Nokia N70 / N72 / N73
Moderátor: CageJ
- Bez_n1ck
- Pokročilý

tak na hudbu muzu N73 vrele doporucit, teda predevsim ME, ale ja kupoval na www.mobilky.cz standartni verzi a je flashla na ME uz ze zakladu
nj, dovoz je dovoz
proto byla taky tak levna, ale krome toho, ze je dost pomala a relativne casto swe mi stne, e mi spadne ovladani mimo menu (rychly vyber na plose a 2 tlacitka pohotovostniho rezimu) tak docela v pohode 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- ChrastyII
- Začátečník

já ji mám,asi se budu opakovat po ostatních-
-nemá 3,5mm jack
-po roce používání mi PopPort spíš nefunguje než funguje
-nemá wi-fi
-nepodporuje SDHC
-vypadává mi signál
-ukrutně nechutně debilní joystick,už je celej vyvyklaný
-vrže kryt od foťáku
-má slabej blesk a celkově to ve tmě fotí blbě
-celej foun je pomalý
-sice hezká galerie s náhledama,ale využití je minimální,protože hodně dlouho čekáš než se ti udělaj náhledy třeba 100 fotek
-v nejnovějších FW není předinstalovaný Snake(
)
prostě to nekupuj
-nemá 3,5mm jack
-po roce používání mi PopPort spíš nefunguje než funguje
-nemá wi-fi
-nepodporuje SDHC
-vypadává mi signál
-vrže kryt od foťáku
-celej foun je pomalý
-sice hezká galerie s náhledama,ale využití je minimální,protože hodně dlouho čekáš než se ti udělaj náhledy třeba 100 fotek
-v nejnovějších FW není předinstalovaný Snake(
prostě to nekupuj
- xmen2
- Začátečník

-
Kup E51 ma wifi,skvela konstrukce a MP3 ti prehraje stejne skvele.Tedka prijde nastupce N78 a N73 pujde s cenou dolu.Co se tyce rychlosti dost lidi na to nadava,na druhou stranu zkus si neco s WM a omapem na 200MHz a bude to to same.Ja si kupuju N82 je to nejrychlejsi a nejlepsi symbian foun klasicke konstrukce.Jo a ti lidi co furt nadavaj ze neco nejde tak at si nahrajou fw to je vetsinou reseni.Ja mam E50 a firmware sem nemnenil,se spravnou aplikaci dokaze ten mobil cokoliv co chci.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Rychlosti procesoru nejsou stejné
Nokia N73 - Dual CPU ARM9 220MHz, RAM 64MB
Nokia E51 - ARM 11 369 MHz processor, RAM 96MB
Nokia N95 - 2 x Texas Instruments OMAP 2420 (ARM architecture 11 based) - 332 MHz, PowerVR features (2D/3D accelerator) and High Speed Peripheral Interconnect, 64MB RAM
Nokia N95 8GB - 2 x Texas Instruments OMAP 2420 (ARM architecture 11 based) - 332 MHz, PowerVR features (2D/3D accelerator) and High Speed Peripheral Interconnect, 128 MB RAM
Nokia N82 - Texas Instruments OMAP 2420, Dual CPU, ARM architecture (ARM 11, 332 MHz), 128 MB RAM
Takže mezi N73 a tím zbytkem je rozdíl v rychlosti obrovský. U té E51 je displej menší, to je pravda, já jsem ale zvyklý na menší písmena z LCD v NTB
. U E51 zase oceňuju ty rozměry a tloušťku 
Nokia N73 - Dual CPU ARM9 220MHz, RAM 64MB
Nokia N95 - 2 x Texas Instruments OMAP 2420 (ARM architecture 11 based) - 332 MHz, PowerVR features (2D/3D accelerator) and High Speed Peripheral Interconnect, 64MB RAM
Nokia N95 8GB - 2 x Texas Instruments OMAP 2420 (ARM architecture 11 based) - 332 MHz, PowerVR features (2D/3D accelerator) and High Speed Peripheral Interconnect, 128 MB RAM
Nokia N82 - Texas Instruments OMAP 2420, Dual CPU, ARM architecture (ARM 11, 332 MHz), 128 MB RAM
Takže mezi N73 a tím zbytkem je rozdíl v rychlosti obrovský. U té E51 je displej menší, to je pravda, já jsem ale zvyklý na menší písmena z LCD v NTB
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... titem=3738JanHavlicek píše:Rychlosti procesoru nejsou stejné
Cemu mam verit???
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Katalog MM bych nebral vazne....maslik píše:http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... titem=3738JanHavlicek píše:Rychlosti procesoru nejsou stejné
Cemu mam verit???
http://www.forum.nokia.com/devices/E51
0118 999 881 999 119 7253
- riXo
- Začátečník

to Don Martinez: No nerobim nic zle pretoze nainstaloval som temu, zmazal a o 5 min ked som ju znovu neinstaloval uz nesla
A Mp3 ide prehravat, len mam problem so zobrazovanim pesniciek v prehravaci.
Ale tak snad sa najde niekto kto ho vymeni za k810i...
A este:
A Mp3 ide prehravat, len mam problem so zobrazovanim pesniciek v prehravaci.
Ale tak snad sa najde niekto kto ho vymeni za k810i...
A este:
To co napisal chrasty mi tiez vadi, ale po mesiaci pouzivania-nemá 3,5mm jack
-nepodporuje SDHC
-vypadává mi signál
-vrže kryt od foťáku
-celej foun je pomalý
prostě to nekupuj
Naposledy upravil(a) riXo dne pon 17. bře 2008, 20:22, celkem upraveno 1 x.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- Chief4
- Začátečník

- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono je to rošku složitější - témata bys měl odebírat přes správce nainstalovaného SW, ne přes správce témat - pak to hapruje - teda aspoň si pamatuju, že jsem s tímhle měl problémy...riXo_svk píše:to Don Martinez: No nerobim nic zle pretoze nainstaloval som temu, zmazal a o 5 min ked som ju znovu neinstaloval uz nesla
Nefungují národní znaky, nebo co?riXo_svk píše:A Mp3 ide prehravat, len mam problem so zobrazovanim pesniciek v prehravaci.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

ehm a proc zrovna za kazdou cenu nokii, kdyz jsou na trhu mene zname znacky, ktere nabiizeji lepsi parametry za nizsi cenu...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

maslik: musim prolistovat nejake casaky, vim, ze me tam asi 3 zaujali a obsahovali vsechno na co pomyslis. zitra se ti na to podivam.
Coololooser: njn ale to je se vsim. symbian je takovy nemastny neslany, to uz bych sel radsi rovnou do win mobile, zvlaste kdyz vetsina telefonu s nim ma lepsi odezvu jak se symbianem.
Coololooser: njn ale to je se vsim. symbian je takovy nemastny neslany, to uz bych sel radsi rovnou do win mobile, zvlaste kdyz vetsina telefonu s nim ma lepsi odezvu jak se symbianem.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

to se musí jít ještě více do hloubky. Já používal ryze Windows Mobile od srpna 2003 do února 2008. A momentálně mám jen Nokii E51.
Těch úskalí je tu hodně. Předně musíme rozlišit, jestli myslíš WM Smartphone, nebo PDA s dotykem.
Smartphone: těch je na trhu velmi málo. Pokud vemu nějakou konstrukci srovnatelnou s Nokiemi, nabízejí se pouze dva - HTC S710 a S730. S710 je velmi pomalý a starý. S730 je rychlejší, ovšem oproti Nokiím má málo RAM, konstrukce není pevná kvůli vysouvání, fotoaparát je vyloženě mínus. Také aplikací je na WM Smartphone stále málo, méně jak na Symbian.
PDA: těch je na trhu moc. Tady je to o preferencích, jestli například potřebuju ovládat PDA a psát SMS jednou rukou atd.. Pokud ano, okruh se výrazně zúží. Zůstane pouze nějaký pomalý Asus P526 nebo nové HP 614c, o kterém se toho zatím moc neví, nejsou pořádné zkušenosti. Zatím. Ten ale nebude špatný.
Symbianové telefony:
Nokia - o těch se tu furt hovoří
SE - je tu jen P1i, ničím extra neoslní, UIQ systém není to pravé ořechové, ať už z pohledu komfortu ovládání nebo počtu aplikací
Motorola - ten nový MOTO Z8, to snad ne, UIQ a ještě bez dotyku. Tam to s aplikacema bude asi hodně špatný
Dál mě další výrobci honem nenapadají. Snad něco Samsung se symbianem, nevím přesně, ten se ale tuším u nás stále neprodává
Těch úskalí je tu hodně. Předně musíme rozlišit, jestli myslíš WM Smartphone, nebo PDA s dotykem.
Smartphone: těch je na trhu velmi málo. Pokud vemu nějakou konstrukci srovnatelnou s Nokiemi, nabízejí se pouze dva - HTC S710 a S730. S710 je velmi pomalý a starý. S730 je rychlejší, ovšem oproti Nokiím má málo RAM, konstrukce není pevná kvůli vysouvání, fotoaparát je vyloženě mínus. Také aplikací je na WM Smartphone stále málo, méně jak na Symbian.
PDA: těch je na trhu moc. Tady je to o preferencích, jestli například potřebuju ovládat PDA a psát SMS jednou rukou atd.. Pokud ano, okruh se výrazně zúží. Zůstane pouze nějaký pomalý Asus P526 nebo nové HP 614c, o kterém se toho zatím moc neví, nejsou pořádné zkušenosti. Zatím. Ten ale nebude špatný.
Symbianové telefony:
Nokia - o těch se tu furt hovoří
SE - je tu jen P1i, ničím extra neoslní, UIQ systém není to pravé ořechové, ať už z pohledu komfortu ovládání nebo počtu aplikací
Motorola - ten nový MOTO Z8, to snad ne, UIQ a ještě bez dotyku. Tam to s aplikacema bude asi hodně špatný
Dál mě další výrobci honem nenapadají. Snad něco Samsung se symbianem, nevím přesně, ten se ale tuším u nás stále neprodává
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- myom
- Středně pokročilý

jj vzpominam si, ze to bylo nejake HPcko
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
no to muze rict jen nekdo kdo nemel v zivote QUI v ruce! mnohem lepsi jak nokiacky 3rd symbian(navic do dvou mesicu tu bude tusim 5th verze! Nebo to bylo jen dalsi feature pack na trojku?) A nutnost certifikace me u nokie nadobro odradila. Ted kdyz si tam budu chtit neco nahrat abych mel zalozenou firmu(minimalne 1 rok) a zaplatil si vyvojarskou licenci(200USD).. dekuji nechci. Telefony se symbianem bez moznosti dohrat si dodatecne aplikace jsou na pi.. neumi ani to co meje K700 kterou jsem mel pred 4rokyJanHavlicek píše: SE - je tu jen P1i, ničím extra neoslní, UIQ systém není to pravé ořechové, ať už z pohledu komfortu ovládání nebo počtu aplikací
a HTC S730 je hodne dobry fon