Co rikate na LCD Samsung SyncMaster 710T?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Samsung

Příspěvek od Paintsoldier »

2 Orist-at ti slouží tím se potvrzuje,že je to opravdu solidní monitor za solidní peníze.
Jelikož jsem na tento typ neslyšel nic hanlivého krom pár chybek v podsvícení což není jenom záležitost Samsungu o jeho koupi na 98% uvažuju taky. 8)
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

2 standa01: tak sem ted dohral v CoD:UO mise za americany a naprosto v pohode,hry to proste zvlada bez problemu,100krat lepsi nez moje stara CRT 15'' :-D

..... Samsung 710T rulezzz :twisted:
tbeat
Nováček
Nováček

Příspěvek od tbeat »

Pokud jde o vyzkoušení vadných pixelů před nákupem, tak mám aktuální zkušenost z následujích obchodů:

Softcom : při domluvě přes email slíbili vyzkoušet při prodeji
100Mega : totéž, akorát tvrdili, že to obvykle nedělají, ale že udělají
výjimku
Czech Computer : zaručují, že není žádný pixel vadný, ale nelze se na to
spolehnout
Alzasoft : není problém vyzkoušet, akorát se musí podstoupit poněkud zdlouhavější procedura ve skladu, ale nic hrozného

Vzhledem k tomu, že dle včerejších cen je nejlevnější Alzasoft a Softcom (oba shodně 12.193 Kč s daní ), tak bych oba doporučil. Sám jsou koupil v Alzasoftu, spokojenost, bezchybný displej.
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Tak ho mam doma a spokojenost..jinak sem se chtel optat,jak to mate nastelovany..Konstrast,jas a tak.Mam s tim trochu problemy..
A jeste dalsi otazecka..zustava vam v profilu "custom" ulozeny nastaveni?Ja po vypnuti mam vse pri tovarnim...
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Butcherson píše:Tak ho mam doma a spokojenost..jinak sem se chtel optat,jak to mate nastelovany..Konstrast,jas a tak.Mam s tim trochu problemy..
A jeste dalsi otazecka..zustava vam v profilu "custom" ulozeny nastaveni?Ja po vypnuti mam vse pri tovarnim...
Ja to pužívám na přednastavené a to Text nebo Internet... 8-)
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

ja sem si to nastavil sam,hlavne trochu vic stmavil.... zatim naprosta spokojenost.. :-))
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

75

Sem se chtel zeptat...tech 75 tomu neuskodi,jo?Ruzne se to probira a porad nevim jestli je to ok nebo ne..Diky
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
android
Nováček
Nováček

Re: 75

Příspěvek od android »

Butcherson píše:Sem se chtel zeptat...tech 75 tomu neuskodi,jo?Ruzne se to probira a porad nevim jestli je to ok nebo ne..Diky
Jestli těch 75 něčemu uškodí to nevím, ale vím, že při nich poblikává obraz - takže jedu 60 a vše v pohodě.
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 75

android píše:
Butcherson píše:Sem se chtel zeptat...tech 75 tomu neuskodi,jo?
...ale vím, že při nich poblikává obraz - takže jedu 60 a vše v pohodě.
No taky sem o tom slysel,ale pri 75 je to u me pres dvi v poho,tak to necham.Jinak nemate problem treba tennis criters? 8-) Balonek je dost rozmazanej..Ale hlavne bych se optal,cim ho cistite..?
Pingo
Nováček
Nováček

Samsung Syncmaster 710T

Příspěvek od Pingo »

Tak prave som kupil ten Samsung Syncmaster 710T. Maximalna spokojnost oproti starej sumke. Na moj vkus je vsak prilis ostry (hranate pismena) ale to bude asi len nezvyk. Neviete poradit ako si ho spravne nakalibrovat resp. cim ? Diki
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Stejnej problem...porad to nemam vychytany.Ta kalibrace v magic tune..jak to probiha?Nejak si to nemuzu vychytat..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Samsung Syncmaster 710T

Příspěvek od Butch »

Pingo píše:Tak prave som kupil ten Samsung Syncmaster 710T. Maximalna spokojnost oproti starej sumke. Na moj vkus je vsak prilis ostry (hranate pismena) ale to bude asi len nezvyk. Neviete poradit ako si ho spravne nakalibrovat resp. cim ? Diki
Buď rád, že máš ostrej obraz. To žádné CRT nikdy mít nebude.
Naopak si na to zvykneš a hned poznáš rozdíl. Do LCD můžeš koukat od rána do večera a jsi v poho.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Pingo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pingo »

Butcherson píše:Stejnej problem...porad to nemam vychytany.Ta kalibrace v magic tune..jak to probiha?Nejak si to nemuzu vychytat..
Ten Magic Tune nie je velmi vydareny. Lepsia je klasicka manualna korekcia, dobry je aj programek Natural Color kde je mozne si ukladat nastavenie. Inak skoro nic netreba kalibrovat, je to len sila zvyku. CRT sucks.
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A jeste k tomu čistění..nemate nejakej typ?
Pingo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pingo »

Mam isty problemik s tym Samsungom. Tyka sa podsvietenia, totiz horna cast je tmavsia ako ta spodna. Moze to byt dovod na reklamaciu alebo kaslat nato ? Da sa to nejak spravit ? Diki
android
Nováček
Nováček

čištění

Příspěvek od android »

Já ho čistím vlhkým jemným ubrouskem. Mám doma i prostředek na čištění monitorů "Screen cleaning solution" (používal jsem ho na CRT) ale nevím jestli s tím můžu jít čistit i LCD... návod veškerej žádnej (ani složení).
android
Nováček
Nováček

Ostrost

Příspěvek od android »

Jinak co se týče ostrosti 710Tčka, musel jsem si naplno zvykat minimálně týden! Oproti CRTčku fakt změna (a myslím k lepšímu). Gammu mám na minimum a jas ladím podle aktuálních světelných podmínek... Celkově v pohodě!
Jinak další testík: Black hawk down (3D akce) bez duchů!
android
Nováček
Nováček

podsviceni

Příspěvek od android »

Pingo píše:Mam isty problemik s tym Samsungom. Tyka sa podsvietenia, totiz horna cast je tmavsia ako ta spodna. Moze to byt dovod na reklamaciu alebo kaslat nato ? Da sa to nejak spravit ? Diki
Přesně tohle mám na LCD i já (řekl bych že je to běžné u LCD). Nevím jestli je to na reklamaci, ale řekl bych že spíše ne. Zvykl sem si - není to taková hrůza.
Pingo
Nováček
Nováček

Re: podsviceni

Příspěvek od Pingo »

android píše:
Pingo píše:Mam isty problemik s tym Samsungom. Tyka sa podsvietenia, totiz horna cast je tmavsia ako ta spodna. Moze to byt dovod na reklamaciu alebo kaslat nato ? Da sa to nejak spravit ? Diki
Přesně tohle mám na LCD i já (řekl bych že je to běžné u LCD). Nevím jestli je to na reklamaci, ale řekl bych že spíše ne. Zvykl sem si - není to taková hrůza.
U mna to iste. Uz si zvykam ale aj tak to niekedy nastve. V reklamacnom liste pisu ze opravuju aj backlights, ale nechce sa mi stym drbat kvoli takej "somarine". Uvidime ...
ddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ddd »

Jak funguje ta kalibrace v magic tune?Dival sem se do helpu,ale moc chytrej z toho nejsem..diky moc
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“