ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od Mirek Koci »

Krteq píše:Nemáš v BIOSu nastavené nějaké prapodivné hodnoty frekvence/voltáže PCI-Express sběrnice? Něco podobného mi dělal Radeon HD 4870 když jsem do PCI-Express pustil hodně "šťávy" v domnění zvýšení stability při OC.
To jsem nezkoumal, dobrý nápad, v rozhořčení jsem BIOS do defaultu nedával..ale že by to zase šlapalo na ostatních kartách bez problémů?
Krteq píše:Ještě jaká je verze ovladačů chipsetu a grafiky. Předpokládám Catalyst 9.11 WHQL.
Zkoušel jsem ovladače i přímo od Sapphiru, stejný problém, na čipovou sadu mám nejnovější
Krteq píše:Jaké diody máš na mysli? Na ref. PCB HD 5870 je jen jedna stavová LED a ta jen problikne při POSTu.
Jedná se o Sapphire HD 5870 VaporX, zde není žádná

// jdu přehodit karty a sundat oc v biosu, budu tu hned, tak budeme videt..i kdyz si myslim, ze tim to nebude...
Ale podle symptomů na fotkách jasný paměťi...
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

bandita píše:jediný co me napadlo je BIOS desky...protoze to je nejakej zasranej ksindl (cti sampl) s hybridnim BIOSem, ktery se neda aktualizovat ... je tam natvrdo nejakej na zpusob Deluxe, zitra zkusim na Maximus III... ale to je tak jediny co me napada...X800 a GTX 275 jedou na ty sestave jak z praku
Jak nejde? Co zkusit "force" parametr.
bandita píše:Jedná se o Sapphire HD 5870 VaporX, zde není žádná
Ta stavová dioda tam fakt je. I když je to model s nereferenčním chladičem, PCB je pořád podle referenčního návrhu (navíc má ještě nad PCI-Express slot konektorem nápis AMD :) ). Ale to je stejně jedno, ta dioda by svítila/neproblikla jen v případě nepovedeného POSTu/nenaběhnutí karty, což teda není tenhle případ.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Krteq píše:Jak nejde? Co zkusit "force" parametr.
Nejde, odzkoušeno na OC akci s dusíkem ../f (force) blabla, udelej to a neptej se (obrazne)

Edit// snizeni OC CPU nepomohlo jak jsem predpokladal ...nejsem lama abych tam rval kdovi co, ale za pokus to stalo :(

Karta ma 30 stupnu, coze je masakr, teplotama to neni ...proste smula no
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

bandita píše: ../f (force) blabla, udelej to a neptej se (obrazne)
No, parametr "/f" není špatný, ale jsou i lepší "věci" => zkoušel's použít ES verzi Afudosu? :roll:

Obrázek

Kód: Vybrat vše

http://www.box.net/shared/jd9a2ez4kc
Flashovací parametry:

AFU236U /iXXXXX.ROM /pbnc /n
Popřípadě můžeš zkusit i Amiflash s "univerzálním" Afudosem + parametry => http://www.ami.com/support/bios.cfm =>

http://www.ami.com/support/downloadagreement.cfm?DLFile=support/downloads/amiflash.zip&InpDrvID=90
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

Caute , muze me nekdo poradit s moji 5850 , chci ji pretaktovat a nikde jsem presne nenasel kolik muzu zmenit max. voltaz na jadro a pameti , a kolik to bude zrat watu , diky
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Shit píše: napsal
Kámo díky, ale kartu jsme nakonec odzkoušel ve více sestavách a prostě artefakty, konec, škoda. :sad:
alea iacta est
Obrázek Obrázek
ludom
Nováček
Nováček

Příspěvek od ludom »

to Bandita:
ahoj, mam presne ten isty problem
a robi mi to ked je karta studena, ked sa zahreje, tak je to ok. ale interval sa predlzuje, zajtra ide na RMA. zabil by som ich
moja konfig je Nf590 a AthX2, 6GB ram. s x1800 a 9600GT to frci bez problémov........
tak som tam narval 9600 nazad a RMA......
ja musim mat furt pech na taketo veci.....
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vyzkousel sem kartu u kamose, ale ten ma sice jen 350w fortrona a je to uplne stejny jako u me-po zapnuti cernej monitor anic se nedeje...
Mam doma jeste 500w fortrona myslite, ze ho mam vyzkouset a nebo je karta opravdu dead?
Ten corsair 650w co tam mam fungoval s gtx 260 bez problemu...
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

350w :D to myslim ze tu kartu nenastartuje :wink:
skus k nemu doniest svoj zdroj a ci sa nastartuje aspon ak nie tak bohuzial reklamacia
"Real power can't be given. It must be taken."
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Prave ze se karta nastartovala a vse fungovalo(vetrak karty se roztocil stejne jako u me).Jen byl cernej monitor-proste uplne stejny jako u me.
On nema zadnou zravou sestavu ma athlona 64, 1HDD...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Takze dnes mi dorazila ASUS 5850 a ta funguje.To znamena ze ta sapphirka byla nefunkcni uz z vyroby....
glowi2
Nováček
Nováček

Příspěvek od glowi2 »

HEAD píše:Takze dnes mi dorazila ASUS 5850 a ta funguje.To znamena ze ta sapphirka byla nefunkcni uz z vyroby....
Jak si ji tak rychle sehnal? Pred tydnem a neco si tady narikal, ze novou nechces, ze by byla za 3 mesice.
Zenn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zenn »

Už to nemůžu najít, ale tomu borcovi co zkoušel Grafárnu Ati 5850 na 350W zdroji, bych poradil dívat se co píše výrobce. 350W nemám ani na kalkulačce (obrazně řečeno). Tím nechcu nikoho urážet.
Donald66
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Donald66 »

Ahoj,
mám problém se svou HD5850, pln očekávání jsem si ji za težký peníz koupil (dorazila za 2 dny ... :) ) a v žádné hře nejde nastavit Dx11 režim, ať už je to Dirt2,Stalker:CoP,Unigine Heaven benchmark :( V Heaven bench sice jde nastavit Dx11, ale na scéně to nejde nijak poznat - drak nemá ostny, střechy a dlažba jsou rovné jak v Gothic 2 ... V těch benchmarcích mě to nijak netrápí že to nejde, u Dirt2 trošku jo, ale za měsíc mají vydat Alien vs Predator a ten musí běhat naplno ! :)
Děkuji za konstruktivní nápady.

Win7 RC x64,Phenom II X3 720,GigaByte GA-MA790GP-DS4H,HD5850
čupr kluk
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Teď mě napadlo, že pro HD 5870 a 5850 vydalo ATi oficiální "opravný" BIOS, tak ho můžeš zkusit. Potom můžeš vyzkoušet "klasiku", tj. odinstalovat stávající ovladače, vyčistit zbytky pomocí Driver Sweeperu a po restartu nainstalovat nejnovější drivery (doporučil bych Catalyst 9.12 Hotfix) + další reboot.

Když ani to nepomůže, zkusil bych reinstal OS.
rotikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotikus »

zdravím fandy hardware,

nechápu, že nikde na českých fórech se neřeší nestabilita Radeonů 5XXX nejčastěji pod win7 x64. Běžně padají různé hry i benchmarky. Občas nutný tvrdý restart, občas pruhy na monitoru atd. Byl jsem nejdřív zoufalý, že tento problém se týká jen mě, pak jsem ale zašel na amd fórum a zjistil, že tímto problémem trpí doslova hromada uživatelů. Nechápu, že se o tom ještě jinde nic neobjevilo.
zde je odkaz na celé dlouhé vlákno:

http://forums.amd.com/game/messageview. ... TMP=Linear

Prosím dejte vědět, kdo z vás má stejné problémy. Moje sestava:

AMD Phenom II X3 @3,6GHz
Kingston HyperX 2*2GB 1600 MHz, 7-7-7-20
MB MSI 790FX GD-70
Powercolor Radeon 5850 (základní takty)
EDIT: Zdroj Corsair HX620
Naposledy upravil(a) rotikus dne ned 17. led 2010, 12:37, celkem upraveno 1 x.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

rotikus píše:...nechápu, že nikde na českých fórech se neřeší nestabilita Radeonů 5XXX nejčastěji pod win7 x64. Běžně padají různé hry i benchmarky. Občas nutný tvrdý restart, občas pruhy na monitoru atd.
To mi zas tak běžné nepřijde :o tam bude něco špatně... Asi bych se s tím nepáral a poslal kartu na reklamaci. Přece si neplatil za něco, co pořádně nefunguje... Někdo snad psal, že první verze karet měly v BIOSu pár bugů, takže pak vycházeli opravné verze BIOSů atd. :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nevim,jakym mas zdroj.A nevim jestli tento problem neni spis nejaka nekompatibilita AMD deska + 5850.Nebo byvaji i problemy s novymi chipsety P55 a X58?Nechci to procitat...
Mac...
rotikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotikus »

1) Zdroj mam Corsair HX620, takze myslim neni co resit.
2) Puvodne jsem si taky myslel,ze je to treba nekompatibilita s cipsetem, ale skutecne i lide s Intel platformou maji problemy, i kdyz jich je mensina. Tyka se to i X58...
3) Na foru uz reagoval i zastupce AMD, ze se problemem zabyvaji. Tyto problemy se objevuji uz i u uzivatelu, kteri maji Radeony 4XXX.
4) Stejne jako nekteri dalsi, i mne Furmark v zatezovem testu uvadi naprosto nesmyslna cisla ohledne spotreby. Co je zarazejici, ze ta nestabilita je proste nahodna. Muzu klidne pustit 3d mark na 50 smycek a ono to i projde. Pak muzu pustit Crysis nebo neco jineho a trhne se to po par minutach.
5) reklamovat kartu se mi zatim moc nechce, cekal jsem na ni 3 mesice:/// chci pockat jeste par tydnu, na nove ccc, jinak samozrejme reklamace asi prijde a ja s politovanim prejdu na Fermi.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

hehe, jestli poustis 3D Mark 06 nebo Vantage, tak to asi nebude ta uplne nejvetsi zatez. Crysis cip zatizi daleko vic.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“