MSI KT880 (VIA KT880) - problemy a reseni

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Zkontroloval bych si byt tebou napajeni CPU - kolik dostava V. To by mohla byt pricina mirneho narustu teploty.

Jinak se podivej v nastaveni jestli ti nahodou deska sama nepretaktovava CPU. Navic pokud si sama reguluje otacky chladice v zavislosti na zjistene, tak to by narust otacek vysvetlovalo.
Mates1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates1 »

Takže Vcore je 1,675 což je o 0,025V více jak default.Mam přetaktěnýho Bartíka 2500+@3200+ .Přesně takhle taktlej jel na desce MSI KT6.Jinak otáčky si nereguluje deska ale chladič(má termočidlo v žebrech).Jinka se počítám mezi středně vyššího overclockera takže o téhle problematice něco vím.Je mě to fakt divný....ta teplota
AMD Athlon XP2500+(166x11)@3300+(208*11),MSI KT880 Delta Series,Artic Cooling Copper Silent 2TC,Corsair 512MB DDR 466MHz,ATI RADEON 9800PRO @435/760 VGA Silencer rev.3,SB AUDIGY Player,Genius SW Home THEATER 5.1,Monitor LG 19" F900B,Eurocase 350W
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Mates1 píše:Takže Vcore je 1,675 což je o 0,025V více jak default.Mam přetaktěnýho Bartíka 2500+@3200+ .Přesně takhle taktlej jel na desce MSI KT6.Jinak otáčky si nereguluje deska ale chladič(má termočidlo v žebrech).Jinka se počítám mezi středně vyššího overclockera takže o téhle problematice něco vím.Je mě to fakt divný....ta teplota
Rozmiestnenie komponentov, ci uz chladica na cpu, mas dost priestoru okolo cpu, tak ako predtym na starej doske ?
Pozeral si aj hodnoty vcore cez nejaku windows utilitu, sisoft sandra a tak ?

//Wilik - ano, tak jsem to myslil i ja, kolik V skutecne dostava a ne kolik je nastaveno v BIOSu.
Zbyněk Kopecký
Nováček
Nováček

Athlon XP 1800+, MSI KT880 Delta - problémy s CRC

Příspěvek od Zbyněk Kopecký »

Ahoj, prosím o zkušenosti a rady, při instalaci a rozbalování větších archivů mám problémy s CRC chybami, přitom na mém druhém počítači s archívy problémy nejsou. Toto se týká i občasného "boření" .jpeg souborů. Prostě mám problémy s kompresí. Děkuji za rady.
Zbyněk Kopecký
Nováček
Nováček

Ne, to nebude softwarem. Na druhém počítači při stejném postupu to běží bez problémů. Všechno mám nastaveno na nejstabilnější konfiguraci (bez overclockingu) a stejně to nejde. Zkoušel jsem i kopírovat na disk a rozbalit potom, jestli to není mechanikou a nic se nemění...
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

omfg jak ti to mam vysvětlit -> chceš říct že na obou PC máš naprosto totožnej systém, všechny SP a update packy jsou stejný a soft je na nich taky stejnej?

napiš už čim to packuješ / unpackuješ, takhle se ti dá těžko pomoct.. Obrázek
Zbyněk Kopecký
Nováček
Nováček

Nemyslím klasickej packovač. Nefungují vůbec žádné archivy, spadne zhruba polovina instalací programů díky chybám v CRC. To, že jde samozřejmě o originály není třeba zdůrazňovat. Někde jsem tu četl, že tyto problémy měly starší desky s chipsety VIA, tak se snažím zjistit, jestli se tohle nestává i u KT880. Dneska zkusím flashnout novej BIOS a uvidíme.
Zbyněk Kopecký
Nováček
Nováček

No, koukám, že došlo k naprostýmu nepochopení.
Self-Ki11er
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Self-Ki11er »

No tak si proste 1700+ nejak nerozumi s KT880...nebo to muze byt taky pouze procesorem a ne kompabilitou...zkus v jiny MB...
MB: Asus A7V880 CPU:AMD Athlon XP 2600+ @ 3200+(11.5x193) CASE COOL:2x CoolerMaster TLF-S82-EB,SPIRE FD08025B1L3 CPU COOL:SPIRE FalconRock II VGA:Leadtek Winfast A6600GT THD @ 585/1165 Cooled By Zalman VF700-AlCu HDD:Seagate Barracuda 120GB (U-Ata,7200 Rpm,8MB Cache) RAM: 2x Samsung 512MB DDR 400 mhz CL 2,5 (2,5-3-3-6) MOUSE:Genius NetScroll+ Superior ZDROJ:LC Power 550W Gold
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Mám taky MSI KT880 delta a nemám žádný problém. Zkoušel jsi standartní testy stability - memtest a prime95?
Typoval bych že máš problém s pamětí, nebo se ti neco přehřívá.
Napiš celou svoji konfiguraci včetně zdroje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

RYAN píše:daj si winzip a mas pokoj :-D
A proč WinZip? Jsou i lepší softíky na práci s archívy. :shock: :wink:
Zbyněk Kopecký píše:Ahoj, prosím o zkušenosti a rady, při instalaci a rozbalování větších archivů mám problémy s CRC chybami, přitom na mém druhém počítači s archívy problémy nejsou. Toto se týká i občasného "boření" .jpeg souborů. Prostě mám problémy s kompresí. Děkuji za rady.
S tím jsem se taky setkal u K8T800....
O.T.: Zlatá NF3 nebo NF4 - sice to zavání flame, ale je to tak. :(
Zbyněk Kopecký
Nováček
Nováček

Prohnal jsem to jen Sandrou a nic zvláštního... takže, Athlon XP 1800+, desku jsem napsal, 2 x 256Mb 266 DDR zapojené na Dual channel, grafika GeForce 2 Ti, jinak kromě disku a CD-ROM tam nemám nic. Zdroj mám jen 235W, ale jinak vše běhá stabilně, takže bych v něm problém neviděl...
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Tak jsem to tu trochu promazal...

Jinak CRC chyby (bez ohledu na pakovaci sw) jsou najcasteji problem disku resp. prilis vysoke rychlosti sbernice pci. Stejne tak muzou ukazovat na vseobecne vysoke pretaktovani.

Zkus zjistit zdad ty poskozene soubory jdou jinde otevrit v poradku a nebo jsou uz spatne ulozeny primo na disku.
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Ja bych zase hadal problemy s pameti. Mas problemy pouze s kompresi nebo je system nestabilni? Kazdopadne vyzkousej vyse uvedeny prime95 a memtest (goldmemory nebo neco takoveho).
Preci jenom KT880 je ponekud vybiravejsi na pameti, zejmena v dualchannelu.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Urcite je to krpa ramek.....
Mel jsem stejne problemy a delaly to RAMky...
Nemohl jsem nainstalovat SP 2, nahlasil chybu archivu, pritom jinej kompl to rozbalil.....
Projed si RAMky Memtestem a uvidis na cem ses.......
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Mám taky tuhle desku a AMD Athlon XP 2100+ a tíží mě ten stejný problém ! Mám taky nejnovější BIOS 1,8 a Speed Fan hlásí na CPU 62°C a na NB 52°C ! Nevím, co s tím mám dělat, CPU-Z hlásí napětí 1,775V, i když na 2100+ (jádro Thorougbred A0) by mělo být správně 1,6V, zkusil jsem tedy úpravu v biosu na 1,600V, ale CPU-Z hlásí stále 1,775V a to i při 1,5V. Když dám 1,450V, tak už PC nenajede do biosu a musím smáznout CMOSku, zdroj mám noname 300W s 12A na +12V větvi (vím, je to slabý, ale jedu jenom na jednom HDD a jedný mechanice, takže by to mohlo jet), jestli někdo něco víte, PLS poraďte, předem díky
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

tak to máte fakt nějaky divny, já jedu na te desce s mobile xp@ 2450mhz na 1,8V a teploty nemám víc než 55cpu/ 50 chipset (prime95), v klidu mívám běžně 47/40.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No já nevím, ale už jsem tu našel další thread s vysokou teplotou na MSI KT880 Delta, je to fakt divný, už jsem kvůli teplotě koupil novej chladič AC Cooper Silent 2M, ale teploty jsou pořád stejný, tak nechápu, teď momentálně mám na CPU "jenom" 57°C a na NB pořád 52°C, PC není ničím zatíženej, nic nemám spuštěnýho kromě Firefoxu, ICQ a antiviru a firewallu v tray
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Těch 52 na NB je celkem rálnejch, pokud neni extra větraná case, protože blízko NB jsou regulátory napětí, který běžně hřejou jako prase. Na netaktovany cpu je to ale hodně, pokud tam jde 1,775 V tak je něco špatně, tbred A mival myslim max 1,65V.

Jinak já sem přecházel taky z KT6delta na tuto KT880 a na žádnou změnu teploty si nevzpomínám, možná tam nějaká byla, ale rozhodně ne 10°c.
Duležity je kolik to hřeje doopravdy (čidlo muže kecat), je chladič u základny horkej?

edit- tet jsem zkoušel měnit voltáž na cpu a vše vpohodě odzkoušeno 1,35 1,45 1,5 1,6V
teplota chipsetu (v speedfanu temp1) bude měřená čidlem někde u mosfetů, protože s nastavením 1,35v na 2ghz mám jen 32°c tj. regulátory nejsou tolik zatížené a nezahřívají okolí.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No zkusím Fortrona z domova, jestli líp udrží napětí a popřípadě koupím zdroj, což mě stejně nemine, protože tenhle noname shit není schopnej napájet 2 HDD a 2 mechaniky

//edit: zde ještě přikládám obrázek z MSI Corecenteru, kde jasně vidíte, jakou mám teplotu CPU a NB a jaké mám nastavené napětí do CPU a jaké je skutečné, CoreCenter je shit, ale ukazuje stejné teploty jako Speed Fan a Everest, ta teplota CPU bude asi nižší, než ukazují programy, pasiv je jen teplý a né nijak horký, ale pasiv na NB je horký dost, tam asi ta teplota odpovídá
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“