No to je právě to, o čem píšu: BIOS z jiné karty nemusí jet na jiné, jestliže ta má jiné rozvržení nebo osazení - nemůžu konfigurovat součástku, která na kartě není osazená.Aby to bylo úspěšný, musí být PCB stejné nebo hodně podobné a se stejnýma obvodama.Nestačí, že jde o BIOS z 9600 na 9600, natož 9550.Spirit píše:To co si napisal je sice pravda, ale v pripade ATI to mozem vyvratit. Napr. 9600 (pro/xt) maju odlisny bios, napatie vacsie oproti 9550 ale neviem o tom, zeby niekto flashnutim biosu z 9600 na 9550 dokazal zvysit napatie. Povedz mi o jednom pripade a uznam ze mas pravdu.Co sa tyka Nvidie, tam sa to robi takmer vzdy biosom, o tom viem....
Mně třeba z asi 30 BIOSů z různejch grafik pro GPU 9550,9600 (Pro i XT) vycházelo kompatibilních asi 5-6,všechny ostatní měly jinak konfigurovanou paměť (2**13 rows, 256 columns proti 512 columns na JWay).Ty BIOSy bych sice mohl flashnout, ale výsledek by byla černá obrazovka při bootu PC.Z těch kompatibilních pak třeba GeCube Extreme najela do Wins, ale po instalaci driverů nepovolila 3D režim - mělk jsem to jen na probu, PCB GeCube je sakra odlišný od JWay včetně BGA pamětí.
Prostě to je složitější, než HW Vmod, kterej je jistej.
Že to ale funguje, mám vyzkoušený ze své JWay, s pův. BIOSem 400/250 OC impossible, kopec artefaktů a totéž po úpravě memory timingu.Až novej BIOS z jiné grafárny umožnil stable 450/300, memory šla i na 350 bez artefaktů, víc jsem nezkoušel - ale to všechno už jsem psal v jiným threadu.Nenapadá mě, co jinýho by v BIOSu mohlo být, než voltage, protože ani identický hodnoty timingu na původním BIOSu nezabíraly (dokonce ani výrobcem doporučené z datasheetu Samsungu).
2Jannn:
Tím datasheetem Spirit myslel datasheet k regulátoru, ten u Asuse nehledej.Musíš zjistit číslo obvodu a na netu najít datasheet na webu výrobce a podle schématu zjistit FB a GND výstupy.