze.Realný je přesně takový jaký mám já.Je tady závislost mezi taktem GPU a shaderů,takto by to nikdy nevyšlo-700/1700(mrkni do RivaTuner monitoringu).
Paměť běhala taky na 2000,do té doby,než jsem spustil FEAR-PM.Tam se hned rozsypal obraz.Zajímavé je,že u Crysis to běhalo bez problémů.
S tím flashování jsem toho moc nevymýšlel,jenom příkaz nvflash a za to jméno souboru s BIOSem.Pak to nahlásilo,že ten BIOS z EVGA neodpovídá tomu,co tam už je.-tak nějak
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Glimmerman píše:S tím flashování jsem toho moc nevymýšlel,jenom příkaz nvflash a za to jméno souboru s BIOSem.Pak to nahlásilo,že ten BIOS z EVGA neodpovídá tomu,co tam už je.-tak nějak
Flash s parametry -4 -5 -6 :wink:
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Shit píše:
Glimmerman píše:S tím flashování jsem toho moc nevymýšlel,jenom příkaz nvflash a za to jméno souboru s BIOSem.Pak to nahlásilo,že ten BIOS z EVGA neodpovídá tomu,co tam už je.-tak nějak
Flash s parametry -4 -5 -6 :wink:
Nevíš,jak je to s tím napětí pamětí? Jde to u 8800GT zjistit??? Jak tady padlo ten BIOS od EVGA má vyšší hodnoty než default,ale netuším,kde na to přišli.....
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Napětí pamětí půjde asi zvýšit nějakým voltmodem, úpravou biosu to asi nebude možné...
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ght=8800gt
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

K tomu napětí.Vidím tady(Nibitor) 4 entries extra,3d,trhr,2d.Bohužel nevím,co znamená extra???
Ještě k tomu větráčku,jediné,co tady jde nastavit je teplota/otáčky pro 4 mody,ale jen v režimu critical,zbývající poožky jsou nefunkční.Pro bežné hraní v 3D modu to nikde nevidím.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nekdo na beyond3d psal,ze pri 1,3V dala 850mhz tusim,jen osefovat to chlazeni.Accelero S1 prej ocnutou(bez vmodu) s 12cm fenem uchladi paradne..
Poofy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poofy »

Glimmerman píše:Poměr 700 na 1700 je iluze.Realný je přesně takový jaký mám já.Je tady závislost mezi taktem GPU a shaderů,takto by to nikdy nevyšlo-700/1700(mrkni do RivaTuner monitoringu).
rivatuner mam je to samozrejme plus minus trochu jinak (ted presne nereknu nejsem u pc) a ramky jdou v pohode zatim ve vsech hrach takze to je spis problem fearu
E8400@4Ghz, X38-DS4, 4GB 1066 kingston, ATI HD4870 (840/4000), Samsung 275T ..atd
fab30
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fab30 »

takze moja s S maximalne 720/2000, chce to vmod.. lenze ako?
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

fab30 píše:takze moja s S maximalne 720/2000, chce to vmod.. lenze ako?
Myslím že v na XS sa toho dozvieš viacej :)
.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Glimmerman píše:Poměr 700 na 1700 je iluze.Realný je přesně takový jaký mám já.Je tady závislost mezi taktem GPU a shaderů,takto by to nikdy nevyšlo-700/1700(mrkni do RivaTuner monitoringu).
Paměť běhala taky na 2000,do té doby,než jsem spustil FEAR-PM.Tam se hned rozsypal obraz.Zajímavé je,že u Crysis to běhalo bez problémů.
S tím flashování jsem toho moc nevymýšlel,jenom příkaz nvflash a za to jméno souboru s BIOSem.Pak to nahlásilo,že ten BIOS z EVGA neodpovídá tomu,co tam už je.-tak nějak
Jj. Sharedy jedou v režimu 2x clock jádra + cca 330MHz a přepínají se skokově po 60MHz při těchto frekvencích -> sharedy jedou v násobcích 60MHz.
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

pre všetkých taktovačov grafy 8800GT

nainštalujte si atitool 0.25 beta 16

hned v nom máte pekne nastavení default grafy

pomocou tejto verzie ide zistiť krásne strop OC GPU a RAM,ako náhle ho najdete - žiadne artefakty potom spustite EXPERT TOOL a v položke performance hned zistíte aký máte OC SHADER.

zabudol som prihodit že manualne zvyšujte OC GPU a potom OC RAM ked máte spustení ten test (tá kocka)

konečne niečo čo pekne funguje na zistovanie stropu OC 8800GT :wink:
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

rivatuner mám je to samozrejme plus minus trochu jinak (ted presne nereknu nejsem u pc) a ramky jdou v pohode zatim ve vsech hrach takze to je spis problem fearu[/quote]

Ale jaký problém FEARu??? Jestli někdo narazí na F.E.A.R. Perseus Mandate ať to vyzkouší.Budu rád,když tady přidá svou zkušenost.

P.S.nejsem elektrikář,takže kdyby se někdo odhodlal k polopatickému vysvětlení návodu z XS o Vmodu.budu rád.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Glimmerman píše:P.S.nejsem elektrikář,takže kdyby se někdo odhodlal k polopatickému vysvětlení návodu z XS o Vmodu.budu rád.
mas na to vubec vybaveni? Obyc pajka ti to muze oddelat (prilis velke indukcni napeti)
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

Glimmerman píše:P.S.nejsem elektrikář,takže kdyby se někdo odhodlal k polopatickému vysvětlení návodu z XS o Vmodu.budu rád.
ma to cenu nieco ti vysvetlovat?..spravis potom ten mod?...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Je fakt,že vybavení nemám.Bylo to jen ze zvědavosti.Jediné,co mám k dipozici je elektrovodivý lak.Pokud by o to neměl nikdo zájem nebo to je složité,tak to nechte plavat.
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Ono to složité není, ale je třeba mít zkušenosti s elektronikou a umět pájet a budešli pájet na PCB tak ztratíš pravděpodobně záruku, jestli si toho reklamační technik všimne...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vybaveni..ztaci ti hrotovka za 200,- :roll: a trosicku sikovnosti
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no treba ti na to pajecku...tu hrotovu...digitalny V...prax v pajeni...lebo tie odpory su strasne malinke...a odporucam pouzivat aj zvacsovacie sklo..potenciometre...atd....a take vseobecne poznatky elektrickych obvodov...no a samozrejme stracas zaruku automaticky :)...takze taq....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
fab30
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fab30 »

Naletujes to tka ze si toho nik nevsimne!!!
Neviem dobre po eng, neche niekto urobit nejaky zaver z toho? Je tam si ce kde co naletovat ake odpory tam dat, ale nieje tam na ake napatie sa to zvysi...
Dakujem
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“