Fallout: New Vegas

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fallout: New Vegas

Příspěvek od _marduk_ »

toto si precitajte od smejkiho
http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir= ... iew_smejki

neporovnateľné s tými akože recenziami na eurogameri, hrej či sectori, vávrova sa tomu približuje

a ďalší výborný článok
http://games.tiscali.cz/tema/fallout-le ... cuje-54019
Naposledy upravil(a) _marduk_ dne sob 23. říj 2010, 23:28, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ma nekdo problem s radiem country?(je to ta prvni).Hraje to asi 10s z kazde skladby a pak se spusti dalsi pisnicka a takhle porad dokola...To druhe radio mi funguje normalne...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Prometheus píše:2 Paul Asi jsem nedával pozor, ale funguje i u FNV xp boost při vyšší obtížnosti jak tomu bylo u F3 nebo jsou expy stejné na jakékoliv obtížnosti (pak by to ale imho trochu ztrácelo smysl mít několik stupňů obtížnosti)?
co jsem četl, tak zabíjení potvor by mělo dávat stejnej počet XP na všechny obtížnosti, ale hacking/lockpicking by měl dávat víc na hard etc

což mě osobně vadí, spíš chci pomalejší levelování, takže kvůli tomu hraju na normal. Kdyby byly XP stejný za všechno na všechny obtížnosti, hrál bych hard.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak včera jsem to šel asi sedm hodin v kuse.Zatím spokojenost,Hlavní příběh vůbec nedělám,jedu jen vedlejší questy a zase mě to po roce neskutečně chytlo.Loni jsem v F3 strávil téměř 200 hodin a obávám se,že letos tomu v NV nebude jinak.Přistih jsem se,že jsem chorobnej průzkumník.Prostě vidím ruinu a hned tam musim a když tam najdu třeba jen bednu s municí jsem hrozně šťastnej,že to nebyla marná cesta.Zatím jsem s NV spokojenej,chodí to krásně (použil jsem tytéž tweaky jako tenkrát v F3),zatím ani jedinej crash,všechno jede.Nicméně otázka:Nepřijde vám NV hnusnější,než F3,nebo je to jen můj pocit?V F3 jsem měl pocit takový bohatosti prostředí,Wasteland byl prázdnej,ale přece se bylo na co koukat (věřím,že víte,jak to myslím),ale tady je to fakt pustý.Chápu,že je to poušť,ale prostě mi to přijde prázdnější,než F3.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Hnusnější než F3 to je (cose týká některých do očí bijících textur :x ). Jaké jsi použil tweaky? :)
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

presne to samy sem si taky rikal - fallout 3 vypadal lip todle ma strasny textury :( ale jinak fajn
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No ale hlavně já v tím pořád vidím Oblivion :sad: Tedy spíš ten příšerný engine :|
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Still.Lord píše:Hnusnější než F3 to je (cose týká některých do očí bijících textur :x ). Jaké jsi použil tweaky? :)
Jsou to ty tweaky,který jsem popisoval v threadu F3.V ini souboru hodnoty iFPSClamp,iPresentInterval v kombinaci s V-Sync.Jedu ve třiceti fps s V-Sync On,ale za naprosto každý situace,megaexploze,VATS,několik NPC střílejících na všechny strany - pořád třicet fps,při běhu krajinou ani nejmenší náznak cukání při loadingu krajiny,všechno krásně plynulý a sesynchronizovaný.Ještě jsem dal v nVidia Control Panelu Max.Pre-rendered Frames na 1 kvůli odezvě myši a je to dokonalý.Na někoho to může bejt málo těch třicet,ale mě to na tenhle typ hry stačí,defacto to chodí jako X-box resp.si dovolím tvrdit,že mi ta PC verze chodí líp,než by to šlo na Xku.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Textury má slabý FO3 i tohle úplně identicky. Rozdíl je prostě v tom, že tohle se odehrává na Mojave Desert, zatímco FO3 se odehrává kolem Washingtonu DC. Samozřejmě že je poušť prázdnější.

Naštěstí všechno ostatní je lepší.
Ale novej engine by to chtělo.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

prosim o pomoc, nemate problemy s FPS? komp by na to rozhodne mel mit, jedine co me napada ze mi obcas v obraze blikaj bily jakoby svetla(vetsinou ve velkejch prostorech, ze by nedostatek vram? :X - to se mi pri ty hnusnosti textur nezda) takze ovladace NV zrejme nejsou to prave orechove - mam ted 260.89 nastaveni 1680x1050 vse na max 8x aniso a mel sem 4x AA to sem stahl na 2x a vypada to ze to nezabira proste v urcitejch mistech mam strasny dropy fps tak nekam k 17 mozna i min - nemereno, coz me trosku prekvapuje a irituje, dost mi to kazi pozitek ze hry
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

FPS mám normální, co se toho poblikávání týče tak je to problém nových driverů, Obsidian to řeší s nvidií, prej pomáhá vypnutí AA, což jsem nezkoušel, protože to blikání skoro nejde postřehnout, zatímco chybějící AA bych postřehával furt :) .

LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

aha diky, no vyzkousel sem vypnout vsync a celkem se to fps zlepsilo uz mi prijde ze to jede normalne :) tak snad novy drivery to vyladi uplne.
Zatim teda je hra fajn pribeh dobrej, atmosfera hlavne diky hudbe taky dobra byl sem v ty veznici... no ten u vchodu po mim navratu nestacil rict ani b... trochu spoiler:trosku me ale nastvalo, ze ty penize co sem mu dal u sebe pak nemel - chyba hry? :(
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak zrovna VSync mám zaplej : )

Jinak ten strážnej ve věznici je buglej, jsem na sobě měl jejich oblek, on mě prokouk, tak jsem ho podplatil, a jakmile jsem se k němu přiblížil tak na mě zaůtočil, tak jsem ho zabil. Pak jsem vlez dovnitř, a všechno v pohodě, normálně jsem naverboval šerifa a šel.

LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

aha no ja tam vbehl ve vojackym :) a celkem sem se s nema rychle vyrovnal ... nechal sem promluvit svoji kulovnici :)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

LOVIT píše:prosim o pomoc, nemate problemy s FPS? komp by na to rozhodne mel mit, jedine co me napada ze mi obcas v obraze blikaj bily jakoby svetla(vetsinou ve velkejch prostorech, ze by nedostatek vram? :X - to se mi pri ty hnusnosti textur nezda) takze ovladace NV zrejme nejsou to prave orechove - mam ted 260.89 nastaveni 1680x1050 vse na max 8x aniso a mel sem 4x AA to sem stahl na 2x a vypada to ze to nezabira proste v urcitejch mistech mam strasny dropy fps tak nekam k 17 mozna i min - nemereno, coz me trosku prekvapuje a irituje, dost mi to kazi pozitek ze hry
jop to poblikávanie je aj u mňa :(
inak FPS je na 60 pri vsync on, čo sa týka vram nevyskočilo to ani zdaleka k 1GB skorej okolo 750MB pri 8xAA
aha teraz pozerám 768MB verzia :( mno na 1650 by to malo aj tak stačiť
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

co se tyce dropu fps tak to se mi obcas stava taky, hlavne kdyz je kolem vic NPC, je to myslim i nahlaseny bug, takze se to mozna casem spravi, jinak na to ze to hraju na stare 8800GT, to bezi celkem dobre, textury a par dalsich veci mam na max a zbytek tak nejak primerene a az na vyjimky(nekdy ty npc) mam 30-60 FPS

co se tyce samotne hry, tak zatim to vypada dobre, hlavne questy jsou docela dobre(urcite lepsi nez F3), vylepsovani zbrani a munice je taky dobry napad, bohuzel me misty prijde nedodelane/nedomyslene

co me ale zklamalo je spousta nedodelanych detailu, ktere by v podstate datadiskova hra mela mit davno vyresene, jsou to nastesti spis technicke veci, ktere hratelnost ovlivnuji jen neprimo
- napriklad me prijde, ze zenske vypadaji vsechny +- stejne, akorat jsou mlade/stare, fakt nechapu proc neokopirovali nektery z desitek modu, ktere tohle resi ve F3, a navic maji nektere knirek :-), je to asi tim, ze maji spatne nastavene stinovani u textury nad hornim rtem a vysledkem je seda cmouha
- stale se bohuzel neda nastavit nastavit druha klavesa k vyvolani dane akce (to kdyz si chcete nastavit alternativni ovladani jen mysi, abyste pri neakcnich pasazich mohli jist jednou rukou bramburky a nezasvinili si klavesnici :-D )
- obcas chybi nejaky model zbrane a modu (vzdycky ukladejte pred tim, nez namontujete laserovy zamerovac nebo teleskop)
- AI klasicky nic moc, navic se vam muze stat, ze budete nejakeho moba pozorovat dalekohledem(namontovanym na pusce) a on je "vypnuty" (jako ze se nehyba, stoji v defaultnim postoji a ceka) a zapne se az do nej strelite nebo se jeste kousek priblizite

takze pokud vylozene nespechate tak bych pockal tak 2-3 mesice az hru doladi jak oficialni patche tak mody

ps: hra trochu scaluje, na tom samem miste jsem nejdriv narazil na normalni radskorpiony, kdyz jsem trosku natrenoval a poridil si lepsi zbran, tak uz tam byli velci radskorpioni, jsem zvedavy co tam bude do tretice
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

stáhněte si ovladače 260.99 WHQL co opravuje problikavání textur a světel Fallout NV
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

jojo potvrzuji

goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Po vyborne recenzi z Silene brahminy a clanku od Vavry jsem neodolal a objednal to. Mimochodem zavvi.com to ma s postovnym za 26 liber (!!!).
Pevne verim v smejkiho...F3 me totiz po par hodinach neskutecne sr*l. Doufam, ze jeho slova muze nekdo ze zdejsich potvrdit...

Stejne skoda, ze uz asi nikdy neuvidime opravdoveho nastupce F2 :old9:
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak podle mně je to fakt o několik tříd lepší než F3 :) Hraje se to jedna radost.. F3 jsem po půlhodině hodil pryč. Zatím jsem narazil jen na jeden bugnutý quest
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“