Firefox vs. Opera
- cervenejkarkulak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle je imho bug na straně Centra (z opačného pohledu na straně Opery - jenže počet uživatelů Centra je dost minimální takže Opera ASA to asi řešit nebude, tak jako u 8.52 vyřešila bug v gmailucervenejkarkulak píše:fire fox funguje perfektne, opera mi ale neustale pada, cca kazde treti otevreni mailu na centrum.cz atp....nevite jak to vyresit? chtel sem porovnavat
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- cervenejkarkulak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Peter8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
At zije Firefox je best 
AMD Sempron 64 2500+@2320Mhz,DFI Infinity nF4X,VGA Leadtek Geforce 7600GT TDH 256MB 600/1700Mhz,RAM 1x1024MB A-Data 400@412Mhz,HDD WD 250GB 16MB SATA 2,Redstar 350W zdroj,DVD-RW LG 4167B,LG Flatron W2234S 22´,Logitech Z-2300,Wi-fi 1536kb/s/256kb/s - day 4000kb/s/1024kb/s - night =HL.NET
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Osobně teda preferuju Operu. Sem už na ni tak nějak zvyklej a má tak nej skiny a dá se dobře nastavit aby vyhovoval každýmu
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takovyhle prispevky k nicemu, ktery vedou tak k rozpoutani flamewaru si nech. Kdyz uz ne nejake objektivni zhodnoceni, tak napis alespon duvody, proc myslis, ze ten ci ten prohlizec je lepsi...Peter8 píše:At zije Firefox je best
Ja mam na pocitaci Firefox i Operu a pouzivam oboje. Operu na bezne surfovani kvuli rychlosti, Firefox kvuli mnoha rozsirenim urychlujicim "nadstandartni" praci na webu. Ovladani a nastaveni mam v obou skoro stejne, takze neni problem pouzivat chvili jeden a chvili druhy. Posledni dobou se u me vsak Firefox zacina pred Operou pomalu schovavat do kouta
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- Smeli
- Začátečník

-
Pokud vím, tak mi padala 8.5x v centrumáckém mailu vždy při stisku nějakého tlačítka tam. 9 TP2 jsem ještě nezkoušel...NoTHX píše:mě chodí dobře, jsem tam docela často tak nevím, že bych měl takové štěstí, že bych ani jednou thole nezaznamenalcervenejkarkulak píše:fire fox funguje perfektne, opera mi ale neustale pada, cca kazde treti otevreni mailu na centrum.cz atp....nevite jak to vyresit? chtel sem porovnavat
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nějak se nemůžu zbavit pocitu, že opera je v něčem lepší a tak jí mam nainstalovanou a občas jí pustím. vždycky se ale vrátím zpátky ke svému starému dobrému Ff 1.04 s tablebrowsing, tabX, vylepšeným downloadmanagerem a rozšřením pro flashgot. divný
asi mi v opeře vadí, že nejsou stejný klávesový zkratky. btw: nedají se někde nastavit?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- zombux
- Odborník PCT

- pruso
- Začátečník

- wenom
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

Já jsem přešel na operu ... po dlouhé době zase, akorát jsem narazil hned na ten gmail, to je dost ostuda ze strany opery ne ? Nevíte kdy by se to mělo dořešit ?Don Martinez píše:cervenejkarkulak píše:... takže Opera ASA to asi řešit nebude, tak jako u 8.52 vyřešila bug v gmailu) - padá mi to taky
.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Používám Operu9 TP2 8265, tedy první z každotýdenních updatů, který prošel Acid2 testem, což znamená, že 100% umí CSS. Je to stabilní (jediný problém je při kopírování textu z textarea v PHPMyAdmin, nesmí se klikat). Myslím, že má Opera v základní verzi daleko přátelštější prostředí než FF, především pak v základu víc funkcí.
Doporučuji všem, co dělají weby - je zde autorský mód, který vypíná stylování, čímž se dá odhalit spousta chyb. Navíc když uděláte stránku v Opeře, tak je validní a v IE to dá pak daleko méně práce. FF interpretuje CSS lépe než IE, ale ještě to není ono... má trochu problémy s vyjmutými prvky pomocí float
Pro laiky je rozhodně lepší FF - vypadá to jako IE, ale bezpečnost je vyšší. Na druhou stranu, Operu pochopila po 5 minutách i moje máma, která jen tuší, co je to adresní řádek, ale na netu se ještě neztratila...
Doporučuji všem, co dělají weby - je zde autorský mód, který vypíná stylování, čímž se dá odhalit spousta chyb. Navíc když uděláte stránku v Opeře, tak je validní a v IE to dá pak daleko méně práce. FF interpretuje CSS lépe než IE, ale ještě to není ono... má trochu problémy s vyjmutými prvky pomocí float
Pro laiky je rozhodně lepší FF - vypadá to jako IE, ale bezpečnost je vyšší. Na druhou stranu, Operu pochopila po 5 minutách i moje máma, která jen tuší, co je to adresní řádek, ale na netu se ještě neztratila...
Burn in hell.
- stoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Firefox je dobry pre skusenjsich uzivatelov, asi takych co choda sem na forum, ale pre laikov je vhodnejsia Opera, lebo sa nemusi nic nastavovat a stahovat pluginy co by 70 percent uzivatelov internetu nezvladlo. Mne sa paci aj FF aj Opera, ale ked sa niekto pyta tak mu doporucim operu. ja viac pouzivam operu, ale beham aj na FF
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím něco mezi. V opeře totiž není potřeba ani jeden plug-in, aby uměla to, co umí IE nebo stejně očesaný FF (až na taby). Úskalí FF je právě v těch plug-inech, který můžou za to, že FF padá apod. Operu používáš, tak se po ní rozhlídni... máš tam vše, na co si vzpomeneš - IRC, RSS, mailového klienta, přehlednou historii, záložky, aliasy, integraci google, teď dokonce BitTorrentu...stoun píše:Firefox je dobry pre skusenjsich uzivatelov, asi takych co choda sem na forum, ale pre laikov je vhodnejsia Opera, lebo sa nemusi nic nastavovat a stahovat pluginy co by 70 percent uzivatelov internetu nezvladlo. Mne sa paci aj FF aj Opera, ale ked sa niekto pyta tak mu doporucim operu. ja viac pouzivam operu, ale beham aj na FF
navíc mi Opera přijde o mnoho nativnější než FF. Je to asi jako rozdíl mezi Mirandou a Trilianem - miranda mi pomohla odprostit se od ICQ, ale když člověk stráví 7 hodin tím, aby vypadala tak, jak chci... proč mám hledat nějaké plug-iny abych z FF udělal Operu/Maxthon/IE7?
Napadá mě takové srovnání prohlížečů.... až to bude, dám link
Burn in hell.
- zombux
- Odborník PCT

to je přesně ono. FF má výborné renderovací jádro, vykresluje weby skvěle. ale jeho GUI je jedním slovem hnus. zbastlený XUL cosi co je děsně pomalý a nenažraný. objektivně vzato všechny tři browsery renderujou přibližně stejně rychle, ale Opera a IE jsou uživatelsky rychlejší protože mají nativní GUI no...Teuzz píše:navíc mi Opera přijde o mnoho nativnější než FF.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem to řešit na Opera fóru - a oni se spíš shodli na tom, že Google se snaží protlačovat "jiné" (jakej asi - IE to není) prohlížeče - vím, že když jsem upgradnul na 8.52 tak to doplňování jména v gmailu chvilku fungovalo - teď už zase nefunguje - takže spíš bych to viděl na podraz od Googlu.spirit64 píše:Já jsem přešel na operu ... po dlouhé době zase, akorát jsem narazil hned na ten gmail, to je dost ostuda ze strany opery ne ? Nevíte kdy by se to mělo dořešit ?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- David Kolibáč
- Začátečník

-
FF++
Opera: rychlá, gesta myši, vykresluje jako IE i jako FF, nemá rozšíření.
Firefox: rychlý, SUPER rozšiřitelný (jde přidat téměř cokoliv), správně vykresluje.
Verdikt: Firefox rulezzz.
Firefox: rychlý, SUPER rozšiřitelný (jde přidat téměř cokoliv), správně vykresluje.
Banda kreténů tu je. Všude.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: FF++
rulezz, hmm...David Kolibáč píše:Opera: rychlá, gesta myši, vykresluje jako IE i jako FF, nemá rozšíření.
jen tak pro srandu, vyjmenuj mi rošíření pro FF, která instaluješ a která dají FF něco, co není v Opeře. Věřím, že něco najdeme, ale zajímá mě, kolik toho bude
jinak bez gestikulace myší už bych si nevrzl
Burn in hell.