kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč
Moderátor: CageJ
- crashPC
- Mírně pokročilý

Re: kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč
Ano.
A zcela jistě vyplatí...
A zcela jistě vyplatí...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- qwerty14
- Začátečník

-
a poslední odpověd než vypneš pc... a ty genius sou lepší jenom v těch basech před tima alesis 3?
2) Budou alesis 5 hrát pěkně i když to nebude řvát... když poslouchám písničky tak většinou sem u pc a pracuju na něm...
2) Budou alesis 5 hrát pěkně i když to nebude řvát... když poslouchám písničky tak většinou sem u pc a pracuju na něm...
- crashPC
- Mírně pokročilý

Však jsem psal- ano.
A ne - nevypnu PC. Mně jede 24/7...
Reproduktory (krom fyziologických změn vnímání zvuku) hrajou vždy lépe potišeji než nahlas.
A ne - nevypnu PC. Mně jede 24/7...
Reproduktory (krom fyziologických změn vnímání zvuku) hrajou vždy lépe potišeji než nahlas.
- qwerty14
- Začátečník

-
a to ptaří k té první nebo k té druhí mojí otázce? nebo k oboum?crashPC píše:Však jsem psal- ano.
- crashPC
- Mírně pokročilý

První ano k první otázce, druhé ano už pak k oboum. Máš psát příspěvky rozvážně, abys v tom sám neměl bordel... Nebudu kvotovat text posledního postu. Pravidla na fórech 101.
- qwerty14
- Začátečník

-
koukám na ty alesis 5... když to tak propočítám tak dva litry utratím za kraviny... tak je strčím do těch repro.. a koukám teda na ty alesis 5 a maji tam Basový reproduktor: 5 " a maji i větší rozsah (začínaji od 55 hz) ... což teda znamená že sou lepší v basech, ve středech i výškách? Je v těch středech a výškách podstatný rozdíl? (<- srovnávám ted alesis 3 vs 5)
- qwerty14
- Začátečník

-
a když pro mě basy zas nejsou tak důležité ale i tak bych tam nějaké chtěl... mám vybrat alesis 3 nebo 5? (poslední otázka, slibuju)
- crashPC
- Mírně pokročilý

Já už jsem ale psal, jaké další reproduktory bych koupil, kdybych dal víc než 1500. Stačí víc číst, méně se ptát.
Rozdíl bude dost znatelný I na středech, protože při stejném akustickém tlaku na basech se bude hýbat membrána středobasu znatelně méně, a to přináší méně (mnoha druhů) zkreslení.
Rozdíl bude dost znatelný I na středech, protože při stejném akustickém tlaku na basech se bude hýbat membrána středobasu znatelně méně, a to přináší méně (mnoha druhů) zkreslení.
- qwerty14
- Začátečník

-
psal jsi že microlab solo6c za 3200 Kč... a byly by lepší než alesis 5?
- qwerty14
- Začátečník

-
A tedy středobas tedy bude i méně slyšet? U alesis 3 je to přesně naopak, je to tak?crashPC píše:...protože při stejném akustickém tlaku na basech se bude hýbat membrána středobasu znatelně méně, a to přináší méně (mnoha druhů) zkreslení.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Microlab má dvojnásobný objem budky, takže opět větší množství basů. Alesis bude jistě o kousek kvalitnější. Vzal bych Microlab 
Opět zacházíme do detailů, které bych chtěl řešit u budek za čtvrt mega
Nesmysl. Menší výchylka membrány reproduktoru je v dané situaci vynahrazena plochou. U basů jde vpodstatě o "výtlakový objem" v centimetrech krychlových. Mohl by být stejný u obou soustav stejný, ale větší reproduktory ho vytlačí menším pohybem membrány, což vyvolá menší zkreslení. Jenže jsou tam jiné, další aspekty, které utváří sumu celkového zkreslení. Pohyb membrány je jen jedna položka z mnoha. No u 5" širokopásma dost důležitá, protože budeš narážet na limit....A tedy středobas tedy bude i méně slyšet? U alesis 3 je to přesně naopak, je to tak?
Opět zacházíme do detailů, které bych chtěl řešit u budek za čtvrt mega
- qwerty14
- Začátečník

-
já mám strach aby ty basy neduněly tak že to bude rušit v sousedním pokoji. To byhc pak muziku poslouchat nemohl. takže se rozhoduju mezi alesis 3 a 5... co z toho vzít? poraď a pak už s tim nebudu otravovat.
Naposledy upravil(a) qwerty14 dne stř 28. pro 2016, 18:53, celkem upraveno 1 x.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Všecko jde nastavit, když je co. Pokud není co nastavovat, je to horší
Pokud reprosoustava nesmí rušit, tak to snad radši sluchátka. Za 3000 seženeš bombový
Pokud reprosoustava nesmí rušit, tak to snad radši sluchátka. Za 3000 seženeš bombový
- qwerty14
- Začátečník

-
Ne to zas ne... to by nebylo tak pohodlný.... co bys vzal kdybys byl na mém místě?crashPC píše:tak to snad radši sluchátka. Za 3000 seženeš bombový
Tohle je narážka na alesis 3 - jako že jsou tak špatný že tam neni co nastavovat?Pokud není co nastavovat, je to horší
- crashPC
- Mírně pokročilý

Ty to budeš mít v životě těžký.
Zvedni bradu, naber kuráž, jdi se podívat do nějakého více audio zaměřeného obchodu, nech si tam nějaké akceptovatelné - zaplatitelné modely - pustit, a udělej si obrázek sám.
Je marný cokoli vysvětlovat, protože Ti to veskutečnosti nic nedá, a ke správnému rozhodnutí nepomůže.
Co bych já udělal? S omezeným obnosem bych asi koupil dva 6,5" studiové monitory, a dobastlil dospělou basovku.
Zvedni bradu, naber kuráž, jdi se podívat do nějakého více audio zaměřeného obchodu, nech si tam nějaké akceptovatelné - zaplatitelné modely - pustit, a udělej si obrázek sám.
Je marný cokoli vysvětlovat, protože Ti to veskutečnosti nic nedá, a ke správnému rozhodnutí nepomůže.
Co bych já udělal? S omezeným obnosem bych asi koupil dva 6,5" studiové monitory, a dobastlil dospělou basovku.
- qwerty14
- Začátečník

-
uffffff...... a kdybys nechtěl rámus a ani kdyby ti to dunil jak repro 2.1, co bys vybral? alesis 3 nebo 5? jenom čistě z tohodle.
- crashPC
- Mírně pokročilý

To není u rámusu a dunění. Při psaní tohodle příspěvku mám od sebe asi 5m "rodinu" koukající na televizi, zatímco já mám puštěný 2.1 systém s 18" basem krmeným 1400W zesilovačem.
I potichu to má něco do sebe, a nikoho to neruší. Ale ten zvuk velké soustavy si užívám.
Proto trvám na tom, že bych vybral něco dospělejšího a většího, a nevymlouval se na nesmysly, které s realitou nemají pranic společného. Reproduktory dělají zvuk, a v jistém případě i hluk. Pokud to vadí, tak nemám co bych doporučoval. Je to protichůdný požadavek.
Normálně Ti z toho je*e
I potichu to má něco do sebe, a nikoho to neruší. Ale ten zvuk velké soustavy si užívám.
Proto trvám na tom, že bych vybral něco dospělejšího a většího, a nevymlouval se na nesmysly, které s realitou nemají pranic společného. Reproduktory dělají zvuk, a v jistém případě i hluk. Pokud to vadí, tak nemám co bych doporučoval. Je to protichůdný požadavek.
Normálně Ti z toho je*e
- qwerty14
- Začátečník

-
takže alesis 5....
- qwerty14
- Začátečník

-
ale ty alesis 5 nebudou mít tak dobré středy a výšky.... co když budu poslouchat písničku kde nebudou basy žádné? nepřehráli by to ty alesis 3 lépe?
- crashPC
- Mírně pokročilý

Proč by jako Alesis 5 nemělo mít dobré středy a výšky? Napadá Tě rozumný důvod? Mě tedy ne. Jedině, že by byly prorvané šroubovákem. Pak už nebudou mít dobré středy ani výšky.
:facepalm:
:facepalm: