Zaklínač 3 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Zaklínač 3 - Technická stránka hry

Příspěvek od Riku »

ondra91 píše:Performance is good on an i7 even when downclocked to 2GHz and without HT
- Ultra details @ 1080p are playable with a GTX 770 / R9 280X (AMD card perform well)
- 2GB VRAM are enough for 1080p

They also made a video to show the difference between min and max details on PC.
https://www.youtube.com/watch?v=NKadTifTRlY

Tohle je docela smutné za předpokladu, že je to pravda :D .. jinak rozdíly mezi PC vs PS4 jsou opravdu bohužel minimální :)
Na grafiku si nestěžuju .. líbí se mi, ale co mě trochu s*** že W3 byl jeden z pádných důvodu na upgrade ze 770 na 970 ... a když ted zjistím, že kdybych bejval trochu oškubal detaily na 770, tak bych ve výsledku stejně moc rozdíl nepoznal.
heh, jediný rozdíl vidím v texturách :D
PS5 | LG OLED CX55
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ty HW naroky to je spatny.To je jasnej dukaz o osekani grafiky aby to behalo na konzolich.

Dvojka se nehejbala na nicem, ale posunula vizual o nekolik let dopredu a jeste dnes 4 roky po uvedeni vypada s ubersamplingem lip jak mnoho dnesnich konzolovych portu.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Riku:
To koukáš hodne spatne. Ještě v modelech, AO, Tessellaci a LOD, co jsem tak nejak zmercil. Urco tam je vypnuty i Hairworks a PhysX, coz tam neukazovali.
HEAD píše:Ty HW naroky to je spatny.To je jasnej dukaz o osekani grafiky aby to behalo na konzolich.
Na tohle uz se nada pouzit ani facepalm :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

hladis trochu objektivity nebo radsi ani neprispivej.
Ty mas akcie v CDPR nebo co? :)
280x ala 7970 3.5roky stara karta...
2GBVram
2Ghz cpu
WTF :)
Tahle hra urcite nevyuziva nejnovejsi PC hardware.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p ... count=2003

2014/2015 Žádnej " brutální " DG vidět není a pokud si někdo pohraje trochu s barvama, tak si myslím, že to bude vypadat podobně. Pokud někomu podobná grafika nestačí, tak má holt smůlu .. taky jsem názoru, že je minimálně na dnešní dobu nadprůměrná ...
Mě asi nejvíc vadí to, že hra vypadá prakticky stejně na PC za 25 - 30 tis, jak PS4 za 10 tisíc ... jediný rozdíl je ve frameratu a opravdu nepatrných detailech ... Po téhle zkušenosti už přestávám rok co rok upgradovat grafárnu, protože dneska jsou rozdíly mezi PS4 vs PC tak malé a příplatek za pár pozlátek naopak extrémní ...
Dneska je to bohužel skoro u každé hry ... možná mám problém se zrakem, ale když jsem hrál na PS4 - aliena,GTA 5, shadow of mordor, DA: I a následně pak na PC, tak jsem po grafické stránce nebyl schopný skoro poznat rozdíl ...
Pokud to takhle bude dál pokračovat, tak 970 mi vydrží minimálně do vydání nové konzole ...
Mohli tam dát malou náplast v podobě "uber" featurky a nebo něčeho podobného pro lidi, kteří do PC vráží nechutné prachy a právem pak očekávají, že za svoje peníze dostanou něco málo navíc ...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ta 2015 verze vypada dost hnusne teda.Presaturovana, mrtvy mesto..horsi textury a dohled.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 15. kvě 2015, 21:42, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEADe, uz jsem ti napsal, abys pred odeslanim svých postu pocital do deseti, protože uz to zacina byt dost otravny nejen v tyhle sekci.

Zkusim ti to trochu osvětlit. Uz před rokem PC verze behala na Titanu vesmes obstojne kolem 50-60fps, takze tezko by dnes ta hra mela behat ještě hur, aby HEAD byl spokojen a mel 20fps a tezko by ji masivne orezali, když na Uber detaily, i s Gameworks, je doporucena GTX 980-Titan-X. To Maxwell v te době nebyl na trhu. Kde je tedy to drasticky orezani, když před rokem to stary Kepler Titan daval hratelne. Vyvojari tehda rekli, ze s optimalizaci nejsou spokojeni a hru odlozili. Vzhledem k dnesnim narokum na PC a narokum před rokem, nevidim zadny zasadni problém, který tu hystericky nafukujes. Zamer autoru od zacatku nebylo udelat hru bezici na max na 20 fps. Kapis nebo stále δεν καταλαβαίνω ?
ondra91 píše:Mě asi nejvíc vadí to, že hra vypadá prakticky stejně na PC za 25 - 30 tis, jak PS4 za 10 tisíc ... jediný rozdíl je ve frameratu a opravdu nepatrných detailech...
Tohle ti udelam i ve videu s Crysis 3. Crysis 3 i na nižší detaily taky vypada paradne. Dnes snad u každý hry rozdil v detailech není tak drasticky, jako uz před mnoha lety. Kazdopadne to video ti neukaze to, jak to budes videt skutecne na monitoru. Uz to chybejici AO tam dela dost velky rozdil.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tohle tu uz bylo?Prime srovnani PC vs PS4 :)
https://www.youtube.com/watch?v=9Cn-ekHLqEY
Vypada to stejne az na male detaily...
Ted uz je myslim dobrej cas prestat CDPR hajit za kazdou cenu hladis.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hladis píše:Riku:
To koukáš hodne spatne. Ještě v modelech, AO, Tessellaci a LOD, co jsem tak nejak zmercil. Urco tam je vypnuty i Hairworks a PhysX, coz tam neukazovali.
Já vím, to já schválně rejpu :-D tessellace jsem si tam ale nikde nevšiml, asi jsem blbě koukal.
ondra91 píše:http://forums.guru3d.com/showpost.php?p ... count=2003

2014/2015 Žádnej " brutální " DG vidět není a pokud si někdo pohraje trochu s barvama, tak si myslím, že to bude vypadat podobně. Pokud někomu podobná grafika nestačí, tak má holt smůlu .. taky jsem názoru, že je minimálně na dnešní dobu nadprůměrná ...
tohle nemyslíš vážně doufám..
mně na tom vadí nejvíc ta změna barev, jinak to vem čert
PS5 | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD:
Ja nehajim CDR, ja se stavim proti hysterickym konspiracim a nesmyslum, který tu padaji :roll: Opet, kde na tom videu je nejaky drasticky orezani PC verze ? Když opomenu u toho srovnani, ze na PS4 to jede v nizkym rozliseni v 30fps a nejspis bez HBAO+, PhysX, Hairworks.......
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Zaklínač III - technická

Příspěvek od Vlastik80 »

Taky mě mrzí že extrahypernadupané pc z toho neprofituje tolik navíc aby se tím mohl konzolistům vytřít zrak, nebo se kasat jak jsou vidět i kapky potu na Geraltovu očním víčku a v nich odrazy okolí i za cenu 20 fps za které toto jistě ku*va stojí, či si jakkoli ospravedlnit jakkoli neospravedlnitelné investice do hw (nač jinak nový hw?), ale co se dá dělat aneb můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Mainstream (čti si to třeba jako konzole) vede a tak to je, je nutné to tak brát a dokud nebude pc hlavním oslíkem co sype zlato, tak to jiné asi nebude a bonus je že se o plynulost hry s vyšším nastavením nemusí bát více majitelů slabšího pc hw. Nicméně i tak ta hra nevypadá zle a jsou, jak zde bylo i napsáno několikrát i jiné věci k posouzení než grafika. :) A že je to jiné než bylo dříve prezentováno? No ... a co, to je dnes normálka ne? :roll:

PS: Pak se také uvidí až to vyjde s tím patchem, třeba se to celé změní k lepšímu pro majitele superpc a k horšímu pro ty ostatní, kdo ví ...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak pokud chces jo všechno mit zapnuty na max, tak na to potrebujes silnej stroj. Jen Hairworks samo o sobe je dost narocny. Nehlede na to, pokud hrajes ve vyssim rozliseni.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hladis píše:HEAD:
Ja nehajim CDR, ja se stavim proti hysterickym konspiracim a nesmyslum, který tu padaji :roll: Opet, kde na tom videu je nejaky drasticky orezani PC verze ? Když opomenu u toho srovnani, ze na PS4 to jede v nizkym rozliseni v 30fps a nejspis bez HBAO+, PhysX, Hairworks.......
ted sme si dokazali ze pc a ps4 vypada +- stejne.
Postnu sem znova srovnani gameplay z E3 2014 PC vs ps4
https://www.youtube.com/watch?v=EkQ_moS ... u.be&t=134
Downgrade is real.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

HEAD píše:
Hladis píše:HEAD:
ted sme si dokazali ze pc a ps4 vypada +- stejne.
Postnu sem znova srovnani gameplay ze E3 2014 vs ps4
https://www.youtube.com/watch?v=EkQ_moS ... u.be&t=134
Downgrade is real.
Já moc nechápu, proč se zde tolik angažuješ, když tě hra vůbec nezajímá, jak si psal, tak proč vůbec ztrácet čas v podobných debatách ?
Vypadá to, že hodně lidí přes ten hate úplně zapomnělo na ten zbytek, který W3 nabízí a dám ruku do ohně za to, že to bude jedna z nejlepších her za poslední roky i kdyby grafika byla podprůměrná, což není.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja ze sem psal ze me hra nezajima?Kde? :)
jednicku sem dohral asi 10x dvojku 6x.To sesty dohrani bylo nedavno s ubersamplingem s GTX970.
Ja jen, ze tu nekteri jedinci uplne slepe obhajujou CDPR a ze zadnej downgrade by preci neudelali jejich milovanym PC hracum.
Realita je ale jina.
BTW tohle je technicka strana a zde se debatuje o grafice/downgradu.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 15. kvě 2015, 22:39, celkem upraveno 1 x.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

HEAD píše:Ja ze sem psal ze me hra nezajima?Kde? :)
jednicku sem dohral asi 10x dvojku 6x.To sesty dohrani bylo nedavno s ubersamplingem s GTX970.
Beru zpět ... to psal ache :D
"I přesto že se hra jmenuje Divoký Hon? :-D
Já od té hry třeba čekal jen dobrou grafiku, protože celý Zaklínač je mi jinak u pr***. :twisted:
"
Stejně bude lepší počkat do 19 ... Jsou spekulace, že na žádném z těch "ultra" videí a porovnávaček nebylo zapnuté HBAO+ ...
Naposledy upravil(a) ondra91 dne pát 15. kvě 2015, 22:49, celkem upraveno 1 x.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

JJ to byl ache..ja sem velkej fanda witchera... :)
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Lidi, co "nevidí" downgrade, by měli odložit jednopalcový telefon a ty videa si srovnat na pořádným monitoru, ideálně s nativním rozlišením (doporučuji kouknout do manuálu). Downgrade tam je jako prase. Nemá cenu sem postovat srovnání postopadesáté. Nejvíce bije do očí zredukovaný počet osvětlení (hlavně interiéry) a placatá tráva s nulovým náznakem stínů, nebo odlesků.

Ale nějakou konspiraci a neštěstí bych v tomto případě neviděl. Když si pragmaticky zvolili prodejní strategii launche na všechny 3 platformy naráz, tak nebudou plýtvat časem a zdrojema na ladění efektů, který se hejbou akorát na stádu titanů. Tím můžou, a doufám že budou, plýtvat až to rozhejbou a prodaj na toustovačích. Koukněte na historii patchů předchozích dílů a je jasné, že ty pokročilé efekty z neosekaných verzí ladem ležet nenechaj.

...beztak až se na vás za rok po pár patchích rozběhne hairworks medvěd po teselovaný trávě, tak se stejně 980 TI rozteče.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

keď sa vám nepáči tak sakra si tú hru nekupujte a zrušte predobjednávky :twisted:

ja som nadržaný na vydanie tak, či tak :-D, aj keď si so súčasným strojom zahrám prd
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

TankGeorge píše:.
DG je ... to je patrné, ale pořád hra vypadá přinejmenším hezky ...
Největší potíž je prostě v tom, že se W3 původně prezentoval po grafické stránce jako nadčasová hra, jako byl v době vydání w2, který mimochodem i po 4 letech vypadá opravdu skvěle a pomalu se mi nechce věřit, že už jsou to 4 roky od vydání. Mimochodem w2 běží na ultra + uber na 970 v průměru cca 40-50 fps a za předpokladu, že W3 pošlape na ultra při + 60 fps tak to bude přinejmenším docela úsměvné .. :D
Každopádně W3 vypadá aktuálně tak, jak se +- očekávalo, že bude vypadat v době vydání na konzolích, ale od PC byla očekávána zmíněná nadčasovost a největší problém je v tom, že to tak vývojáři i prezentovali.
Doufám, že se v tomhle směru do budoucna poučí :)
Začíná mi obecně silně unikat význam toho, vydávat trailery 2 roky před vydáním hry, která ve výsledku vypadá úplně jinak, než se prezentuje, což je opravdu chyba a dnešní trend.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“