PRIME95 - Diskuze, problémy a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Baki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baki »

no skrin mam DTK B502C se zdrojem MPT-401P 400W PFC
Dvě věci na této zemi jsou všudypřítomné: vodík a lidská blbost.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Baki píše:Zdravim mam problem. Na tehle sestave:
AMD 64 +3000,1,8GHz, 2X512MB Ram DDR,PC3200 original A-DATA Viesta (CL3@CL2), zdroj DTK 400W, 6600GT PCI-E,HDD Hitachi 160 SATA + Maxtor 30 ATA
mi prime hlasi pri testovani CPU chybu:
FATAL ERROR:Rounding was 0.5,expected less than 0.4
Hardware failure detected.....
a to asi po 8 sekundach(CPU neni pretaktovany)
co mam delat,co to znamena?? Je mozne,ze kvuli tomu nemuzu pretaktovat svuj cpu vic jak na 210 FSB???
Jses si jisty, ze ty ADATA zvladaji CL2 ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Baki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baki »

no nevim,ale jedou.
ale ja si myslim,ze by mely jet.
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

zkus je dat na 2.5 a pust prime...jestli to hodi zase error tak je zkus vratit na CL 3, jestli ani tak nepojedou, je problm jinde...
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek
Baki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baki »

Kelly píše:zkus je dat na 2.5 a pust prime...jestli to hodi zase error tak je zkus vratit na CL 3, jestli ani tak nepojedou, je problm jinde...
Tak jsem to udelal a nic. Mam takovy pocit,ze by to mohlo byt tim,ze mam nejspis ramky DDR500 a moje deska podporuje maximalne DDR400. Tak ze by tam asi mohl vzniknout konflikt.
Ale je to jen domenka
Baki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baki »

Tak jsem si jistej,mam pameti 2x512 A-DATA DDR500(PC4000) Viesta
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Baki píše:Tak jsem si jistej,mam pameti 2x512 A-DATA DDR500(PC4000) Viesta
Funngovat by na te desce mely, ale CL2 nejspis nedaji. Nastav tam 10-4-4-2.5 to by mely dat v pohode.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Baki píše:
Kelly píše:zkus je dat na 2.5 a pust prime...jestli to hodi zase error tak je zkus vratit na CL 3, jestli ani tak nepojedou, je problm jinde...
Tak jsem to udelal a nic. Mam takovy pocit,ze by to mohlo byt tim,ze mam nejspis ramky DDR500 a moje deska podporuje maximalne DDR400. Tak ze by tam asi mohl vzniknout konflikt.
Ale je to jen domenka
Je to skutečně doměnka ... :) Tím líp, že máš DDR500, jsi připraven na taktování. DDR500 zaručují, že jsou schopny jet i na frekvenci 500MHz. Využiješ to při taktění (zvyšuješ FSB -> zvyšuješ takt pamětí). Když nemáš nic přetaktováno, tak ten DDR500 modul běží na 400MHz ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Baki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baki »

kuceraj píše:
Baki píše: Tak jsem to udelal a nic. Mam takovy pocit,ze by to mohlo byt tim,ze mam nejspis ramky DDR500 a moje deska podporuje maximalne DDR400. Tak ze by tam asi mohl vzniknout konflikt.
Ale je to jen domenka
Je to skutečně doměnka ... :) Tím líp, že máš DDR500, jsi připraven na taktování. DDR500 zaručují, že jsou schopny jet i na frekvenci 500MHz. Využiješ to při taktění (zvyšuješ FSB -> zvyšuješ takt pamětí). Když nemáš nic přetaktováno, tak ten DDR500 modul běží na 400MHz ...
a proc mi to teda hazi chybu v tom prime????????????????
a myslite si,ze to muze byt treba zakladkou??? ze to takhle blbne a ze mi nejde pretaktovat ten muj cpu?
Baki
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baki »

tak jsem vsechno,vsecicko nastavil na puvodni hodnoty a furt mi to blbne a neni tu nikdo,kdo mi pomuze:(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Baki píše:tak jsem vsechno,vsecicko nastavil na puvodni hodnoty a furt mi to blbne a neni tu nikdo,kdo mi pomuze:(
Zdroj???
Nebo vyzkoušet RAM a CPU v jiném Boardu.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

Jak to mam spustit????? Když to normálně zapnu tak to vyhodí hlášku že mam kontaktovat server v příštích 60min?????
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

koza píše:Jak to mam spustit????? Když to normálně zapnu tak to vyhodí hlášku že mam kontaktovat server v příštích 60min?????
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ti ... rtId=16896
....ze by to byl MELOUN
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

dikx... už mi to jede asi dvě hodiny a zatm v poho... 8-)
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

prime95 a regulator otacok zdroja

Příspěvek od Voloď »

sa mi stala taka vec .... po oc cpu som isiel vyskusat stabilitu pri prime95 , mimochodm mam novy zdroj na ktorom bol prime pustany prvykrat, a v momente ked som spustil test sa mi spustil 2. zdrojovy vetrak ktory bol zapojeny do regulatoru naplno .... tak som resetol a furt isiel naplno ...
nakoniec som zistil ze regulator odisiel uplne kedze v nom nesli ani ine fany ..... moze by t medzi tym primom a tym co sa stalo nejaka suvislost ? :?
ten regulator bol k zdroju a nie je napajany mlexom ale z konektora ktorym su pripojene fany ( kedze iny konektor tam neni ....)
zdroj ...thermaltake pure power 480W
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

mezi prime95 a tim co se stalo asi souvislost nebude spise v celkove zatezi a napetim
....ze by to byl MELOUN
Krahujec
Nováček
Nováček

Prime95 - fatal error

Příspěvek od Krahujec »

Zdarec,
pres vikend jsem se pustil do pretaktovani sveho prvniho athlonu a narazil jsem na nasledujici problem. Jelikoz jeste nemam poradnou graf. kartu (pouze ati rage xl), tak nemuzu zkusit, jak se bude pocitac chcovat ve hrach. Nicmene mi Prime95 (vetsinou hned po spusteni) hodi 'fatal error: Rounding was 0.5, expected less than 0.4. Hardware failure detected.

procesor mam: athlon64 3700+ a pri 11*250 mi teplota nepresahne 46 stupnu celsia a s CPU burn neni zadny problem.
pameti: 2*512 Kingmax Hardcore 500Mhz, ktere se snazim vyhnat k 250Mhz pro CL 2,5. Zde si opet hrave poradi s Memtestem bez sebemensich problemu.

Jeste doplnim, ze zakl. desku tvori Abit AN8 Ultra. Prime95 jsem byl schopen nejdele udrzet v chodu nekolik hodin (ćca 7, pri temer zakladninich hodnotach), avsak temer vzdy se objevila vyse uvedena chyba.

Nevite cim to muze byt zpusobeno? Vsechny prinose rady velice ocenim. Nemuze tu byt napr. souvislost s grafickou kartou?

Diky
Naposledy upravil(a) Krahujec dne ned 11. pro 2005, 17:36, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Shod trochu ten CPU a uvidiš. Velkej OC CPU...
To že ti jede memtest znamena že RAM stiha ale ne CPU,dle Prime95.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Krahujec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krahujec »

Dzin píše:Shod trochu ten CPU a uvidiš. Velkej OC CPU...
To že ti jede memtest znamena že RAM stiha ale ne CPU,dle Prime95.
No urcite to zkusim, ale uz jsem napr. zkousel snizit nasobic o jedna pri stejne HTT frekvenci, jenze moji iniciativu neni schopen Prime ocenit:D. Navic jsem pred par hodinami zapnul utilitku zvanou CPU burn, a pocitac si na nic nestezuje...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě Prime95 taky hned spadne (už jsem to tady někde psal) ale jinak je komp stabilní ... takže bych to zbytečně nepřeceňoval :roll:
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“