Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Re: Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Příspěvek od BiG_Father »

Ahoj, tak jsem nakonec na posledni chvili vzal Behringer B2031A + E-MU 0204 ale s tou jsem mel problemy takze sem ji sel hned dnes menit za Lexicon LE 5 - na jejich doporuceni.. u toho mam ale pri pohybu mysi ,,slabe" vysokofrekvencni ruseni v bednach.. pri zapinani pc silne lupne v bednach / nebo pri vytazeni lexiconu z usb..

Na zvuk si zvykam.. je to detailny, pekny cisty ale chybi mi trosku ty basy :D

Ty behringery me vysly cenove nakonec mene jak by vyslo Heco + reciever.. koupil sem je jen za 4 500, slevneny z 8,5, protoze meli poskozeny baleni .. z aukra z audiopro se zarukou 2 roky..

Mam ten lexicon menit?
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Tak dobej poslech :-)
Vím že ty Behringery na Av manii vychvalují a pro tebe pokud to chceš opravdu jen na zvuk z PC to je jedno z řešení. I když mě by tam taky dost chyběly ty korekce ... taky mám rád plnější zvuk.
Já mám do recievru přivedený zvuk z PC (optikou), DVD, TV a do toho ještě hodně využívám to rádio (hlanvě ráno když vstávám a ke snídani), takže řešení DAC + behringry je pro mne pasé.
Začal jsem teď pošilhávat po čistě stereo-recievru Harman Kardon HK 3490 - je to čistě stereo zesilovač 2x120W a k tomu rádio a optický a koaxikální vstup ... pro mne ideální kombinace.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

Tyvoe za 4apul to bych si je vzal taky.Je to jeden z mala produktu kterej se Behringeru poved. Hod odkaz na tu zvukovku.To je externi karta ne? to je divny s tim rusenim,zkus ubrat hlasitost na repro.pres jaky kabely to mas zapojeny?
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

ŠakaL píše:Tyvoe za 4apul to bych si je vzal taky.Je to jeden z mala produktu kterej se Behringeru poved. Hod odkaz na tu zvukovku.To je externi karta ne? to je divny s tim rusenim,zkus ubrat hlasitost na repro.pres jaky kabely to mas zapojeny?
http://kytary.cz/lexicon-lambda/HN084386/

jj externi.. no ta E-MU nesla vubec a tahle zas ma vysokofrekvencni ruseni + lupani pri zapnuti pc.. i kdyz mam na minimum hlasitost pred zapnutim..

kabely mam Gotham a pripojeni Neutrik

navic ta karta ma dle me zbytecne moc kravin na sobe.. ja chci proste nejlepsi zvuk v teto cene karty ale nepotrebuju vstupy na mikrak, kytaru a milion hejbatek.. (o to je to zbytecne drazsi ze..)

Theedge : diky moc:) no jeste si s tim budu muset pohrat nejak nebo povymenovat ty karty.. zacinam mit zlou predstavu o externich kartach :D

Na harmana jsem tez koukal ale cena vyssi uz no
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

S tím rušením tam bude někde chyba se špatným uzemněním ... jednu dobu mi to moje PC dělalo velmi lehce taky a šlo mi to do sluchátek. Dělá ti to i na integované zvukovce ?

Ono zvukově si myslím se ty externí DACy moc lišit nebudou ( v rámci jedné cenové kategorie ). To bys musel být fakt netopýr a mít toho hrozně moc naposloucháno abys poznal rozdíl. Basy ti tam nepřidá žádný - vždycky z nich ten zvuk bude sice detailní a čistý ale takový plochý. Leda to zkusit doladit equalizérem v přehrávači ve kterém si v PC pouštíš hudbu.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

U integrovany mi to nedelalo.. myslim, ze to bude driverama..

pac u te E-Mu jsem mel to ruseni taky ale xnasobne vyssi a ani mi nefungovala - ovladani hlasitosti..

tady uz funguje ale furt tam je ruseni, sice mensi ale je tam ale zase novinka - lupnuti pri zapnuti pc
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

No hlavně že všichni hifisti zásadně doporučují externí zvukovky a DACy aby se prý do zvuku nepromítalo elektrostatické rušení, které může být v PC skříni :-)
Ale spíš než drivery tak to fakt vidím někde na to špatný zemnění. Zkus ten Lexicon uzemnit (třeba pod nějaký kovový šroubek z krytu - pokud není plastový) a drátem to natáhnout třeba na topení nebo na zemnící kolík v zásuvce. Uvidíš jstli bude nějaká změna.
A když vidím kolik to stojí, tak tě to vyjde nastejno jako kvalitní zvukovka -> Asus Xonar Essenec ST nebo X-Fi Titanium HD.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

no ale co to ovladani hlasitosti.. ?:) kvuli tomu ji mam v podstate

nechapu moc jak to myslis.. zkusil sem ale i samotny Lexicon dat na zem treba nebo co nejdal od pc a bez vysledku.. aby to pak nebylo jeste v repro.. to bych se asi posr... ale kdyz odpojim zvukarnu tak je to uplne tichy
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

:-D hehe zemnění není o tom že to položíš na zem, ale že to vodivě spojíš (drátem) třeba s topením nebo tím zemnícím kolíkem v zásuvce. Uzemnit to elektricky !
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

tak teoreticky by to melo byt ok, kdyz chytnu prstem na kovovou cast te zvukovky.. tim bych to mel taky uzemnit ne ?

to mam zkusit dat drat treba ze vstupu instrument a k Case nebo sroubku u stolu?

dle me by to melo slapat ok i bez nejakych takovych uprav.. preci nema kazdy doma rozvedene dratky na kovovy casti, aby uzemnili spatne udelane zvukove karty..
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

BiG_Father píše: dle me by to melo slapat ok i bez nejakych takovych uprav.. preci nema kazdy doma rozvedene dratky na kovovy casti, aby uzemnili spatne udelane zvukove karty..
To určitě, tímto se jen snažíme zjistit jetli to je tím a nebo ne ;-)

Když na to dáš prst tak nic neuzemníš a když to spojíš se šroubkem u stolu tak taky ne (pokud nemáš kovový a uzemněný stůl).
Už asi po 3x ti píšu jak to udělat -> kovou část toho krámu ( kovový kryt, nebo kovovou objímku konektoru jako třeba cinch) vodivě (drátem) spojit buď s topením (topení musí být uzemněno s budovou a nebo přímo na zemnící kolík v zásuvce). Už s tebou ztrácím nervy :-D
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

hoj, tak zvukovkou to tez nebude..

zkusil jsem podle rad na jinem foru(audiozone) zapojit do prodluzky vse co planuju mit zaply s bednama.. a furt.. zvukovku jsem pritom zkusil odpojit z usb..

zalozim na to jine vlakno, tohle se melo tykat pouze vyberu..
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 4#p8173074

kdybys k tomu neco vedel prosim, tak to pis tam.

Za pomoc k vyberu bych ti chtel moc podekovat za vycerpavajici informace + trpelivost se mnou :)
Jqk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jqk »

Ludia rad by som sa ties poradil ohladom reprakov na pocuvanie hudby obcas filmov a hry do 10 000 rozmyslal som nad logitech z5500 ale cim dalej citam ze na hudbu nic moc a 2.0 nechcem lebo mne ide viacmenej o bassy a nikde nenajdem schopnu zostavu 2.1 myslim si ze optimalne je to riesit ces zosilovac ale tam treba riesit dalsie veci ako napr kable watas a podobne a najviac by ma nastvalo ked to budem mat doma a nebudem to vediet zapojit alebo zapojim a nepojde to :-D vopred dikes za rady
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

To je docela těžké, právě kvůli omezení cenou. To Tě odsuzuje buď k logitechnu, nebo pokud bys ze zahraničí sehnal Edifier S730 (o něm jsem nevěděl), také studiové monitory nižší třídy s 8" měniči stojí za zvážení, a na prodance.cz prodávají sestavu 2x5" monitor + 1x 10" subwoofer od Mackie. Nemyslím že to bude výkonnější než logitech, ale zvuk by měl být věrnější.
http://eshop.prodance.cz/sada-2xmackie- ... 0/d-93986/
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Jqk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jqk »

Tie co si odporucil sa mi celkom pacia ale mne ide hlavne o kvalitu tich bassov aby neboli nejake cudne a nvm podla coho to mam zistit ak nie podla wattaze tak podla coho? dalsi problem je ze ja som slovak a nepise sa tam nic o eurach ani dovoz na slovensko
Jqk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jqk »

A mam este otasku aky je rozdiel medzi logitech z 5500 a logitech z 5500 digital?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Kvalita bude lepší, jde přeci o studiové monitory (i když nižší třídy), jen tam nebude ta kvantita v basech větší než u Logitechu, pokud jde o nějaký upgrade.... Napiš jim mail nebo na diskusi Hubertovi Mašínovi(nick Hubert), mají pobočku i v Bratislavě, takže by problém být neměl.

Objektivně popsat zvuk produktu je zhola nemožné, takže jako první nástřel se řídit kategorií, cenou, referencemi, vybrat adepty a jet si je poslechnout. Nic objektivnějšího neexistuje. Záleží jestli opravdu chceš kvalitu a půjdeš si za ní, nebo prostě něco střelíš od boku a koupíš to jak párky v Tescu. S tím nebudu umět pomoci, je to plně na Tobě.

Rozdíl krom toho digitálu nebude žádný, takže pokud to nepotřebuješ nutně využít, jsou ty digitály jen předražená verze originálu.

// kdyby se vše porovnávalo jenom podle výkonu, tak by ty méně výkonné ekvivalentně drahé produkty ani nemohly existovat. Nikdo by si to nekoupil. Je plno jiných specifikací, které dost "rozsegmentovaného" zákazníka zajímá. Jde o různé druhy kvalit, možností, o versatilitu produktu, životnost, servis, podporu, velikost, hmotnost, design, bůhví co ještě!
Jqk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jqk »

Fajn dikes ale znepokojuje ma jedna veta co pisu pri subwoofere citujem "Aktivní výhybka u SW.10 odstraní z těchto výstupů všechny nízké basové frekvence a pošle tak do monitorů pouze příslušné středovýškové pásmo." dá sa tá výhibka vypnúť?
Jqk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jqk »

Rad by som vedel ako by sa to dalo obiednať sice este nemam dost ecok ale pri vybere furt pise len ceska posta atd nic mimo a netusim ako to zmenit na eura :D bude to okolo 400€ ale ja budem mat po lete len 320 ak nic nezozeniem takze asi az buduci rok a to este netusim co bude stat dovoz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Co tě na tom znepokojuje? Je správné, že se to tak děje. Mělo by tomu tak být u všech 2.1 soustav až na extrémy, kdy jde hifistům o specifické věci "trošku jinak".

říkám, napiš jim. Nějak se jistě dohodnete. Do té doby už může být po akci, a budeš mít prd...
Dovoz by neměl stát NIC.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“