Asus Maximus VII Ranger / Hero (1150, Z97)
Moderátor: Eddward
- Clony
- Začátečník

-
Re: Asus Maximus VII Ranger / Hero (1150, Z97)
Jj zkousel a furt to same.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak pokud neni socket nejak poskozenej a CPU si poradne z dolni strany ocistila stale to nejde tak to bude na 99% deska.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
může to být i nekompatibilita konkrétních pamětí s deskou a nebo zcela jiná šarže pamětí, pokud nebyly už kupeny jako 4x 4GB.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ale pokud to chapu dobre jemu 2 sloty ze 4 nefunguji vubec ani s jednou pameti ne?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zde mel clovek identicky problem..
http://www.techpowerup.com/forums/threa ... -4.170736/
a byl to ohnuty pin v socketu presne jak pisu..
1) mel take chybu Error 55 (neni vlozena pamet)
2) take mu 2 sloty ze 4 vubec nefungovaly.
"Hey you guys are right. The problem was with the mobo socket,
I took my proccy out of mobo today. To check the cpu socket. What i found was a bent pin.
I carefully made the pin straight. Now all four ram slots working fine.
No i am running my rams on slot a1 and b1
."
PS: Opravdu bych to jeste rozebral a poradne znovu dukladne zkontroloval...
http://www.techpowerup.com/forums/threa ... -4.170736/
a byl to ohnuty pin v socketu presne jak pisu..
1) mel take chybu Error 55 (neni vlozena pamet)
2) take mu 2 sloty ze 4 vubec nefungovaly.
"Hey you guys are right. The problem was with the mobo socket,
I took my proccy out of mobo today. To check the cpu socket. What i found was a bent pin.
I carefully made the pin straight. Now all four ram slots working fine.
No i am running my rams on slot a1 and b1
PS: Opravdu bych to jeste rozebral a poradne znovu dukladne zkontroloval...
- Clony
- Začátečník

-
Ja na to koukal a moc tomu nerozumim, me po prislo vsechno ok, ale jak rikam, nevim co mam videt. Pameti mam 8x4 gb moduly. A na cisla jdouci po sobe ze stejneho kitu jsem koukal.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kdyz kouknes na procesor z druhe strany kde jsou ty piny, je u vsech "vytlaceny" kontakt?
jinak koukni se poradne na socket ze vsech uhlu zda nekde nejaky ten dratek nevybocuje z rady.. Je to lehce viditelne ale musis se na to poradne podivat ze vsech moznejch uhlů..
jinak koukni se poradne na socket ze vsech uhlu zda nekde nejaky ten dratek nevybocuje z rady.. Je to lehce viditelne ale musis se na to poradne podivat ze vsech moznejch uhlů..
- Clony
- Začátečník

-
Ja se tam nechci moc vrtat pinzetou nebo necim, neco ulomim a pak mi to nevyreklamujou.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nemusis se v tom zatim vubec vrtat, jenom zjistit zda vsechny kontakty spravne dolehaji a zda neni nejaky ten dratek trosku ohnuty.
Jinak kdyby byl dratek ohnuty stejne ti to neuznaj protoze se jedna o fyzicke poskozeni... (tj rovnani se stejne nevyhnes abys to pripadne zprovoznil)
Jinak kdyby byl dratek ohnuty stejne ti to neuznaj protoze se jedna o fyzicke poskozeni... (tj rovnani se stejne nevyhnes abys to pripadne zprovoznil)
- Clony
- Začátečník

-
Takze tim, ze dam nove cpu do nove desky jsem ji mechanicky poskodil? Ja na ne ani nesahl, jen jsem tam dal cpu. Asi jsem mel zustat u amd.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pin muze byt klidne ohnuty uz z vyroby, nebo prote jenom jeden pin nedoleha idealne na dosedaci plochu procesoru. Jak rikam zkontroluj to jeste jednou a poradne a pak napis. Idealne to i vyfot pokud mas nakej lepsi fotak doma...
- Clony
- Začátečník

-
Tak opet rozebrano. Vycistil jsem cpu, pak si vzal paratko a urovnal co se mi nezdalo, ale byly to sotva milimetry u tri pinu. A vysledek? Porad to same a sloty 1 a 2 stale nefunkcni.
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že to co ti Everest ukazuje, tak je v pořádku, protože on to CPU nezná. Máš nějakou fest starou verzi, stáhni si AIDA 64 - pokračovatel Everestu a budeš mit zaručeně vše vyplněné 
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
máš možnost si ještě od někoho půjčit jiný typ pamětí? Třeba Kingstony nebo Corsairy?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Clony
- Začátečník

-
Predtim jsem mel tyhle KHX1600C9D3K2/8GX a delalo to to same, tak jsem je prodal a koupil corsair.
Jj stahl jsem cpu-z a uz to ukazuje v pohode, ten everest byl z roku 2010
Jj stahl jsem cpu-z a uz to ukazuje v pohode, ten everest byl z roku 2010
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to vypada asi opravdu na zakladni desku... jeste muzes skusit jiny CPU zda ti nekdo puci a jiny pameti ktery na 100% fungujou ale asi bych to hodil na reklamaci...Clony píše:Tak opet rozebrano. Vycistil jsem cpu, pak si vzal paratko a urovnal co se mi nezdalo, ale byly to sotva milimetry u tri pinu. A vysledek? Porad to same a sloty 1 a 2 stale nefunkcni.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
sakr, tak asi nejjednodušší řešení bude výměna kus za kus.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jako bud je chyba v desce tj treba spatne napajeny socket (nektery piny nemaj kontakt) na tiskak nebo je vadny radic pameti v procesoru ale na 99% bych to videl na desku...
- Clony
- Začátečník

-
Nevite jak dlouho trva reklamace u czc? Byl bych radeji kdyby to byl cpu, bych si 200 pridal a mel 4690k 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na reklamaci maj proste 1 mesic, muzes to mit vyrizeny za tyden ale klidne muzes cekat i 30dnů...