GeForce RTX 4070 Ti Super - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- webwalker
- Začátečník
Re: GeForce RTX 4070 Ti Super - info, recenze, zkušenosti
Recenze:
Asus STRIX GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G Gaming >>
https://www.gpureport.cz/recenze/441/as ... 441&page=1
Parádní karta, nicméně za ty prachy se asi jen těžko někomu vyplatí
Asus STRIX GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G Gaming >>
https://www.gpureport.cz/recenze/441/as ... 441&page=1
Parádní karta, nicméně za ty prachy se asi jen těžko někomu vyplatí
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nenapada me jedinej duvod pro tu kartu.Stoji vic nez 4080Super a i ta nejlevnejsi 4080super ma tiche chlazeni a navic o 20% vyssi vykon.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
- Thellwin
- Administrátor
Na Alze o litr dražší než 4080S Panther od Gainwardu. To už musí být člověk hodně velký fanoušek Strixu od Asusu. S těma overkill chladičema obecně u skoro všech modelů se výrobci u dražších modelů celkem sekli do nohy, když pominu pár blikátek, v defaultu asi o trochu vyšší výkon a rozhodně ne must have dual BIOS, tak nevím co mi ta karta může proti mému Gainward Pantherovi 4070 TiS za tu nesmyslnou cenu nabídnout, protože teploty má i ten Gainward luxusní.
Goldnoob team proud member!
- segestes
- Začátečník
-
Tak především ti nabídne ticho . Gainward má možná luxusní teploty, ale příšerný ventilátory (zkušenost 2x s 4090 Phantom a 3080 Phoenix). Už od nejnižších otáček vydávají nepříjemné pazvuky, navíc v defaultu začínají na mnohem vyšších otáčkách. Je to ostatně vidět i v recenzích na gpureportu. Je už celkem rozdíl, když Gainward začne na 1300otáčkách a Asus začíná na 1000 a končí na 1100. Samozřejmě to, že má Asus nebo MSI u top edic lepší ventilátory neomlouvá tu příšernou cenovou přirážku...
Osobně spíš nechápu, jaký má smysl pro Asus vyrábět Strix vedle TUF. V případě 4070Ti super jsou provozní vlastnosti téměř identické.
- Thellwin
- Administrátor
Měl jsem za posledních 5 let doma 6 karet od Gainwardu (od GTX 1080 až po současnou RTX 4070 TiS) a buď jsem mega šťastlivec a nebo to s těma větrákama nebude tak hrozný, ale nikdy jsem žádné pazvuky nezaznamenal.
Každopádně ono to platí i o většině dalších levných modelů 4070 TiS, že ta Strixka za ten příplatek těžko nachází opodstatnění, pokud zákazník aspoň trochu kouká na poměr cena výkon.
Každopádně ono to platí i o většině dalších levných modelů 4070 TiS, že ta Strixka za ten příplatek těžko nachází opodstatnění, pokud zákazník aspoň trochu kouká na poměr cena výkon.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam 4080super panther OC a ano vetraky jsou o neco hlucnejsi pri stejnych RPM, ale vubec to neni tak hrozny.V iddle se vypnou a teplota GPU kolem 30°C a ve hrach jedou na 1150rpm(po UV a OC).V zatezi je to jedna z nejtizsich karet co jsem mel.Tech 1150RPM neni vubec slyset.Urcite tissi nez referencni 6800XT s Vapor chamber a nebo Sapphire 5700XT nitro+.Srovnatelna s MSI 1080TI gamingX.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na kolik ti ten Panther boostuje?Thellwin píše: ↑stř 3. dub 2024, 11:51 Na Alze o litr dražší než 4080S Panther od Gainwardu. To už musí být člověk hodně velký fanoušek Strixu od Asusu. S těma overkill chladičema obecně u skoro všech modelů se výrobci u dražších modelů celkem sekli do nohy, když pominu pár blikátek, v defaultu asi o trochu vyšší výkon a rozhodně ne must have dual BIOS, tak nevím co mi ta karta může proti mému Gainward Pantherovi 4070 TiS za tu nesmyslnou cenu nabídnout, protože teploty má i ten Gainward luxusní.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- Thellwin
- Administrátor
Moc jsem toho na default nenajel, ale cca kolem 2700 MHz jestli se pamatuj.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba teď mám TUFku co na default dává 2950MHz... tolik jenom k těm dražším modelům co tady někdo psal, že to je to stejný. není.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Thellwin
- Administrátor
Primárně jsem tedy porovnával tu Strixku vs levné modely.
Já nepsal že to je úplně stejný, psal jsem, že hlavně co se týče chlazení, tak tam není moc rozdíl. Dřív to bylo tak, že většinou jsi kupoval levnej model a věděl jsi, že teploty a chlazení nebudou top, karta kvůli tomu třeba nebude boostovat tolik a nebo jsi chtěl lepší provozní vlastnosti a tak jsi si připlatil za dražší. S řadou 40X0 tohle dilema už většinou řešit nemusíš, protože i v cenové hladině těch basic modelů se dají vybrat modely, které mají chlazení úplně v pohodě.
Ten boost u té tvé TUFky dají všechny kusy? Třeba v recenzi na TPU mají průměrný boost z 25 her 2758 MHz. Klidně hoď něco konkrétního v čem to testuješ a já to zkusím porovnat pokud to bude možné. Určitě na tom budu hůř, to je jasné, ale je otázka jako moc, kolik FPS rozdíl to udělá a jestli to za příplatek stojí, protože co se týče teplot tak jestli na TUFce budeš mít 62 st a já na Pantherovi 65 tak to není za mě nějakej dealbreaker.
Celá moje úvaha je založená na tom, že Panther 4070 TiS je úplně v pohodě karta v ceně 22500 Kč bez nějakých zásadních kompromisů, za 27700 Kč můžeš mít Panthera 4080 Super, což je opět úplně v pohodě karta bez nějakých zásadních kompromisů a teoreticky všechny 4070 TiS cenově mezi tím by jsi měl posuzovat ve stylu -> co mi příplatek nad těch 22500 Kč přinese a čím blíž budeš k těm 27700 Kč, tím víc se vkrádá otázka, jestli už si teda třeba ty 2k nepřiplatit za kartu, která je výkonově proti basic 4070 TiS citelně jinde, než ostatní 4070 TiS co maj třeba o 100 MHz lepší boost, kterej toho zase tolik co se týče výkonu nepřinese.
Osobně bych si žádnou 4070 TiS nad 23k nekoupil, pokud bych teď vybíral novou kartu. To už bych si raději připlatil na 4080S.
Já nepsal že to je úplně stejný, psal jsem, že hlavně co se týče chlazení, tak tam není moc rozdíl. Dřív to bylo tak, že většinou jsi kupoval levnej model a věděl jsi, že teploty a chlazení nebudou top, karta kvůli tomu třeba nebude boostovat tolik a nebo jsi chtěl lepší provozní vlastnosti a tak jsi si připlatil za dražší. S řadou 40X0 tohle dilema už většinou řešit nemusíš, protože i v cenové hladině těch basic modelů se dají vybrat modely, které mají chlazení úplně v pohodě.
Ten boost u té tvé TUFky dají všechny kusy? Třeba v recenzi na TPU mají průměrný boost z 25 her 2758 MHz. Klidně hoď něco konkrétního v čem to testuješ a já to zkusím porovnat pokud to bude možné. Určitě na tom budu hůř, to je jasné, ale je otázka jako moc, kolik FPS rozdíl to udělá a jestli to za příplatek stojí, protože co se týče teplot tak jestli na TUFce budeš mít 62 st a já na Pantherovi 65 tak to není za mě nějakej dealbreaker.
Celá moje úvaha je založená na tom, že Panther 4070 TiS je úplně v pohodě karta v ceně 22500 Kč bez nějakých zásadních kompromisů, za 27700 Kč můžeš mít Panthera 4080 Super, což je opět úplně v pohodě karta bez nějakých zásadních kompromisů a teoreticky všechny 4070 TiS cenově mezi tím by jsi měl posuzovat ve stylu -> co mi příplatek nad těch 22500 Kč přinese a čím blíž budeš k těm 27700 Kč, tím víc se vkrádá otázka, jestli už si teda třeba ty 2k nepřiplatit za kartu, která je výkonově proti basic 4070 TiS citelně jinde, než ostatní 4070 TiS co maj třeba o 100 MHz lepší boost, kterej toho zase tolik co se týče výkonu nepřinese.
Osobně bych si žádnou 4070 TiS nad 23k nekoupil, pokud bych teď vybíral novou kartu. To už bych si raději připlatil na 4080S.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Však já nenarážel jen na tebe.
Jasný spousta z nich mají super chladiče, ale poslední dobou se mi příplatek a sázka na Asus vždy povedla páč tam byl o fous lepší křemík.... a vím, že když se něco posere, tak to vyřeším na klid. Třeba gainwardy jsem hafo používal u RTX 2000 a zatím jsem neřešil jedinou věc, takže je neodsuzuju, to ani náhodou. Ale tady radši sázím na ty prověřenější karty. Ten rozdíl v ceně u celého PC není zas tak velký.
Tohle je kus na kterým jsem fest čuměl.... ten boost je v SuperPostion na 8k, nedrží tam celou dobu, je tam pár scén, to zase nebudu říkat, že to tam je furt. Nicméně stejně se tam udělal UV na 1.0V a 2800MHz myslím, teď nejsem u stroje a do tabulek si to nepíšu. I když bych možná mohl RPM bylo do 1100 a teploty myslím kolem 70°C po X hodinách (beru hot-spot) jádro samotné bude někde tam jak jsi psal.
Jasný spousta z nich mají super chladiče, ale poslední dobou se mi příplatek a sázka na Asus vždy povedla páč tam byl o fous lepší křemík.... a vím, že když se něco posere, tak to vyřeším na klid. Třeba gainwardy jsem hafo používal u RTX 2000 a zatím jsem neřešil jedinou věc, takže je neodsuzuju, to ani náhodou. Ale tady radši sázím na ty prověřenější karty. Ten rozdíl v ceně u celého PC není zas tak velký.
Tohle je kus na kterým jsem fest čuměl.... ten boost je v SuperPostion na 8k, nedrží tam celou dobu, je tam pár scén, to zase nebudu říkat, že to tam je furt. Nicméně stejně se tam udělal UV na 1.0V a 2800MHz myslím, teď nejsem u stroje a do tabulek si to nepíšu. I když bych možná mohl RPM bylo do 1100 a teploty myslím kolem 70°C po X hodinách (beru hot-spot) jádro samotné bude někde tam jak jsi psal.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám teď příme porovnání TUFky a toho Panthera a prostě se vyplatí připalit za tu TUFku...
Gainward má hlučnější fany a jakože fest rozdíl, nevím kolik je to dB(a), ale pocitově je to fakt nebe a dudy. Navíc TUFka má mnohme lepší OC viz výše a lépe reáguje na UV. Ten Gainward si občas dělá co chce mi přijde.
Takže pokud se s tím nikdo nechce patlat, tak TUFka. Pokud si někdo uděla deshroud a dá tam 2x P12 MAX, tak asi na klídeček.
Gainward má hlučnější fany a jakože fest rozdíl, nevím kolik je to dB(a), ale pocitově je to fakt nebe a dudy. Navíc TUFka má mnohme lepší OC viz výše a lépe reáguje na UV. Ten Gainward si občas dělá co chce mi přijde.
Takže pokud se s tím nikdo nechce patlat, tak TUFka. Pokud si někdo uděla deshroud a dá tam 2x P12 MAX, tak asi na klídeček.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli vzit 4070TI super Tufku za 24k a nebo 4080super panther za 27k to uz si musi kazdej zhodnotit sam.Se 4080 budes mit o 20% vyssi vykon a to ti zadny oc nezachrani a samozrejme 4080super jde taky pretaktovat.Takze tam bude porad tech 20% mezera.V iddle se ty vetraky u panthera vypnou, takze hluk ve win 0.V zatezi to vetsinou toci 1150RPM coz je hodne tiche.
Ja to vidim takhle:Bud vzit nejlevnejsi 4070TI super a nebo nejlevnejsi 4080super.Obe karty maji stejnej pomer cena/vykon.Pokud chce clovek nakou lepsi verzi, tak jedine u 4080super.Ty drazsi 4070TI super jsou cenove moc blizko 4080super a rozdil ve vykonu je moc velkej a proste se to nevyplati.
Ja to vidim takhle:Bud vzit nejlevnejsi 4070TI super a nebo nejlevnejsi 4080super.Obe karty maji stejnej pomer cena/vykon.Pokud chce clovek nakou lepsi verzi, tak jedine u 4080super.Ty drazsi 4070TI super jsou cenove moc blizko 4080super a rozdil ve vykonu je moc velkej a proste se to nevyplati.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak seš retardovanej?
Řeším RTX 4070 Ti Super a konkrétní 2 karty z téhle řady. Žádnou 4080, 4080 super, 4090 ani jiné.... stejně tak ani kolik jak kde a proč stojí.
Stejně tak píšu, že Panther je hlučnější jak TUFka, o kolik dB(a) přesně nevím, ale je to pak nejhlučnější komponenta v PC, kde AC P12/14 točí max 800RPM.
Řeším RTX 4070 Ti Super a konkrétní 2 karty z téhle řady. Žádnou 4080, 4080 super, 4090 ani jiné.... stejně tak ani kolik jak kde a proč stojí.
Stejně tak píšu, že Panther je hlučnější jak TUFka, o kolik dB(a) přesně nevím, ale je to pak nejhlučnější komponenta v PC, kde AC P12/14 točí max 800RPM.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Napsal si tohle
A já ti odpovidam, ze se nevyplati pac tu existuje karta se jmenem 4080super, ktera ma o 20% vyssi vykon a nestoji o moc vic.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ale to víš že jo. Máš svatou pravdu, jsi fakt šikovnej.
- Mr.Nigga
- Začátečník
python.p: jestli to máš ještě u sebe, jak má prosím Gainward řešený shroud a fany? Jde to inteligentně sundat nebo je to vomrd? Díky
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mrknu se večer, ještě to mám u sebe, ale půjde to pryč zítra, takže jsi to stihl.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mr.Nigga: símtě, jsou tam 4 šroubky z venku a relativně dostupný konektor. Ale moc jsem to nezkoumal, páč jsem si na to vzpomněl až si klient jel pro PC.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Super, díky. Šlo mi jen o to, jestli se musí sundávat backplate nebo pasiv, nebo stačí sundat shroud jak to má třeba MSI. Takhle je to na pohodu
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur