Gigabyte X38-DQ6 / X38-DS5 (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

OBR píše:PS. tahle gigabyte ma specialni cip biosu, zavolej tam nejdriv a zeptej se jestli tuhle desku vubec umej ... ale vsadim ze jo!

PS. Gigabyte ma ale recovery bios primo v druhem cipu, nechapu proc se to z nej neopravi ...
Právě, nikdy jsem s Gigabytem neměl větší problémy. Občas systém neúspěšně 4x nabíhal, pak naloadoval backup a vše běželo v pohodě.. Strikerovi jsem musel vyndavat baterku, aby se úspěšně vymazal cmos. Ale tady ani bakup bios nepomáhá.
Asi desku normálně reklamuju. Podle mne to ani není nemorální. Použil jsem originální program, originální bios, nic nehlásilo chybu, přestalo fungovat.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

X-COM píše: Právě, nikdy jsem s Gigabytem neměl větší problémy. Občas systém neúspěšně 4x nabíhal, pak naloadoval backup a vše běželo v pohodě.. Strikerovi jsem musel vyndavat baterku, aby se úspěšně vymazal cmos. Ale tady ani bakup bios nepomáhá.
Asi desku normálně reklamuju. Podle mne to ani není nemorální. Použil jsem originální program, originální bios, nic nehlásilo chybu, přestalo fungovat.
my jsme vás před ní varovali!! :D
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

budy01 píše:my jsme vás před ní varovali!! :D
jj varovaly ta deska je proste nepovedena nekde asi udelaly soudruzi z GB chybu :).
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

budy01 píše:je to deskou viz: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=110674 měl jsem jí a po týdnu šla z5 do obchodu je to nestabilní shit a nechápu nikoho kdo si jí může zakoupit...Asus P5E X38 je 100x lepší a stojí o 3kila více.
presne tak mel sem tu desku taky a hruza hruzouci po tejdnu sem na to nemel uz nervy a zbavil sem se ji. s ASUSem je klid
matkosk
Nováček
Nováček

8400 na x38-DS5

Příspěvek od matkosk »

Pri nastaveni 9x333 mi BIOS zobrazi spravne 3 GHz,
ale CPU-Z v XP mi ukazuje 6x333 2 GHz a obcas skoci na 9x333
a hned naspat na 6x333. Neviem preco.
vsetko mam na default
GA x38-DS5
2x2GB Corsair XMS2
C2D 8400
GA-8800GTS
1XWD740
1xWD7500
Corsair HX520W
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

to je normalny EIST. je to vec ktora ti znizi nasobic pokial nepotrebujes vykon. je to vlastne setriaca funkcia.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Ale to je furt dokola. Za posledních 14 dní se to tu porbíralo snad 5x.

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=103482
matkosk
Nováček
Nováček

8400 na x38-DS5

Příspěvek od matkosk »

ok, dakujem za info:)
Vasquez
Nováček
Nováček

dotaz na BIOS

Příspěvek od Vasquez »

AHoj mam desku DS5 a posledni BIOS je na ni F5 tusim... chci se zeptat pouzivate na ni zasadne tento BIOS nebo se da pouzit i ten BIOS na DS6...ty vychazi nepomerne casteji...aktualne nejaka F8d BETA... prosim nekoho kdo to ma odzkousene nebo to zkousel at se vyjadri DEKUJI panove
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz na BIOS

Příspěvek od Tomco »

Vasquez píše:AHoj mam desku DS5 a posledni BIOS je na ni F5 tusim... chci se zeptat pouzivate na ni zasadne tento BIOS nebo se da pouzit i ten BIOS na DS6...ty vychazi nepomerne casteji...aktualne nejaka F8d BETA... prosim nekoho kdo to ma odzkousene nebo to zkousel at se vyjadri DEKUJI panove
Jiny bios nez ten ktery je presne pro tvuj typ desky urceny neflashuj fakt ani v tom nejhorsim snu jinak budes v prdeli aj s navyjakem.

Jinak trosku OT.... jak se vyndava z desky baterka? Tohle slysim fakt poprve. Doufam, ze to nebudu nikdy potrebovat, ale je dobre to vedet :oops:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz na BIOS

Příspěvek od X-COM »

Tomco píše: Jinak trosku OT.... jak se vyndava z desky baterka? Tohle slysim fakt poprve. Doufam, ze to nebudu nikdy potrebovat, ale je dobre to vedet
Je tam taková kovová pacička. Tu odtlačíš od baterky pryč, baterka o milimetr povyleze a pak už ji můžeš vyndat rukou.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
zk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zk »

Moje zkušenost je taková, že jedu s Q6600 na FSB 450 na 3600MHz s násobičem 8, Gigabyte jsem vzal právě proto že jsem měl z minula dobré zkušenosti a deska mě zatím nezklamala
DusanDc
Nováček
Nováček

Gigabyte X38 DQ6 + Corsair Dominator 4096MB DDR2 1066MHZ CL5

Příspěvek od DusanDc »

Zdravim.
Chci se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s taktovanim tehto pameti na teto desce?
Dostal jsem se frekvenci 1080MHz, pri 1100MHz uz se zresetoval bios na default. Jde mi ale predevsim o casovani, na CL4 jsem se nedostal ani nahodou.
Napeti jsem zvedl o 0,2V.
To same mi delali, tedy pri nizsi frekvenci (800MHz) i Corsair Twinx XMS2 DHX box.
To uz jsou nastaveny na same hranici moznosti od vyrobce?
Zkuseno na vsech biosech.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

mam EX-38-DS5 a musim ji teda pochvalit (predtim jsem mel gigabyte a sel z domu, pak asus a vymenil jsem zpet (na novejsi cipset za giga)), ze nejde zdvihnout FSB na vic jak cca 382 MHz, je kvuli procesoru, nejspis ochrana pred poskozenim, prosecor se zakladni FSB 333 MHz no problem, s taktovanin na default V jsem se dostal daleko vice nez na Asus P5K Premium, bez nutnosti nic jineho nastavovat, ted jedu E8400 s nastavenim jen Voltaze u procesoru na 1,18 V a 100 % stabilita... BIOS ma nektere funkce co ASUS nema, ale je to i na opak, ted zalezi co komu vic vyhovuje.... s EX38-DS5 MAXIMALNI SPOKOJENOST
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte X38 DQ6 + Corsair Dominator 4096MB DDR2 1066MHZ

Příspěvek od X-COM »

DusanDc píše:Zdravim.
Chci se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s taktovanim tehto pameti na teto desce?
Dostal jsem se frekvenci 1080MHz, pri 1100MHz uz se zresetoval bios na default. Jde mi ale predevsim o casovani, na CL4 jsem se nedostal ani nahodou.
Napeti jsem zvedl o 0,2V.
To same mi delali, tedy pri nizsi frekvenci (800MHz) i Corsair Twinx XMS2 DHX box.
To uz jsou nastaveny na same hranici moznosti od vyrobce?
Zkuseno na vsech biosech.
Pusť do nich vyšší napětí.
s3icc0
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte X38-DQ6 a X38-DS5 taktování

Příspěvek od s3icc0 »

Tak mám EX38-DS85 + c2d E8200 a štve mě že už při jemném OC (sběrnice na 400MHz) mám nehoráznou teplotu na chipsetu .... konkrétně 65°C je důvod k obavám?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Neznám sice teplotu svého chipsetu, ale neudržím na něm ruku déle než pár sekund a to na něj fouká z povzdálí větrák. Přetaktováno Host na 400MHz, defaul napětí. Deska v tomhle stavu jede už dva roky a je zcela stabilní.
s3icc0
Nováček
Nováček

Příspěvek od s3icc0 »

X-COM píše:Neznám sice teplotu svého chipsetu, ale neudržím na něm ruku déle než pár sekund a to na něj fouká z povzdálí větrák. Přetaktováno Host na 400MHz, defaul napětí. Deska v tomhle stavu jede už dva roky a je zcela stabilní.
Díky :-) hned mám lepší náladu ... takže ti budu věřit a na těch 400 to vrznu :-)
cosotraX*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GIGABYTE X38 DS5 - problem s tv kartou

Příspěvek od cosotraX* »

cest, resim problem s tv kartou. ve slotu je dobre, napajeni je ok (karta se zahriva jako vzdy) ale windows ji nenadetekuje. vim ze na asus p5k se dalo prepnout v biosu z BIOS Detection na OS Detection a to problem vyresilo. jenze tady si nevim rady. nevedeli by jste nekdo co s tim ?
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram
cosotraX*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE X38 DS5 - problem s tv kartou

Příspěvek od cosotraX* »

sakra.. lidi :)
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“