Lumia - zkušenosti, rady a INFO

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Lumia - zkušenosti, rady a INFO

Příspěvek od zombux »

tak pro 920 už to u několika málo distribucí je, tak snad už je to jen otázka pár dní :) u přítelkyně zatím nic (myslím že má polské distro)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

mne uz to natiahlo na lumii 520 /orange SK/
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

Po updatu jsem si všiml větší prodlevy mezi stiskem zamykacího tlačítka a faktického zamknutí displeje doprovozené zvukem. Na WP 8 to bylo prakticky ihned, nyní je prodleva cca 1,5s. Taky se mi moc nelíbí to, že mám nyní hry přímo v menu všech aplikací. Naopak se mi líbí, že můžu mít vedle sebe 3 střední dlaždice, ač je to už pravda trochu menší.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 3090, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

Cyan je v podstatě firmware Nokie pro daný typ mobilu + Windows Phone 8.1, vše v jedné aktualizaci.
Běžný uživatel (ne vývojář) tedy na otázku "Už máš v Nokii Cyan ?" odpoví "Ano" a tím řekne, že má v mobilu nejnovější firmware Nokie a nový systém Windows Phone 8.1.
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jak řešíte synchronizaci kontaktů resp. propojení MS Accountu s dalšími účty typu Skype, Facebook atd? je lepší tohle mít propojené přímo na MS Accountu, nebo přidat všechno zvlášť až v telefonu a teprve tam slinkovat kontakty dohromady?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Já osobně to mám dohromady. Nicméně kontakty se ti zálohují na OneDrive, takže k tomu nutně FB a Skype integrovat nemusíš. Jako fíčurku využívám to, že když mám propojený telefonní kontakt s FB, tak se mi zobrazí profilová fotka když mi volá apod. Což tedy není nutnost integrace, páč se to dá nastavit přímo v aplikaci FB..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 27" LG ultragear 27GL650F-B IPS + 27" LG UltraHD 4K + 24" Dell U2415 IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: Logitech MX Keys + Logitech MX Master 3S, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

Od dnešního dne je Cyan dostupný pro L920 :arrow: http://www.wpcentral.com/lumia-cyan-glo ... um=twitter
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 3090, MSI MEG Ai1300P PCIE5
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

potvrzuji
Pfizer & Moderna inside
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak vcera byla uz pristupna 8.1 aktualizace i pro mou Lumii 920 :-)

Jedinne co mi zatim vadi je pomalejsi ztlumeni zvuku. Drive jsem zmackl pri zamcene obrazovce(Power, pak hlasitost a jen prstem kliknul na ticho) a ted musim tu hlasitost chvili drzet a nebo rozliknout a tim posuvnikem posunout.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lubos857
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lubos857 »

Nemusíš za ten posuvník tahat, stačí tapnout na tu ikonku vlevo podle toho, jestli chceš ztišit aplikace, nebo vyzvánění.

Také bych uvítal, kdyby tam ten krok navíc s rozlikáváním nebyl, ale zase nijak moc mi to nevadí.
CPU: Intel Core i5-4570, CPU COOLER: ARCTIC Freezer 7 PRO, MB: MSI B85-G41 PC Mate, RAM: Kingston 12 GB DDR3 1600MHz, GPU: MSI AMD R9 270 GAMING 2G, HDD: WD 3TB + Samsung 500GB, SSD: Crucial M4 128GB, PSU: Seasonic S12II-520W, CASE: Fractal Design Define R4, MONITOR: Benq BL2400
jerryxlol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerryxlol »

já jsem třeba u wp 8.1 rád za ten posouvací panel s vlastníma možnostma a "aktualitama co vyžadují pozornost". Je škoda jak to rozhašili s tím zvukem ... docela blbost dle mého názoru. A změna tlačítek na screen ! :D WUAAA pokaždý upozornění že to už nefunguje a je to jinak ... a více ikon na ploše? no aspoň nemusím scrollovat ...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

update L920 na WP8.1 proběhl korektně, po aktualizaci telefon zapomněl hesla k MS accountu a google accountu, jinak žádný problém, prý to teď běhá dokonce znatelně rychleji :)
Pfizer & Moderna inside
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

Tak já s rychlostí telefonu neměl problém ani předtím. Jen se mi zdá, že právě u 1020 došlo k zpomalení startu Nokia Camera, což dohromady s dlouhým ukládáním 38Mpx fotky dělá z mého telefonu anti-momentkový :-D
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Po instalaci WP8.1 na Lumia 720 mi přijde, že to žere víc baterii. Co šlo, to jsem vypnul, ale i tak. Má někdo podobnou zkušenost?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Jo, předtím jsem nabíjel tak jednou týdně a teď se vybíjí tempem 20% kapacity denně.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přítelkyně tvrdí, že po updatu se výdrž na baterku naopak znatelně zlepšila. zatím je problém jen s aplikací Nokia Hudba (zkusil jsem nahradit za modernější Nokia MixRadio, ale padalo to a zpátky to vrátit nejde), takže teď zkusí používat Xbox Music která vypadá OK. druhý problém je s Facebook Messengerem, který v režimu datového připojení neposílá notifikace, fungujou jen přes wifi a v momentě zapnutí wifi se všechny najednou natáhnou, možná to ještě vyřeší nějaký update.
Pfizer & Moderna inside
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

fajn, takže služebně-soukromou 630DS mám v prackách. celkem to funguje, první dojem je hodně hodně plastově působící věc, evidentně hodně lacině vyrobená, ale nic nevrže a funguje to, takže OK. vzhledem k tomu, že to je zatím jediná reálně dostupná dualsim Lumie, nedá se tomu nic moc vytknout (530 je/bude ještě ořezanější, 730 ještě není dostupná a dostupnost dualsim verzí vyšších modelů je ve hvězdách)
Pfizer & Moderna inside
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak a ještě ke kontaktům a jejich linkování. zjistil jsem, že jediná opravdu funkční cesta je slinkovat si to až v telefonu. v outlooku to funguje dost divoce (ani v nejnovějším 2013 to není ono, linkuje si to tak nějak jak se tomu chce a např. k jednomu kontaktu mi to přidalo dva FB účty, z toho jeden úplně jiného člověka a nešlo to změnit), linkování na people.live.com je prakticky to samé. jedině na telefonu to jde pak libovolně upravovat a zpětně se to pak správně propíše na web i do outlooku. jinak s L630DS určitě spokojenost, rozhodně jsem neudělal chybu a po stránce použitelnosti to je vůči předchozímu androidu nesrovnatelně lepší :)
Pfizer & Moderna inside
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak vcera mi zacala L920 zlobit takovym zpusobem ze i kdyz nic nejelo tak za 2 hodiny pul baterky v haji.
Nejak jsem to nechapal, prijde mi ze telefon od updatu na win 8.1 divne zere baterku obcas.
Vydrzel jsem predtim i 4 dny a ted byl za ani ne pul dne vybity.

Udelal jsem tedy hard reset.
Pak jsem vypnul synchronizace, wifi, polohu, automaticke updaty... totane vsechno co jde. Prehodil telefon jen na 3G a uvidime. Taky jsem vypl vse na pozadi krome sporice baterie a cloudu(kterej jede jen pripadne kdyz zapnu wifi)

Podezrivam neco ohledne wifi nebo site ze ty problemy zpusobovalo a budu to pak postupne zapinat a uvidime. Mozna to treba dela ta inteligentni wifi nebo buhvico. Taky jsem koukal na vytizeni baterky a nejvice tam mel Explorer i kdyz ho skoro nepouzivam a vzdy se vratim sipkou zpet aby nejel na pozadi.
Tak jestli tam byl nejak zaseklej... Kazdopadne jsem dal ten hard reset a nedal jsem obnovu ze zalohy abych mel cistej telefon a uvidime. Taky krome svitilny kterou dost pouzivam jsem nic dalsiho neinstaloval... Nekdy si rikam zlatej IOS fakt :-( Jako pracovni telefon mam 5 let starej iphone3GS a krome toho ze uz je to pomale a ma to starej hw, tak je to narozdil od Win phone nebo Androida stabilni...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přítelkyni se tohle stalo jednou, ještě dávno před updatem na 8.1. bylo to tehdy jak bylo extrémní vedro, telefon vyndala z nabíječky, někam jela autobusem a během chvíle bylo po něm. ještě na něm má pouzdro (origo nokia), takže se asi vařil o to víc - říkala že se skoro nedal udržet v ruce. moje teorie je, že se zbláznila nějaká aplikace a začala žrát jako o život a vysála celou baterku ve spolupráci s vedrem během chvilky.
jinak já mám zapnuto všechno co se dá, nasynchronizované všechny možné i nemožné účty a služby, inteligentní wifi pořád zapnutá a vydrží to cca 55-60 hodin, pravda ještě je to nové a výdrž za pár týdnů klesne až se dokalibruje baterka a začnu víc volat :lol:
Pfizer & Moderna inside
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“