Potíže, chyby, dotazy, problémy, cokoli kolem fóra
- zombux
- Odborník PCT

Re: Potíže, chyby, dotazy, problémy, cokoli KOLEM nového fóra
no, takže tu horní část to chce pořádně předělat. tlačítko "označit vše jako přečtené" přesunout dolů a ještě opatřit potvrzovacím dialogem, už jsem na to párkrát nechtíc klikl! graficky to je nahoře maximálně nekontrastní, překopat a informace dát do toho zeleného boxu nahoře, a zbytek naházet dolů.
už jsem to tady psal - řádek s navigací (Obsah PCT fóra » PCtuning a toto fórum » Zprávy od a pro administrátory) má malé písmo, zvětšit
nové zprávy zvýraznit červeně
horní menu (FAQ, pravidla atd) klidně rozšířit na celý box, je to zbytečně malé a blbě se do toho trefuje
další připomínka - skript na omezení zanořených citací. tak jak to funguje teď je to vopruz, chce to ty citace oříznout hned co uživatel klikne na tlačítko citace, a nabídnout mu do editovacího pole už oříznutou verzi. je blbost to testovat před odesláním, někdy je víc citací třeba. kdyžtak na to seženu skript ze SMF, jestli půjde použít tady
a ještě logická záležitost. ikony vlevo vedle threadů jsou špatně. zelenou pro oznámení, žlutou pro sticky a modrou pro thread - to by se dalo, ale ne v téhle podobě. sticky jsou nejsvítivější, a ten vykřičník řve i když ten thread je dávno přečtenej, chtělo by ho to vyřešit stejně jako u normálního threadu ztmavením. ta zelená u oznámení mi přijde jak pěst na oko, buď tam dát něco zářivějšího (červenou) a nebo to sladit s layoutem fóra (nějakou modrozelenou)
možná by stálo za to přesunout sticky nahoru k oznámením, takhle to silně mate.
už jsem to tady psal - řádek s navigací (Obsah PCT fóra » PCtuning a toto fórum » Zprávy od a pro administrátory) má malé písmo, zvětšit
nové zprávy zvýraznit červeně
horní menu (FAQ, pravidla atd) klidně rozšířit na celý box, je to zbytečně malé a blbě se do toho trefuje
další připomínka - skript na omezení zanořených citací. tak jak to funguje teď je to vopruz, chce to ty citace oříznout hned co uživatel klikne na tlačítko citace, a nabídnout mu do editovacího pole už oříznutou verzi. je blbost to testovat před odesláním, někdy je víc citací třeba. kdyžtak na to seženu skript ze SMF, jestli půjde použít tady
a ještě logická záležitost. ikony vlevo vedle threadů jsou špatně. zelenou pro oznámení, žlutou pro sticky a modrou pro thread - to by se dalo, ale ne v téhle podobě. sticky jsou nejsvítivější, a ten vykřičník řve i když ten thread je dávno přečtenej, chtělo by ho to vyřešit stejně jako u normálního threadu ztmavením. ta zelená u oznámení mi přijde jak pěst na oko, buď tam dát něco zářivějšího (červenou) a nebo to sladit s layoutem fóra (nějakou modrozelenou)
možná by stálo za to přesunout sticky nahoru k oznámením, takhle to silně mate.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- shadow
- Středně pokročilý

No, otázka, co je lepší, no..
Pro odkaz na homepage fóra by mohl stačit jen odkaz na "obsah PCT fora", čemuž bych zvětšil font a obrázek PCtuning.cz by mohl spíše odkazovat na webmag, ze kterého je fórum odkazováno a se kterým je více či méně spojeno... Záleží kdo, co vidí jako prioritu... každopádně alespoň doplnění toho "forum" do obrázku před PCTuning.cz, pokud by to mělo zůstat tak, jak to je, by to podle mne chtělo...
Pro odkaz na homepage fóra by mohl stačit jen odkaz na "obsah PCT fora", čemuž bych zvětšil font a obrázek PCtuning.cz by mohl spíše odkazovat na webmag, ze kterého je fórum odkazováno a se kterým je více či méně spojeno... Záleží kdo, co vidí jako prioritu... každopádně alespoň doplnění toho "forum" do obrázku před PCTuning.cz, pokud by to mělo zůstat tak, jak to je, by to podle mne chtělo...
show must go on..
- zombux
- Odborník PCT

jasně, ale to že to tu bylo dřív byla spíš nelogická výjimka. určitě je třeba zvýraznit odkaz na magazín, jenže naprosto standardní poloha odkazu na mainpage aktuálního webu (tady index fora) je právě tam kde je to logo - tj nahoře vlevo nebo vpravo. spíš než tohle bych ale pořešil výšku toho loga, je nějaké roztáhlé. plus tam domalovat forum a je jasno 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím se Zombuxem. Logo má odkazovat do fóra a ne jako v minulosti na web a možná by opravdu neškodilo k němu dopsat slůvko Fórum nebo Diskusní fórum.
Bathory
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A jestli sem ještě jednou nacpeš větší obrázek, než je default šířky fóra, tak mi věř, že to bude poslední obrázek, kterej sem dáš.
Pokud ještě někdo máte problémy s nahráváním avataru, tak mi napište SZ.
Pokud ještě někdo máte problémy s nahráváním avataru, tak mi napište SZ.
Bathory
- kul1k
- Mírně pokročilý

já mám problém s tema rychlejma odkazama na forum z stranek magazinu mam tam stale ty samy vubec se nerefreshujou
prislo to az s novym forem prohlizec IE6 i Firefox 2.0.0.16
NB:Acer Aspire V3 571G
- Wilik
- Administrátor

Ano, to je vec chybejici/neupdatovane ctecky pro novou podobu odkazu z fora.
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vidim ze dlouhe nicky trochu rozhodi rozlozeni
Bathory: aspon rekni jak dlouhy obrazek muzu davat (nebo jaka je ta defaultni sirka), to vis kdyz ma nekdo forum roztazeny na celou sirku, tak si toho ani nevsimne
Bathory: aspon rekni jak dlouhy obrazek muzu davat (nebo jaka je ta defaultni sirka), to vis kdyz ma nekdo forum roztazeny na celou sirku, tak si toho ani nevsimne
Naposledy upravil(a) DEVastor dne sob 26. črc 2008, 00:12, celkem upraveno 1 x.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ty si prostě nedáš pokoj... založil sis další účet na fóru, napral do něj dlouhej nick WWWWWWWWWWWWWWWWWWWW a opět rozhodil stránku...
...tvoje počínání je tedy oceněno novou hodností (nad avaterem), užij si ho.
Co se týče defaultu stránky, nikdo tě nenutil si ho měnit, takže si to zjisti sám. Tohle ber jako poslední, už třetí varování!
...tvoje počínání je tedy oceněno novou hodností (nad avaterem), užij si ho.
Co se týče defaultu stránky, nikdo tě nenutil si ho měnit, takže si to zjisti sám. Tohle ber jako poslední, už třetí varování!
Bathory
- Wilik
- Administrátor

Takze:nemuzu_se_zaregistrovat píše:Nejde se mi nalogovat/zaregistrovat.
1. noclaf nezaregistrujes, kombinace jeho casti je v zakazanych registracich
2. falcon tu je (s emailem na atlas.cz) - takze bude nejspis jednodussi se prihlasit nez vytvaret dalsi registrace za coz by ti hrozil postih
3. netusim kde se tam vzal email info@pct - takovy forum nikdy nepouzivalo, mozna je to pozustatek nejakeho testovani
V podpisu nesmis mit nic sirsiho nez 300b a v prispevku to neni primarne osetreno, ale zadny obrazek by nemel roztahovat sirku stranky, tj. <800 bodu.DEVastor píše:Bathory: aspon rekni jak dlouhy obrazek muzu davat (nebo jaka je ta defaultni sirka), to vis kdyz ma nekdo forum roztazeny na celou sirku, tak si toho ani nevsimne
Ne vsichni totiz maji sirokouhle monitory (dokonce je jich tu mensina) a ne vsichni z tech co maji sirokouhle monitory pouzivaji prohlizec roztazeny pres celou stranku.
- Návštěvník
-
A mail info@pct jsem vzal tady "Zadali jste nesprávné uživatelské jméno, zkontrolujte ho a zkuste to znovu. Pokud potíže přetrvají, kontaktujte administrátory PCT fóra."
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono taky z info@pctuning.cz chodí notifikace...
Mě zaráží, že v těch registrech není výraz PCTuning.cz
Mě zaráží, že v těch registrech není výraz PCTuning.cz
Burn in hell.
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Mám velký problém - v hlavičce pod zeleným oknem (počet nových zpráv + link na staré zamčené fórum) jsou na inkoustově modrém pozadí černé a tmavě modré texty - termín posledního přihlášení a linky na příspěvky bez odpovědí, zobrazení aktivních témat (oba vlevo) a den v týdnu, datum a hodiny + zobrazení nových/mých příspěvků (vpravo). Nevím, kdo tenhle styl barev schvaloval, ale v tomhle místě střelil kozla - dotyčné linky mají mizivý kontrast a sám jsem je poprvé musel chvíli hledat. Jsem pro barvičky, ale nesmí to zhoršovat rozlišitelnost a srozumitelnost. Buď snižte barevnou hustotu pozadí (zlehka ho prosvětlete), aby texty linků víc vynikly, nebo přímo u těch textů změňte barvu textu na kontrastnější oprpti té tmavé modři pozadí. Myslím, že to není zase tak velký zásah do technologie, aby nešel udělat - zbytek nové úpravy fóra je OK.
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám problém s dlouhými odkazy. Vložím zde nějaký odkaz:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 6000000IZT
Fórum ho zkrátí, ale funguje.
//EDIT
Když ale tuto zprávu edituju, tak z odkazu zůstane jen toto:
Fórum ho zkrátí, ale funguje.
//EDIT
Když ale tuto zprávu edituju, tak z odkazu zůstane jen toto:
- zombux
- Odborník PCT

jedna ergonomická věc. šla by navigační lišta co je pod rychlou odpovědí přesunout nahoru nad ní? a menu "přejít do sekce" do stejného řádku? ta lišta pod mě silně mate, a při překliku na jinou sekci mám tendenci pořád klikat někam, kde je tlačítko "odpovědět".
- zombux
- Odborník PCT

a ještě jedna věc. koukám že nahoře se už přebarvily nekontrastní odkazy nabílo. super, ale pořád mám tendenci na to klikat místo navigačního menu. když už to musí být takhle nahoře, nešlo by ty odkazy nalevo hodit doprava, a vlevo nechat neškodnou informaci o posledním přihlášení a aktuálním času? kromě toho, ocenil bych zvětšení písma v navigačním řádku, už jsem to tady tuším někde psal...
- Lemra
- Čestný člen

Šla, ale je to logicky blbost. Struktura:
hlavička
.breadcrumbs
..čudl odeslat
...
...obsah
...
..čudl odeslat
..nebo odeslat přes quickreply
.breadcrumbs
patička
Podle Tebe by to bylo Čudl odeslat >> jakási navigace >> a po ní teprve znovu odeslat.
Ergonomii v tomhle případě nedovedu posoudit, je to spíš otázka zvyku - ale logická struktura stránky by měla zůstat zachována.
Písmo v breadcrumbs bych taky nezvětšoval -> slepouni mají možnost jít přes Ctrl+kolečko
hlavička
.breadcrumbs
..čudl odeslat
...
...obsah
...
..čudl odeslat
..nebo odeslat přes quickreply
.breadcrumbs
patička
Podle Tebe by to bylo Čudl odeslat >> jakási navigace >> a po ní teprve znovu odeslat.
Ergonomii v tomhle případě nedovedu posoudit, je to spíš otázka zvyku - ale logická struktura stránky by měla zůstat zachována.
Písmo v breadcrumbs bych taky nezvětšoval -> slepouni mají možnost jít přes Ctrl+kolečko
- myom
- Středně pokročilý

Lemra: kurnik, to je vsechno bomba. doufam, ze se budete drzet pridavani uzitecnych veci a ne nejakeho balastu.
akorat jedna technicka: policko pro multicitaci je prilepene hned vedle cudle citace. neslo by tam zachovat stejnou mezeru jako mezi cudle citace a report? ciste kvuli esteticnosti. takhle to vidim teda v opere.
btw co je ten uzivatelky blog?
\\a jeste u rychle odpovedi, aby bylo ucineno za dost: lze odstranit obrazovku "zprava uspesne odeslana"?
akorat jedna technicka: policko pro multicitaci je prilepene hned vedle cudle citace. neslo by tam zachovat stejnou mezeru jako mezi cudle citace a report? ciste kvuli esteticnosti. takhle to vidim teda v opere.
btw co je ten uzivatelky blog?
\\a jeste u rychle odpovedi, aby bylo ucineno za dost: lze odstranit obrazovku "zprava uspesne odeslana"?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud by to bylo treba pomoci jQuery, tak stopro, jinak by to byl zasah do modulu a proto se nasazovalo nove forum - aby to nestalo na bastlu...NoTHX píše:což mi připomíná že lidi pořád neumí používat edit, co jim takhle pomoct a zatrhnout dva příspěvky po sobě (samo mimo skupin modi/admini) pokud je interval mezi nimi nižší než řekněme pár hodin? dalo by se?
Burn in hell.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
seznamy nemají odrážky, ordered nemají žádná orderovátka (FF3)
Burn in hell.