DVI - HDMI k LCD TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Pellda
Nováček
Nováček

Re: DVI - HDMI k LCD TV

Příspěvek od Pellda »

Říkám že už jsem zkoušel dva kabely... O tom druhém vím že funguje protože s ním má soused propojene LCDčko s DVDčkem... Takže kabelem by to být nemělo...Křekl bych že to bude v PC alefakt nevím co potřeboval bych poradit :sad: Asi nebydlíš někde v okolí Zlína že? :-D
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

Pellda píše:zdravím všechny chtré hlavy! Mám takový trošku větší problém:-( Koupil jsem si novou televizi (32LG5000) a myslel jsem si že propojení s PC nebude žádný problém. Tak jsem tedy koupil DVI-HDMI kabel 10m vesele jsem kabel zapojil do PC (GeForce 8800GT) no a žádné překvapení se nekonalo obraz nikde:-( televize neustále píše akorát že není signál. A ovladače k grafické karě mi televizi taky nenajdou:( ale když tam připojím druhý monitor vše funguje bez problémů.Už jsem opravdu bezradný pomůže mi někdo???
Pro lepší představu jsem ještě udělal tenhle obrázek...
http://www.imghost.cz/images/k81kny7mn3xntn2c3h9i.jpg
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

Pellda píše:Říkám že už jsem zkoušel dva kabely... O tom druhém vím že funguje protože s ním má soused propojene LCDčko s DVDčkem... Takže kabelem by to být nemělo...Křekl bych že to bude v PC alefakt nevím co potřeboval bych poradit :sad: Asi nebydlíš někde v okolí Zlína že? :-D
Pro lepší představu jsem ještě udělal tenhle obrázek...
http://www.imghost.cz/images/k81kny7mn3xntn2c3h9i.jpg
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

jejeje... dám vám malou nápovědu:

1. kolik pinů má DVI?
2. kolik pinů má HDMI?

hmm? :wink:

prostě při použití redukce nefunguje DVI jako DVI, ale pouze jako konektor, kterým prochází jiný typ signálu. Je to stejné, jako když máte reduci S-VHS na component, nebo D-SUB na component, nebo DVI na component. Ani jeden z konektorů komponentní videosignál standardně nenese, ale pokud se na něj připojí redukce a televizor s komponentním vstupem, karta to po přeponutí v CCC zadetekuje a změní typ signálu, který do konektoru jde. Stejné to je i u DVI-HDMI. Display controller i převodníky jsou programovatelné, podporují různé formáty, obsahují různé crossbary, které přepínají zdroj signálu, který do kontektoru jde a podobně. Není to "hardwired" :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

no-X píše:jejeje... dám vám malou nápovědu:

1. kolik pinů má DVI?
2. kolik pinů má HDMI?

hmm? :wink:

prostě při použití redukce nefunguje DVI jako DVI, ale pouze jako konektor, kterým prochází jiný typ signálu. Je to stejné, jako když máte reduci S-VHS na component, nebo D-SUB na component, nebo DVI na component. Ani jeden z konektorů komponentní videosignál standardně nenese, ale pokud se na něj připojí redukce a televizor s komponentním vstupem, karta to po přeponutí v CCC zadetekuje a změní typ signálu, který do konektoru jde. Stejné to je i u DVI-HDMI. Display controller i převodníky jsou programovatelné, podporují různé formáty, obsahují různé crossbary, které přepínají zdroj signálu, který do kontektoru jde a podobně. Není to "hardwired" :-)
Ej nevim jestli se nebavime o dvou vecech...ja se ted nechci bavit o komponentním výstupu...To jsem jen psal že přes tem mi to funguje. Ale nefunguje mi to pomocí kabelu DVI- HDMI :(:-( což by fungovat mělo ne?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To bylo míněno jako analogie. Prostě pokud máš konektor s osmadvaceti piny a připojíš k němu redukci na 19 pinů, tak ještě 9 pinů nevyužito a nemůže tedy dojít k situaci, aby byl nedostatek pinů pro přenos audia.

Je to jako když širokou trubku napojíš na úzkou - ta široká bude těžko limitem v přenosové kapacitě :wink:
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

no-X píše:To bylo míněno jako analogie. Prostě pokud máš konektor s osmadvaceti piny a připojíš k němu redukci na 19 pinů, tak ještě 9 pinů nevyužito a nemůže tedy dojít k situaci, aby byl nedostatek pinů pro přenos audia.

Je to jako když širokou trubku napojíš na úzkou - ta široká bude těžko limitem v přenosové kapacitě :wink:
No jako chápu tě ale nevím co to má společného s mým problémem:-( prostě jsem koupil tenhle kabel http://www.suntech.cz/produkt/52712/DVI ... ink-5m.htm a nefunguje mi to s ním tak jsem si zkoušel půjčit i kratší a taktéž bezezměny.. A o udio mi vůbec nejde.. Čistě jen o obraz
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To bude asi tím, že odpovídám na diskusi kolem problému, který se řešil na předchozích třech stranách threadu :wink:
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

no-X píše:To bude asi tím, že odpovídám na diskusi kolem problému, který se řešil na předchozích třech stranách threadu :wink:
hmm škoda :( já jsem fakt bezradný...
zjs
Nováček
Nováček

Příspěvek od zjs »

mazolini píše:Jo je to tak bez te redukce zvuk neprotlačíš , koupil jsem nedávno Tosiba REGZA 42RV530U jen za 850 dolarlů :) a propojil s 3870X2 s dodanou redukcí DVI-HDMI propojil HDMI.HDMI kablem a zvuk z tv jede
To ti závidím. Já jsem dostal tu redukci k HD4850. U telky mám PC s HD2400XT. Visty x64 s nastaveným zvukovým výstupem na HDMI ukazují v hlasitosti, že posílají zvuk. Přes redukci kabel HDMI-HDMI mám připojený k televizoru SONY KDL-32U3000. A TICHO, zas*aný ticho. Zvuk samozřejmě můžu připojit i jinak, ale!
KamonCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KamonCZ »

Tak ja mam taky HD4850 přes redukci a kabel HDMI>HDMI a vše funguje jak má, ale někde jsem snad viděl že jen jeden výstup má podporu pro HDMI, tak to zkus prohodi. Jinak já to mám v levym když se podiváš zezadu na pc a v pravo monitor.
CPU: AMD PhenomII X4 960T - Zalman CNPS9700 LED, MB: Gigabyte MA790X-UD3P, Ram: 2 x 2GB Kingston HyperX 1060 MHz, VGA: Saphhire HD5750 1024MB, HDD: OCZ Agility 30GB system, Seagate 80GB, DVD: ASUS DRW-2014L1T, POWER: Enermax Liberty 400, MONITOR: LCD Samsung 940BW 19" widescreen
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

Měl jsem nedávno možnost vyskoušet 4870 byla k ní dodána trochu jiná redukce DVI-HDMI než k mé 3870X2 tato redukce měla méně pinů než ta má stará na X2 a ani za boha jsem nemoch přes tuto redukci protlačit jak zvuk tak ani full 1080p pořád mně to dělalo černý rámeček prostě bud ta redukce nebo karta stojí za starou belu ,kartu i s redukcí jsem vrátil a nemůžu si vynachválit mou starou 3870X2 která s redukcí dokonale převádí jak zvuk tak i obraz ,nechápu proč to na 4870 nefunguje ... :idea:
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
zjs
Nováček
Nováček

Příspěvek od zjs »

KamonCZ píše:Tak ja mam taky HD4850 přes redukci a kabel HDMI>HDMI a vše funguje jak má, ale někde jsem snad viděl že jen jeden výstup má podporu pro HDMI, tak to zkus prohodi. Jinak já to mám v levym když se podiváš zezadu na pc a v pravo monitor.
Díky, ale já používám HD2400XT, tam je jenom jedno DVI. Včera jsem se na netu dočetl, že funkční zvuk u ATI grafáren je až od ovladačů Catalyst v7.9. Možná má grafárna HD2400 ovladače starší, ale moc tomu nevěřím. Přeci jenom je to nová karta. Zkouknu to za 14 dnů, teď jsem mimo.
fill
Nováček
Nováček

HD 4850 HDMI zvukový výstup

Příspěvek od fill »

Jsem zrovna cerstvym majitelem grafiky ATI HD4850 od Sapphire
http://www.sapphiretech.com/ce/products ... =249&grp=3
a mam zatim par postrehu co se tyce zvukoveho vystupu z teto grafiky realizovaneho pomoci
originalni redukce DVI-HDMI. Ovladac se instaluje zvlast, neni soucasti catalistu, zvukovka se pak ve spravci hlasi jako ATI AA01. Ovladac samotny nema zadne uzivatelske rozhrani pro nastaveni cehokoliv, jak mivaji standartni pridavne zvukovky, musi stacit to co je ve windows (XP), takze jen nastaveni hlasitosti a poctu reproduktoru (stereo,5.1,7.1,atd.) Grafiku mam spojenou s receiverem
Onkyo TX-SR605 jen HDMI kabelem, problem ktery se mi hned vyskytl asi souvisy s rezimem ve kterem je zvukovka v klidu, nejsem odbornik takze spis napisu jak se to chova, nez abych polemizoval a domyslel proc se to tak chova.
Pokud je ve windows v nastaveni reproduktoru zvolen rezim stereo vsechno se chova jak ma (winamp, media player hraje, hra Stalker zvuci jak ma), receiver hlasi na vstupu signal PCM HDMI STEREO, ale jakmile prepnu konfiguraci reproduktoru na 5.1, tak zvukovka zacne nejak prepinat rezim na vystupu a na vstupu receiveru se rozblika indikace vstupu HDMI a zacne prepinat jako by se nemohl rozhodnout v jakem rezimu pojede, je to dopravezeno lupkanim ktere je charakteristicke napr. pri zmene rezimu ze sterea na dekodovani DTS, tohoto zvlastniho mezistavu se zbavim jen tak ze zavru prohlizec firefox :-), anebo tak,ze poslu na zvukovku nejaky zvuk, napr. prehravani ve winampu - cokoliv..., to zas prepne receiver na rezim PCM HDMI STEREO a bezi normalne, tedy az na to ze v teto konfiguraci reprobeden (5.1) lupka kazdych cca 10s v reprakach - je to strasne neprijemny az neposlouchatelny, ve winampu sem to vyresil v nastaveni plug-inu - output, Nullsoft DirectSound output zaskrtnuti volby Create primary buffer a allow hardware acceleration, v windows media playeru to prehrava kupodivu korektne bez jakehokoliv nastavovani, ve hre Stalker zadne nastavovani zvuku neni, takze tam to lupka porad.
Jinak rozchozeni DTS a DD u filmu bylo jednoduche - pro dekodovani pomoci ffdshow staci kliknout pravim na ikonu ffdshow video decoder vedle hodin, dat MpegAudio filter a v properties dat volbu Use SPDIF for AC3 & DTS.
Cela ta zvukova cast mi prijde jaksi nedodelana - viz zadny konfiguracni rozhrani, lupkani pri prehravani stereo zvuku v konfiguraci repraku 5.1, nemoznost nastaveni nejakeho klidoveho stavu zvukovky aby neraplila s prepinanim receiveru. Srovnavam to s integrovanou zvukovkou realtek i Audigy2 sice jedna byla spojena optikou, druha dig. koaxem, ale zadna z nich se nechovala tak nekorektne aby porad prepinala rezim na vystupu, vzdy bylo bud PCM, DTS, DD proste to co do zvukovky poslaly ty ktere aplikace a v klidu (nebyl prehravan zadny zvuk) byl v klidu i receiver a byl v rezimu PCM DSP.
___AMD Phenom II X4 BE 955(C3)@4GHz*1.4V /ZALMAN CNPS10X/ | Gigabyte 880GA-UD3H | 2x4GB Kingston DDR3-1333MHz KVR1333D3N9K2 | GeForce GTX 460 GV-N460OC-1GI@870MHz*1740MHz*2190MHz*1075mV /nVIDIA 3D Vision Kit/ | Enermax MODU82+ 625W | ZALMAN GS1000 Plus | BenQ XL2410T__
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

mel bych takovy dotaz ohledne nastaveni frekvence lcd tv mam samsung 52" mel by mit 120hz ,ale mohu nastavit pouze 60hz pripojeny ho mam pres hdmi,karta sapphire 4870,u xp i vista
jeste jeden dotaz po instalaci poslednich ovladacu u win.xp se mi pri startu win. kdyz nabehl catalyst zrestartoval pocitac nabehl az na podruhe, treti jak kdy ,zjistil sem ze nesmim nainstalovat hdmi zvuk nebo catalysty ,nevim v cem je problem i kdyz sem hdmi zvuk neinstaloval aby mi bezeli catalysty tak zvuk pres hdmi jede takze castecne uspokojive vyreseno..., ale pri pokusu o spusteni mi nefungoval blu-ray a bd advisor nahlasil ovladac karty nepodporujici blu-ray,musel sem nainstalovat predchozi ovladace a vse je v poho ,ale rad bych mel ty nejnovejsi ,mel s tim nekdo take problemy nebo je to jen u me?
jeste jedne otazecka kdyz si prehraju blu-ray v palu prozenu to prevodnikem do ntsc(mam lcd ntsc) projde pres prevodnik hdcp nebo je rozdil hdcp v palu a ntsc nebo je tam jiny problem?
diky
http://www.world-import.com/CMD-HDX78_P ... verter.htm
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
zjs
Nováček
Nováček

Příspěvek od zjs »

zjs píše:
KamonCZ píše:Tak ja mam taky HD4850 přes redukci a kabel HDMI>HDMI a vše funguje jak má, ale někde jsem snad viděl že jen jeden výstup má podporu pro HDMI, tak to zkus prohodi. Jinak já to mám v levym když se podiváš zezadu na pc a v pravo monitor.
Díky, ale já používám HD2400XT, tam je jenom jedno DVI. Včera jsem se na netu dočetl, že funkční zvuk u ATI grafáren je až od ovladačů Catalyst v7.9. Možná má grafárna HD2400 ovladače starší, ale moc tomu nevěřím. Přeci jenom je to nová karta. Zkouknu to za 14 dnů, teď jsem mimo.
Tak jsem to vzdal. Po mnoha pokusech a mnoha přečtených materiálech na netu jde jednoznačně o problém na straně výrobce. ATI prostě přišla s něčím, co je ve většinu systému nefunkční. Pokud máte štěstí a vyřešili jste to, tak věřte, že dalším to nepomůže. Takových příkladů jsou mraky.
fill
Nováček
Nováček

Příspěvek od fill »

komancero píše:mel bych takovy dotaz ohledne nastaveni frekvence lcd tv mam samsung 52" mel by mit 120hz ,ale mohu nastavit pouze 60hz pripojeny ho mam pres hdmi,karta sapphire 4870,u xp i vista
No ja mam sice plasmu,ale v manualu by jsi mnel mit tabulku jake TV podporuje frekvence na danem vstupu pro dane rozliseni, u me plasmy je take ze do ni muzu poslat pro dane rozliseni bud 50, nebo 60 Hz, mozna u te tve LCD je tech 120 Hz co dokaze TV zobrazit, tzn ze si to elektronika TV tu frekvenci zdvojnasobi a az samotna zobrazeni je na 100(120) Hz, nemohlo by to tak byt?
jeste jeden dotaz po instalaci poslednich ovladacu u win.xp se mi pri startu win. kdyz nabehl catalyst zrestartoval pocitac nabehl az na podruhe, treti jak kdy ,zjistil sem ze nesmim nainstalovat hdmi zvuk nebo catalysty ,nevim v cem je problem i kdyz sem hdmi zvuk neinstaloval aby mi bezeli catalysty tak zvuk pres hdmi jede takze castecne uspokojive vyreseno..., ale pri pokusu o spusteni mi nefungoval blu-ray a bd advisor nahlasil ovladac karty nepodporujici blu-ray,musel sem nainstalovat predchozi ovladace a vse je v poho ,ale rad bych mel ty nejnovejsi ,mel s tim nekdo take problemy nebo je to jen u me?
Nevim jestli mam stejnou potiz, ale rozhodne bodobnou. Taky kdyz jsem instaloval nove catalisty, tak po instalaci po restartu se mi PC behem spousteni kouslo a modra obrazovka, bylo to zrovna kdyz nasel grafiku jako novy hardware a zacal pro ni instalovat nove drivery, poprvni jsem to vyresil rucnim nainstalovanim driveru pro grafiku z rozbaleneho archivu catalistuv nouzovem rezimu, podruhe jsem to nejak vyhaluzil pres ucet administratora, ale mam podezreni na firewal Comodo, nepouzivas nahodou taky stejny firewal, az budu zas nekdy instalovat nove catalisty a bude to zas zlobit, tak to overim.
___AMD Phenom II X4 BE 955(C3)@4GHz*1.4V /ZALMAN CNPS10X/ | Gigabyte 880GA-UD3H | 2x4GB Kingston DDR3-1333MHz KVR1333D3N9K2 | GeForce GTX 460 GV-N460OC-1GI@870MHz*1740MHz*2190MHz*1075mV /nVIDIA 3D Vision Kit/ | Enermax MODU82+ 625W | ZALMAN GS1000 Plus | BenQ XL2410T__
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

to fill:pouzivam eset smart security
s tim lcd me taky napadlo ze asi prijima signal v 60hz ale sam si ho prepocita na 120hz,ale zarazelo me proc, protoze si myslim ze vyhodu by mely grafiky(atd.) ktere nezvladnou 1920*1080 120hz, u tech co to zvladnou (i nezvladnou) by se jednalo o (dle meho nazoru) neco podobneho jako je upscaling
edit:s tim upscaling to myslim jakom prirovnani ne ze me nekdo chyti za slovo a bude resit podobnost
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
MHU
Nováček
Nováček

Příspěvek od MHU »

Na otazku pres ktere piny jde zvuk, tak u DVI i HDMI pres datove dat0-2(digitalne). Mam notebook FS Amilo SI2636, ktery nema VGA :( a tak resim prevod HDMI na VGA.
http://media.maxim-ic.com/images/appnot ... 6Fig04.gif
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

ak spravne chapem, tak chces z digitalneho HDMI spravit analogove VGA?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“