(ten obrázek se možná podělal, vypadá tam ta PCI karta nějak divně, ale vidět to z toho je né?)
Moderátor: morke

Ja tu Grafiku jeste z boku ofukuju dalsim 120mm fanem + 80mm fanem.Pawlis píše:Sice toho zalmana nemam, ale nepomohlo by pred tu grafiku dat 120tku fan?
Myslim ze by se o dost zvysil odvod tepla. ja mam pred svoji X1900XT dve 80tky a max teplota v burn je 70°C a to tam mam bios z X1900XTX.

moc se pletes, VM101 mam prave kvuli tomu aby nezabirala zadny PCI slot a svete div se ona ho opravdu nezabira. Chladic ma stejnou vysku jako nejvyssi soucastka na grafice.VlasTik píše:to misadlouhz: na tý fotce ale není VF900cu, ten zabírá dva sloty (má výšku 30mm)
to Jafido: všechny tyto chladiče zabírají dva a více slotů( sousední slot pod grafikou nelze použít)
já tyhle chladiče moc nesleduju, ale asi neseženeš lepší jednoslotovej chladič, než ten box ....

no pokud to tak opravdu je, tak se omlouvám, ale já narazil na TOHLE, 20mm je už hodně (možná když se trochu ty karty odkloní tak by asi šlo, ale nad tím jsem neuvažoval), ale ty tam asi nemáš ten vrchní plech, tak tím by se to vysvětlilo, takže sorry, každopádně ty další dva už takhle použít nejdou:Jafido píše:moc se pletes...

nemyslimWoyta píše:Ctelo by to chladic zbavit prachu.

Vymena lozisek ti asi nepomuze, nebo spis me moc nepomohla. Loziska jsem dal novy a "susteni" je o neco lepsi, ale stejne je slysim nejvic z celyho pc. Spis bych na nej dal nejakej tichej 80 nebo 90 mm vetracek, ale to zase zabere dost mista. Pokud mas nejakou malo topici grafiku, tak to zkus bez vetracku, nebo treba jen ofukem vetraku z bocnice, ja to tak mel na gf 7600gs a tu to uchladilo.scream píše:Zjavne je uz loziskov piii...i. Pomohlo by keby som tam dal loziska z nejakeho noveho ventilatora?

No mne robi hluk v PC jedine vetrak na zdroji, AC freezer na min otackach a ten zalman. Nic ine tam nemam zapojene takze myslim ze mam compik celkom tichy... ten zalman nieje uplne nepocutelny ale to sumenie je uz na rovnakej urovni ako prudenie vzduchu pri 5V takze je to pocut len s prilozenym uchomglu píše:Taky asi zalezi jak kdo ma tichy komp a jaky ma kdo naroky na ticho. Ja se snazim o co nejvetsi ticho a ty kulickovy loziska mi to kazi. Ja si taky kapnul olej do tech puvodnich lozisek a to byla nejvetsi chyba, jinak mi bylo receno, ze do kulickovych lozisek jedine vazelina a opatrne, aby se nedostala vsude.