GeForce GTX 2xx a podtaktování v režimu 2D
Moderátoři: morke, Walker1134
- WerK
- Začátečník

-
Re: GeForce GTX 2xx a podtaktování v režimu 2D
Pri praci na vice monitorech se karta neshodi do 2D taktu - problem jsem resil asi pred rokem, nasel jsem thread na foru nvidie, kde nejaky technik psal ze mozna to nekdy vyresi, od te doby jsem se multimonitoru zbavil, takze nejspis nevyresili nic.
- Fox_25
- Začátečník

-
Tohle jde přežít. Mám 4870 která slyšela o 2D taktech jenom z dálky. ATI power play nefunkční, 850 Mhz při hraní min je opravdu k ničemu.Spike44 píše:Jediné co mě napadlo je v biosu karty si nastavit Extra takty na úroveň 2D taktů a v systému na hry kartu softwarově "přetaktovávat" zpět na Extra takty, ale to mi přijde jako šílené řešení
Neměl byste někdo prosím nějakou radu jak jednodušeji toto vyřešit?
Editoval jsem BIOS gk, nastavil nejnižší takty na kterých karta pracovala, zapnul automatické otáčky podle teploty. Pak jsem nastavil dva profily v CCC, ALT+1 aktivuje 3D takty a ALT+0 je deaktivuje. Karta ve win nežere, netopí a není hlučná. Za čas jsem si na to zvykl.
- Spike44
- Začátečník

Takze vlastne delas presne to co me samotnyho napadlo, ze? jakoby pretaktovavas kartu na normalni takty a v biosu mas vsechny rezimy nastaveny na co nejnizsi, ze?Fox_25 píše:Tohle jde přežít. Mám 4870 která slyšela o 2D taktech jenom z dálky. ATI power play nefunkční, 850 Mhz při hraní min je opravdu k ničemu.
Editoval jsem BIOS gk, nastavil nejnižší takty na kterých karta pracovala, zapnul automatické otáčky podle teploty. Pak jsem nastavil dva profily v CCC, ALT+1 aktivuje 3D takty a ALT+0 je deaktivuje. Karta ve win nežere, netopí a není hlučná. Za čas jsem si na to zvykl.
Jsem to ted trochu zkoumal a dosel jsem k jasnym zaverum! Pokud mate ke karte připojené 2 monitory, zapomente na podtaktovavani! Avsak pokud pripojim jen jeden monitor, tak mi podtaktovavani funguje krásně a to jak na GTX260 viz výše tak i na 9800GT a i na ovladačích 191.07, tak i na nejnovějších 195.62 BTW rozdil ve spotřebe mezi extra a 2D takty ve woknech idle - 260GTX65nm: 16W, 9800GT65nm: 5W
zajimalo by me, jestli ta karta potrebuje na vic monitoru vyssi takty, nebo je to jen bug nvidie. Netuším jak to zjistit před tím, než flešnu upravenej bios
C2D E6750 2.6Ghz@3.2Ghz 8x400 defaultV | ASUS Striker Extreme, fsb 400MHz, bios 1801 | 4x2GB Patriot Viper 4-4-4-12-1T 400Mhz | Zotac GTX260 (216sp) ?/?/? Mhz | intel SSDM80G2 + >3TB onLAN | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Thermaltake Touchpower 750W modded w/ 14cm BlueLED fan || watercooled w/ noFan possible || 26" LG W2600HP S-IPS || W7 x64
- Fox_25
- Začátečník

-
Ano, už takhle funguju víc než rok. Po tom jak mi skvěle fungovala 8800GTX to byl pro mě šok že ATI to nijak nevyřešila. K tomu regulace otáček fungovala skvěle. Min otáčky 60% při jakékoliv teplotě, jednoduše to byl vysavač.