OCZ Agility 3

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: OCZ Agility 3

Příspěvek od DOC_ZENITH »

holoway píše:Okey, tvůj názor už vím a chápu jej, i když se s ním neztotožňuji.

Jen pořád nevím, co je myšleno tím výkonem v zátěži. Tam mi to přijde jako reakce na ten test na diit, který nechápu, takže pak koukni do toho jiného threadu, kde jsem ti napsal.

Jinak i přes o něco rozdílný náhled na věc mi diskuze s tebou dala hodně zajímavých podnětů, díky.

Tím výkonem v zátěži myslí reálnej výkon v provozu. Sandforce řadiče totiž data real-time komprimujou, což zkresluje výsledky a dává v mnoha benchmarkách naprosto úžasná čísla. Realita ale bejvá o dost jiná, v případě použití nekomprimovatelných, nebo částečně nekomprimovatelných (většina dat) dat padá výkon Sandforce řadičů citelně dolu, klidně o 50%. Padá nejen při zápisu ale i pak čtení v těch oblastech. + Sandforce řadiče jsou známé problémy s kompatibilitou.

Problém s OCZ agility je ten, že je to naprosto nekvalitní produkt. Ty pády výkonu a degradace lze citelně ovlivnit použitím kvalitních modulů. Třeba červenej Corsair Force GT je možná nejrychlejší Satové SSD na trhu. Ale do Agility se používaj strašně shitózní moduly , jeho výkon jde hodně rychle do kytek + je to velice poruchové SSD. A tím nemyslím nekompatibilitu, ale to že prostě opravdu chcípaj. OCZ je fakt hodně nečestná firma, s tim zatajováním problémů a později i podvody s různými pamětmi na SSD se stejným značením a drasticky jinym výkonem, to je prostě čistej podvod a od takovejmhle firmám zisk nedělám, už jejich Ramky byly hrozný, SSD jsou taky. Ano zezačátku to byli velcí průkopníci, přinesli první Indix Barefoot based SSD ala první použitelnou konkurenci Intelu, ale pak už to s nima šlo z kopce až z toho udělali frašku kde vařej peníze.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Asi tak. Bylo tu toho napsano opravdu spousty a je dost prekapenych co zjistuje ze ty disky nemaji deklarovane rychlosti. Konkretne Agility, Pyro atd...jsou proste za tu cenu strasny a konkretne u Patriotu je to uz nekdy na urovni klasickyho disku.
SF ma problemy s kompatibilitou hlavne na deskach ASUS a stale zalezi na komprimovatelnosti dat. Tohle u reseni Intelu, Crucialu ci Kingstonu s Toshibou odpada a tyto disky deklarovanych hodnot dosahuji i pod zatezi. SF ma sve vyhody a v nekterych situacich u komprimovatelnych dat dosahuje lepsich vysledku nez konkurence ,jenze neduhu ma jaksi daleko vic. Doporucuju tudiz SSD ktere maji stabilni vykony ,spolehlivost a jsou odzkouseny a u zakazniku se snazim odbourat jakykoliv potencionalni problem. Ano muzu komukoliv narvat do kompu SSD od OCZ, zdroj od EC, Bulldozer procik a nejakou AM3+desku 870 bez chlazeni kaskady, pameti A-DATA nebo lepe Zeppelin ,grafarnu od Powercoloru.....No jaka pravdepodobnost poruchy asi bude a jak moc asi budu mit takoveho zakaznika na krku ze mu neco nefunguje. Na foru se to radi dobre kdyz neni zadna zodpovednost..........
holoway
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od holoway »

Reakce na DOC_ZENITH:

Rozumím, znám. Jen jde o to, že bychom mohli tvrdit, že SandForce SF-2281 je v podstatě stejně výkonný jako Marvell 88SS9174, pokud vezmeme nekomprimovatelná data (počítám, že jsme osadily stejné NAND flash moduly, stejný počet linek). Stejně tak můžeme říci, že SandForce SF-2281 je výrazně výkonnější než Marvell 88SS9171 hlavně v zápisu, pokud vezmeme na test plně komprimovatelná data. Oboje je pravda, jenže ani v jednom případě to není objektivní pravda. 80% všech OS souborů je komprimovatelných a SSD dnes používáme běžně hlavně jako primární disk na OS. Jde jen o to, jak moc jsou komprimovatelné. Pokud vyjdeme třeba z testu Anvil Pro, máme tu 46% nekomprimovatelnost jako zajímavý údaj. Takže abychom reálně ohodnotili výkon obou nejpoužívanějších řadičů, měli bychom asi měřit někde mezi, což bude třeba oněch 46%.

Ale to bychom se bavili jen o komprimovatelnosti a jejím vlivu na sekvenční rychlosti (tedy rychlosti přenosu dat u souborů v řádu MB). Jenže SSD disk je hlavně o rychlosti práce s malými soubory, protože těch do 16kB je nejvíce. To zrychluje práci počítače. No a podívejme se na testy 4kB souborů i po tom ojetí - výsledky stejné jako před ojetím, navíc u nekomprimovatelných souborů a ještě i několikrát rychlejší než konkurence. Proč tedy koukáme na ty sekvenční a děláme podle nich závěry, když SSD jako archiv zatím nepoužíváme?

Jasně, asi proto, že se nám to nelíbí, jak to výrobci podávají. Ale to je business. Je tam napsáno "až 550MB/s" a ještě třeba na OCZ stránce jsou i popsány výsledky v AS-SSD Benchmarku, takže informovanost je možná. Navíc možná kvůli kritice byl zrušen OCZ Solid jako Value disk a místo něj byl přeřazen právě Agility, jako Value. Njn to přejmenování je shit, to je ostatně vždycky a to bychom si nekoupili AMD ani Nvidia kartu a plno dalších výrobců bychom museli zavrhnout a nakonec bychom si zřejmě ani neměli z čeho postavit počítač. Tím to nechci obhajovat, jen na to koukám jako na fakt, ač smutný.

Třeba tě přesvědčí OCZ Octane jako nástupce Barefootu s TLC NAND flash ;)
CoSpi
Nováček
Nováček

Příspěvek od CoSpi »

zdravim, mam problem s timto diskem OCZ Agility 3. nejdriv bylo vse ok a pak to padalo kazdy den nekolikrat a to i po updatu firmwaru na 2.15. update jsem ale asi neprovedl sprave, protoze jsem nedelal takove ty opicarny jako clear cmos, vypnout zapnout, nastoupit vystoupit, pockat minutu a pak znovu vypnout zapnout atd. proste se SSD neobevi v UEFI ani po nekolika dnech odpocinku. muze to byt stale chyba UEFI na desce ASUS P8Z68-V, nebo uz je SSD totalne v haji? takze nemam moznot provest reupdate firmware s tema opicarnama.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Agilita je hrozne poruchove SSD, proste ti chcipnul, nehledej problemy v nekompatibilite nebo v desce, jdi ho reklamovat.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

CoSpi píše:zdravim, mam problem s timto diskem OCZ Agility 3. nejdriv bylo vse ok a pak to padalo kazdy den nekolikrat a to i po updatu firmwaru na 2.15. update jsem ale asi neprovedl sprave, protoze jsem nedelal takove ty opicarny jako clear cmos, vypnout zapnout, nastoupit vystoupit, pockat minutu a pak znovu vypnout zapnout atd. proste se SSD neobevi v UEFI ani po nekolika dnech odpocinku. muze to byt stale chyba UEFI na desce ASUS P8Z68-V, nebo uz je SSD totalne v haji? takze nemam moznot provest reupdate firmware s tema opicarnama.
Staci zkontrolovat zda je tam update nahran. Nikde se nerika ze ten update FW vzdy pmuze a ty SSD jsou proste poruchovy a v kombinaci s ASUSem a Intel chipsetem je dilo dokonano. Reklamuj a doporucuju jinou znacku a produkt.
CoSpi
Nováček
Nováček

Příspěvek od CoSpi »

no ten FW tam je, to vim, ale aby to prej fungovalo, tak se pak to SSD musi odpojit hned po update od el. a pak odinstalovat ovladac ve windows, aby se nasel znova a tak. coz jsem neudelal.
problem je ze jsem ted v Recku a budu tady celou zimu a pak jedu rovnou do Portugalska, takze se do Cech dostanu az za dva roky. reklamace je tri, takze to je v pohode, ale co budu do ty doby delat.
co jsem cet tak neni jen problem s OCZ ale s tim radicem. takze kdyz bych se chtel tomu problemu vyhnout, tak bych si musel koupit SSD s uplne jinym radicem a ty jsou o dost pomalejsi s podobnou cenou. jak se vsude pise, Agility 3 je nejprodavanejsi a tak je hode videt a ten problem se spojuje jen s OCZ. to je stejny jak s virama na windows, jsou nejpouzivanejsi a tak jsou povazovany za nejzavirovanejsi. ted je nejvic na mobilech android a tak je nejvic viru pro nej.
asi si budu muset pockat na novejsi FW a nejspis i update UEFI, aby se ten disk detekoval a kdyz ne, tak ho za dva roky az se vratim reklamuju
holoway
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od holoway »

Luxusně vypadá teď představený a do obchodů se dostávající Corsair Performance Pro, který má sice stejný Marvell řadič jako ostatní, ale asi předělaný firmware, takže rychlosti jsou hodně dobré.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

CoSpi píše: Co jsem cet tak neni jen problem s OCZ ale s tim radicem. takze kdyz bych se chtel tomu problemu vyhnout, tak bych si musel koupit SSD s uplne jinym radicem a ty jsou o dost pomalejsi s podobnou cenou. jak se vsude pise, Agility 3 je nejprodavanejsi a tak je hode videt a ten problem se spojuje jen s OCZ. to je stejny jak s virama na windows, jsou nejpouzivanejsi a tak jsou povazovany za nejzavirovanejsi. ted je nejvic na mobilech android a tak je nejvic viru pro nej.
asi si budu muset pockat na novejsi FW a nejspis i update UEFI, aby se ten disk detekoval a kdyz ne, tak ho za dva roky az se vratim reklamuju
Ale prdlajs pomalejsi nejsou. Uz se naucte ze ty hodnoty zvlaste u SF disku a Agility zvlast jsou jen papirovy a ve skutecnosti ta "rychlost" pada po zaplneni dolu. Stejne jde hlavne o instantni pristupovou dobu.
Me by zajimalo kde je Agility nejprodavanejsi. Jako dost se to vyhypovalo ,ale je to jeden z nejvetsich smejdu na trhu a obecne se vice proda OEM Samsungu diky sestavam (teda v Recku aspon jo). Ten problem se spojuje predevsim s OCZ ,protoze OCZ zvolilo strategii "zakazniku jsi nam ukradeny a jeste te pekne osulime" jinak se to tykalo vetsiny SSD s SF.
CoSpi
Nováček
Nováček

Příspěvek od CoSpi »

njn uvidim jak dlouho to bez SSD vydrzim (je to fakt des jak HDD porad chrousta, kdyz me jeste slo SSD, tak pocitac po spusteni udelal blik, blik, blik a byl tam login, po prihlaseni okamzite vsechno nabehlo a system hned reagoval na cokoliv, s HDD ani tuk). system ted ma 80GB takze tech 120GB je idealni.
jen si rikam co jako muze udelat OCZ nebo nejaka jina firma blbe, kdyz tam vsichni davaj stejnej radic atd. stejne to vsechno pajej na tajvanu, jenom na tom je jina nalepka ne? co to jeste rozlisuje je FW a ten snad nebudou zamerne delat spatne ne?
holoway
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od holoway »

to Hladis: stačí se podívat na Alzu či CZC, tam je Agility 3 v obou případech na prvním místě v prodejích. A je jasné, že tu mluvíme o prodejích jednotlivých kusů a ne nějakých sestav, které sem cpeš, abys předsvědčil, že Agility 3 není v Řecku nejprodávanější SSD. OEM sériovka nerovná se kusovka, což víš, ale přesto napíšeš takovou kravinu neporovnatelnou.

Třeba na CZC je poruchovost Agility 3 120 GB necelá tři procenta, což je sice statistika nedoložitelná, ale aspoň nějaká. Když je produkt fakt špatný, tak tam byly i desítky procent. Ale to je fuk, tím tě nepřesvědčím a ani nechci, ale...

...už tady prosím přestaň šavlovat s tím, jak je OCZ hrozné. Ne, že bych se jich v něčem chtěl zastávat a v něčem máš třeba i pravdu, ale já to čtu skoro v každém příspěvku, který napíšeš a to je zlo. Si to dej do podpisu, třeba "I hate OCZ..." a nekrm nás s tím tady pořád. A ano, štve mě to i z toho důvodu, že jsem spokojený majitel Vertex 2 už přes rok a v ruce jsem měl na nějaký ten týden už celou jejich aktuální nabídku SATA 6Gbps SSD a žádný problém nikdy...opět to není žádné množství pro statistiku, ale kde ty máš to množství pro statistiku, abys tady mohl pořád křičet, jak je normální, že se OCZ SSD posere a nejde?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Říkej si co chceš, ale Agilita o obecně OCZka se Sandforcy patří k tomu nejporuchovějšímu mezi SSD, nejvíce problémů obecně a i když to funguje, tak degradace výkonu s používáním kvůli ultra levnejm paměťovejm modulům je tam velká.

Když už se někdo rozhodně pro SSD se Sandforce tak proč siproboha nevezme ten červenej Corsair force GT, to je sakra rychlé SSD s kvalitními Toshibáckými paměti v synchro modu, jiná story než degradující a chcípající Agilita.
holoway
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od holoway »

Corsair Force GT s Toshibáckými NAND flash? Já tedy nevím, ale mám tu teď 240 GB verzi a má NAND flash od Micronu o výrobě 25nm. Ostatně i 120GB verze má Micron čipy...Červený SSD, který má Toshiba Toogle NAND flash je Patriot Wildfire :wink:

A navíc motáš do jednoho pytle OCZ Agility 3 + Solid 3 a Vertex 3 a Max IOPS. První dva mají opravdu levné asynchronní moduly od Micronu a dělají přesně to, co popisuješ. Také jsou samozřejmě levnější = něco za něco. Vertex 3 má synchronní NAND flash od Micronu stejné jako má třeba Crucial M4, takže degradace pamětí a jejich kvalita je v tomto případě stejná. Vertex 3 Max IOPS používá již předtím zmiňované Toogle NAND flash Toshiba (32nm), takže to pasuje do tvého doporučení v druhém odstavci.

Ještě k tomu Force GT. Mám tu 240 GB verzi a myslím, že je samozřejmě na úrovni Kingston HyperX. Jenže mám s ním trochu problém, že u něj dlouho trvá "otrimování" po testování. Stačí pár testů za sebou a už jdou rychlosti do kelu a to se mi nestalo ještě u žádného SSD. Je to zatím na FW 1.3.2, druhém nejnovějším a je to po beta testu, ale i tak zajímavé a pro mě nečekané.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Cesky mrnavy trh se specifickym (rekneme stadovym) zakaznikem je mi osobne uplne ukradeny. Dal by me zajimali konkretni prodejni cisla ,ktery asi k dispozici krome tech pochybnych baneru z prodejnich stranek nemas (DOC primo v CZC pracuje ,takze asi bude vedet vic). To ze v chudym CZ se nejvic kupujou OCZ Agility nebo Eurocase/Evolve/LC zdroje a jiny smejdy neznamena ze to tak je vsude :roll: (tyhle vykriky ze je nejprodavanejsi a nakonec vyjde najevo ze to je jen v CZ a jeste podle nejakych pochybnych baneru doslova miluju). Bud si zjisti presna cisla nebo to nezminuj a jeste aby to vypadalo ze celosvetove. Jinak ne Agility neni v Recku nejprodavanejsi ikdyz vynecham OEM sestavy (coz je nejprodavanejsi artikl jen tak mimochodem jelikoz PC si stavi naprosty minimum lidi) ,tam vladne Kingston V+100. Dalsi vec ,ty procenta RMA u CZC jsou hausnumera a naprosto neodpovidaji coz ti zde opet potvrdi DOC a ty cisla uz od pohledu nemuzou odpovidat realite.
Pokud je neco spatne ,tak je to spatne aaaaano a nebudu rikat ci si nalhavat opak. Ja tu neprispivam proto abych si zvysil vynos akcii nejaky IT firmy ,pochvalil co jsem si sam koupil ci snad miloval nejakou znacku jak milenku ,ale abych lidem rekl jaka je skutecnost a odradil je od spatnych produktu a firem ktery hrajou falesnou hru. Jinak tohle vlakno je o Agility ,tak tu mam psat o cem jinem a odpovedet lidem na otazky mam tak ,jak se libi konkretne tobe ? To ze tobe se to nezda je mi uprime uplne jedno a tuhle nesmyslnou diskuzi uz fakt koncim a na dalsi takove vystupy odmitam reagovat.
CoSpi
Nováček
Nováček

Příspěvek od CoSpi »

nejprodavanejsi na bestbuy.ca http://www.bestbuy.ca/en-CA/Drives-Stor ... g5NDEzOQ==
pokud se podivas na nejaky zahranicni recenze, tak to SSD neni spatny. proste jen ta chyba v radici. je potreba si uvedomit ze i ostatni firmy mely ten samej radic, takze i tu samou chybu.
holoway
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od holoway »

Cesky mrnavy trh se specifickym (rekneme stadovym) zakaznikem je mi osobne uplne ukradeny. Dal by me zajimali konkretni prodejni cisla ,ktery asi k dispozici krome tech pochybnych baneru z prodejnich stranek nemas (DOC primo v CZC pracuje ,takze asi bude vedet vic). To ze v chudym CZ se nejvic kupujou OCZ Agility nebo Eurocase/Evolve/LC zdroje a jiny smejdy neznamena ze to tak je vsude (tyhle vykriky ze je nejprodavanejsi a nakonec vyjde najevo ze to je jen v CZ a jeste podle nejakych pochybnych baneru doslova miluju). Bud si zjisti presna cisla nebo to nezminuj a jeste aby to vypadalo ze celosvetove. Jinak ne Agility neni v Recku nejprodavanejsi ikdyz vynecham OEM sestavy (coz je nejprodavanejsi artikl jen tak mimochodem jelikoz PC si stavi naprosty minimum lidi) ,tam vladne Kingston V+100.
Stačilo by se podívat na největší zahraniční (světové) obchody a zjistíme, že stádoví zákazníci jsou asi po celém světě. Newegg.com - jak 60, tak 120GB verze jsou jedny z TOP sellers. CoSpi to našel na bestbuy.ca...a já vím, že to tak je, ač přesná čísla tedy opravdu nemám.
Pokud je neco spatne ,tak je to spatne aaaaano a nebudu rikat ci si nalhavat opak. Ja tu neprispivam proto abych si zvysil vynos akcii nejaky IT firmy ,pochvalil co jsem si sam koupil ci snad miloval nejakou znacku jak milenku ,ale abych lidem rekl jaka je skutecnost a odradil je od spatnych produktu a firem ktery hrajou falesnou hru. Jinak tohle vlakno je o Agility ,tak tu mam psat o cem jinem a odpovedet lidem na otazky mam tak ,jak se libi konkretne tobe ? To ze tobe se to nezda je mi uprime uplne jedno a tuhle nesmyslnou diskuzi uz fakt koncim a na dalsi takove vystupy odmitam reagovat.
Je to levné, donedávna tak levné, že bezkonkurenční v tomto směru. A co je levné, prodává se více a není to tak kvalitní a výkonné. A co na to já? Souhlasím, nemůže to být tak kvalitní, ať už to bereme jak chceme, někde se ten rozdíl oproti lepším modelům vzít musí. Jenže tvoje averze k celé firmě, špatná osobní zkušenost a přečtení si několika dalších špatných zkušeností není objektivní důvod k tomu, aby byl ten produkt tak šíleně špatný, jak tu všem píšeš. Prostě mi vadí, jak to podáváš a je úplně jedno, jestli je to Agility 3 nebo hardwarově totožný Corsair Force Series 3.

Teď si doufám mnoho lidí tuto naši debatu přečte a bude vědět, jaký je reálný stav a že to má dvě strany mince. A bude na pochybách, jestli má ten Hladis fakt pravdu a je to tak hrozně nekvalitní SSD od falešné a na zákazníky seroucí firmy nebo jestli přeci jen fakt, že díky své ceně je světově jedním z nejprodávanějších SSD, nemění trochu situaci, protože jak může být jeden ze samostatně nejprodávanějších SSD takový šunt, že si ho tolik lidí kupuje? No a nemá ten holoway náhodou trochu pravdu, když tvrdí, že ano, je to levný SSD, který je levnější kvůli tomu, že používá levnější a méně kvalitní NAND flash čipy na starším pomalejším rozhraní (ONFI 1.0), ale svou roli jako výrazné zrychlení systému oproti HDD si v pohodě splní?
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Zkritizujte mi SSD prosím

Příspěvek od TankGeorge »

Zdravím,

rád bych se dozvěděl co nejvíc o svém disku a jak z něj dostat maximum. O HW se sice zajímám dlouho, ale bůhvíjak detailně všechno neznám a SSD oblast je pro mě džungle.

Nicméně jsem zadržel dech a narychlo koupil OCZ Agility 3. Zaujal mě vysokými udávanými rychlostmi 525/500 a hlavně cenou. SSD jsem chtěl pořídit už delší dobu, ale můj hlavní požadavek byla kapacita alespoň 240GB, protože 120GB mi zkrátka přijde málo.
Věděl jsem, že údajně nejlepší je Intel, ale cenový rozdíl +25% mě odrazoval, když papírové parametry s jinými disky byly podobné. Mno každopádně teď mám doma OCZ. Trochu jsem po funuse koukal tady po foru a zjistil, že OCZ nějak lidi nemají rádi :D

Před koupí jsem prošel pouze tento test a stačilo mi, že to není propadák.

Každopádně ten test je také hlavním důvodem, proč píšu. V programu AS SSD jsem dosáhl jiných - nižších - hodnot:

http://i.imgur.com/is43G.png

Jen pro srovnání jsem projel i druhý - klasický Caviar Black - HDD:

http://i.imgur.com/4JbGh.png

===========================

Mno samozřejmě, že SSD je o krávu rychlejší, ale mám rád, když věci jedou na 100% a při srovnání hodnot s PCTtestem a jinými disky podobné kategorie tady po foru je jasné, že ten můj někde drhne.

Ještě než jsem vůbec instaloval OS na nový SSD, tak jsem upgradnul BIOS desky na nej verzi (F9 u Gigabyte GA P67A UD3P B3) a zajistil nejnovější firmware pro SSD. Oba disky mám zapojené v sATA3 (SSD port 0 a HDD port 1).

Už před instalací OS se mi nepodařilo rozběhnout AHCI a RAID (XHC režim u GIGABYTE) jsem ani nezkoušel, protože RAID SSD+HDD je blbost. Každopádně na zmínky o AHCI tu narážím často... téměř vůbec nerozumím tomu, co AHCI je, jen vím, že většina majitelů SSD + HDD na tom jede ^^

Doufal jsem, že po reinstalaci OS (win7 64) a ovladačů se mi podaří AHCI rozjet, ale když jej v BIOSu přepnu, tak při nabíhání win blikne BSOD a restart.

Sorry za wall of text, budu rád za jakékoliv typy, triky, výhrůžky a nadávky.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zkritizujte mi SSD prosím

Příspěvek od Butch »

Nastav v biosu AHCI a nainstaluj znovu windows
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
edge-master
Začátečník
Začátečník

Re: Zkritizujte mi SSD prosím

Příspěvek od edge-master »

TankGeorge píše: Doufal jsem, že po reinstalaci OS (win7 64) a ovladačů se mi podaří AHCI rozjet, ale když jej v BIOSu přepnu, tak při nabíhání win blikne BSOD a restart.
zkus tohle...
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676
pavlas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pavlas »

Zdarec, pozoruji zpomalení na mém disku, tak jsem udělal test...

[img]http://img17.imageshack.us/img17/8789/testdisk.jpg[/img]

http://imageshack.us/photo/my-images/17/testdisk.jpg/

V normálu mi to rozhodně nepřijde, nějaká rada? díky za odpovědi
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“