Abit IS7-E (478, i865PE+ICH5)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

TomV píše:IS7-E mám. Ta deska nemá chybu! Perfektní stabilita a výkon (paměti, které jsem na nForce2 nedostal ani o 1 MHz nad 200 mi tady jedou v klidu na 220 MHz), PWM řízení větráku na CPU, nový BIOS ukazuje dokonce i teplotu PWM regulátoru napájení (mimochodem, čtyřfázového). Nemůžu si jí vynachválit... Rozhodně bych pro P4 (S478) nic jiného nekupoval...
Já bych jen doplnil (aby tu nebyla samá chvála), ze nekomu (treba mě) by mohl vadit ten aktivni vetrak na chipsetu .. podle me uplna zbytečnost :-)

Ale jinak patri s abitem IC7 a P4P800 a P4C800 od Asusu mezi to nejlepsi co se dá pro s478 poridit :-)

edit: ted koukam ze Abit IS7- E2 uz ten aktiv nemá :-)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

IS7 -E2 ma vsak aj menej pamatovych slotov ..... a celkovo konstrukciov posoby o nieco lacnejsie..... naviac cenovy rozdiel medzi IS7-E a IS7-E2 je takmer zanedbatelny......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

No vida, tak to do ní jdu! A nevíte náhodou o nějakym obchodu v ČB, kde jí seženu? Jinak jí budu objednávat z netu přes cybex.cz a tam nemaj stanovenou dobu, kdy mi jí přivezou. (asi neni skladem) a nechci na ni cekat moc dlouho. U P4P800 tam maj tejden, nebo měsíc, tak bych kdyztak musel vzit tu. Ale asi bych taky neprohloupil ze?
P4 3.2 @ 3.8GHz HT (238fsb), 1024 DDR (2x 512 Geil) DUAL, Gainward GF 6800 GT GoldenSample, ABIT IC7, Arctic cooler freezer 4.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

IS7-E2 nééé !! To je pokus o ořezání IS7-E, který, myslím si, už není tak povedený... IS7-E v nové revizi (ta s těma o 90° otočenýma IDE konektorama) už má stejný chladič NB, jako IC7 (modrá titan-style turbínka), která nehlučí, a když přeci jenom začne (mně ten větráček odešel asi po dvou měsících), tak se z toho prostě sundá. Ten pasiv je dostatečný kus kovu (na rozdíl od těch starších), takže to hravě uchladí i pasivně.

2 Fillbiker - v ČB jí nejlíp seženeš v ABACUSu. Viz. www.abacus.cz . Měli by jí mít skladem.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

Dikes. Mrknu na to.
P4 3.2 @ 3.8GHz HT (238fsb), 1024 DDR (2x 512 Geil) DUAL, Gainward GF 6800 GT GoldenSample, ABIT IC7, Arctic cooler freezer 4.
istefank
Začátečník
Začátečník

IS7-E a aká pamäť

Příspěvek od istefank »

Ďakujem za všetky hodnotné rady
istefank
Začátečník
Začátečník

Compatibilita IS7-E a SAPPHIRE ATI RADEON 9600XT

Příspěvek od istefank »

Poprosím o rady, resp. názory na vyššie uvedenú tému. Rád by som vaše názory na compatibilitu dosky IS7-E a SAPPHIRE ATI RADEON 9600XT 128MB DDRAM AGP. Nemôžu nastať nejaké problémy?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Bez problemu..... :) ......
sam mam teraz sapphire R9800 128MB ...... a skusal som aj mnohe dalsie......
Abit IS7-E ktorych som naviac predal dost nemala zatial problemi zo ziadnou kartou ktoru som skusal......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

problem s R9600 je pouze u VIA KTX00 a mozna u nejakych SiSu ci nforcu, ale u intela jsem se s tim nesetkal, jinak IS-E s R9800PRO > No Problem

jinak vetsinou to resi vypnuti FW a AGP4x
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Ja som sa spýtal iba preto, lebo často tu čítam o roznych problémoch s ATI kartami, takže som zvolil metódu prevencie ako by som mal potom riešiť nejaký problém. Ďakujem zo hodnotnú radu.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

presne podobny zpusob jsem zvolil pri koupi Radla, predtim jsem mel GF4 a nechtel jsem zadne trable, ale ani v mem threadu (asi pred 1/2 rokem) se nevyskytl zadny pripad nestability R9600 series na intel chipsetu

//edit :
nakonec z toho vzniklo todle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6581
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Ešte raz ďakujem veľmi pekne. Do budúcosti viem na koho sa obrátiť. Ja som ešte nováčik v týchto veciach.
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

hmmm je viem len o dvoch problemoch s atinami:

PCB Radeonu 9700 robi problemy pri AGP8x

VIA KT600 (a asi aj novsie) maju problemy s radeonmi BEZ napajacieho kablu napr.: R9600XT
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
istefank
Začátečník
Začátečník

Problém s IS7-E doskou, alebo kde je koreň problému?

Příspěvek od istefank »

Ahojte. Máme problém. Poskladali sme si PC: Abit IS7-E, Intel® P4® 3.0 GHz BOX 1MB Socket 478, 800FSB PRESCOTT,2 x DDRAM 256MB PC400 PQI® CL2.5, SAPPHIRE ATI RADEON 9200, WesternDigital® 120GB 7200rpm 8MB cache, WesternDigital® 20GB 7200rpm, DVD RW TEAC® DW58G BULK dual layer, CD-RW Sony (neviem presne), 350W zdroj.
Náš problém spočíva:

1/ ani za boha najprv nechcela doska zdetekovať cez IDE disky a mechaniky, nakoniec sa mi to podarilo tak, že na primary IDE som dal oba disky a na secondary IDE obe mechaniky, ale je tu jeden zádrhel!!! Ak mám v BIOSe nastavený first boot from CDROM a zabudnem CD v mechanike, tak po reštarte sa mi DVD-RW mechanika odhlási aj z BIOSu a tým aj z Win... skrátka stratí sa. Keď vyberiem CD z mechaniky, po reštarte sa znovu objaví.

2/ dlhé bootovanie do prostredia Win...

Prosím poraďte nám, ste kádre z fachu, takže sa obraciame s týmto problémom na Vás.

Ďakujeme za rady.
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Na některý desky prostě nezapojíš HDD a mechaniku na jednu kšandu. Tím dlouhým zaváděním myslíš přímo zavádění systému nebo dlouho trvá, než se systém začnečne zavádět? Jumpery na HDD a mechanikách máš dobře?
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

Tak toto vypada na upgrade Biosu .......

http://www.abit-usa.com/products/mb/bio ... 1&model=80

alebo na nejakeho trojana takze nasledny Antivirscan alebo reinstal WinXP......

Ja mam presne tento model dosky a nemal som s nou ziadny problem....
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Square píše:Tak toto vypada na upgrade Biosu .......

http://www.abit-usa.com/products/mb/bio ... 1&model=80

alebo na nejakeho trojana takze nasledny Antivirscan alebo reinstal WinXP......

Ja mam presne tento model dosky a nemal som s nou ziadny problem....
Trojan v tom nebude, když to teď postavil, to spíš ten upgrade BIOSU. Tobě na týhle desce jde HDD a mechanika na jedný kšandě? Já už se setkal s pár deskama, kde to nešlo, ale u týhle desky nevím.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Taky bych to viděl na BIOS. Já s IS7-E 2.0 zatím neměl nejmenší problém...

2 Intelman : Tady to jde, tady jde všechno... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:Taky bych to viděl na BIOS. Já s IS7-E 2.0 zatím neměl nejmenší problém...

2 Intelman : Tady to jde, tady jde všechno... :)
Tak by to mělo jít i jemu. Myslím, že to byly nájaký K7xxx desky, kte to nešlo.
S tím zmizením CD je to ale divný. Tipnul bych i jumper ne jedný z mechanik.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ak mas disky WD tak sa necuduj.... vyskusaj ine nastavenie ako standartne popisane na HDD.... znacne sa zrychli detekcia a zlepsi sa rychlost bootovania .....
Tento problem som uz tento tyzden riesil..... a bol spominany aj v sekcii HDD ........ ( a nie raz..... )

/ je vsak pravda ze problem moze byt aj inde..... ( ale s touto doskou som zatial nemal ziadny podobny problem a cez ruky mi ich uz preslo dost.... )
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“