Eurotel EXPRES aneb CDMA a vše kolem něj !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Shit píše:Pokud je modem v režimu stahování, tak se nedobíjí, jede z trafa. Dobíjí se pouze tehdy, když je "vypnutej". :lol: Pro "K.B. nebo Š.D." :lol: upozornění - Musí být trafo od modemu v zásuvce. :wink: :-D Na baterky to jede snad cca 40min. - zatím netestováno u mně. :?
Nic proti, ale ja ti nerozumim ani slovo :lol:

Proste jednoduše - stačí kdyz to pred navazanim spojení kuchneš do zasuvky a nemusis se pak o nic starat a surfíš treba tejden v kuse ?? (samozrejme za predpokladu ze nevylítne elektrika)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Sentenced píše:Proste jednoduše - stačí kdyz to pred navazanim spojení kuchneš do zasuvky a nemusis se pak o nic starat a surfíš treba tejden v kuse ?? (samozrejme za predpokladu ze nevylítne elektrika)
Tak. Vrazíš ho (ten zdroj) do zásuvky a couráš furt po netu. :) Je tam ale omezení 48hodin non-stop, pak se musíš odpojit a znova se připojit. Pokud by si chtěl jet na baterku v modemu, tak se dobíjí asi 4hod a při dobíjení nemůžeš bejt připojenej na net.
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 4. srp 2004, 13:39, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
Sentenced píše:Proste jednoduše - stačí kdyz to pred navazanim spojení kuchneš do zasuvky a nemusis se pak o nic starat a surfíš treba tejden v kuse ?? (samozrejme za predpokladu ze nevylítne elektrika)
Tak. Je tam ale omezení 48hodin non-stop, pak se musíš odpojit a znova se připojit.
co to kua je? jak odpojit a znova připojit? :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

To bych jako problem nevidel, jedno preruseni spojeni za 48 hodin, to muze omezit jen notoricky sosače a stahovače :) Kámoš už to veze do Krumlova, tak jsem na to zvedavej :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:co to kua je? jak odpojit a znova připojit? :?
Po 48hod non-stopu se spojení přeruší. Tak se připojíš znova a zas tam můžeš bejt non-stop 48hod.....a zase....a zase :roll:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
zombux píše:co to kua je? jak odpojit a znova připojit? :?
Po 48hod non-stopu se spojení přeruší. Tak se připojíš znova a zas tam můžeš bejt non-stop 48hod.....a zase....a zase :roll:
no tohle suxxx, takže to nemůžu nechat běžet přes víkend a jet pryč... hm :roll:

to Sent: dej vědět co a jak až něco zjistíš
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

zombux píše:
Shit píše: Po 48hod non-stopu se spojení přeruší. Tak se připojíš znova a zas tam můžeš bejt non-stop 48hod.....a zase....a zase :roll:
no tohle suxxx, takže to nemůžu nechat běžet přes víkend a jet pryč... hm :roll:

to Sent: dej vědět co a jak až něco zjistíš
No po zkusenostech s Wifi, ktera pada kdy se ji chce a nikdo neví proč, myslim ze nejakej vypadek jednou za 48h mi bude uplne ukradenej, jestli je tohle jediná "bota", tak sem s tim :)

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:no tohle suxxx, takže to nemůžu nechat běžet přes víkend a jet pryč... hm :roll:
Snad to nejde ani ochc*t volbou "při přerušení spojení opakovat vytáčení" , snad se musí modem odpojit od napájení a znova připojit. S tím by šlo možná vydupat ale taky. :roll: Nějakej časovej spínač na napájení modemu.....a volba "opakovat vytáčení" :wink: Pokud saje rychlostí cca 30-100KB/s - počítej třeba 50KB x 3600 x 48 = 8640000KB za 2 dny. To máš teoreticky přes 8GB :roll: Buď skromnej :-D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tak jsem to dnes konečne mohl otestovat.

v C. Krumlove u me na firme to jelo kolem 750-840kBit na dsl.cz a stahovani nejakyho dema z netu kolem 75kB/s. To je paráda :)

U me doma - v udoli u lesa :lol: - to bylo horší, chytil jsem se až na dodávanou antenu, ale potom v pohode, temer to samy jak v praci.
Bez pridavny anteny to nechtelo navazat spojení, s ní to jelo o.k.

Takze bych pri testech nespolejhal jen na to co ukazuje ten modem na displayi - je to zavadejici, me to ukazovalo temer full, ale nespojilo se

Prekvapilo me, že behem myho hodinovyho testovani me to dvakrat vykoplo s hlaškou - nelze najit modem, asi nejakej spatnej konektor k tomu modemu nebo nevim. Mozna taky nejakej ten problemek s baterkou. Nabijeni se nesmi pripojit za chodu - jinak BSOD, modem se nesmi odpojit za chodu, jinak BSOD.
doufam, ze ty 2 nahodny pady byly jen nahoda a nebude to pravidlo. surfovat 5 minut mi nestačí :roll:
Naposledy upravil(a) Sentenced dne čtv 5. srp 2004, 07:54, celkem upraveno 1 x.

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Sentenced píše:Prekvapilo me, že behem myho hodinovyho testovani me to dvakrat vykoplo s hlaškou - nelze najit modem, asi nejakej spatnej konektor k tomu modemu nebo nevim. Mozna taky nejakej ten problemek s baterkou. Nabijeni se nesmi pripojit za chodu - jinak BSOD, modem se nesmi odpojit za chodu, jinak BSOD.
doufam, ze ty 2 nahodny pady byly jen nahoda a nebude to pravidlo. surfovat 5 minut mi nestačí :roll:
Viz o příspěvek výše (driver)....no u mě pomohlo k dokonalosti obnovení systému :x :wink:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No nechci vám brát iluze o rychlosti připojení. 768 kilo bitů za sekundu = 768/8 tzn. 96 k bajtů/s.

Proto s downstreamem 100 kB/s opravdu nepočítej. I tak je to ale hezky rychlý, že ;-).

Edit: Pokud to jede 75 kb/s tak tak je ten net rychlejší než je deklarováno, nebo je to někde v nakešovaný (jak to napsat, uff :-)). Taky mi občas net jede třeba i 130 kb/s, ale to není realita :-).
---
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

J X P píše:Proto s downstreamem 100 kB/s opravdu nepočítej. I tak je to ale hezky rychlý, že ;-).Edit: Pokud to jede 75 kb/s tak tak je ten net rychlejší než je deklarováno, nebo je to někde v nakešovaný (jak to napsat, uff :-)). Taky mi občas net jede třeba i 130 kb/s, ale to není realita :-).
S použitím download manageru těch 100kil je reálnejch (zatím) :wink:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

J X P píše:No nechci vám brát iluze o rychlosti připojení. 768 kilo bitů za sekundu = 768/8 tzn. 96 k bajtů/s.

Proto s downstreamem 100 kB/s opravdu nepočítej. I tak je to ale hezky rychlý, že ;-).
768kbps=96kB/s, takze s trochou stesti to tech 100kB/s dat muze :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No jo, ale tahle služba má mít downstream max 512 kB/s a ne 768, takže max 64 kb/s ;-).

Dneska jsem dokonce četl něco o 256 kB/s, ale to se mi nechce věřit. Jak že to má být rychlé ?
---
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

J X P píše:No jo, ale tahle služba má mít downstream max 512 kB/s a ne 768, takže max 64 kb/s ;-).

Dneska jsem dokonce četl něco o 256 kB/s, ale to se mi nechce věřit. Jak že to má být rychlé ?
Jukni o stránku dozadu :wink: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=40
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Shit píše:S použitím download manageru těch 100kil je reálnejch (zatím) :wink:
Tak jsem si vždy myslel, že se sice dá net urychlit, ale pouze tím, že se ořeže načítání objektů ze stránek a při downloadu soubory více násobným přístupem a tím pádem větším časem od serveru. Těžko může jakýkoliv Download manažer zvětšit velikost pásma poskytovanou provozovatelem.

Nebo se snad pletu ?
---
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Omezení od ET je 800kil = 100KB/s + - .
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No teda, nepracujes nahodou v reklamce ? :-D To co tu pises je polopravda. Toto stoji primo na ET strankach a tam by to sakra spis hypovali.

"Výhody
Eurotel Data Expres přináší nejrychlejší mobilní připojení k internetu v ČR - maximální rychlost připojení je až 800 kbit/s, očekávaná průměrná rychlost 256 kbps pro stahování. "

Takže pokud je něco max, těžko můžeš očekávat, že to tak pojede. Takže na downstream 100 kb/s moc nespoléhej.

Real 32 kb/s (256 kB/s)
---
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nekdo nerika, ze to tak pojede furt, ale zatim se tech 100kB/s dat da.

to J X P: A mel by sis trochu srovnat jednotky jako kb/s a kB/s pouzivas je presne obracene :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“