Metro: Exodus

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
renek1
Začátečník
Začátečník

Re: Metro: Exodus

Příspěvek od renek1 »

Jen dotaz, co je na Epic store tak špatného??
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

renek1 píše:Jen dotaz, co je na Epic store tak špatného??
to, ze neumi vubec nic a na rozdil od steamu je totalne k nicemu? to, ze tristi herni knihovnu, ze musis mit dalsiho klienta v pc a ze je tam ve vysledku hra jeste drazsi, nez puvodne na steamu? (regionalni ceny)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

Pro mě jako zákazníka, všechno.
Nepřináší nic nového proti konkurenci a ani to co konkurence už má nemají. Někdo možná řekne, že dávají hry zdarma, ale to je nabídka k hovnu... Chci hru, tak si jí koupím, k čemu mi je hra, když mě nezajímá, i když byla zadarmo...
Co mě asi vadí nejvíc jsou ty exkluzivní hry a žádná konkurence. Kromě fyzických krabic, které mě nezajímají, je jediná šance ty hry koupit jen v jejich obchodě a nikde jinde.
Design a funkčnost obchodu, hrůza. Klient byl v dobách Unreal Tournament taky děs, možná to už zlepšili, nevím... a to že musím mít "další" klient navíc je jen taková drobnost na konec.
Další věci napíšou určitě ostatní a nebo už někde zazněli, je to pořád opakování.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

- už to tu asi bolo napísané, ale pre mňa osobne to prináša samé nevýhody a samozrejme neprináša žiadnu výhodu. Predovšetkým, čím menej klientov tým lepšie, osobne na Steame nepozorujem nič zásadne negatívneho, samozrejme priestor na zlepšenie v niektorých oblastiach sú ale v globále je to jednoznačne najdospelejšia platforma s obrovskou základňou ako hier tak hráčov, takže pre mňa osobne by bolo najlepšie keby bolo všetko na Steame a mal by som z toho tak takovú PC konzolu. :)

Čo ešte beriem a podporujem je GOG, pretože ten prináša tú v dnešnej dobe nevídanú vec ako DRM Free, preto má zmysel a prajem im úspech a preto čo sa dá, spravidla kupujem na GOG.
Všetko ostatné už je len vychytralosť a chamtivosť vydavateľov/vývojárov, lebo pre hráčov nič neprináša, len problémy. Ešte beriem obchody ako Uplay, keď si tam predávajú vlastné hry, no dobre, keď chcú a majú tých hier naozaj veľa, aspoň to pochopím. Paradoxné je, že aspoň doteraz sa predávajú aj Uplay hry na Steame.
Epic store je ale úplne o ničom, oni sami tam majú koľko hier? A exkluzivity v podobe Metro, SMB,... sú vyslovene vynútené a smrdia riadne. A hlavne kvôli tomuto na tom obchode nehodlám nič kupovať/hrať, lebo takéto praktiky podla mňa do seriózneho biznisu naozaj nepatria.

A kecy o tom koľko si berie Steam sú kraviny, jednak sa vôbec nepočíta že Steam robí tým hrám reklamu, tým že ju propaguje, že tam je kvantum hráčov, ktorý si to navzájom odporúčajú atď. Od 4A Games/Deep Silver/THQ Nordic alebo kto je za toto zodpovedný, je to taky dobrá vychcanosť, nechali to trčať na Steame až do poslednej chvíle, robili si tam reklamu a potom dovi o rok, fakt ako svinstvo poriadne.
Každopádne ak ich trápi koľko si Steam zoberie, tak OK, nech to dajú aj na Epic Store a potom nech to hodia na Steam drahšie o toľko koľko si Steam zoberie, aby z toho maly rovnaké €. Proti tomu by som nenamietal nič a priplatil by som si na Steame a všetci by sme boli spokojný...teda okrem Epic asi.

btw...taký EA Origin je pecka fakt, pred mesiacom som si tam robil účeť kvôli BF V (ktorý som naštatstie dostal zadara) a pri registrácií sa mi stalo niečo, čo sa mi ešte nikde nestalo, napísal som svoju email adresu a oznámilo mi to že tá adresa je už použitá, aj keď som sa tam samozrejme nikdy neregistroval. No ako fakt luxus takéto dospelé platformy. :lol:
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

čím menej klientov tým lepšie
To je jasný, ale na druhou stranu tady máme rok 2019 a řešit jestli mám v PC +- apku je každému u prdele, stejně se bude spouštět jen při zapnutí hry.

origin, uplay, steam, battlenet, až na steam mám ostatní klienty vyplé, takže tady nemusím brečet. Něco jako sloučení klientů myslím nehrozí.

E// Důvod proč někteří vydavatelé dávají ruce pryč od steam je myslím naprosto zřejmý. Nepotřebují ho :) (ale znám blbce, který si honí lvl a sebelepší hru by nekoupil, pokud by nebyla na steamu) :mrgreen:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Mám rád Achievementy, to se mi na steamu líbí :)
Ptolemaya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptolemaya »

Hlavne je to cele kravina kdy breci vyvojar jak si steam bere vic penez a pak to na Epic storu najdete drazsi... :) Takze to nebude ten pravej duvod. Jako kazdy normalni clovek jsem rad za konkurenci apod.. ale toto je kravina. To si ji na steam koupim radeji od Alzy za 1200 nez na Epic store za 1500
Tronar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tronar »

Neni nahodou v EU vyssi VAT/Sales tax nez v USA a Canade? Takze zaklad je mozna podobny?
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

Ano sale tax je v USA mensia ako v EU. Takze cena 50$ a 50€ znamena ze v US zaplati nakoniec 53$ ak maju 6% sale tax kde v EU zaplatite 50€ z coho ide 40€=45.6$ vydavatelovi kedze DPH je okolo 20%. Takze ono kurz 1$=1€ je vlastne pochopitelny.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Valve says removing Metro Exodus from Steam is unfair to customers
https://www.kitguru.net/gaming/matthew- ... customers/
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Koho zajima zakaznik? Na tohle (na zakaznika, ne sve zisky) melo Valve myslet uz davno, ze je drahy se vi roky, potreba specialnich Steam verzi her taky neni zrovna stastne...
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Shaquille píše:Koho zajima zakaznik? Na tohle (na zakaznika, ne sve zisky) melo Valve myslet uz davno, ze je drahy se vi roky, potreba specialnich Steam verzi her taky neni zrovna stastne...
...cože? Steam má zdaleka nejvíc customer-facing featur ze všech obchodů na trhu, např. free basic online features including matchmaking servers etc., free cloud hosting for unlimited save games, free cloud screenshot hosting, free mod hosting, no-questions-asked automated refunds, steam input, big picture, proton atd..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Shaquille píše:Koho zajima zakaznik? Na tohle (na zakaznika, ne sve zisky) melo Valve myslet uz davno, ze je drahy se vi roky, potreba specialnich Steam verzi her taky neni zrovna stastne...
- no mne osobne ako zákazníkovi na Steame nič nevadí a úprimne neviem čo by maly akože meniť... :?

Každopádne tu nastala situácia, kedy nejaká hra bola normálne oznámená na Steame, dokonca sa dala predobjednať a naraz prišlo rozhodnutie, že pôjde na rok exkluzívne na úplne iný store, ktorý ani není ich! A niektorý ešte hovoria, že je to dobre, že konkurencia je treba. Vysvetlí mi niekto čo je na tomto konkurenčné? Z konkurencie by maly tažiť zákazníci a ako tý tažia z tejto situácie? A to už je spolu s SMB Forever minimálne druhá hra ktorá išla týmto smerom, preto osobne Epic Store bojkotujem, lebo s takýmito praktikami nesúhlasím. Konkurenčné by bolo keby to vyšlo na Epic aj na Steame a na Steame by to dajme tomu bolo drahšie kvôli tým vyšším poplatkom...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LastPCgamer »

michal3d píše:btw...taký EA Origin je pecka fakt, pred mesiacom som si tam robil účeť kvôli BF V (ktorý som naštatstie dostal zadara) a pri registrácií sa mi stalo niečo, čo sa mi ešte nikde nestalo, napísal som svoju email adresu a oznámilo mi to že tá adresa je už použitá, aj keď som sa tam samozrejme nikdy neregistroval. No ako fakt luxus takéto dospelé platformy. :lol:
A registroval si sa do nejakej EA hry este pred vznikom originu? Napriklad Dragon age origins, bad company 2 a podobne. Lebo ak ano tak tieto ucty su tiez prepojene s Origin systemom. Ja som takto dosiel az na origin ze som mal uz predtym EA ucet ktorý som zalozil koli Dragon age origins.

K teme, mne by ani nevadilo ze je tato hra rok exkluzivna na Epic store keby ten store mal podobne moznosti ako Steam. Ale ako dnes pokial viem tak Epic store klient toho vela neponuka... Podporuje vobec achieventy? Plánujem kupit retail krabicu ta ma byt tiez pre Epic store ale hrat hru bez achievementov sa mi nechce. Nie zeby som bol nejaky lovec achievementov ale ked sa obcas nejaky odomkne vzdy ma to potesi. Snad na tom ich Epic store zapracuju a vylepsia ho rovnako rychlo ako su schopny kupovat casove exkluzivity na hry.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

nevim co řešíte, všichni tady máte HW nechutně předimenzovanej, že vám nějaká ikonka svítí někde na liště je snad putna ne? Já vždy vše spouštěl přes steam, i forzu 6 apex z MS store, do steamu jde totiž vložit hra odkudkoli, dokonce si vyberete ikonku jak pro normal zobrazení tak pro big picture mode, přijde mě to strašně hloupý tohle vůbec řešit ve chvíli kdy stejně všichni máte hry u nejméně třech-čtyřech klientů

pokud někdo mermomocí che řešit achievmenty tak se nemůžu zbavit dojmu že by měl změnit platformu protože se na PC achievmenty po namodování her nevypínaj a soutěžit v tom s ostatníma který k nim přijdou s kdovíjak změněnou hrou je o ničem
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

LastPCgamer: tak Bad Company 2 ucet som mal, neviem teraz ci na tej konkretnej adrese, ale je to mozne. To ale neviem odkial som to mal vediet ze mi vytvorili ucet na Origine, hlavne ze maily o blbostiach posielaju, ale ze by informovali o tomto, tak to ne... :?

Inak ano je to asi tak ako pises, proste nam zakaznikom to nic neprinesie, len nevyhody. Menej moznosti, menej ludi, hier, ta ista cena...tak preco by sme nemaly nadavat? Keby to bol ich klient, ze to chcu mat cele pod kontrolou, tak ok, ale oni s Epic Store nic nemaju, nepouzovaju dokonca ani ten UE. Pri predchadzajucich dieloch sme maly pekne na vyber, mohly sme si to kupit aj na GOG, tak ked sa im ten Epic tak paci, tak to mohly dat aj tam, no problem...ale nie spravit tuto svinarnu, osobne dufam ze sa im to pekne vrati a najvacsie predaje budu mat na Steame o rok+ za menej ako 20 € na kus, podla hesla "ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva"
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

@ArgCZ
kdyby jsi si to tu přečetl, tak to není jenom o klientu, to je myslím to poslední co někoho trápí...
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

aha a co to tady teda jde prosimtě, když jsem si koupil Zaklínače tak byl na GOG, když jsem si koupil The Division, byl na Uplay, když jsem si koupil Mass Effect byl na Origin, když jsem si koupil Forzu Motorsport byla na UWP, když bych si těď koupil Metro Exodus tak bude na Epic Store

kde v tom mam podle tebe hledat vyší princip a zrovna Metru dát košem? Pět klientů bylo OK ale šestej ne? Ale no tak...
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

ArgCZ píše: kde v tom mam podle tebe hledat vyší princip a zrovna Metru dát košem? Pět klientů bylo OK ale šestej ne? Ale no tak...
- tu je vidno ze to necitas, lebo par riadkov hore som to napisal, vsetky tebou menovane hry idu na klientoch firmy ktora tu hru robi, co tak nejak respektujem, nie som z toho nadseny, ale respektujem to a nemam s tym problem.
Metro je ale iny pripad, lebo ty s Epic Store nic nemaju, ani s ich enginom, takze nie je dovod preco by tam mala byt ako exkluzivita a nutene nas presuvaju na platformu o ktoru niektory nemaju zaujem. S cim sa to da ramcovo porovnat je casova exkluzivita ktoru mal Tomb Raider na Xboxe...
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

a ty zas nechápeš že pro normálního hráče to je naprosto putna pokud má o tu hru zájem, prostě to koupí protože si to chce zahrát a jelikož je zvyklej že různý hry jsou na různý klienty tak mu to nepřijde divný, srovnání s Xbox tomb raiderem kulhá na obě nohy protože tam bys musel koupit xbox, tady jen nainstaluješ dalšího klienta ale třeba já bych nic nejspíš neinstaloval, jejich klienta dávno mám kvuli UT a hrával jsem MOBU Paragon a na obojí bylo potřeba Epic klienta
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“