Výběr desky pro socket T (patice LGA775)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

Leechim píše:KnOx ja by som volil ASUS P5E3 na DDR3 do budúcna :)
DDR3 nemaji smysl....snad jak budou dál přes 2000 MHz a s nižším časováním.....
hadza
Nováček
Nováček

Příspěvek od hadza »

a zakladni desku bych spis volil ASUS P5E
oproti Gigabyte ma zarucene kvalitni oc kdezto u Gigabyte clovek nikdy nevi :?

No prave jsem na CC cetl uzivatelske diskuze k teto desce a bylo tam par stiznosti co me zarazilo!
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P2 ... tml?&all=1

napr:
"Tato deska ma neskutecne spatne biosy. Nejdrive jsem si poridil Adata Extreme a ty mi tam nesly, pak jsem poridil Corsairy ktere maji dokonce na tuto desku QVL certifikaci a taky nesly.........."

nebo
"mno deska mi fungovala bezchybne necelych 14 dni,pak nenajel os a zacali problemy, ktera skoncili reklamaci celeho casu, deska, pamet v riti........"

...tak jsem dostal trosku strach snad slo o spatne kusy,protoze jinak se mi deska libi,ale jeste se chci zeptat,kdyz deska ma podporu crossfire ,tak to znamena ze podporuje zapojeni dvojce karet ATI ,ale jde tam pouzit i jako jedtnotliva i karta nvidia?

..a zda uz tedy neni lepsi jit do karet ATI ,treba Sapphire ATI Radeon HD 2900 PRO 512MB???
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

BIOS na Asus P5E jsou aktualizovány a deska je neprosto bez problémová. Spusta lidí i na tomto fóru jsou spokojeni a neměnili by. Já jsem jedním znich. Každá deska má své mouchy, ať je to Asus nebo Gigabyte, ale komplexně je Asus P5E X38 za dané peníze asi jedna z nej voleb na trhu. Deska je kvalitní. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Leechim: ddr3 jsou naprosta zbytecnost :roll: staci bohate ddr2

hadza: ono nic neni dokonoly je to prece jen stroj a vzdycky se najde nejaka ta moucha...
ale opravdu podle uzivatelu je ta Asus P5E za dane penize jedna z nejlepsich karet s X38 cena/vykon :) takze byt tebou tak oni uvazuju :oops:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

hadza píše: No prave jsem na CC cetl uzivatelske diskuze k teto desce a bylo tam par stiznosti co me zarazilo!
Nic proti, ale diskuze CzC mají úroveň jak rozmluva o PC ve školce... Většinou tam přispívají lamy ( ne ti co se ptají, ale ti co radí ) co k danému tématu vědí *****...
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

hadza píše:Zdravim panove!.....
Zatim jsem uvazoval o teto:
Asus P5N-D, NF750i SLI, 775, PCI-E 2.0 (x16), DDR2, 1333/1066/800, SATA II, ATX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084

anebo Gigabyte X38-DS4 X38 s775(ale ta myslim nema to SLI)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52013
Na SLI a CF se vykašli... vem desku s p35 má stejný výkon jako X38

vem toto:
Gigabyte GeForce 8800GT, 512MB GDDR3 (256 bit), HDTV&DualDVI
A-Data 2048MB DDR2 800MHz Non-ECC DIMM 2ks
Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz, 1333FSB, 6MB Cache, LGA775, 45nm, Tray
Gigabyte GA-EP35-DS3, P35+ICH9, DualDDR2-1066, SATA2, RAID, GBLAN, ATX
Dohromady 12 911 Kč sDPH
+ tenhle chladič Noctua NH-U12P
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

taky doporučuju P35 - mám ji od GB a jsem spokojen...

jinak teda nevím jestli tam soudruzi na CzC maj nebo nemaj pravdu, ale tvrděj, že X38 od GB zlobí... prý že high end je u nich problémovej.. nevim mno... já mám GA-P35-DS3 a jsem spokojen...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Dune
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dune »

DDR3 doopravdy nema smysl, za víc peňez ne o tolik víc muziky...
Mám doma P35 a doopravdy to stačí. Neni potřeba X38 ale je to na každym. X38 je oproti P35 novější a trochulepší čipset ale že by nějak výrazně bych neřekl...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

X38 - vyplatí se podle mne skutečně jen pro ty, kdo chtějí co největší výkon v CrossFire kvůli tomu, že oba sloty poběží na 16x ale stejně v dnešní době to ještě není tak výrazný vzhledem k tomu, co ATIny nabízí (tím je rozhodně nijak nehaním, jen podotýkám)... každopádně uvidíme, co přinese 4xxx řada - třeba tam bude nějaká změna...
pokud ale nejsi milionář nebo extrémista, P35 chipset je naprosto optimální řešení a v podání výrobců Gygabite i velice rozumný na cenový poměry...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
hadza
Nováček
Nováček

Příspěvek od hadza »

TAk diky,uz se mi to teda ustaluje na te GA-EP35-DS3(jo a nemam se shanet po nejakych revizich2.0,nebo 2.1 ,jak to je u nejakych desek???),jsem rad ze do toho nebudu muset tolik valit,doufam ze s podporou 45nm tam problemy snad nebudou,ted jeste zvazuju trochu nad proceserorem ,ze bych ted koupil nejaky levnejsi pretaktovatelny dvoujadrak (napr.E2180 2,00GHz)a treba za rok az budou 45nm pekne rozjety bych ho menil za treba E8500.
Je to rozumne?
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

vem tuto je to nejnovjejší revize GIGABYTE EP35-DS3 (rev.2.1)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

z procáku máš na výběr z těchto záleží kolik chceš do toho vrazit... co bude za rok neřeš..budou jiný desky, jiný procáky, paměti DDR3,jiný grafiky.......prostě kup to těď a tak aby za málo peněz bylo hodně muziky.. :-D maximálně počkej týden na zlevnění grafik ATI až o 20%... což vytvoří určitý cenový tlak na NVIDII...... a můžeš ušetřit ještě nějakou stokorunu....

E2180
E4500
E8200
E8400

z ničeho jiného se nevyplatí vibírat.. :wink:
pamět vem tuto:A-Data 2048MB DDR2 800MHz Non-ECC DIMM za 840Kč sDPH..
Jinak jestli chceš co nejvíc ušetřit tak vem :
Gigabyte MB GA-P31-DS3L za 1500Kč + E4500 = 3GHz s BOX chladičem, default Vcore a zapnuté ESIT.... vlastnoručně otestované :roll:
Naposledy upravil(a) BROS dne čtv 28. úno 2008, 09:32, celkem upraveno 1 x.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

hadza píše:TAk diky,uz se mi to teda ustaluje na te GA-EP35-DS3(jo a nemam se shanet po nejakych revizich2.0,nebo 2.1 ,jak to je u nejakych desek???)
To E v EP35 = rev 2.1.
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

to E značí tu šetřící utilitu na desce
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
faugusztin
Začátečník
Začátečník

tovr1203 píše:to E značí tu šetřící utilitu na desce
Ano, ale EP35 v inej verzii ako 2.1 nezozenies.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

to označení EP je hlavně pro prodejce, aby si natom mohli přihoditnějakou korunu a odlišit to tak v nabídce.. jinak podstatný je označení rev. 2.1 a jak říkáš, tak "E" je automaticky 2.1

jinak k procákům... kup to co považuješ za nejzajímavější asi cenově... E8x00 jsou hodně výkonný s velkou cache, ale pokud nepotřebuješ PC na specifickou práci, tak bohatě bude stačit 2160 nebo doporučovaná 2180... já to taky tak chtěl udělat a nakonec jsem "zatím" koupil jen celera za 700 a až budou za rozumnou cenu (alze ty prachy za to fakt nedám) k sehnání E8400, tak do něj jdu...
jinak mám celera 336, kterej je z 2,8 přetočenej na 4,1G... máum to v podpisu a šlape perfektně... výkonově se mi vyrovná P4ce prescottu na 3G i s HT technologií, takže sám to zvaž... 2xxx procíky jsou dobrý a pokud do toho nechceš zbytečně moc cpát, tak bych po něm určitě šáhnul.. 4xxx neumím doporučit - nerad bych radil špatně...

BTW: sice to sem už nepatří, ale koukni ještě na ramky který mám já a porovnej ceny.. třeba v CZC se teď vyplatí víc než ty adatky a jedou mi perfektně: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46462
je to sice asi jen stovka, ale kolikrát se hodí... ;)
jinak test na ty RAMky jsou zajímavý na Světu Hardware i když jiný servery některý chování těch paměťovejch modulů nepotvrdily...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
hadza
Nováček
Nováček

Příspěvek od hadza »

opravdu diky moc vsem!
uz jsem se rozhodl
GA-EP35-DS3
Pentium Dual-Core E2180(podle super clanku tady na tuningu ozdkousim pretaktovani,nebojte se budu informovat :P )
a ty pameti nejspis:
2xDIMM DDR2 2048MB TWIN2X2048-6400 800 CORSAIR (1234K,to protoze mam kousek TS Bohemii(a ty vami navrhovane nemaji) a chtel bych to po dobrych zkusenostech brat od nich i kvuli pripadnym reklamacim!)
nakonec jsem vas s desky zatahl do celeho stroje:DD ,ale jeste jednou dekuji! :thumbsup:
hadza
Nováček
Nováček

Příspěvek od hadza »

Jeste jsem si vzpomel,pujdou doufam na tuto desky osadit moje stare hdd a mechaniky? nejsou sata!
faugusztin
Začátečník
Začátečník

hadza píše:Jeste jsem si vzpomel,pujdou doufam na tuto desky osadit moje stare hdd a mechaniky? nejsou sata!
Pri akejkolvek doske s cipsetom 965, P35 a novsie musis ratat s maximalne jednym IDE kanalom (2 zariadenia). Ak chces viac, tak potom musis kupit extra radic.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

to je jedna věc a druhá - pokud chceš disketovku, tak se s ní rozluč.. nevím proč, ale prostě na mý desce je nějakej paskvil konektor a novější kabely tam nenarvu a po starších ta disketovka nekomunikuje.. šikmí soudruzi tam prohodili jeden pin (tam kde je bejt nemá a obráceně)
zajímalo by mne, jestli se to vyskutlo i u jinejch desek, nebo jestli jsem chytl nějakej krám... alespoň jsem ale zase na druhou stranu konešně vyhodil disketovku :D
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Koudy.S
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jakou zakladní Desku na Intel E8400

Příspěvek od Koudy.S »

Chci si postavit nový počitač a mám už vybraný procesor ale nevím jakou desku na Intel E8400, desku chci nejakou dobrou do 5000,- a take aby mnela SLI chtel bych si tam dat nejspis Grafiku BFG 8800GTS, nebo BFG8000GT nebo zda mate jine napady sem snima dik za radu a pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“