Jste "PC guru" nebo s tím máte špatné zkušenosti?

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

YohanN píše:Já si dávám po zkušenostech sakra bacha na to, komu jdu pomáhat. Některý lidi sou schopný tě za ochotu i pomluvit :evil:
tak daleko to u mě zatím nedošlo, ale lidi jsou schopný tě třeba podezírat, že na tom musíš mít nějaký profit, když jim radíš a doporučuješ zrovna to a to, i když jim předáš faktury z velkoobchodu a přijmeš od nich přesnou sumu... :sad: Oni ti předkové nevymysleli "za dobrotu na žebrotu" jen tak pro legraci.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
b.king
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Vesmír - Mléčná dráha, planeta Země, ČR Máchův kraj

Příspěvek od b.king »

Tak koukám, že to je všude stejný.

Nejvíc mně naštval známej, který si dovalil přes inzerát nové PC.
Při koupi jsem jel s ním a doma mu pomohl ho zapojit. Po velice krátkém čase volá, že mu to blbne a tak se jedu podívat. Měl tam WinME a tak mu říkám, že ty jsou na h***o a ne na počítač. Tak jsme mu to přemlask na Win98SE, ale stale modrá smrt. Byla to špatná pamět, Tak jsem mu jak idiot půjčil 128MB SDRAM svý a on tu svojí poslal na reklamaci. Ten kluk mu jí po čase poslal a já si vzal svojí a dal tu z reklamace. PC chodilo a pak jsem se dozvěděl, že jsme mu prý pamět vyměnil za horší a podobně.

Když pak po roce přišel a chtěl novou čistou instalaci, tak jsem mu jak blb dělal zálohy na CD a pak si mu řekl o 600,- Kč za práci (záloha, reinstalace, konfigurace PC - Ad-ware, Antivir, kodeky ..., internet ...)
a 60,- Kč za 2 CD se zálohou.
Pro pecku si přijel když jsem nebyl doma a dodnes (už je to rok) jsem peníze neviděl.
Od tý doby, upozorním na částku předem a pak hezky z ruky do ruky...
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

v celé široké rodině tomu rozumím já, brácha a tata.Ale když je něco potřeba tak to vždycky ods*ru já.Tata "nemá čas", a bráchovy nikdo moc nevěří protože to je vyhlášený CPU KILLER.

Většinou sou to jen maličkosti ale někdy to stojí za ho*no.Jednou potřeboval známej zprovoznit win98 na nějaký vykopávce.Samozřejmě tam měl spousty programů, který se nesměly smazat.Windows byl totálně zasekanej a spustil se tak 1 z 10.Dělal sem to 12h bez přestávky, chvílema sem myslel ze ten počítač snad zapálím abych měl pokoj.Aspoň sem za to dostal 50cd.to bylo jeho jediný štestí :D

nesnášim když chce někdo poradit, vy mu to uděláte a pak k němu příde někdo a řekne mu že sem to udělal blbě a sám mu to totálně zprasí a pak za vama přijde že to chce opravit, ptal se mě jeden takovej(total lama), jak ma naistalovat winxP,prostě sem mu řek že na tom nic neni.Večer mi volal, že se mu všechny hry sekají, a že už to instaloval 14x :-D :-D :-D a nic nepomohlo, jentak sem se ho zeptal jestli tam dal ovladače, odpověděl:"co?".V tu chvíli sem dostal šílenej záchvat smíchu a asi 5 minut sem se svíjel na zemi ani sem nemoch popadnout dech.

Když já si du pro radu(většinou ohledně linuxu), tak se to nejdřív snažím najít na netu, protože vím jak sou ty lamerský dotazy nepříjemný
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

tak to bych se mu akorát vysmál a řek mu at chodí na PCT :)

Já se tady na PCT taky zaptám radši víckrát a víc lidí, než abych neco koupil blbě. Tady mi poraděj :-D
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

mooroo píše:tak to bych se mu akorát vysmál a řek mu at chodí na PCT :)

Já se tady na PCT taky zaptám radši víckrát a víc lidí, než abych neco koupil blbě. Tady mi poraděj :-D
Škoda, že tady chybí "hlavní poradce" - Bachor :lol: :lol: ( Kdo ho nepoznal, neuvěří :lol: ) To byly rady :lol: :lol: Ale zase byla prd*l :roll: Přínos nulovej, ale smích stále... :-D Možná, že škoda 8-)
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

Ja sem chodim někdy od vanoc, takže ho bohužel neznám :cry:
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Obcas nekomu navrhnu a sestavim PC, pak mne tesi videt to dobre slapat, obvykle je za to i nejake Kc. Nocni murou je pro mne "Koupil jsem vyhodne starsi PC, pojd mi to rozchodit". Pokud to neni nekdo blizky, tak radsi odmitam. Uz od pohledu hromada srotu, zavirovany disk s vadnyma blokama, 8 Mb pameti a 90 MHz Pentium a: "Pripoj mi to na Internet." To je nedavny pripad.
Taky mne muzou dozrat chytraci, kterym vyladim masinu a za tyden mne volaji, ze nefunguje a "Byl tu kamos, rikal ze se tam musi jeste prenastavit toto a doinstalovat tohle a ono to ted nejede..."
Jenze mne to bavi tak se jeste stale nechavam ukecat. Ale pokouset se nekterym vysvetlit, ze uz do toho nemaji dloubat je tuze narocne.
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Naex píše:Taky mám pro známí něco jako "dobrovolnou" HOTLINE. Ale nejvíc mě pobaví : "Potřeboval bych něco levnýho, jenom na hry !" To by je člověk
nejradši poslal do háje !
Přesně tak, poslední dobou dost často něco stavím, většinou pro známé, žádný kšeft, za flašku při nejhorším. A věty typu "nechci žádnou drahou mašinu, jenom něco na hry" mně vždycky pobaví ...
Potom je pár takových, kteří ti volají cca 3 týdně, že jim spadnuly wokna, protože "něco" "někde" přenastavili ... Zabít málo. Nejenže za to nevezmeš ani korunu, ještě tě po tom pomluví, žes jim postavil počítač a když se jim posere tak na ně nemáš čas, že jsi si za to ale nic neúčtoval, to už neřeknou.
Někdy je to maras ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

to všechno je pravda, takovej sem dřív taky byl :-D :) .

A pište dál vaše zážitky s takovejma lidma, je to druhy nejzajimavější forum, co sem tu našel !
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nejhorší je PC prodat někomu známýmu.
Člověk si na sebe tzv. ušije bič.
Cokoliv se na tom PC pak podělá(SW, HW chyba...) volá se mě jakožto bezplatný servis 24.

To jsem udělal jen jednou. Tehdy jsem prodal "kamarádovi" svůj fungující comp za směšnou částku asi 3x nižší, než bych za to dostal v bazaru.

Rád poradim se sestavením nebo pomůžu vybrat komponenty.
Taky pomůžu kámošovi jakožto PC lamě s instalací WIN. Od rozdělení HDD až po zálohu funkčního systému v norton ghostu.

Jó člověku co dělá delší domu s compem většina věcí příjde naprosto triviálních. Ale pro někoho, začátečníka , je třeba problémem i správné nainstalování driverů či rozdělení HDD či výměna grafické karty.

A nejen proto je tu PCT.
Dle mě super web a fórum s usery, kterých se nebojte na cokoliv zeptat.
Předtím si ale určite přečtěte FAQ
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Tak jo, tady mate jednoho speka. Jednou mne zavolali k PC, kteremu udajne nefunguje CD-ROM. A ukazali mi starika, ktery mel jeste prastarou 5,25" mechaniku, v ni strcene CD a "ani nechce vratit cedecko". Smal jsem se tenkrat a smeju se jeste dnes.
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Butch píše:Nejhorší je PC prodat někomu známýmu.
Člověk si na sebe tzv. ušije bič.
Cokoliv se na tom PC pak podělá(SW, HW chyba...) volá se mě jakožto bezplatný servis 24.
Rád poradim se sestavením nebo pomůžu vybrat komponenty.
Taky pomůžu kámošovi jakožto PC lamě s instalací WIN. Od rozdělení HDD až po zálohu funkčního systému v norton ghostu.
jj, naprosto presne...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Teďka jsem si protrpěl trauma s výběrem počítače pro známého (úhrnem 4 měsíce rozhodování, z toho 2 měsíce s mou asistencí :x )
Tak jak to vypadá, čeká mě role konzultanta, P R O B O H A NÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§
b.king
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Vesmír - Mléčná dráha, planeta Země, ČR Máchův kraj

Příspěvek od b.king »

a vůbec nejlepší zážitky jsou s PC pro kamarády...

Asi jsme nepoučitelnej:

1) už jsou bejvalý kamarádi ( jako teď - jeden, dělal jsem mu ze zbytků od ostatních co jsme našel doma komp,
/na nový nemá/ a já se s tím s?al dost dlouho - testoval a dával hry co tam jdou
a pak poslední večer před předáním kompku jsem šel na pivo a švára který je u nás na prázdninách totálně domršil adr WINDOWS
a tak jsem tomu dnes už bejvalýmu kamarádovi
druhý den na to řekl, že hry jsou na druhým hadru,
že to chce je instalaci WIN - max dvě odpoledne -
je to MMX166@188 a on mi to začal vyčítat a tak vokolo, tak jsme mu praštil s telefonem...
Mohl mít PC za dara a tak má HO??O...
a já už se snad konečně poučím že:
2) kamarádům se PC nespravují, max dát radu když mu něco nejede nebo mu něco vysvětlit, ale v železe a v systému se nehrabat. Jak jsem řekl, jenom poradit.
kemo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo »

ja sem to delal ale uz radsi ne....lidi pak chtej totalne vsechno...vyvrcholilo to tim ze po me jeden jouda chtel abych m nastavil smtp server pro email....uz neeeeeee...... :cry:
to uz je hodně špatny když tě ženská ždíme tak že chceš bejt veverka....
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Ja su spis LAMA. Jednou po me chtel kamos, abych mu sel nainstalovat hru :lol:...
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rakosni(CZ)ek »

Ja PC znamim ani kamardaum nestavim, max sem tam poradim ale to je vse. V zdycky me od toho odrazovalo to ze se neco posere, nebo ze ja nedejboze neco poseru, a jako chudy student budu pekne v PR****....
As do nedavna ... Byl sem u odce mu preinstalovat wokna na te jeho sunce (pekne dlouho na to nigdo nesahnul, a nigdo jinej by mu to neudelal) .. a gdyz sem u toho byl tak do me hustil ze chce novej komp, a ze mu to nigdo nepostavy, ze asi bude muset koupit neco s TES*A , nebo zaplatit nekomu aby to dal dohromady .... To us sem nevydrzel a rek sem mu ze mu ho teda dam dokupy (precejnom je to otec :oops: )
Tak sem se dotoho dal, ale este to nemam .. nesehnal sem zatim vsecko co sem chtel, ale pristi tejden to bude kopletni ... tak snad se to nepo*ere :wink: .... zatim neco z toho kompu pouzivam a jede to OK....

Tet sem si este vspomel ze sem jednou preinstalovaval wokna na pececku male (12) sestry me mlade ... byl to starej comp (skoro rok nepouzivanej) a chytry rodice tam chtely za kazdou cenu 98 ... no nic .. tak sem se dotoho pustil .. to bylo fakt dobre peklo ... CDromka samozdrejme nejela .. tak sem tam dal sveho TEACa .... daval sem tam "jenom" ty wokna ... a trvalo to 16 h ... a jeste sem u toho zrusil vypalovacku :( doma sem nasel nejaky stary pameti, ani sem nevedel jak to tam narvat :-D ale nakonec sem je tam dal... As sem to vsecko dal dohromady, tak sem jim to tam vodnesl ... a vona ze prej estli bych ji tam nemohl dat nejaky hry, tak sem ji vysvetli ze ten komp stezi zvladne poznamkovej blok ... naces se rozbrecela, a rvala pul hodiny ... ( nevim co cekala ) .... nakonec sem se dozvedel, ze tan kompl ani nezaply a ze ho prodavaj ( me este nabyzely ze me ho daj tak za 3 000
a strasne se divily ze ho nechu) ... to me celkem nasralo tak sem tam sel a natvrdo sem si vzal tu pamet co sem tam dal spatky (je me totalne na h*wno jen me tu lezi, ale slo o princip) .. tak to je konec :wink:

Ps: sakrys sem se nejak rozkecal ... omlouvam se, ale musolo to ze me ven :oops:
Naposledy upravil(a) Rakosni(CZ)ek dne ned 2. kvě 2004, 21:57, celkem upraveno 1 x.
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Rakosni(CZ)ek píše:Ja PC znamim ani kamardaum nestavim, max sem tam poradim ale to je vse. V zdycky me od toho odrazovalo to ze se neco posere, nebo ze ja nedejboze neco poseru, a jako chudy student budu pekne v PR****....
Promin, nejsem zadny jazykozpytec, ale tvoje cestina je hrozna :x

//Edit by Butch - zkrácená citace :evil:
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rakosni(CZ)ek »

:oops: .... s cestinou mam problem od vzdycky
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
vacatko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vaactko

Příspěvek od vacatko »

nejsem zadnej prebornik ale neco uz sem se taky naucil a tak po mne chce nekdo obcas nakou vypomoc nejvic otravu je z bevlali prace (drazni hasici :onfire: ) nejlepsi je starej garazmistr dedek tak neco kolem 60 na kompa cuci prez dna od pulitru a chitrej je az do pr... kupoval novou masinu rikal ze ce poradny delo , tak rikam ze mu to dam do kupy on ze ne ze to musi bejt od profiku tak vyplaz dedousek 90k ( to si nedelam srandu) a tim to pro mne zaclo :-D des a hruza furt neco kazdou chvily telefon ze to dela ono nebo naopak ze to ono nedela :) komp pekne dojeb... predrazenej minimalne o 100 procent vevnitr sami zajimavy veci vypalovacka ktera nepalila i kdyz vypalovani probehlo uspesne :D intel na supr via chipsetu 17 palcovej monitor na kterej se dalo koukat i z boku .))))) nikdy sem nenasel odvahu mu rict jaka asi byla porizovaci cena ty plecky nerad bych ho mnel na svedomi :twisted:
PS :nikdy si ode mne nenechal poradit ze pri presouvani souboru ze slozky do slozky to nemusi kopirovat ale muze to jen vyjmout on na to ze ne ze ma dost casu :) rek bych ze uz ho tolik nema :lol:

jinak este sem jim tam stavel jednoho kompa a dobry bylo to mladymu klukovy zadny problemi z toho nemam jen obcas zajedu dam mu tam naky hry a je klid .)

ale naprosto souhlasim s tim ze nejhorsi ksefty sou pro znami a pro rodinu :)
P4 nortwood 2.6@3.1-asus P4P 800-A DATA 3x512 -400@464,baracuda 80 gb- 7800gs 450/1300
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“