flanker píše:jj, to bude OK, jen říkám, manuálně je musíš pak na daný memory profil nastavit. Ale to je lehké.
dobre mockrat dekuju

Moderátor: Eddward
flanker píše:jj, to bude OK, jen říkám, manuálně je musíš pak na daný memory profil nastavit. Ale to je lehké.
Zeptam se jinak - kdyz si dneska koupim Noctuu NH-D14, tak uz bude umet PWM, ze ano? Predpokladam, ze deska umi regulovat otacky prave pres PWM. Cili tu novou Noctuu muzu zapojit normalne do konektoru na CPU a bude vse v poradku, je to tak?flanker píše:pokud nemáš jiné ventilátory (resp moc dalších zapojených), lze to vyřešit tím, že ventilátor místo do CPU fan zapojíš do nějakého FAN konektoru, ty by měly být regulovatelné i tak. V BIOSu pak stačí nastavit pouze ignoraci CPU FAN.
Ohledně pamětí nemáš pravdu .. za minulý rok jsem stavěl 5 pc s 2500K @ 5 a 2 pc s 3570K @ 4.7, jeden od každého modelu cpu s 1,65V pamětma a oba procesory se odporoučely po třech měsících. Zbylé pcka s 1,35V LoVo KHX1600C9D3LK2/8GX bez problémů běžíflanker píše:pokud nemáš jiné ventilátory (resp moc dalších zapojených), lze to vyřešit tím, že ventilátor místo do CPU fan zapojíš do nějakého FAN konektoru, ty by měly být regulovatelné i tak. V BIOSu pak stačí nastavit pouze ignoraci CPU FAN.
To co píšeš o RAM není vůbec pravda. 1.5V 1600MHz je deklarace Intelu, že Ivy Bridge takto paměti zvládá z hlediska IMC procesoru. Není to nic o tom, že je to nebezpečné. Kdysis e to myslelo, ale je to jen obyčejný mýtus.
Takže řečeno prakticky...Koupíš nějaké 1600 MHz 1.65V a teoreticky by je ten procesor měl rozjet už jen s 1.5V. Z pamětí doporučuju http://www.czc.cz/kingston-hyperx-lovo- ... mif4k9j0o9
Pokud ti nevadí kapacita (jsou ale extrémně dobře taktovatelné)
jelikoz bezim na defaultu, tak se hned odpoledne dam do 'podvoltovavani' my crucialu, tohle je pro me celkem strasak.Prodrive píše:Ohledně pamětí nemáš pravdu .. za minulý rok jsem stavěl 5 pc s 2500K @ 5 a 2 pc s 3570K @ 4.7, jeden od každého modelu cpu s 1,65V pamětma a oba procesory se odporoučely po třech měsících. Zbylé pcka s 1,35V LoVo KHX1600C9D3LK2/8GX bez problémů běžíflanker píše:pokud nemáš jiné ventilátory (resp moc dalších zapojených), lze to vyřešit tím, že ventilátor místo do CPU fan zapojíš do nějakého FAN konektoru, ty by měly být regulovatelné i tak. V BIOSu pak stačí nastavit pouze ignoraci CPU FAN.
To co píšeš o RAM není vůbec pravda. 1.5V 1600MHz je deklarace Intelu, že Ivy Bridge takto paměti zvládá z hlediska IMC procesoru. Není to nic o tom, že je to nebezpečné. Kdysis e to myslelo, ale je to jen obyčejný mýtus.
Takže řečeno prakticky...Koupíš nějaké 1600 MHz 1.65V a teoreticky by je ten procesor měl rozjet už jen s 1.5V. Z pamětí doporučuju http://www.czc.cz/kingston-hyperx-lovo- ... mif4k9j0o9
Pokud ti nevadí kapacita (jsou ale extrémně dobře taktovatelné)
Noctuu D14 nemusíš regulovat, stačí zapojit oba přibalené ulna adaptéry a v klidu neslyšitelně uchladí i5 na max i v dorazu. Paměti jednoznačně KHX1600C9D3LK2/8GX, nejlepší poměr cena/provozní vlastnosti/výkonmistm píše:Zvazuji koupi teto desky. Prosim vas jak je to s tim regulovanim otacek? Planuji koupit Arctic Fan F12 PWM a Noctua NH-D14. Budu moc regulovat otacky? Vecem kolem tohoto vubec nerozumim. Na internetu jsem se docetl, ze PWM je obvod pro regulovani otacek. Chapu to dobre, ze Maor ma nejaky stary vetracek, ktery ten obvod PWM nema a tak jedina moznost, jak se da jeho vetracek regulovat je snizenim napeti (coz deska neumoznuje?)?
Zajimala by me jeste jedna vec. Vybiram si pameti. Docetl jsem se, ze pro Ivy Bridge (muj pripad 3770K) a Sandy Bridge se doporucuje napeti max 1.5 V, jinak pry muze odejit nejaka cast. Dival jsem se na doporucene pameti vyrobce a prakticky nemohu najit pameti s 1600mhz na 1.5V. Dobre vyhovuji Corsair, ale maji na sobe hreben (chlazeni), takze bych nad nej nemohl dat NH-D14. Nejspis by skvele pasovaly G.Skill, ale nejsou u nas k dostani. Jak byste situaci resili? Vim, ze rozdil ve vykonu neni takovy, ale kdyz uz to kupuju...
Snad jsem to napsal srozumitelneDekuji za cenne rady.
2500k na def? to mi hlava nebere, hřešíš proti desce i odemčenému CPU, ale Lokomotiva by tě poučila léperaym0n píše: jelikoz bezim na defaultu, tak se hned odpoledne dam do 'podvoltovavani' my crucialu, tohle je pro me celkem strasak.
návod na oc myslím, že Prodrive podcenil nastavení všech napětí, nestačí jen zvýšit VcoreMemory Voltage: As with LGA1366 and LGA1156 CPUs, keep this value to within 0.5V of the VCCIO voltage to prevent long term damage to the CPU