kesi píše:Mossad píše:podtaktovava se kazdy E4/E6xxx na nasobic 6 az podle typu modelu... takze pokud mas ve win nastaveno rizeni spotreby jako rovnovahu, nebo usporu tak pokud neni loaded nak wyrazne tak to cpu jede s 6x fsb, jakmile neco spustis tak se to prepne behem milisekundy na full takze o zadnej vykon se nepripravues...
ad ta zivotnost - vidim to cirka takle :
1.35V - C2D 65nm def. T<85*
1.40-1.45V - T < 70
1.50-1.55V - T < 65
takle nejak bych to widel jako idealni stav... ? ale basnik chce rict ze i kdyz do cipu budu rvat 1.5V pri 85* taky se prd stane, vezmu li v uvahu toleranci napajeni +/- 10% tak je to 1.35 + 0.135 = 1.485 V tak bych se toho nejako nebal...
Tohle napsal ale bohužel na 4 jádra to asi plaťit nebude no vevím

Tam je to problém se vzduchem -uchlaďit 4 jádra.V místnosťi 26°C to seš v tropech?

To jsou porád jenom dohady.
Jinak mít v místnosti 26 je opravdu brutal. Ja běžně žiju max ve 22, a to je opravdu max. Nejsem zvyklej bejt doma v trenkách.
"Osobně si myslím že kdy nemá dost V na OC tak netrotluje ("jen chybuje") to začne až když je skutečně zle a přehřívá se no nevím jestli to tak je, taky bych rád věďel jak to přesně funguje nikdy sem se s ťím nesetkal tak nemohu sloužit."
Přesně takhle jsem to myslel, jen jsem to blbě napsal.
Jinak Sam intel piše ke každemu CPU max teplotu. Po překročení by se melo každe CPU samo bránit. Nevim jak by dopadlo tve CPU, kdybys měl nervy to zkusit nechat vyletet na třeba 100 stupn. Teoreticky by se mělo vypnout, ale v tvojem případě bych tomu moc neveřil.
Ja jsem udalal ted brutal pokus. Odpojil jsem vetrák z CPU a pustip PRIME. Opet jakmile se teplota dostala na 72-3 tak sama začla padat a i když byly podle grafu jadra pořad zatízený na 100 procent, tak to padlo třeba na 66 a pak to zase zacalo rust až na tech 72-3.
Veškere setrení mam v BIOSu vypnuté. CPU pořád jede na 3.23GHz.