MSI 9800Pro TD-128

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

To jsou naprosto normální teploty.Nad 70-75 bych nešel.
VGA silencer zlepší takty na 100% mám to vyzkoušený :wink:
Mám při VGA silencer kolem 50°C na Idle a 60-62°C při delším hraní při přetektování. Hlavně je tižší a montáž je v pohodě,ale důležitý je jestli si tam dal přiměřený množství pasty a dobře rozetřel, musel jsem to opakovat pak to šlo o 10°C dolů. Dobrý je že VGA silencer žene teplo z case pryč :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

souhlasim pastu jsem dobre rozetrel a teploty jsou takove jak uvadite teplota v skrini poklesla o 5stupnu takze uspech jenom me reknete cim vsichni merite teplotu a kde ja jak uz jsem psal vyse a mam strach ze kdyz mam 56stupnu tak cip muze mit tak o ???? vic?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

lada píše:souhlasim pastu jsem dobre rozetrel a teploty jsou takove jak uvadite teplota v skrini poklesla o 5stupnu takze uspech jenom me reknete cim vsichni merite teplotu a kde ja jak uz jsem psal vyse a mam strach ze kdyz mam 56stupnu tak cip muze mit tak o ???? vic?
Měřím externím čidlem v case. A mám ho na tom VGA silencerovi co nejblíže k GPU to znamená u slotu.Když jsem měl na chladiči u CPU tak to ukazovalo stejně jako BIOS takže je to věrohodný.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Dzin píše:
lada píše:souhlasim pastu jsem dobre rozetrel a teploty jsou takove jak uvadite teplota v skrini poklesla o 5stupnu takze uspech jenom me reknete cim vsichni merite teplotu a kde ja jak uz jsem psal vyse a mam strach ze kdyz mam 56stupnu tak cip muze mit tak o ???? vic?
Měřím externím čidlem v case. A mám ho na tom VGA silencerovi co nejblíže k GPU to znamená u slotu.Když jsem měl na chladiči u CPU tak to ukazovalo stejně jako BIOS takže je to věrohodný.
jj, teplotní čidla..kde si ho měl u CPU? mě ukazuje o 5°C méně než BIOS...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

osvetlete to neznalemu v biosu nepoznam teplotu na grafice nebo snad jo?
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

lada píše:osvetlete to neznalemu v biosu nepoznam teplotu na grafice nebo snad jo?
Ne-e, pokud grafika nedisponuje systémem overdrive tak teplotu bez čidel těžko zjistíš...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
spawn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

poradte

Příspěvek od spawn »

muze temi poradit, jak se flashuje bios, nejsem si jist a nerad bych to udelal spaten mam ted msi9800pro core360 ,prvni krok splnen, sehnal jsem souboru na flashrom2.23.zip a MedionR9800XXL.bin , nevim jiste jestli sou to ty spravne , snad jo ?? to za druhe, a za treti musim byt v rezimu dos ?? pri flashovani . dikys za odpovedi
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

prf.KuBA píše:
Dzin píše: Měřím externím čidlem v case. A mám ho na tom VGA silencerovi co nejblíže k GPU to znamená u slotu.Když jsem měl na chladiči u CPU tak to ukazovalo stejně jako BIOS takže je to věrohodný.
jj, teplotní čidla..kde si ho měl u CPU? mě ukazuje o 5°C méně než BIOS...
Měl jsem ho těsně vedle CPU zespoku u chladiče.Kde jinde? :-D
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Dzin píše:
prf.KuBA píše: jj, teplotní čidla..kde si ho měl u CPU? mě ukazuje o 5°C méně než BIOS...
Měl jsem ho těsně vedle CPU zespoku u chladiče.Kde jinde? :-D
Hehe, tam ho mam +/- taky..ale špatně se tam zasunuje...asi ale není úplně skoro u jádra...to bude tím...čím jiným :lol:
spawn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spawn »

1 flashnuti probehlo zdarne, takt XT 391/339 puvodni PRO 378/337 a nesel mi TVout
pouzil jsem bios "Medion Radeon 9800 XXL" pouzil jse nekdo jiny bios ??
jesli jesne najaky muzu teda pouzit na msi9800pro

diky za odpovedi
AMD Barthon2500@3200, 1G Ram, MSI9800pro , MSI KT6 Delta
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

spawn píše:1 flashnuti probehlo zdarne, takt XT 391/339 puvodni PRO 378/337 a nesel mi TVout

diky za odpovedi
Stejně je to divné..Dáš tam BIOS XT a nemá to ani takty jako XT...
spawn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spawn »

spawn napsal:
1 flashnuti probehlo zdarne, takt XT 391/339 puvodni PRO 378/337 a nesel mi TVout

diky za odpovedi

Stejně je to divné..Dáš tam BIOS XT a nemá to ani takty jako XT...
mozna to asi nebude ten nejlepsi bios naXT co jsem pouzil, muzemi nekdo poradit , kde by se dal stahnout

dekuji
spawn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spawn »

prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Tak sem s VGA Silencerem dal jádro na 465 MHz a ještě jsem neskončil :-D
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

Silencer vaecsinou pomoze o minimalne 10 MHz priemer je okolo 20MHz
mne to potiahol o cca 18MHz po spraveni Vmodu to uz je 34MHz (moja r350 je pri 445 uz asi v koncoch)

jednoznacne odporucam

>>Spawn treba skusit zohnat BIOS od MSI RX9800pro
aspon ta, co som mal v rukach mala podtaktovany XT bios (a ta potvora isla bez problemov na 440/365 z povodnych 380/340)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

EGRES píše:Silencer vaecsinou pomoze o minimalne 10 MHz priemer je okolo 20MHz
mne to potiahol o cca 18MHz po spraveni Vmodu to uz je 34MHz (moja r350 je pri 445 uz asi v koncoch)

jednoznacne odporucam
:lol: Mě pomohl o 65 MHz a to ještě nejsem u konce...nebo spíše mi už příde zbytečné dávat tam ještě víc...Jádro by šlo klidně na 470-480, ale nevím kolik zvládne chladit Silencer...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27213

Tak to čumim...jakto že MSI najednou přistoupilo k referenčnímu desingu? :o
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

prf.KuBA píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27213

To je podle mě jenom změna dodavatele karet- bylo to levnější než bastlit vlastní řešení :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

-HNY- píše:
prf.KuBA píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27213

To je podle mě jenom změna dodavatele karet- bylo to levnější než bastlit vlastní řešení :(
Jsou tam vidět čipy Samsung...docela by me zajímaly podrobnosti...ns...
Gladi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Help

Příspěvek od Gladi »

Lidi chtěl bych se zeptat na MSI 9800 Pro. Z toho fora vím, že některé karty mají vadné jadro. Můj problém nastavá při hraní her. Nejčastěji mi to dělá Doom 3 a NHL (2004 a 2005). Po nějaké době hrání se mi sekne obraz vypne a zapne monitor a hodí mi to hlášku, že grafická karta nemohla vykreslit ........ Někdy mi to vypne monitor a comp se kousne úplně. Větrák jsem na grafice nechal původní, protože si dělám vodní chlazení. Zkoušel jsem hrát s vypnutým anti-aliasingem a podobnými věcmi, abych jí tolik nezatěžoval, ale dělá to pořád. Mám reklamovat nebo to může být nedostatečným orig. chlazením.
Athlon 2600+ Barton Box, Asus A7V880, MSI RX9800 Pro 128MB, DDR 512 MB 400MHz, Seagate 160 GB, Teac CD-RW
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“