Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
elipsoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elipsoid »

janis píše:Taky by to šlo ofukovat 80 nebo 120 větráčkem uchyceným někde v casu - u šachet pro HDD, na bočnici apod.
Ted resim podobnej problem. Teplota chipsetu me nevzrusuje, verim, ze kdyz tam ten pasiv dali, tak to vydrzi. Mam ale problem s grafikou, ktera je taky pasivne chlazena a v kombinaci s chipsetem, kterej je pod ni, se pri zatezi dostava az na 120 stupnu. Dal jsem nizkootackovej vetrak dopredu do case, ale neni to ono, chtelo by ho to dat bliz.
Premejslel jsem, jak ho tam uchytit. Jedna moznost je http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 599CF.html, ale mam screwless case a tam by to asi uchytit neslo. Tak jsem si rikal, jestli by neslo ten fan prilepit ke dnu case silikonem - mohl by mozna i trochu tlumit vibrace.
INTEL Core i5-750 Quad-Core - 2,66GHz (95W) | 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz CL9 | GIGABYTE P55M-UD2 - P55
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ja jsem to vyresil tak, ze jsem dal 120mm fan do bocnice, aby ofukoval grafiku :roll:
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Vzadu v case nemáš pozici pro 80 nebo 120 větráček? Ten tomu taky může pomoct - tím, že táhne vzduch z casu, vytváří tah a proud vzduchu ochlazuje pasiv na chipsetu i grafice, i když tak účinný, jako přímý ofuk větráčkem to, pravda, není.
Jinak tam ten větráček můžeš třeba i pověsit - na drátku apod. a nasměrovat, kam potřebuješ.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

janis píše:Jinak tam ten větráček můžeš třeba i pověsit - na drátku apod. a nasměrovat, kam potřebuješ.
povesit? si blazen, dyt to tam bude litat po cely case...

elipsoid píše:...
ten zalman vypada zajimave, za ty prachy... asi se zajdu zase podivat do CC, jak to vypada "nazivo", v kombinaci se 120mm fanem by to mohlo udelat slusnej pruvan ;)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

wector píše:
povesit? si blazen, dyt to tam bude litat po cely case...
:lol: :lol: :lol: No nemyslím zrovna 6.000 ot. turbínu a na silonovým vlasci :lol: :lol: :lol:
Normálně vezmeš tvrdší drát, třeba elektrikářskej CY 1.5 a vyšší, provlíkneš ho otvory v rámu větráčku a na koncích uděláš háčky, který zaklesneš za šachtu pro HDD, mechaniky apod.Drát je tuhej a tak můžeš větrák i natočit, jak potřebuješ - drží to, nikde nic nelítá a větrák napojenej na 5V je tichej a chladí.Pravda, předpokládá to uklizený kabely, aby ti do vrtule něco nevlítlo - nebo ochranný mřížky na větráku.
R@bbiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od R@bbiT »

elipsoid píše:Ted resim podobnej problem. Teplota chipsetu me nevzrusuje, verim, ze kdyz tam ten pasiv dali, tak to vydrzi. Mam ale problem s grafikou, ktera je taky pasivne chlazena a v kombinaci s chipsetem, ...
Chlazení grafiky jsem vyřešil takto.
Mám GV-NX66128DP od Gigabytu, a protože se mi celkem přehřívala tak jsem na ni přidělal "větráček" (80x80 :-D ) ze starýho zdroje. Radši jsem ho podložil gumovýma podložkama aby mi nedrnčel a nehýbal se. Přidělal jsem ho dvouma šroubama (drží dost pevně). Teplotu jsem měřil snímačem od displeje na skříni a s původním chlazením mi při hraní MSFS šla teplota přes 65°C (při defaultní frekvenci grafiky) a s větráčkem je to jenom 45°C (při frekvenci jádra 520MHz a paměti na 585MHz). V klidu je teplota 35°C.
Akorát mi to zabírá trochu víc PCI slotů :) .

Obrázek
PC: CPU:AMD Phenom II X3 720 BE; MB: Gigabyte MA-790X-UD4; RAM: 4GB; GPU: AMD Radeon HD4850; PS: Sesonic SS500-ET T3
NB: Dell M4600; CPU: Intel Core i7; RAM: 8GB; GPU: AMD FirePro M5950
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

na téhle desce mám připojený disk seagate sata - 200GB a při startu se ozývají celkem nepříjemné zvuky - silný pískot, který po nabootování windows přestane. Na jiné desce žádný problém není.

Setkal jste se s tím někdo? SMART nic nehlásí. Vyzkoušel jsem i připojení do jiných sata konektorů a nic nepomohlo.
Gigabyte K8NE, Athlon 64 2800+, 2x256 DDR 400 CL2, HDD seagate 200GB SATA, Gforce 6600,
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hmm to je teda zahada.. Ten samy disk ti teda na jine desce jede potichu? Jestli jsem to dobre pochopil. Zkus ho dat jeste jednou na jinou desku, treba si s nim nekde prastil..
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

jixjox píše:na téhle desce mám připojený disk seagate sata - 200GB a při startu se ozývají celkem nepříjemné zvuky - silný pískot, který po nabootování windows přestane. Na jiné desce žádný problém není.

Setkal jste se s tím někdo? SMART nic nehlásí. Vyzkoušel jsem i připojení do jiných sata konektorů a nic nepomohlo.
Predpokladam, ze i start ti trva nejak dele, nez by bylo zdravo? Tohle delaj vsechny disky, kdyz jedou v PIO modu - ve Windws se ti to nastavi samo do UDMA, proto to ztichne. Takze musis neco v tom smyslu nastavit v biosu, ikdyz me se neco takovyho nestalo. S tim uz ti ale neporadim, ja tu desku nemam, jenom sem na ni postavil par compu, jenze zrovna neni zadnej po ruce...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

jixjox píše:na téhle desce mám připojený disk seagate sata - 200GB a při startu se ozývají celkem nepříjemné zvuky - silný pískot, který po nabootování windows přestane. Na jiné desce žádný problém není.

Klasika - dělal jsem na ní známému Maxtora 200GB SATA. Ta deska se prostě chová s takhle velkými disky divně. Já jsem nepřišel na to jak odstranit tenhle problém s občasným pomalým bootováním (jindy naběhne vše vzorně).

Zajímavé je že v biosu se jednou disk hlásí korektně jako 203GB a jindy zase jako 136 GB (jakoby deska nějak neznala LBA režim). Prostě šílený. Už jsem o tom v tomhle threadu postoval dřív, takže se stačí vrátit o pár stran zpět.

Tohle byla moje třetí gigabyte deska v životě. Zase problémy = můj podpis.
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

Jo startuje celkem dlouho - jakoby probíhala nějaká detekce připojených disků.

S tím pio modem je to zajímavá myšlenka ale v biosu žádná možnost nastavení není.

Je zajímavý, že se to pískání neprojevuje při restartu.

každopádně dík za odpovědi.
Gigabyte K8NE, Athlon 64 2800+, 2x256 DDR 400 CL2, HDD seagate 200GB SATA, Gforce 6600,
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

jixjox píše:Jo startuje celkem dlouho - jakoby probíhala nějaká detekce připojených disků.

S tím pio modem je to zajímavá myšlenka ale v biosu žádná možnost nastavení není.

a zdroj tam mas jakej? jestli to neni tim, ze uz nestaci, tim by se vysvetloval ten restart - pri restartu uz to nehleda vsechny mechaniky atp, takze je spotreba mensi... Taky bych zkusil povipinat vsechny nepotrebny ATA a SATA kanaly
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

wector píše:
jixjox píše:Jo startuje celkem dlouho - jakoby probíhala nějaká detekce připojených disků.

a zdroj tam mas jakej? jestli to neni tim, ze uz nestaci, tim by se vysvetloval ten restart - pri restartu uz to nehleda vsechny mechaniky atp, takze je spotreba mensi... Taky bych zkusil povipinat vsechny nepotrebny ATA a SATA kanaly
Zdroj mám 350W fortron - taky zacinam uvazovat ze by to mohlo byt tim.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

jixjox píše:
wector píše: a zdroj tam mas jakej? jestli to neni tim, ze uz nestaci, tim by se vysvetloval ten restart - pri restartu uz to nehleda vsechny mechaniky atp, takze je spotreba mensi... Taky bych zkusil povipinat vsechny nepotrebny ATA a SATA kanaly
Já tam měl 400w Eurocase a pomalý start byl jak při restartu, tak při studeném startu. Chápu, že Eurocase je jeden z těch horších na trhu, ale stejný zdroj mi pak bez problémů živil sestavu s Venice 3200+, Asusem A8N-E, Geforce 6600GT a 200GB Western Digital JS (SATAII, ale falešná :-) ). Takže tady bych já svůj problém nehledal.

Pokud zkusíš vypnout na Gigabyte s biosem F5 nějaký sata kanál, tak ti to odpojí všechny a nenajde to disk - alespoň tak se mi to chovalo, když jsem se o něco takového pokoušel já. Ale můžeš to zkusit, třeba budeš patřit do té šťastné skupiny lidí.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

jixjox píše:
wector píše: a zdroj tam mas jakej? jestli to neni tim, ze uz nestaci, tim by se vysvetloval ten restart - pri restartu uz to nehleda vsechny mechaniky atp, takze je spotreba mensi... Taky bych zkusil povipinat vsechny nepotrebny ATA a SATA kanaly
No, ono neni Fortron jako Fortron. Koukni jestli mas stejnej, jako ja ( podpis ), pokud se lisi jenom tim, ze mas misto "P" ( toho posledniho ) "S", tak to je v pohode, ale pak se vyrabi i nejaka ta levnejsi alias horsi verze, bavili sme se o tom tady, ikdyz sme to tak uplne nevyresili...

Pak je taky mozny, ze si mel holt pech a dostal si nejakej spatnej kousek, to se stava, nejlepsi by bylo zkusit ho nekde jinde, nebo aspon kouknout v biosu, jaky mas na cem napeti.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Cau zkousel jste nekdo tu F6 verzi biosu, kolik vam pustifsb? Vim ze F5 moc nahoru nesla...

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

wector píše:
jixjox píše: Zdroj mám 350W fortron - taky zacinam uvazovat ze by to mohlo byt tim.
No, ono neni Fortron jako Fortron. Koukni jestli mas stejnej, jako ja ( podpis ), pokud se lisi jenom tim, ze mas misto "P" ( toho posledniho ) "S", tak to je v pohode, ale pak se vyrabi i nejaka ta levnejsi alias horsi verze, bavili sme se o tom tady, ikdyz sme to tak uplne nevyresili...

Pak je taky mozny, ze si mel holt pech a dostal si nejakej spatnej kousek, to se stava, nejlepsi by bylo zkusit ho nekde jinde, nebo aspon kouknout v biosu, jaky mas na cem napeti.
Takže problém vyřešený - odpojil jsem FDD a je klid. Každopádně díky všem za rady.
Hliza
Nováček
Nováček

K8NE a 2500+ 64 Sempron oc?

Příspěvek od Hliza »

Mam K8NE a semprona 2500+ 64 ale nemohu oc. Při taktu vetším jak 210 fsb najede obrazovka s info o taktu a že je přetaktované a pak čekám na ide a reset. Bios F4 ale testováno i na F5 a F6. Paměti 433 cl 2.5 Kingmax. Co mam delat?. Zkoušel jsem už skoro vše od napětí po deličku i HT. Dekuji. :([/b]
Deja-Vu
Nováček
Nováček

Re: K8NE a 2500+ 64 Sempron oc?

Příspěvek od Deja-Vu »

Hliza píše:Mam K8NE a semprona 2500+ 64 ale nemohu oc. Při taktu vetším jak 210 fsb najede obrazovka s info o taktu a že je přetaktované a pak čekám na ide a reset. Bios F4 ale testováno i na F5 a F6. Paměti 433 cl 2.5 Kingmax. Co mam delat?. Zkoušel jsem už skoro vše od napětí po deličku i HT. Dekuji. :([/b]
jo kamo mam ten samy problem a prisel jsem tu za tim samym ucelem jako ty mam v cafe 12 tehle compu se semprony 2800+ a jenom u 2 mi naskocilo s 240 a po dalsim restartu treba ne nicméně i kdyz sem ten jeden kus mel na 250 nejakou nahodou sem se dostal pres ten bios test, a v prime 95 3h bez chyby neda se ty MB nejak toho pocatecniho stavu kterej informuje o taktovani vypnout ? nejde to taktovat jen diky tomu.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No nevim, co presne za hlasku to pise, neco jako Overclock right now a pak xxxfsb. Psalo to vzdycky, ale me to nicemu nevadi, dal jsem v pohode i 300fsb, horsi je to s CPU, pri tech 300fsb tedy 2400Mhz delal chyby, takze mu stacilo zvednout napeti.. Ale nijak jsem to dlouhodobe netestoval, ted jedu na default..
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“