Lumia - zkušenosti, rady a INFO
Moderátor: CageJ
- zombux
- Odborník PCT
Re: Lumia - zkušenosti, rady a INFO
tak pro 920 už to u několika málo distribucí je, tak snad už je to jen otázka pár dní
u přítelkyně zatím nic (myslím že má polské distro)

Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- blaho
- Žlutá karta
-
mne uz to natiahlo na lumii 520 /orange SK/
- vavron
- Začátečník
-
Po updatu jsem si všiml větší prodlevy mezi stiskem zamykacího tlačítka a faktického zamknutí displeje doprovozené zvukem. Na WP 8 to bylo prakticky ihned, nyní je prodleva cca 1,5s. Taky se mi moc nelíbí to, že mám nyní hry přímo v menu všech aplikací. Naopak se mi líbí, že můžu mít vedle sebe 3 střední dlaždice, ač je to už pravda trochu menší.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 3090, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
- Jirka_T
- Začátečník
-
Cyan je v podstatě firmware Nokie pro daný typ mobilu + Windows Phone 8.1, vše v jedné aktualizaci.
Běžný uživatel (ne vývojář) tedy na otázku "Už máš v Nokii Cyan ?" odpoví "Ano" a tím řekne, že má v mobilu nejnovější firmware Nokie a nový systém Windows Phone 8.1.
Běžný uživatel (ne vývojář) tedy na otázku "Už máš v Nokii Cyan ?" odpoví "Ano" a tím řekne, že má v mobilu nejnovější firmware Nokie a nový systém Windows Phone 8.1.
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
- zombux
- Odborník PCT
jak řešíte synchronizaci kontaktů resp. propojení MS Accountu s dalšími účty typu Skype, Facebook atd? je lepší tohle mít propojené přímo na MS Accountu, nebo přidat všechno zvlášť až v telefonu a teprve tam slinkovat kontakty dohromady?
Pfizer & Moderna inside
- KubasCZ
- Začátečník
Já osobně to mám dohromady. Nicméně kontakty se ti zálohují na OneDrive, takže k tomu nutně FB a Skype integrovat nemusíš. Jako fíčurku využívám to, že když mám propojený telefonní kontakt s FB, tak se mi zobrazí profilová fotka když mi volá apod. Což tedy není nutnost integrace, páč se to dá nastavit přímo v aplikaci FB..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 27" LG ultragear 27GL650F-B IPS + 27" LG UltraHD 4K + 24" Dell U2415 IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: Logitech MX Keys + Logitech MX Master 3S, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
- vavron
- Začátečník
-
Od dnešního dne je Cyan dostupný pro L920
http://www.wpcentral.com/lumia-cyan-glo ... um=twitter

PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 3090, MSI MEG Ai1300P PCIE5
- zombux
- Odborník PCT
potvrzuji
Pfizer & Moderna inside
- Butch
- Středně pokročilý
Tak vcera byla uz pristupna 8.1 aktualizace i pro mou Lumii 920 
Jedinne co mi zatim vadi je pomalejsi ztlumeni zvuku. Drive jsem zmackl pri zamcene obrazovce(Power, pak hlasitost a jen prstem kliknul na ticho) a ted musim tu hlasitost chvili drzet a nebo rozliknout a tim posuvnikem posunout.

Jedinne co mi zatim vadi je pomalejsi ztlumeni zvuku. Drive jsem zmackl pri zamcene obrazovce(Power, pak hlasitost a jen prstem kliknul na ticho) a ted musim tu hlasitost chvili drzet a nebo rozliknout a tim posuvnikem posunout.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Lubos857
- Nováček
Nemusíš za ten posuvník tahat, stačí tapnout na tu ikonku vlevo podle toho, jestli chceš ztišit aplikace, nebo vyzvánění.
Také bych uvítal, kdyby tam ten krok navíc s rozlikáváním nebyl, ale zase nijak moc mi to nevadí.
Také bych uvítal, kdyby tam ten krok navíc s rozlikáváním nebyl, ale zase nijak moc mi to nevadí.
CPU: Intel Core i5-4570, CPU COOLER: ARCTIC Freezer 7 PRO, MB: MSI B85-G41 PC Mate, RAM: Kingston 12 GB DDR3 1600MHz, GPU: MSI AMD R9 270 GAMING 2G, HDD: WD 3TB + Samsung 500GB, SSD: Crucial M4 128GB, PSU: Seasonic S12II-520W, CASE: Fractal Design Define R4, MONITOR: Benq BL2400
- jerryxlol
- Začátečník
-
já jsem třeba u wp 8.1 rád za ten posouvací panel s vlastníma možnostma a "aktualitama co vyžadují pozornost". Je škoda jak to rozhašili s tím zvukem ... docela blbost dle mého názoru. A změna tlačítek na screen !
WUAAA pokaždý upozornění že to už nefunguje a je to jinak ... a více ikon na ploše? no aspoň nemusím scrollovat ...

- zombux
- Odborník PCT
update L920 na WP8.1 proběhl korektně, po aktualizaci telefon zapomněl hesla k MS accountu a google accountu, jinak žádný problém, prý to teď běhá dokonce znatelně rychleji 

Pfizer & Moderna inside
- vavron
- Začátečník
-
Tak já s rychlostí telefonu neměl problém ani předtím. Jen se mi zdá, že právě u 1020 došlo k zpomalení startu Nokia Camera, což dohromady s dlouhým ukládáním 38Mpx fotky dělá z mého telefonu anti-momentkový 

- webwalker
- Začátečník
Po instalaci WP8.1 na Lumia 720 mi přijde, že to žere víc baterii. Co šlo, to jsem vypnul, ale i tak. Má někdo podobnou zkušenost?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- oneill_sx1
- Začátečník
Jo, předtím jsem nabíjel tak jednou týdně a teď se vybíjí tempem 20% kapacity denně.
- zombux
- Odborník PCT
přítelkyně tvrdí, že po updatu se výdrž na baterku naopak znatelně zlepšila. zatím je problém jen s aplikací Nokia Hudba (zkusil jsem nahradit za modernější Nokia MixRadio, ale padalo to a zpátky to vrátit nejde), takže teď zkusí používat Xbox Music která vypadá OK. druhý problém je s Facebook Messengerem, který v režimu datového připojení neposílá notifikace, fungujou jen přes wifi a v momentě zapnutí wifi se všechny najednou natáhnou, možná to ještě vyřeší nějaký update.
Pfizer & Moderna inside
- zombux
- Odborník PCT
fajn, takže služebně-soukromou 630DS mám v prackách. celkem to funguje, první dojem je hodně hodně plastově působící věc, evidentně hodně lacině vyrobená, ale nic nevrže a funguje to, takže OK. vzhledem k tomu, že to je zatím jediná reálně dostupná dualsim Lumie, nedá se tomu nic moc vytknout (530 je/bude ještě ořezanější, 730 ještě není dostupná a dostupnost dualsim verzí vyšších modelů je ve hvězdách)
Pfizer & Moderna inside
- zombux
- Odborník PCT
tak a ještě ke kontaktům a jejich linkování. zjistil jsem, že jediná opravdu funkční cesta je slinkovat si to až v telefonu. v outlooku to funguje dost divoce (ani v nejnovějším 2013 to není ono, linkuje si to tak nějak jak se tomu chce a např. k jednomu kontaktu mi to přidalo dva FB účty, z toho jeden úplně jiného člověka a nešlo to změnit), linkování na people.live.com je prakticky to samé. jedině na telefonu to jde pak libovolně upravovat a zpětně se to pak správně propíše na web i do outlooku. jinak s L630DS určitě spokojenost, rozhodně jsem neudělal chybu a po stránce použitelnosti to je vůči předchozímu androidu nesrovnatelně lepší 

Pfizer & Moderna inside
- Butch
- Středně pokročilý
Tak vcera mi zacala L920 zlobit takovym zpusobem ze i kdyz nic nejelo tak za 2 hodiny pul baterky v haji.
Nejak jsem to nechapal, prijde mi ze telefon od updatu na win 8.1 divne zere baterku obcas.
Vydrzel jsem predtim i 4 dny a ted byl za ani ne pul dne vybity.
Udelal jsem tedy hard reset.
Pak jsem vypnul synchronizace, wifi, polohu, automaticke updaty... totane vsechno co jde. Prehodil telefon jen na 3G a uvidime. Taky jsem vypl vse na pozadi krome sporice baterie a cloudu(kterej jede jen pripadne kdyz zapnu wifi)
Podezrivam neco ohledne wifi nebo site ze ty problemy zpusobovalo a budu to pak postupne zapinat a uvidime. Mozna to treba dela ta inteligentni wifi nebo buhvico. Taky jsem koukal na vytizeni baterky a nejvice tam mel Explorer i kdyz ho skoro nepouzivam a vzdy se vratim sipkou zpet aby nejel na pozadi.
Tak jestli tam byl nejak zaseklej... Kazdopadne jsem dal ten hard reset a nedal jsem obnovu ze zalohy abych mel cistej telefon a uvidime. Taky krome svitilny kterou dost pouzivam jsem nic dalsiho neinstaloval... Nekdy si rikam zlatej IOS fakt
Jako pracovni telefon mam 5 let starej iphone3GS a krome toho ze uz je to pomale a ma to starej hw, tak je to narozdil od Win phone nebo Androida stabilni...
Nejak jsem to nechapal, prijde mi ze telefon od updatu na win 8.1 divne zere baterku obcas.
Vydrzel jsem predtim i 4 dny a ted byl za ani ne pul dne vybity.
Udelal jsem tedy hard reset.
Pak jsem vypnul synchronizace, wifi, polohu, automaticke updaty... totane vsechno co jde. Prehodil telefon jen na 3G a uvidime. Taky jsem vypl vse na pozadi krome sporice baterie a cloudu(kterej jede jen pripadne kdyz zapnu wifi)
Podezrivam neco ohledne wifi nebo site ze ty problemy zpusobovalo a budu to pak postupne zapinat a uvidime. Mozna to treba dela ta inteligentni wifi nebo buhvico. Taky jsem koukal na vytizeni baterky a nejvice tam mel Explorer i kdyz ho skoro nepouzivam a vzdy se vratim sipkou zpet aby nejel na pozadi.
Tak jestli tam byl nejak zaseklej... Kazdopadne jsem dal ten hard reset a nedal jsem obnovu ze zalohy abych mel cistej telefon a uvidime. Taky krome svitilny kterou dost pouzivam jsem nic dalsiho neinstaloval... Nekdy si rikam zlatej IOS fakt

Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT
přítelkyni se tohle stalo jednou, ještě dávno před updatem na 8.1. bylo to tehdy jak bylo extrémní vedro, telefon vyndala z nabíječky, někam jela autobusem a během chvíle bylo po něm. ještě na něm má pouzdro (origo nokia), takže se asi vařil o to víc - říkala že se skoro nedal udržet v ruce. moje teorie je, že se zbláznila nějaká aplikace a začala žrát jako o život a vysála celou baterku ve spolupráci s vedrem během chvilky.
jinak já mám zapnuto všechno co se dá, nasynchronizované všechny možné i nemožné účty a služby, inteligentní wifi pořád zapnutá a vydrží to cca 55-60 hodin, pravda ještě je to nové a výdrž za pár týdnů klesne až se dokalibruje baterka a začnu víc volat
jinak já mám zapnuto všechno co se dá, nasynchronizované všechny možné i nemožné účty a služby, inteligentní wifi pořád zapnutá a vydrží to cca 55-60 hodin, pravda ještě je to nové a výdrž za pár týdnů klesne až se dokalibruje baterka a začnu víc volat

Pfizer & Moderna inside