h1x píše:Mám základní desku GIGABYTE Z370 AORUS Gaming K3 a narazil jsem na problém s regulací ventilátorů ve skříni. V biosu není problém a regulace funguje bez problému. Po zapnutí PC jedou ventilátory na nízké otáčky, ale jenom do doby, než proběhne restart systému. Po restartu se ihned roztočí na max. Pomocí software Smart Fan 5 s tím nelze nic udělat. Čistá instalace W10, poslední bios F3. Jedná se o klasické ventilátory (nemají pwm regulaci). Pokud dám ventilátor s pwm regulací, tak regulace funguje správně i po restartu.
Měl bych blbej dotaz, mám viz popis u mě bios 0802 poslední, ovladače na GPU taky poslední. Když zapnu PC tak mi monitor píše že je bez signálu. Takhle to problikne 2-3x a nakonec se to chytí a naskočí přihlášení do W10. Chyba GPU? Nebo jen nastavení biosu? Popřípadě kabel? Ten mám Displayport
CPU i5 12600K - Noctua NH-D15S chromax. black(Grizzly) MB Asus Z690 TUF WiFi RAM Kingston 16GB DDR4 3733MHz GPU: RTX 3080 PWR GIGABYTE AORUS P850W 80+ GOLD Modular HDD Samsung 980 PRO 500GB + SSD 1TB + 8TB Case Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Black Mouse Logitech G403 + Razer Goliathus Control Monitor Samsung C27FG73 Headphones HyperX Alpha Mic. Rode NT USB
už aj tých 200e je na zamyslenie, nieto 250 ale dokonca 300+
oc nevravím že rovnaké ale ako fakt 100 a narovinu ani 200MHz nikoho pri frekvencii 5GHz nevytrhne
to isté platí o ramkách pokiaľ človek dá cca 3200-3400 dalej to to potom v reále už nijak prudko nestúpa skorej dosť stagnuje a aj samotné ramky čo dajú 4GHz ešte nie sú zrovna ľudovka
ja som potreboval jednu X16 aby abola aspoň 4x elektricky ideálne posledná a to veľa doskiek nesplňa napr strix E ju má le 2x
takisto TuFy...
jop a ano je kôli NVME SSD
dokonca aj to hero X tam má 2x čo je podľa mňa čistý fail za tie e