Moderátor: Eddward
tak to je celkem husty ze deska nebere 4x1GB me to moje stara GB DS4 s P965 brala naprosto v pohode a to sme mel jeste pameti pretaktovany.xcowboy píše:Pro vsechny co maji strikera a tak pouzivejte verzi biosu 6.02. Je stabilni, dobre se overclockuje a neni duvod tam davat vyssi verzi biosu nez je 6.02.
Jinak o ramkach: Taky mam s nima problem. Mam OCZ SLI pc26400 4x1Gb a kdyz mam vsechny 4 pameti v pc tak je pc nestabini v MEMtestu i kdyz zmenim napeti casovovani, atd. Takze muzu pouzivat jen 2Gb
Nevim a v mem pripadeje to celkem jedno i jestli by to novejsi bios spravil tak bych ho tam stejne nedaval kvuli tem problemum co s tim sou... To radsi budu mit 2Gb misto 4gb. V nejblizsi dobe mam v planu stejne kupovat 2x2bg moduly a tim by meli byt moje problemy se 4 modulama vyreseny.budy01 píše:za a) nebereto pač má starej bios s 903-907 to už sežere téměř vše stačí jen umět čist a juknut na asus web za b)P965 není x38taky bych mohl říci že má 650i sli brala 4x1024mb taky ale jakou to má vypovídající hodnotu?
Verze 0903 2007/11/30 Aktualizace
Popis Maximus Formula BIOS 0903
1. Enable support for N/2 Ratio option
2. Fix system may not boot with total of 4GB of ECC DIMM when enabling Memory Remapping option in BIOS
Jukni se sem http://hwmag.cz/clanek/tipy-a-triky/pre ... acatecniky , máš tam i praktickej příklad s právě q6600. Teďka sem taky taktoval qéčko, viz popis,podle toho návodu a všechno v pohodě.qm-marko_cz píše:Zdravím chlapi potřebuji někoho kdo provozuje Q6600 na téhle desce.Co je zapotřebí vypnout či zapnout pro bezproblémové taktování?Jaké voltáže ste použili?
Jinak odskoušené paměti na téhle fošně sou kingstony modely sou tadyhttp://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... it1=Search
Jak si zjistil ze BIOS 0907 je beta? Nikde v jeho popisu to neni uvedeno.Biskot píše:hehe dík za tipy, ale radši bych 2×2GB, abych už tenhle problém nemusel řešit a na případný upgrade.A ohledně OC tak se ptejte, ale byl to taky můj první overclock ale povedl se, takže stabilně šlapám na 3,2GHz
(povedlo se i na 3,6, ale za ty °C to už nestojí
)BIOS mám 802(nechce se mi chodit do 907, je to beta, radši si počkám na normální:))jasně že sem budu chodit, musíme si pomáhat ne?ROG 4ever xD
Pokud Memtest hází chyby, jedná se obvykle o HW závadu paměťových modulů, žádným přenastavováním a tuněním BIOSu to nespravíš.Biskot píše: To all: Mám tak 4×1GB A-DATA Vitesta Edition(zkoušel sem různý časování, různý napětí1,9-2,25V) a potýkám se s hrozivou nestabilitou, memtest hází už po prvních procentech chyby, občas mi kvůli tomu spadnou i hry. Neví někdo co udělat pro to, aby to bylo stabilní s těmito RAMkami?Třeba zkusit tam dát jenom 2? Popř. jaký jiný byste mi doporučili do 3500kč?( a dobrý na přetaktovávání). Dík předem
je to tam špatně vidět, dám odkaz : http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us dej tam motherboard,LGA775, potom Maximus Formula a tam nahoře dej BIOS a objeví se ti tam tohle:Biskot píše:Jak si zjistil ze BIOS 0907 je beta? Nikde v jeho popisu to neni uvedeno.