MSI K7N2 Delta2 Platinum (nF2 Ultra 400) - tipy a zkusenosti
Moderátor: Eddward
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- Marian
- Středně pokročilý
Nie to nie...vymenil sme jumper ako suciastku...bol tam zeleny a dali sme tam novy (modry)...to pomohlo...nachvilkuEfineSS píše:2 Marian:
Mam to pochopit tak ze si spoustel PC kdyz si mel jumper v poloze "Clear CMOS"?
Ale uz to je jedno...kamos ju vyreklamoval a dostal naspat prachy
Inak to by vadilo kebyze sa spusta PC s jumperom na Clear CMOS? To by bolo dost divne....maximalne by to nezaplo
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- Marian
- Středně pokročilý
Za chodu som to ani neprepinalEfineSS píše:To nevim, v manualu je jen zminka o tom ze se to nema prepinat za chodu PC.
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod
- dexterbexter
- Nováček
takze bios sem zatim neflashoval, ale zkousel sem se pohrat s taktovanim. a myslim ze dobra vec se podarila. z původní frekvence 2087MHz (12.5*167) sem vymackl 2209MHz (12.5*177).Evilko píše:
no poskodit si desku muzes ale taky nemusis ale kdyz to nikdy neskusis nikdy to vedet nebudes ale pokad si natolik neskuseny tak to opravdu nedelej nech si to udelat nekomu skusenejsimu a koukej se jak to dela a jinak skus si zapnout ten dynamic overcloking (staci jen 1%) v biosu mozna ti to pomuze a napis jak si dopadnul

vic to nejde. jakmile nastavim FSB bliz ke 180, tak se pocitac pri nacitani win porad dokolecka restartuje.

Musel sem ale oddelat 256MB ram, kterazto mela jen 333MHz a zustala mi tam 512MB 400MHz. v nejblizsi dobe planuju prikoupit jeste jednu 512MB.
MSI K7N2 Delta2 Platinum, AMD Athlon 2800+@2087GHz, ATI Radeon 9600Pro 256MB, 786MB DDR, HDD Segeate Barracuda 80GB, Windows XP SP1, Firefox 1.0.7
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ted si nejsem jistej a nerad bych kecal , ale ma ta desku PCI/AGP lock?pokud ne tak bych zkusil dat FSB na 200 a pohrat si s multiplikatorem , jinak co se tyce ty ramky tj klasicky priklad nekomptability , zkus sehnat stejnou 512mb jako mas az to budes kupovat... , jinak s napetim sis hral?dexterbexter píše:takze bios sem zatim neflashoval, ale zkousel sem se pohrat s taktovanim. a myslim ze dobra vec se podarila. z původní frekvence 2087MHz (12.5*167) sem vymackl 2209MHz (12.5*177).Evilko píše:
no poskodit si desku muzes ale taky nemusis ale kdyz to nikdy neskusis nikdy to vedet nebudes ale pokad si natolik neskuseny tak to opravdu nedelej nech si to udelat nekomu skusenejsimu a koukej se jak to dela a jinak skus si zapnout ten dynamic overcloking (staci jen 1%) v biosu mozna ti to pomuze a napis jak si dopadnul![]()
vic to nejde. jakmile nastavim FSB bliz ke 180, tak se pocitac pri nacitani win porad dokolecka restartuje.![]()
Musel sem ale oddelat 256MB ram, kterazto mela jen 333MHz a zustala mi tam 512MB 400MHz. v nejblizsi dobe planuju prikoupit jeste jednu 512MB.
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ta deska samozrejmne ma pci\agp lock a stym napetim souhlasim muze to hodne pomocsh píše: ted si nejsem jistej a nerad bych kecal , ale ma ta desku PCI/AGP lock?pokud ne tak bych zkusil dat FSB na 200 a pohrat si s multiplikatorem , jinak co se tyce ty ramky tj klasicky priklad nekomptability , zkus sehnat stejnou 512mb jako mas az to budes kupovat... , jinak s napetim sis hral?
Naposledy upravil(a) Evilko dne úte 1. lis 2005, 15:30, celkem upraveno 1 x.
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
dexterbexter píše:takze bios sem zatim neflashoval, ale zkousel sem se pohrat s taktovanim. a myslim ze dobra vec se podarila. z původní frekvence 2087MHz (12.5*167) sem vymackl 2209MHz (12.5*177).Evilko píše:
no poskodit si desku muzes ale taky nemusis ale kdyz to nikdy neskusis nikdy to vedet nebudes ale pokad si natolik neskuseny tak to opravdu nedelej nech si to udelat nekomu skusenejsimu a koukej se jak to dela a jinak skus si zapnout ten dynamic overcloking (staci jen 1%) v biosu mozna ti to pomuze a napis jak si dopadnul![]()
vic to nejde. jakmile nastavim FSB bliz ke 180, tak se pocitac pri nacitani win porad dokolecka restartuje.![]()
mam jen dve otazky ci si vyhodil tu 256 ramku a ci si skousel ten dynamic overcloking
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ten insert pri startu si neskousel?Marian píše:Nie to nie...vymenil sme jumper ako suciastku...bol tam zeleny a dali sme tam novy (modry)...to pomohlo...nachvilkuEfineSS píše:2 Marian:
Mam to pochopit tak ze si spoustel PC kdyz si mel jumper v poloze "Clear CMOS"?
Ale uz to je jedno...kamos ju vyreklamoval a dostal naspat prachy
Inak to by vadilo kebyze sa spusta PC s jumperom na Clear CMOS? To by bolo dost divne....maximalne by to nezaplo
- Marian
- Středně pokročilý
Nemal som uz kedy...doska je vyreklamovana...prachy su spatEvilko píše: ten insert pri startu si neskousel?
Casemod
Casemod
- dexterbexter
- Nováček
no tak nic. těch 2200MHz tam sice je, ale ve hrach se mi kompl sekne.
napětí jsem měnit nezkoušel.na čem? na cpu nebo na ram?
dynamic overclocing jsem zkošel s 1%, 3% i 5%. ale myslim ze to moc uzitku neprineslo.
s tou 256MB 333MHz sem to taktovat vubec nezkousel,vyhodil sem ji a nechal sem tam jen tu 400MHz-ovou 512-ku.
k te nekompatibilite - ta 512 je GOOD ram. myslite, ze ty problemy spocivaji v tom, ze je ta pamet vuci desce nekompatibilni?
dynamic overclocing jsem zkošel s 1%, 3% i 5%. ale myslim ze to moc uzitku neprineslo.
s tou 256MB 333MHz sem to taktovat vubec nezkousel,vyhodil sem ji a nechal sem tam jen tu 400MHz-ovou 512-ku.
k te nekompatibilite - ta 512 je GOOD ram. myslite, ze ty problemy spocivaji v tom, ze je ta pamet vuci desce nekompatibilni?

MSI K7N2 Delta2 Platinum, AMD Athlon 2800+@2087GHz, ATI Radeon 9600Pro 256MB, 786MB DDR, HDD Segeate Barracuda 80GB, Windows XP SP1, Firefox 1.0.7
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
napeti na CPU , jinak jsem tim myslel ze jednak muze byt ta pamet ne zrovna 100% kompatibilni s deskou , ci se nemaji radi mezi seboudexterbexter píše:no tak nic. těch 2200MHz tam sice je, ale ve hrach se mi kompl sekne.

- tholubar
- Nováček
-
problém s Athlon XP 2200+
čau chlapi mám problém s tou základní deskou v tom,že když nastavuji v biosu typ procesoru dám FSB 133 ale nelze tam vybrat násobič x13,5...končí to na x13 a Athlon XP 2200+ má násobič x13,5.
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s Athlon XP 2200+
melo by ho to autodetektovat , nemel by si to delat ruco , treba ti to neukazuje v biosu , kazdopadne jde asi o palomino ze?to ma preci multiplikator lockly, jsou tam preruseni mustky... , pokud je to jiny jadro trebas Tbred , tak si to muzes nastavit na CPU pokud ti to dela problemy , myslim ze je to mustek L6 ci L7 ale to je uz ve FAQ , je tam vic moznosti , byt tebou bych spis vytah co nejvic FSB a nasobicem bych se nezabyval...tholubar píše:čau chlapi mám problém s tou základní deskou v tom,že když nastavuji v biosu typ procesoru dám FSB 133 ale nelze tam vybrat násobič x13,5...končí to na x13 a Athlon XP 2200+ má násobič x13,5.
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
2 Evilko: Pouzivej editaci!!
2 Dexterbexter: Je nesmysl pri manualnim taktovani (zvedani FSB) mit zapnutou funkci D.O.T., pac to pak akorat vede k nestabilite systemu... A k tomu napeti... Zvedni ho samozrejme na CPU, rozumne maximaum je do 1,8V
2 Dexterbexter: Je nesmysl pri manualnim taktovani (zvedani FSB) mit zapnutou funkci D.O.T., pac to pak akorat vede k nestabilite systemu... A k tomu napeti... Zvedni ho samozrejme na CPU, rozumne maximaum je do 1,8V
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ok budu se snazit a jinak ktomu DOT nic proti ale k nestabilite to vubec nemusi vest umne to mnelo spis opacny efektEfineSS píše:2 Evilko: Pouzivej editaci!!
- dexterbexter
- Nováček
pánové, mám mega problém. zkousel sem taktovat, ale náhodou jsem zapnul pc, když jsem měl jumper na reset biosu v poloze clear bios. a od toho okamziku mi pocitac nenabehne. jen se mi tam po par restartech obejvi hlaska ve smyslu Error bios a mam vlozit nejakou disketu.
myslite, ze kdyz nahraju na disketu bios stahnuty z netu, tak ze si ho pocitac sam nacte z diskety?
nebo mam na tu disketu nahrat i flashovaci program?
vubec nevim jak mam dal pokracovat. prosim, poradte.
myslite, ze kdyz nahraju na disketu bios stahnuty z netu, tak ze si ho pocitac sam nacte z diskety?

- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
napsal si to celkem nesmysluplne , takze chapeme to dobre , ze si zapnul PC kdyz si mel Jumper na Reset?pak si ho vratil a ted ti nenabehne PC je to tak?chtelo by to presne napsat tu hlasku a presne jak se to chova , jaka tabule ti nabehne jaka ne , proste kompletni nfo , protoze podle popisu nejaka tabulka Error ti rekneme velky prd ... , zpresni to a urcite neco vymyslimedexterbexter píše:pánové, mám mega problém. zkousel sem taktovat, ale náhodou jsem zapnul pc, když jsem měl jumper na reset biosu v poloze clear bios. a od toho okamziku mi pocitac nenabehne. jen se mi tam po par restartech obejvi hlaska ve smyslu Error bios a mam vlozit nejakou disketu.

- EfineSS
- Středně pokročilý
-
2 sh: Myslim ze to, ze spoustel PC kdyz mel jumper v poloze "Clear CMOS" mluvi za vse..
Ohledne toho problemu.. Myslim ze to po tobe chce disketu s BIOSem, takze ho kus stahoutm, nahrat na disketu a uvidis... pokud se to nepodari, tak jedine zajit do nejake firmy kde flashuji BIOSy.

Ohledne toho problemu.. Myslim ze to po tobe chce disketu s BIOSem, takze ho kus stahoutm, nahrat na disketu a uvidis... pokud se to nepodari, tak jedine zajit do nejake firmy kde flashuji BIOSy.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- dexterbexter
- Nováček
Disketu s biosem jsem tomu zkousel vnutit, dokonce sem tam zkousel dat i systemovou disketu win 98 a ME, ale pokazde to detekovalo jen drive A: a dal se to uz nehlo.
tak sem vzal cely pocak a zanesl ho do servisu. dnes se mam jit zeptat, na co prisli, tak sem zvedav, jak si s tim poradili.
tak sem vzal cely pocak a zanesl ho do servisu. dnes se mam jit zeptat, na co prisli, tak sem zvedav, jak si s tim poradili.