Forza Horizon 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Forza Horizon 3

Příspěvek od HafanPetr »

Forza Horizon 3 PC 1080p 60fps Performance Problems In-Depth Analysis
https://www.youtube.com/watch?v=ofFpnArXbJ8
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Ja si o 60fps s hromadou aut a k tomu este v lese mozem nechat len zdat :D Perlou je ked sa k tomu prida este jazda za tmy a s dazdom :D To mam fps okolo 30-40 pri starte. Mozno keby crossfire fungoval tak by to bolo lepsie. Taktiez by urcite pomohlo znizit rozlisenie na 1080p ale to na 21:9 vyzera blbo.
To video ma presvedcilo o dvoch veciach. Poprve, ze potrebujem uz lepsie GPu a podruhe ze nVidia vladne high-endu. Keby mi nebolo luto freesyncu uz by som objednaval 1080 :\
Cely ten benchmark mi vsak neubera na zazitku. Od cias prveho TDU som sa takto pri pretekoch nebavil. Krasna krajina s dennym a nocnym cyklom, efekty pocasia, prekrasne supersporty a s vyssim nastavenim obtiaznosti aj skvela vyzva. Skoda tychto technickych problemov a hlavne ze mi nejde volant! Kolkokrat som musel opakovat preteky kedze som nebol schopny chytit auto pri smyku.
A ako to ma clovek driftovat na ovladaci?!
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Zatím to budu sledovat a čekat na impuls ke koupi. Seznam aut je vynikající, ale odrazuje mě několik věcí.
- Multiplayer závody, kde není důležitá pozice při průjezdu cílem, ale nějaký body za drift a podobně. Pořád hledám náhradu za TDU, kde byly vynikající online závody. TDU2 už nebylo tak dobré a taky brzy umřelo. Need for Speed a TheCrew nestojí ani za řeč, i GTA má lepší závody...
- Vysoké hardware nároky, na GTX 760 to asi není ani hratelné.
- Jízda na špatné straně silnice.
- Není to na Steamu.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

HafanPetr píše:Forza Horizon 3 PC 1080p 60fps Performance Problems In-Depth Analysis
https://www.youtube.com/watch?v=ofFpnArXbJ8
tyjo, Hawaii dobře odpadla, GTX970 taky docela bída...

jakej je důvod u Hawaii že má cca 50% výkon Polaris10/GP106 to mě hlava nebere
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Duvod je nasnade, dalsi MS zprasenej port (vesmes snad vse co vydali). Neni mozny aby GTX 970 drzela rock stable 30 fps pri MSAA 8x a jakmile se to uvolni, jede to i bez MSAA jak ozraly. To nedava smysl. Ostatne dle stiznisti to vubec neskaluje s poctem threadu. Ta hra jede na Ultra vesmes plynule jen na 1080 a vys/Skylake OC/16GB DDR4 nejlip 3000MHz. Cokoliv niz ma problem s udrzenim 60fps.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

dobře ale co je za GCN v konzoli? Stejná generace jako Hawaii ne? Tkaže proč profituje Polaris. Tesselaci má rychlejší, ale že by to bylo tím... divný
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To neni tesselaci, se podivej jak jede Tomb Raider plnej tesselace. Konzole je taky zamerena na 30fps a urcite nema nastaveni jako PC. Proste je to nejak zpraseny. Prvotne je to jiste postaveny na 30fps, dal to chce na 60 fps ultrasilny CPU a neskaluje to idealne, naroky na pamet a system pri streamovani je enormni. Klidne to muze skalovat dle toho, jak dobre maji GPU implementovnou kompresi a tim propustnoust + hromada neoptimalizaci a bugu. Ostatne tam jsou 4K textury snad i na listi na stromech. Ta hra potrebuje evidentne vyladit.

// V ty hre je pry mozna problem i v AES256 sifrovani, kdy to dava systemu dost zabrat a zpusobuje to propady vytizeni GPU.
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Vysledky R9 390 vs RX 480 to je naozaj kvalitka. :mrgreen: Dalsi neoptimalizovany "drahokam" od MS. Zaujimalo by ma ako to ide na X99 platforme s Quad channel a poriadne vytaktovanym CPU a RAM,... nejaky test by sa nenasiel?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

oneill_sx1 píše:Zatím to budu sledovat a čekat na impuls ke koupi. Seznam aut je vynikající, ale odrazuje mě několik věcí.
- Multiplayer závody, kde není důležitá pozice při průjezdu cílem, ale nějaký body za drift a podobně. Pořád hledám náhradu za TDU, kde byly vynikající online závody. TDU2 už nebylo tak dobré a taky brzy umřelo. Need for Speed a TheCrew nestojí ani za řeč, i GTA má lepší závody...
- Vysoké hardware nároky, na GTX 760 to asi není ani hratelné.
- Jízda na špatné straně silnice.
- Není to na Steamu.

to jezdeni vlevo mi taky nejde pod vousy. pritom, auta maji volant normalne vlevo, ale ono se na pruhy stejne moc nehraje, protoze dopravy je ve hre pomerne dost, nejen bezneho, ale hlavne drivataru. ovsem, aspon nemas pocitm, ze jsi ve hre sam a zaroven te neprudi zivi hraci zamernym "kazenim" tvoji hry jako v The Crew. Drivatary se sice obcas pletou, ale neskodi.

btw. uz jsem prisel na to jak resetovat karieru na Windows 10.

Kdyby to nekdo potreboval:
1. Nastaveni > System > Aplikace a funkce >"Najit Forza Horizon 3" > Upresnit moznosti > Resetovat
2. Vypnout znovu pouzivani mikrofonu v FH3 ( Nastaveni > Soukromi > Mikrofon > vypnout mic pro FH3
3. Spustit stahovani tak, aby vytizilo maximalne vas download.
4. Spustit FH3 a co nejrychleji zrusit synchronizaci s Cloudem.
5. Po chvili hrani restartovat FH3 a po dotazu pouzit novejsi save z lokalniho umisteni. Nasledne se tento novy save synchronizuje s tim cloudovym a muzete hrat hru znova od zacatku.

Videonavod: https://www.youtube.com/watch?v=DTaQFJQbNws
---
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

S kazdou vydanou hrou su tu masivne teorie o spiknuti a iluminati :D Hracska komunita ma vazne privela casu. Denuvo nici disky a podobne.
Je to len odflaknuty port ako je u multiplatformovych hrach zvykom uz roky.

p.s. hra sa odohrava v australii takze jazda vlavo je normalne. V hre sa aj tak jazdi casto v protismere takze to nema vplyv na hru vobec. Chapem, ze je to nezvyk ale co uz :)
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Kouknul jsem se na to video "Forza Horizon 3 PC 1080p 60fps Performance Problems In-Depth Analysis" a vyzkousel jsem nastavit hru na 1920x1080 ultra s Vsync, Motion Blurem a MSAA x8 ... ovsem s lockem na 30 FPS.

Prekvapive, hra jede naprosto plynule, bez propadu, pocit rychlosti mi snizeny neprijde ... Projistotu mam zapnuty i BES na 4%.

Opravdu obrovsky rozdil a souhlasim, ze hra je delana primarne pro 30FPS, kde jede bez omezeni.

Mozna vyzkousim jeste i 2560x1440 se snizenym AA.

P.S. Kdyby mel nekdo zajem vyzkouset "BES utilitku", pak staci upravit spoustenyho zastupce takto:

Kód: Vybrat vše

Zastupce BES.exe Spoustet jako spravce.
Cil: E:\Users\Crab\Desktop\Games\BES_1.6.2\BES.exe "r:\WindowsApps\Microsoft.OpusPG_1.0.10.2_x64__8wekyb3d8bbwe\forza_x64_release_final.exe" 4 --minimize
Spustit v: E:\Users\Crab\Desktop\Games\BES_1.6.2
Toto nastaveni vam monitoruje definovany proces a nasledne mu dovoli vyuzit pouze 96% celkoveho vykonu CPU, takze zbydou 4% vykonu CPU pro system. Muze byt i mene, je to o testovani, ale me se osvedcilo toto nastaveni jako bezproblemove.
Naposledy upravil(a) J X P dne úte 27. zář 2016, 17:06, celkem upraveno 2 x.
---
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

zvláštní protože Forza Apex mě přijde už pod 60 FPS neplynulej(ale 30 FPS lock jsem netestoval, doma zjusím), tam to chce ideálně kolem 100 FPS, jsem myslel že to bude prakticky totéž co Apex jen v jiným prostředí..... přišlo mě i logický že Apex dali zdarma aby doladily technický detaily pro Horizon 3, takhle to ale vypadá že jsou ty hry nebe a dudy
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zajímavé, že by opět problémy kvůli DRM - reddit - FH3 stuttering cause found
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Uz je to tu zmineno asi 2x, ted potreti.

ArgCZ:
Jsou jiny a hlavne je to i open world s dalsima hracema. Teoreticky by clovek cekal, ze DX12 pomuze tomu, ze tam bude na scene vice takovych objektu, ale implementace muze byt dost podelana, vcetne dalsich promenych. Kazdopadne narocnost ty hry na Ultra k dosazeni 60fps je momentalne silena a potrebuje best high-end PC na trhu. Proste kupte si Titana-X Pascala, 16GB DDR4 na 3200 MHz a OCnuty Skylake K i7. No nekupte to, za to mate ojety auto skutecny :D . Na 30fps to evidentne da bezny mainstream na plny koule, ale i z videa mi to pripada docela hardcore pri nizsim framerate.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Další zajímavost. Prý stačí na začátku disablovat nejvytíženější CPU jádro.
Wow that actually made a big difference!! Yah sure enough when I checked Core 0 was pegged at 100%, disabled it in Cpu affinity for Forza and it's a smooth 60fps now
//
Hladis píše:Meh ze to resis. To jsou takovy ty snahy hledat konspiraci, proc to na nV jede lip. Hre hold zatim sedi vic nV a hodne pameti a neni ani v uplne nejlepsim technickym stavu na PC + klasika UWP. Viz. CB https://www.computerbase.de/2016-09/for ... benchmark/
Heh, to není žádný hledání konspirací, ale konstatování userů z B3D po rozboru hry :roll:
Chtěl jsem jen ověřit jestli je to skutečně tak a přepálená geometrie je úzkým hrdlem. Mimochodem, paměť není limitujícím faktorem
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

tak skutečně, na 30 FPS je i Apex lepší než 60 FPS a 100x lepší než třeba 45-65 co to běží bez locku na 4k

by mě nenapadlo

pokud to běží vizuelně plynule i na 30FPS tak fakt nevim co se chce řešit
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

Kde koupím forzu pro pc nikde to nemůžu najít
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Da sa kupit vo Windows Store
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Krteq píše:Heh, to není žádný hledání konspirací, ale konstatování userů z B3D po rozboru hry :roll:
11. zari taky neni zadny hledani konspiraci, ze si to vlada shodila sama, to je konstatovani useru na blabla....foru..... Varej tam normalne z vody, protoze vedi uplne stejny prd, jako kdokoliv mimo vyvojaru. O nejaky renderovany vode pod povrchem, to je konspirace jak vysita, vesmes s nulovou relevanci. Jinak snizeni tess faktoru nepomaha, viz. vyse. Pamet je limitujicim faktorem, je tu video, kde 8GB RAM nestaci a jede to lip s 16GB, nebo jak nestaci 3GB VRAM :roll: Pokud to neni limitujici faktor, tak nevim jak to jinak nazvat. Ikdyz cely se to da nazvat jednoduse, je to zprasenej port. Jaky trpajzlici za to muzou je vcelku jedno.

ArgCZ:
Vyzkousej to projet frametimes. Oci muzou salit.

https://www.youtube.com/watch?v=9QQrXv7AHnw GTX 1080 v 1440p s MSAA 2x neda stabilnich 60fps. Mno kazdopadne tuhle hru vynecham, ikdyz vizualne vypada pekne a zazavodil bych si.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“