Intel Broadwell-E (LGA 2011-3, X99) - info, spekulacie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Eddward
Moderátor
Moderátor

Re: Intel Broadwell-E (LGA 2011-3, X99) - info, spekulacie

Příspěvek od Eddward »

Intel’s Flagship Core i7-6950X “Broadwell-E” Specifications Confirmed, All Four SKUs Detailed – Upto 10 Cores, 25MB Cache and 140W TDP

http://wccftech.com/intels-flagship-cor ... -140w-tdp/

Ocakavane ceny a odhalene takty Turba
Obrázek

Obrázek

Uvedenie by vraj malo byt na CeBIT 2016, 14-18.3.2016. Cize realny launch zrejme okolo aprila 04/2016.

este nejake info co sa vyskytlo na forach:

FUGGER over at XS who dropped info a few months ago about his BDW-E being a nice surprise for him had this to say after the 10c info leaked:

Broadwell-E will have dual mode FIVR LVR
non linear droop control
lower vcore -10%
more efficient than HW-E
3DL modules moved under die
10%~15% improvement in performance
14nm = smaller die
very aggressive power management

----
no ja som velmi zvedavy na cisty ST vykon, keby sa cirou nahodou Intelu podarilo BDW-E viac prekopat oproti desktop BDW a dosiahne aspon 10% nad HSW-E tak to bude parada...
potom zalezi co to da pri OC na high-end vzduchu, inak budem asi poskulovat po tom rychlejsom 6 jadre a dufat v OC v okolo 4.5Ghz
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Jo! 8/16 za 550usd :roll: 8-)
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno nebude to zajtra, tak idem krmiť prasiatko :D
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

ulver píše:
HEAD píše:Stejne hry vyuzivajci 12 threadu se tu neobjevi jeste hodne dlouho.6ti jadro na hrani je blbost.
Jedina hra kde to clovek vyuzije je crysis3.Takovej fallout4 neskaluje s vice jak 4 jadry.
Ja se spis bojim o IPC bez L4...IPC je to na cem hry stojej(a frekvence) a ne 12 threadu..
DOC_ZENITH píše:Head má v tomhle pravdu, OK, to 6 jádrio občas ještě někde hrábne, ale v drtivý většině her ani to ne. Leda ho vzít když někdo chce SLI/CF diky 40PEG linkám těchto CPU. Ale na hry více jak 6 jader komplet ztrácí význam. Resp o pár % rychlejší na stejnym taktu to bude ale to bude díky větší L3 cache. Kdyby někdo udělal CPU co bude mít 4 jádra a 64MB L3 cache tak v hrách vydrtí 8 jádro s 20MB L3 cache.

Nejde jen o hry, já si troufnu tvrdit že za posledních cca 5 let jsme se v multithreadingu moc nepohli obecně, nejlépe threadovanou hrou dodnes zůstává Lost planet 2.... Crysis 3 nepočítám protože ten ač z threadů těží, tak jen na fyziku, na AI, geometrii a rendering používá standard ala 3.
Vase tvrdenia mi pripominaju vyhlasenia "expertov" pred par rokmi typu na hry staci i5, kupovat i7 na hry je uplna blbost. Dnesna situacia svedci o opaku. Kto vtedy kupil i7 nemusi lutovat. HEAD ty osobne si kupil i7-6700K a nie i5-6600K cim to asi bude? :roll: Ja na tvojom mieste by som vzal i7-5820K ale je to tvoja vec.
Myslim si ze cena i7-6700K vs i7-6800K bude +-rovnaka. Bol by som cisty fanatik kupovat 4/8 jadro a nevziat plnotucne 6/12jadro s pajkou pod IHS. Berte to tak ze 6800K u mnma ostane mnoho, mnoho rokov takze nechcem byt s novymi grafikami CPU-limited.
Pre mna osobne je zas nepochopitelne masturbovat nad CPU benchmarkami a kupovat koly tomu Broadwell-E 10/20 jadro, ale suhlasim ze kazdeho bavi nieco ine a nikoho od toho neodhovaram...
Tím že to bylo před pár roky. I7 začala bejt na hry benefitem až cca 1-2 roky dozadu, do té doby to bylo jasně I5 a ta je na trhu od roku 2009. Tzn zde bylo cca 5 let kdy člověk udělal lépe s I5. Než začneš říkat co je lepší a co bych měl koupti, přečti si pár mejc jinejch postů v této sekci, mnoha lidem jsem poradil radši 5820K než 6700K, teď už bych ale počkal na jejího nástupce protože když už chceš bejt tak mega do budoucna, Haswell krom Xeonu E7 a pár ES samplů nemá TSX, broadwell jej mít bude.

Já provozuju tuhle mašinu:

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=2&t=228173

Takže jak a co threaduje mě fakt nemáš co poučovat. Předtim jsem měl chvíli 4930K 6-jádro @ 4,3Ghz a před tim I7-3820 @ 5Ghz a hádej co bylo v drtivý většině situací lepší... 3820tka, a to byl první CPU kde jsem vůbec zapnul HT, v dobách I7-920tky nebo 2600K jsem ještě jel bez HT protože mělo více kontraproduktivních než produktivních dopadů. Stejně bude dnes 6700K pro většinu lidí lepší jak 5820K, většina ani netaktuje a tím CPU s více jádry hned padaj protože maj menší default takty. Prostě jak přišly první 4 jádra očekával se nástup solidního multithreadu, že to příští rok začne, uplynulo 8 let a nezměnilo se skoro nic.
R0mi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0mi »

Som velmi prekvapeny cenou i7 6900k ak to bude ozaj len 550 USD tak uz teraz sa tesim na novy prirastok :-D
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//Sapphire Nitro+ Radeon RX 6900 XT SE//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

dexterav píše:mno nebude to zajtra, tak idem krmiť prasiatko :D
Si sa nejak rozbehol s tymi $999 hrackami :mrgreen:
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

DOC_ZENITH píše:...Při tom současnym tempu si myslim že než bude velkej Broadwell zastaralej, bude to trvat dekádu.
DOC_ZENITH píše:Co se CPU týče arch má full speed AVX, AVX2, FMA, a Broadwell konečně už TSX, což v kombinaci s mnoha jádry je budoucnost. Skylake je cool ale 4jádrová tintítko v roce 2015 meh.... + intel u něj schválně deaktivoval všechny nové instrukce (vyšší AVX co ta architektura fyzicky umí, atd), ty budou mít jen Xeony, tzn co se týče tahu do budoucna, je jalovej. Broadwell-E bude nej "futuristic" CPU, a po něm až Skylake-E.
Mozno sa mi to cele zda ale niekedy si dost protirecis s odhovaranim ma od Broadwell-E :(
Ako som pisal, planujem ho mat v PC viac rokov. (teraz nemyslim doslovne 10 staci 6)
Kazdopadne ja som uz rozhodnuty a v porovnani i7-6700K vs i7-6800K je u mna jasnym vitazom Broadwell-E 6/12 :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

skoda len ze to euro tak brutal kleslo, resp. dolar posilnil... :( tie USD ceny su akoby ceny v eurach ale bez DPH

ja by som idealne chcel pockat na SKylake-E, lenze ked BDW-E vyjde v marci/aprili, tak to asi nebude skor ako o 1 a pol roka odteraz, co je dlha doba... uvidime ci sa nieco viac dozvieme do marca ohladom toho

inak ostanem pri tomto Broadwell-E a som otvoreny od najlacnejsieho 6 jadra po 8 jadro, pravdou je ze mimo hier mega vyuzitie pre 8 jadro nemam, skor by som to bral ako future proof, ale zas nie za kazdu cenu... uvidim co vyplynie z diskusii dovtedy :)

ceny ale nie su oficialne, takze neberte to ako 100% istotu, ale zo skusenosti z minulosti su zrejme dost realne
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ulver píše:
DOC_ZENITH píše:...Při tom současnym tempu si myslim že než bude velkej Broadwell zastaralej, bude to trvat dekádu.
DOC_ZENITH píše:Co se CPU týče arch má full speed AVX, AVX2, FMA, a Broadwell konečně už TSX, což v kombinaci s mnoha jádry je budoucnost. Skylake je cool ale 4jádrová tintítko v roce 2015 meh.... + intel u něj schválně deaktivoval všechny nové instrukce (vyšší AVX co ta architektura fyzicky umí, atd), ty budou mít jen Xeony, tzn co se týče tahu do budoucna, je jalovej. Broadwell-E bude nej "futuristic" CPU, a po něm až Skylake-E.
Mozno sa mi to cele zda ale niekedy si dost protirecis s odhovaranim ma od Broadwell-E :(
Ako som pisal, planujem ho mat v PC viac rokov. (teraz nemyslim doslovne 10 staci 6)
Kazdopadne ja som uz rozhodnuty a v porovnani i7-6700K vs i7-6800K je u mna jasnym vitazom Broadwell-E 6/12 :)
Myslim že si neprotiřečim vůbec. Jen jsem chtěl uklidnit ty mnohajádrové vášně spousta lidí si totoiž od nich slibuje něco co nepřinesou, ala zrychlení v běžnym softu a hrách.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vetsina lidi si totiz neuvedomuje, ze hry proste 12 "jader" nevyuzijou.
Bud jedou na 1-4 a nebo 1-8 a ve vsech tedlech pripadech vyhrava IPC a frekvence.A to se jeste naky ten rok nezmeni.

Viz tvuj 12jadrovej cpu a fallout4 kde mas 40fps na test miste.Pomalejsi jak starej SB.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Jo no, já si taky poslední dobou hraju s myšlenkou opuštění 2011v3 a pořízení 1151 s 6700K :X
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

polopaticke porovnanie mojej situacie :
prechadzam z i5 1155. Ako vsetci vieme tym padom musim menit MB+CPU+DDR4. Takze myslim si ze je pre mna vyhodnejsie ist do Broadwell-E platformy ako sa zabetonovat so Skylake 1151 platformou. Viac k tomu nemam co dodat. Ozvem sa ked to budem mat doma poskladane v case. peace :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

kazdy dobre vie ze 12 jadier nevyuzije bezne doma (doc, dex cest vynimkam :D) a ani to viac FPS neprida... tu sa o 12 jadrach ani nebavime... ja napriklad pocitam aj s tym ze HT pouzivat ani nebudem...
druha vec, ulver ma pravdu...
i5 sa dnes do buducna velmi neoplati, resp. upgradovat celu platformu s doskou a RAM a prejst zas len na 4 jadro je slusne povedane o nicom...ja mam asi tretie ci stvrte 4 jadro a je to uz velka nuda
potom tu je otazka medzi i7 6700K a i7 6800K... z hladiska buducnosti je uplne na mieste uvazovat v roku 2016 na dalsie roky dopredu skor o 6800K ako 6 jadre...
samozrejme ma to svoje (skryte) minusy... vykon na jadro stale musi byt, preto by bolo idealne aby ten vykon na takt tam bol lepsi, idealne aspon tych +10%(preto by som bol inak radsej za Skylake-E)... slusne OC k tomu, moderne instrukcie a nemuselo by to byt vobec zle... na definitivny ortiel si ale musime pockat ako to bude...

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

HEAD píše:Vetsina lidi si totiz neuvedomuje, ze hry proste 12 "jader" nevyuzijou.
Bud jedou na 1-4 a nebo 1-8 a ve vsech tedlech pripadech vyhrava IPC a frekvence.A to se jeste naky ten rok nezmeni.

Viz tvuj 12jadrovej cpu a fallout4 kde mas 40fps na test miste.Pomalejsi jak starej SB.
Jo já vim, s tim se ale počítalo, já to beru i za úspěch, obecně herní výkon stroje je cca stejnej s 3930K @ 4,3Ghz co jsem měl předtim, což beru jako megaúspěch s tim že mam teď jen 3,1Ghz, dle recenzí ala "IPC jen 10% UP" jsem čekal že to bude mnohem horší.
Elkim píše:Jo no, já si taky poslední dobou hraju s myšlenkou opuštění 2011v3 a pořízení 1151 s 6700K :X
Nah, to ne, máš dobrou platformu, bejt tebou to s ní dojedu do Skylake-E a pak se rozhodni co dál.
ulver píše:polopaticke porovnanie mojej situacie :
prechadzam z i5 1155. Ako vsetci vieme tym padom musim menit MB+CPU+DDR4. Takze myslim si ze je pre mna vyhodnejsie ist do Broadwell-E platformy ako sa zabetonovat so Skylake 1151 platformou. Viac k tomu nemam co dodat. Ozvem sa ked to budem mat doma poskladane v case. peace :)
Vzhledem k tomu že máš krásný ramky to u tebe vidim easy, vezmi 6700K a DDR3 desku.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

nie radsej knihu vlastne 6800K :-D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

O všem stejně rozhodne OC. Pokud Broadwell-E půjde taktovat jak Broadwell s Edram tak krom těch zájemců o 10 jádro po tom neštěkne pes. Pokud dá 5Ghz vzduch tak se tu o to porveme, vše záleží na OC. Taky může dopadnout hůře jak haswell-E, jako se stalo u Ivy bridge-E kterej byl po OC obou platforem horší jak jeho vlastní předchůdce.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Asi tak, mě baví hlavně OC, počkám si, jak to dopadne a pokud to bude stát za to, připlatím si za 5GHz+ i7 6950X chip. O "downgradu" na 6700K jsem přemýšlel spíš z důvodu efektivity na jádro, ale co, mám RE5, zbytečný je se jí zbavovat.
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

suhlasim, ale 5Ghz vzduch pre 10 jadro, to uz kus vela by ste chceli :)
ja budem uplne spokojny ked to pojde okolo 4.5-4.6 ci 4.7Ghz ako tak bez problemov...
ked si pozrieme ze takty pre 8 a 6 jadra sa oproti HSW-E zvysili, 10 jadro ma navyse stale rovnake TDP, nemusi to dopadnut zle... s tym BDW s Edram by som to velmi neporovnaval... mam pochybnosti ci Intel to vobec planoval od zaciatku uviest do desktopu

Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Tak u binovanýho chipu to problém nebude, Roman Hartung má tuším 5960X, který dává 5GHz na vzduchu při nějakejch 1.25V, takže 5GHz chip kolem 1.4V na vodě by se celkem mohl dát sehnat.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Eddward píše:suhlasim, ale 5Ghz vzduch pre 10 jadro, to uz kus vela by ste chceli :)
ja budem uplne spokojny ked to pojde okolo 4.5-4.6 ci 4.7Ghz ako tak bez problemov...
ked si pozrieme ze takty pre 8 a 6 jadra sa oproti HSW-E zvysili, 10 jadro ma navyse stale rovnake TDP, nemusi to dopadnut zle... s tym BDW s Edram by som to velmi neporovnaval... mam pochybnosti ci Intel to vobec planoval od zaciatku uviest do desktopu
Ivy modely maj taky vyšší default takty jak Sandy a jak to dopadlo v OC... já jsem byl skeptickej u skylake a příjemně překvapil, tak snad se to bude opakovat.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“