AMD Athlon 64 X2 "Toledo" a "Manchester"

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Nazdar chlapi. Taky mám problém s chlazením. Mám X2 3800+ a při 2650Mhz mám při 2x Prime 95 - 55°C. Zdá se mi to nějak moc. Chladič mám Scythe Ninja Plus. Dík za rady.
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HeadHunter »

Nazdar, du se taky "pochlubit" ze uz mam dc, je to celkem hukot, ale par veci me trosku znervoznuje, jednak by me zajimalo jestli kdyz je to s 400w enermaxem liberty stabilni, tak jestli to tak muzu nechat?

Jinak k oc: mam na nem nove ninju s origos 12cm fanem, teplota cpu na 2,7@1,525V nejde nad cca 55, coz je sice ok, ale zase ten procak ma tcase max 49°, nevadi to nejak enormne? Eventuelne kolik V si do nej muzu dovolit prat na vzduchu?
A hlavne me desi teplota PWM - leze az na 90° !!!! Proto ted jedu na default kdy se drzi kolem 60°, a chci se zeptat co s tim?

Diky moc...
Laptop: Lenovo Yoga 7 Pro ll AMD Ryzen 7 7840HS ll GeForce 4050 RTX ll 16GB LPDDR5 6400MHz ll 2TB NVME SK Hynix P41 Platinum ll 14.5" 3072x1920 IPS 100% SRGB ll Logitech MX Anywhere 2
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

HeadHunter píše:Nazdar, du se taky "pochlubit" ze uz mam dc, je to celkem hukot, ale par veci me trosku znervoznuje, jednak by me zajimalo jestli kdyz je to s 400w enermaxem liberty stabilni, tak jestli to tak muzu nechat?

Jinak k oc: mam na nem nove ninju s origos 12cm fanem, teplota cpu na 2,7@1,525V nejde nad cca 55, coz je sice ok, ale zase ten procak ma tcase max 49°, nevadi to nejak enormne? Eventuelne kolik V si do nej muzu dovolit prat na vzduchu?
A hlavne me desi teplota PWM - leze az na 90° !!!! Proto ted jedu na default kdy se drzi kolem 60°, a chci se zeptat co s tim?

Diky moc...
Ty mas TCaseMax 49°C ... neni to nejak malo? Ja mam 65°C ...
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

jj, bohuzel jen 49...
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

tieto opterony 170 maju dost casto TCM 49, ale aj tak idu dobre taktovat, tych 2700mhz davaju bezne
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

HeadHunter píše:jj, bohuzel jen 49...
Kdyz ty mas na Tmax 49 2700Mhz...tak ja budu u 5Ghz :-D ....ale cim to chladit :-D
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

filda2003 píše:
Kdyz ty mas na Tmax 49 2700Mhz...tak ja budu u 5Ghz :-D ....ale cim to chladit :-D
nie...vazne tie opterony maju nizku TMC....idu dobre taktovat ale hreju dost
je to zvlastne ale tam akoby neplatilo ze cim vyssie C, tym lepsie OC... :roll:
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Az mi potvrdite ze ta teplota pwm je snesitelnaa pripadne mi odpovite na moje zbyvajici otazky, tak tam hodim zpatky tech 2,7 a poslu klidne dukaz... :wink:
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

to je teploty napajacich obvodov....a akoze 90C :o, ked ti odide doska tak sa necuduj (teda ak to spravne mera), aj 60C je uz moc....bezne okolo tych 50C pri oc v zatazi, pri dobre vetranej case aj menej, takze s tym makaj daco spravit
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Hm, to bych rad, ale je to teplota pri otevrene skrini a asi je real kdyz sem nastavim v biosu at se pri 90 vypne komp, tak se po minute primu fakt vypnul, takze nevim... pasivy na nich sou (teda jestli sou pod tema stribrnyma pasivama pred heatpipe chlazenim chipsetu) a taky sou varici, nevim co s tim... zeby blba deska? Nebo nemuze to byt tim ze ten zdroj uz nestiha a ty obvody se to snazi zkorigovat nebo tak neco? Nevim dneska uz mi to nemysli...

Jinak v klidu maji 42...
Laptop: Lenovo Yoga 7 Pro ll AMD Ryzen 7 7840HS ll GeForce 4050 RTX ll 16GB LPDDR5 6400MHz ll 2TB NVME SK Hynix P41 Platinum ll 14.5" 3072x1920 IPS 100% SRGB ll Logitech MX Anywhere 2
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

ten zdroj by to mal stihat, iked mas riadnych zracov v pc, grafa, cpu....asi vadna doska
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

No doufam ze ne...ted na default pri 2xprime maji 62 a uz to zdase nestoupa, ze by te desce vadila zvysena voltaz cpu nebo ram?

A jeste btw prave u tech pasivu sou 4 cervene ledky (je u nich mikroskopicky napis pled1-4), me sviti, nejdriv me to zarazilo ale jelikoz to fungovalo, tak sem to neresil, maji svitit?

Edit: Tak si odpovim sam - maji svitit, ale prozmenu sem si vsiml ze ten displej na desce hlasi 2.1., misto FF co tam ma byt a podle manualu 21 = "HPM Initialization (notebook platform)" - WTF?!

Jinak jeste ted koukam ze ty cidla sou jakysi pomateny - chipset by mel mit 35, ale jak sem na nej sahnul, tak sem si spalil prst (doslova)... Tak teda nevim...

A po detailnejsim pruzkumu desky sem zjistil ze 2 kondenzatory jsou velmi lehce nafouknute (nepatrne), nemohlo by to byt tim?
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

HeadHunter píše:No doufam ze ne...ted na default pri 2xprime maji 62 a uz to zdase nestoupa, ze by te desce vadila zvysena voltaz cpu nebo ram?

A jeste btw prave u tech pasivu sou 4 cervene ledky (je u nich mikroskopicky napis pled1-4), me sviti, nejdriv me to zarazilo ale jelikoz to fungovalo, tak sem to neresil, maji svitit?

Edit: Tak si odpovim sam - maji svitit, ale prozmenu sem si vsiml ze ten displej na desce hlasi 2.1., misto FF co tam ma byt a podle manualu 21 = "HPM Initialization (notebook platform)" - WTF?!

Jinak jeste ted koukam ze ty cidla sou jakysi pomateny - chipset by mel mit 35, ale jak sem na nej sahnul, tak sem si spalil prst (doslova)... Tak teda nevim...

A po detailnejsim pruzkumu desky sem zjistil ze 2 kondenzatory jsou velmi lehce nafouknute (nepatrne), nemohlo by to byt tim?
LOL :lol: ... neco mi rika, ze mas v haji desku....byt tebou zkusim reklamacku :-D
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Vim ze uz to sem nepatri, ale nechce se mi kvuli tomu zakladat dalsi dred, zajimalo by me jeste teoreticky, jelikoz se mi nechce mesic cekat na reklamaci a to jeste ted misto an8 ultry davaji nejakou jinou fosnu, tak uvazuju o tom ze bych zkusil vymenit ty 2 lehce nafoukle kondiky, jestli to nahodou nevyresi moje problemy, myslite ze kdyby to nepomohlo, tak by se pak ta deska dala jeste reklamovat? Tedy jestli budou kontrolovat jestli nahodou nekdo nemenil kondenzatory...
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

HeadHunter píše:Vim ze uz to sem nepatri, ale nechce se mi kvuli tomu zakladat dalsi dred, zajimalo by me jeste teoreticky, jelikoz se mi nechce mesic cekat na reklamaci a to jeste ted misto an8 ultry davaji nejakou jinou fosnu, tak uvazuju o tom ze bych zkusil vymenit ty 2 lehce nafoukle kondiky, jestli to nahodou nevyresi moje problemy, myslite ze kdyby to nepomohlo, tak by se pak ta deska dala jeste reklamovat? Tedy jestli budou kontrolovat jestli nahodou nekdo nemenil kondenzatory...
1. bys to musel napajet tak, aby to neslo poznat
2. nesmis pajet trafopajkou, nebo ti umre BIOS :-D
3. tve problemy to MOZNA vyresi ... ale ruku do ohne bych za to nedal
4. kontrolovat to ASI nebudou, pokud nepujde na prvni pohled poznat, ze si to prepajel :-)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Já mám skoro pocit, že TCaseMax a overclock spolu moc nesouvisí.. Je to spíše zbožné přání, než realita. Naopak procesory s nízkým TCaseMax opravdu velice málo topí, i po overclocku, a paradoxně mohou být tedy na overclock lépe.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

radekhulan píše: ...
http://www.svethardware.cz/art_doc-31B4 ... 07DBF.html ... podle tohoto článku tam souvislost je. Jde o to, jestli je možné vzorek cca 50 lidí (jak se tam píše) považovat za dostatečně reprezentativní.
Goldnoob team proud member!
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Thellwin píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-31B4 ... 07DBF.html ... podle tohoto článku tam souvislost je. Jde o to, jestli je možné vzorek cca 50 lidí (jak se tam píše) považovat za dostatečně reprezentativní.

Jenže.. dnes CPU s TCaseMax nad 57C v podstatě nejsou, i nové X2 mají TCaseMax na 49-54C, pokud je tam 57C, je to extrémní událost. Spíše to vypadá, že AMD se procesory nějak "učí lépe vyrábět" a prostě tolik netopí.. Přitom overclock je +/- stejný, TCaseMax na 49C udělá 2.8GHz a TCaseMax 57C (můj kus) rovněž...
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

radekhulan píše:
Thellwin píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-31B4 ... 07DBF.html ... podle tohoto článku tam souvislost je. Jde o to, jestli je možné vzorek cca 50 lidí (jak se tam píše) považovat za dostatečně reprezentativní.

Jenže.. dnes CPU s TCaseMax nad 57C v podstatě nejsou, i nové X2 mají TCaseMax na 49-54C, pokud je tam 57C, je to extrémní událost. Spíše to vypadá, že AMD se procesory nějak "učí lépe vyrábět" a prostě tolik netopí.. Přitom overclock je +/- stejný, TCaseMax na 49C udělá 2.8GHz a TCaseMax 57C (můj kus) rovněž...
ja mam X2 3800+ (vsude mi to pise jadro toledo) s Tmax 65°C !
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

filda2003 píše:ja mam X2 3800+ (vsude mi to pise jadro toledo) s Tmax 65°C !
No vidíš, a taktovat jde skoro stejně jako Opteron s TCaseMax 49C... Fakt mám pocit, že mezi TCaseMax a overclockem dnes není přímá úměra.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“