Gigabyte 7VT600 /-L /-1394 (VIA KT600) - zkusenosti ?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte 7VT600 1394

Příspěvek od Jirin »

=Drago= píše:Mam vyse zminenou desku s RADEONEM 9600 Pro taky od Gigabytu a 2200 Athlona XP a 512 DDR na 400.Muj problemek spociva v tom ze pri nekterejch gamesach mi to vyhodi monitor a pocitac s drncivym zvukem zamrzne.Mam na ni posledni bios,zdroj je 350W a ovladace na grafiku jsem vyzkousel vsechny a dle meho to nejmene dela v 3.9 dle meho.
Pokud nekdo tusi co by pohlo necht se ozve :sad:
Ja bych problem nehledal ve zvukovce, ale ve grafice. Gigabyte 7vt600 1394 je VIA KT 600 a ta si s ATI 9600 velmi nerozumi. Chce to zkopnout grafiku na AGP 4x a vypnout FastWrites VIZ http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... ault.aspx?

Eventualne bych do toho bordu hodil novej BIOS (F4)...
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
=Drago=
Nováček
Nováček

Příspěvek od =Drago= »

Novej bios tam mam.Do toho podtaktovani grafiky se mi nechce.Nejakej lepsi napad ?
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

=Drago= píše:Novej bios tam mam.Do toho podtaktovani grafiky se mi nechce.Nejakej lepsi napad ?
Nepodtaktováváš grafiku, akorát přepneš na AGP 4x což nemá na výkon prakticky žádný vliv :)
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
BaTa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte GA-7VT600 asi spatny teplotni cidlo

Příspěvek od BaTa »

Zdravim... Mam problem s teplotnim cidlem... kdyz spustim pocitac vse jde v pohode... i windowsXP se mi spusti v pohode... ale jak spustim nejakou slozitejsi aplikaci nebo hru tak mi to zahlasi ze mam prehratej procesor... stahl sem si programky na kotrolu teploty a ty mi rikaj ze v kejsu mam teplotu 0°C a procesor ze ma 85°. Nevim jak ty cidla vypnout nebo nejak opravit :))... v biosu to neni mam ten nejnovjejis co maj gigabyte na strankach...predem diky za radu :)
mam procesor AMD AthlonXP 2000+
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte GA-7VT600 asi spatny teplotni cidlo

Příspěvek od Jirin »

BaTa píše:Zdravim... Mam problem s teplotnim cidlem... kdyz spustim pocitac vse jde v pohode... i windowsXP se mi spusti v pohode... ale jak spustim nejakou slozitejsi aplikaci nebo hru tak mi to zahlasi ze mam prehratej procesor... stahl sem si programky na kotrolu teploty a ty mi rikaj ze v kejsu mam teplotu 0°C a procesor ze ma 85°. Nevim jak ty cidla vypnout nebo nejak opravit :))... v biosu to neni mam ten nejnovjejis co maj gigabyte na strankach...predem diky za radu :)
mam procesor AMD AthlonXP 2000+
Jsou v biosu taky tak "divny" teploty?? Jestli jo, tak bych tu desku zrejme reklamoval... Jinak je krpa v tom softu.
BaTa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

v biosu to ukazuje maximalne 54°C a system 32°C tak co s tim

Příspěvek od BaTa »

v biosu to ukazuje maximalne 54°C a system 32°C tak co s tim?
pls poradte :o) nechce se mi to reklamovat... ale nechapu proc se to vypina...a skousel se motherboardmonitor i speedfan a oba ukazuji na procesoru 82°C
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Sahni na chladic jak bude pri zatezi horky. Pri takovych teplotach bys na nem neudrzel ruku.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: v biosu to ukazuje maximalne 54°C a system 32°C tak co s

Příspěvek od Jirin »

BaTa píše:v biosu to ukazuje maximalne 54°C a system 32°C tak co s tim?
pls poradte :o) nechce se mi to reklamovat... ale nechapu proc se to vypina...a skousel se motherboardmonitor i speedfan a oba ukazuji na procesoru 82°C
Pokud jsou v biosu takove teploty tak je to vklidu. Je to pouze vada softu... Zkusil bych jeste Sisoft Sandru (v sekci Motherboard jsou vsechny dostupne teploty - CPU + Board + ...). A pokud zlobi jenom MotherboardMonitor nebo Speedfan, tak je nekompromisne vykopnout 8) , nebo nastavit varovani na vyssi teplotu (kupř.: 200°C :oops: )...

Jestě jedna poznámka, pokud je biosu teplota v poho, tak to neni ani na tu reklamaci...
=Drago=
Nováček
Nováček

Příspěvek od =Drago= »

Hm a nejaky www stranky kde se tenhle problem resil nekdo nezna.A se snizenim na tu ctyrku se mi vykon zmensi pac zmensim rychlost sbernice
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Vypni AGP 8x a FW ..... na vykon to nema ziadny vpliv.... ( uz aj na tejto stranke sa tomu venovali pomerne rozsiahle testy... ) .... Ale problem to odstrani..... Bohu zial tento probloem pretrvava pri vacsine kombinacii Radeon 9600/9800 ...... a VIA KT400/KT600 ..... jeho jedine riesenie je prave vypnute AGP 8x a FW... a uz aj v tomto fore sa tomu venovalo dost prispevkov........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

=Drago= píše:Hm a nejaky www stranky kde se tenhle problem resil nekdo nezna.A se snizenim na tu ctyrku se mi vykon zmensi pac zmensim rychlost sbernice
to není pravda. sice snížíš teoretickou rychlost sběrnice, ale faktickej dopad není žádnej, protože tyhle karty AGP8X stejně nedokážou využít
BaTa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BaTa »

me se to vypinalo...nevedel sme proc...tak sem stahl ten motherboard monitor a speed fan a tam mi to ukazuje tyhle teploty...ty programy mam porad vypli... ja si myslim ze to vypina ten bios...
BaTa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Drak

Příspěvek od BaTa »

Chladic skoro mrzne :o))
BaTa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BaTa »

mimochodem...jestli mate nekdo ICQ, a vite cim by to mohlo byt tak mi rposim napiste na cislo 135515453 to bude lepsi komunikace nez pres tohle forum
pinke
Nováček
Nováček

Příspěvek od pinke »

Mám Gigabyte 7vt600 1394, Grafiku Gigabyte 9600Pro- Ultra,Barton 2500+,512/400 DDR, Transcend Win XP-Pro, Poslední Catalysty.A vše jede perfektně v 3D Marku 2001 mám 11 700b. Když nainstaluji ovládače DNA tak se skore ještě zvedne asi o 400b.
Testoval jsem to na desce ASUS a7v600 a na default to hodilo v 3D Marku asi o 500b míň. Takže i když nejde Gig. moc dobře taktovat rozhodl jsem se pro něj. Ten ASUS má dobrej BIOS, dá se fajn taktovat, ale řeknu to takhle"na ASUSU jsem měl Bartna 2500 taknutýho na 3200(stabilně) a udělal jsem něco kolem 12 300b v 3D Marku, a Gigabyte udělá s DNAčkama a default CPU Barton 2500 jen asi o 200b míň-
Má to vůbec cenu, taktovat. Stačí dobře vybrat komponenty odladit sestavu a jde se na FAR CRY... :oops:
pinke
Nováček
Nováček

Příspěvek od pinke »

Nemáš třeba vadnou paměť ? Hodil bych na ni test MemTest asi tak 7 průchodu a uvidíš, jdi vylučovací metodou..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

pinke píše: Stačí dobře vybrat komponenty odladit sestavu a jde se na FAR CRY... :oops:
No, s tou grafárnou na plný detaily....asi nic moc :cry:
pinke
Nováček
Nováček

Příspěvek od pinke »

Na High mi to jede fakt OK..při 1024.
=Drago=
Nováček
Nováček

Příspěvek od =Drago= »

Ted uz tomu PC fakt hrabe.Odmita mi to poustet monitor .Musim to tak trikrat pustit aby nabehl.Asi bude neco s tou grafikou cim to muzu proverit abych to nereklamoval zbytecne.Jinak jsem to zkopnul dle rad a jede to daleko stabilneji
pinke
Nováček
Nováček

Příspěvek od pinke »

Nastav bios na default, pak dej paměti do testu MEMTEST, udělej asi tak 7 pruchodu. A asi nejlepší by bylo, jestli máš možnost,tak tam skus jinou GK, je uplně jedno jakou. Jestli to pojede s jinou GK tak je to jasné..

- skoušel jsi ovládače Omega nebo DNA ?
MB Gigabyte 7vt600 1934,CPU Barton 2500+,Chlad Cooper Silent 2TC Revize 2, DDR 512/400, GK FX5900XT (500/600), DVD Artec DHI-C40, CD RW Plextor W4824TA, Win XP-Profi.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“