PC pro radost...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PC pro radost...

Příspěvek od python.p »

Tohle je dobrá never ending story...

AC P12(MAX)/P14(MAX) pak dlooooooho nic, nic, až Noctua A12x25 a nebo Phanteks T30. Nic jiného okolo nemá co se týka hluku a vlastnostní význam, jediné co se může řešit je vzhled to tak nějak chápu.

PSU? Proč 1500W? Větší je lepší? pokud bereš, že maximum komponent a polovina nominálníhovýkonu, tak se klidně spokoj s 1200W úplně na klid.

Nicméně 3 stránka a stále nic, tohle nikam nevede, na to jsem na fórech už velmi dlouho.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Egosef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Egosef »

python.p píše: sob 15. úno 2025, 08:19 Tohle je dobrá never ending story...
Já jsem naopak velmi spokojený a přijde mi, že se postupnými iteracemi dostávám k cíli... A že to trvá déle a variant je více? Aktuálně čekám na case, kterou už mám týden objednanou a bude až za další týden... Do té doby je ještě prostor něco vylepšit a je super, že vždy mě někdo upozorní na něco, co jsem přehlédnul, abych se později vyhnul problémům.

Viz cvakání Corsairu HX - je zajímavé, že i zde na foru to teď někdo v příslušné sekci řeší.... Be quiet! zdroje pro změnu umírají.... NZXT pro změnu v ČR není a stejně zdroje C prý vyrábí Seasonic... Ve výsledku bude jediná rozumná volba Seasonic, které ale pro změnu nejsou skladem v revizi 3.1... Jasně, rozdíl mezi 3.0 a 3.1 by měl být víceméně jen ten blbý kabel, ale proč pak zase doplácet 700 za 12V 2x12 kabel navíc?

Každopádně děkuji všem za návrhy, rady, tipy apod. Myslím si, že je víceméně hotovo a už jen musím dát dohromady skladovou dostupnost případného zdroje... Jestli to s těmi zdroji bude tak, jak nyní ještě chvíli, tak mi nakonec vydají tu 9950X3D a budu mít vystaráno.... :D
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Vidíš, podívej se jinde. Tam bude Doc psát, že mu SeaSonicy umírají a BeQuiet! drží... si nevybereš. Mě třeba z nižších desítek těch Corsairu, ani jeden necvakal. :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Egosef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Egosef »

Takže si dovolím toto vlákno uzavřít a ještě jednou děkuji všem za příspěvky.

Objednáno nakonec následující:
AMD Ryzen 9 9950X
Noctua NH-D15 G2 LBC
MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI
Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO
2x Samsung 990 PRO 4TB
Corsair HX1500i
10x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB 0dB
be quiet! Light Base 900 DX
Windows 11 Pro (druhotná)

Celkem bez GPU: 68 919 Kč

GPU prozatím moje starší AORUS GeForce RTX™ 3070 Ti MASTER 8G s tím, že jakmile bude k dispozici RTX 5080, případně 5090, tak přejdu.
Zdroj budu testovat na to cvakání - bohužel žádné jiné rozumné zdroje skladem nejsou... Pro RTX 5090 se prostě bojím vzít "jen" 1000W a všechny větší zdroje mimo Corsairu mají ten problematický 12VHPWR konektor na straně zdroje... Jedinný Corsair jej tvoří z 2x6 PIN.
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od urban.novak »

Vzhledem k tomu, že si kupuješ komp na dalších 10 let, nestálo by za to počkat si na nový 64 jádrový threadrippery? Podle toho co se píše po internetech, měly by být uvedeny na trh v Q2.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“