Čus,
Tyo, to si na tom hrálo děcko s klasickou indukční pájkou, ne

Tomuhle říká pan RNDr. odborný servis za 800,- Kč??? To bych ho poslal zvysoka do prdele. Hezky to dojebal, hezky, jen co je pravda. Takhle sem letoval já, když mi bylo 15
To se dělá jinak...

To se buďto koupí novej socket (jakýkoli s tímhle systémem pinů) nebo se koupí fakt mrtvá deska s jakýmkoli socketem s tímhle systémem, tzn. od 775 nahoru.
Pak se ten pin, resp deska prohřejvá zespoda horkovzdušnou pistolí a shora hrotovou mikropájkou. Stačí to k tomu, aby se ten nanolitr pájky, kterým je tam ten pin přiletovanej, přivedl k teplotě tání. A stejným způsobem se tam dá vsadit i zdravej pin. I když tím ohřevem částečně ztrácí pružnost, protože ho stopro tím ohřevem zakalíš.
Chce to trpělivost, zručnost, taky nějaký to nářadí (přizpůsobenej stůl, laboratorní upínáky, držáčky atd.) a samozřejmě praktický zkušenosti.
Já sem měnil 2 piny na sc1156 a docela sem se na nich vyškolil. Vzal sem je z přeražený desky se sc775. Operace probíhala u strýčka v truhlárně na stole. Měl sem teda kliku, stejně jako ty, byly na okraji. S vadným pinem uprostřed řady sem to ještě nezkoušel a doufám, že nikdy ani nebudu muset. Ale nejsem zdaleka jedinej, kdo to takhle dělá. Nejsem autorem postupu, jen sem si ho přizpůsobil podle svých možností a dostupnosti materiálu.
To co předvedl pan doktor, je prasárna a rozhodně to šlo udělat líp. Resp. za ty peníze, který si za to řekl, je to prachsprostej zloděj, grázl a diletant. Já bych si víc, jak 300,- i s poštou, neřekl.
Btw., k dispozici je na webu intelu komplet jednak pin-out socketů a pak taky technický a konstrukční datasheety, výkresy. Z nich vymyslet servisní postup není zas takovej problém.
No, zajímal tě názor veřejnosti, tady máš můj.