Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upgrade procesoru AM2+ poraďte plz (deska Asus M2N-E)
Cetl jsi tu diskusi na CZC?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jakou? Odkaz by se hodil
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Klikni si na ten odkaz na desku, ktery jsi sem vlozil. Dole mas diskusni prispevky, klikni na tlacitko "vypsat vse" a cti
Obcas tam najdes nejrychleji reseni
Obcas tam najdes nejrychleji reseni
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No ty bláho to mám tak na týden. Proto sem dávám jasně cílený příspěvěk. Ale zkusím tam pohledat, nicméně jetli k tomu máte něco konkrétního, prosím sem s tím.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Několi lidí zde na foru provozuje úspěšně v téhle desce procesory typu Athlon II X4 Diskuzi najdeš v tématu základní desky
EDIT: jinak oficiální CPU support najdeš na stránkách výrbce
EDIT: jinak oficiální CPU support najdeš na stránkách výrbce
Naposledy upravil(a) Michael24 dne čtv 18. bře 2010, 16:06, celkem upraveno 1 x.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jakej tyden? Druhe vlakno od vrchu to resi
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to prošel, ale nijak chytrý z toho nejsem No zkusím ještě mrknout do toho vlákna k základní desce tady na foru
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem toho přečetl milion a akroát mě z toho bolí hlava. Přiznám se, že nejsem žádný overclocker a většině parametrů, o kterých se píše, vůbec nerozumím. Otázka tedy zní, zda existuje procesor řekněme do 2000Kč včetně DPH, který by mi zásadně zlepšil výkon. Díky.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Athlon II X3 435
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30972PCSBS
Je to sice trochu nad 2k, ale myslím si, že výkon ti to dost zvedne a podle zkušeností ostatních lidí by měl jet bezproblémů. A i když nejsi žádný overclocker, tak na 3.5GHz bys ho měl dostat bez problémů. Kdyžtak poradíme Ještě se přesvědčím ve vlákně o M2N-E, jestli to tak opravdu je a jestli ti necpu do hlavy nesmysly....
/// varianta nademnou také nebude špatná a výkon určitě zvedne, ale na tvém místě bych si i do budoucna připlatil na X4 Ale rozhodni se sám, jak uznáš za vhodné
EDIT2: Tak je to pravda, s posledním BIOSem na této desce bezproblémů X4 620 funguje (i výše zmiňovaný X3 ) A navíc v poslední verzi je i podpora pro AM3, i když jen nějaké, ale pojedou ti snad úplně všechny
Je to sice trochu nad 2k, ale myslím si, že výkon ti to dost zvedne a podle zkušeností ostatních lidí by měl jet bezproblémů. A i když nejsi žádný overclocker, tak na 3.5GHz bys ho měl dostat bez problémů. Kdyžtak poradíme Ještě se přesvědčím ve vlákně o M2N-E, jestli to tak opravdu je a jestli ti necpu do hlavy nesmysly....
/// varianta nademnou také nebude špatná a výkon určitě zvedne, ale na tvém místě bych si i do budoucna připlatil na X4 Ale rozhodni se sám, jak uznáš za vhodné
EDIT2: Tak je to pravda, s posledním BIOSem na této desce bezproblémů X4 620 funguje (i výše zmiňovaný X3 ) A navíc v poslední verzi je i podpora pro AM3, i když jen nějaké, ale pojedou ti snad úplně všechny
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No problém je v tom, že ani jeden z uvedených není ve výpisu podporovaných (viz http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... uage=cs-cz) a tak z toho mám trochu strach. Raději bych vybral něco přímo z listu podporovaných a bez té poznámky "Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree2". Sice nevím, co to prakticky znamená, ale určitě nic pěkného ne
Nezlobte se, ale nerad bych moc laboroval. Prostě přehodit, flushnout bios a aby to jelo
PS: A mám chladič Thermaltake CL-P0371 TMG A1 Předpokládám, že by měl uchladit i ty nové alternativy ne?
Nezlobte se, ale nerad bych moc laboroval. Prostě přehodit, flushnout bios a aby to jelo
PS: A mám chladič Thermaltake CL-P0371 TMG A1 Předpokládám, že by měl uchladit i ty nové alternativy ne?
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
X3 435 sice v podporovanych neni, ale je tam 440, ktera ma jen o 100MHz vic, jinak je to stejny procesor. To same u X4.
A pokud netusis, co je to PXE ROM, tak to urcite nebudes potrebovat
A pokud netusis, co je to PXE ROM, tak to urcite nebudes potrebovat
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, ty procesor ti tam určitě půjdou. Prostě flashni na nejnovější BIOS a vyměň CPU a musí to jet
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ještě našel pěkné srovnání zde: http://www.extrahardware.cz/test-40-pro ... h?page=0,9
Podle toho mi vychází jednoznačně nejlépe procesor AMD Athlon II X2 250, který dokážu sehnat za 1474Kč včetně DPH. Podle grafů v odkazu výše by měl být ve hrách jen o cca 10-15% slabší. Myslíte, že je to dobrá volba?
Podle toho mi vychází jednoznačně nejlépe procesor AMD Athlon II X2 250, který dokážu sehnat za 1474Kč včetně DPH. Podle grafů v odkazu výše by měl být ve hrách jen o cca 10-15% slabší. Myslíte, že je to dobrá volba?
- Darkness
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jo a teď jsem si zase v jiném článku přečet, že už začínají být hry optimalizované pro více než 2 jádra, takže asi nakonec něco takového: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68537
Souhlas?
Prosím ještě o info, jestli i na tyhle novější procesory můžu bez problému použít svůj starší Thermaltake CL-P0371 TMG A1, nebo bude například lepší boxovaný od nového procu???
Souhlas?
Prosím ještě o info, jestli i na tyhle novější procesory můžu bez problému použít svůj starší Thermaltake CL-P0371 TMG A1, nebo bude například lepší boxovaný od nového procu???
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jj jsem také toho názoru, že X4 bude nejvhodnější. Sám mám také doma Athlon II X4 630 a skoro vůbec netopí Ten tvůj chladič v pohodě použiješ A pak uvidíš teploty, ale myslím si, že to bude v pohodě
EDIT: A dostaneš ho klidně kolem 3.6GHz s jen nepatrně zvýšeným napětím
EDIT: A dostaneš ho klidně kolem 3.6GHz s jen nepatrně zvýšeným napětím
- hovnaa
- Začátečník
-
Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
Dobrý den,potřeboval bych náhradu za můj stávající procesor 4800+ Brisbane který podle všeho nehorázně brzdí GK 4870.Základní desku mám http://www.gigabyte.cz/products/mb/cpul ... l.Rozpočet MAX. 2500 Kč víc nic.Hlavně na občasný hraní Crysis apod. a nesmi byt moc velka spotreba abych nemusel kupovat novy zdroj(Seasonic S12 1. generace 500 W).
Dekuji
Dekuji
- glu
- Začátečník
-
Tahle deska v revizi 1.0 i 2.0 podporuje Athlony II i Phenomy II do 95W, takze vzhledem k rozpoctu bych asi shanel ctyrjadro Athlon II X4 630. Jako další možnost bych videl o neco levnejsi trijadro Athlon II X3 440 a k nemu treba nejakej lepsi chladic. V obou pripadech bude potreba mit na desce bios F9D.
- hovnaa
- Začátečník
-
Chladič mam Alpine 64 Pro a BIOS F9D takze super,ai pujdu do toho ctyrjadra..Nebo nejakej Phenom?
- glu
- Začátečník
-
Phenom II do maxima tvyho rozpoctu sezenes pouze dvoujadro, to uz bude lepsi ten Athlon II X3. Osobne doporucuji Athlon II X4 630 a i kdyz nema L3 cache, tak do budoucna bude lepsi mit 4 jadra nez pouze 2 nebo 3. Absence L3 cache je poznat hlavne pri kodovani videa, ale ve hrach je rozdil minimalni.