Zdravím,
potřebuju vědět, jestli jsem lama - dělám něco blbě, nebo je to v pořádku.
Mám tuto desku (M2N32-SLI Deluxe) s procesorem Athlon64 X2 4000+ (2.1GHz).
Když jsem si sestavu před půl rokem poskládal, a ze začátku nechal v BIOSu vše na "AUTO", deska mi do jádra procesoru (Vcore) pálila nehorázných 1.38V, takže jsem přešel na manual a začal přetaktovávat, což jsem měl v plánu.

Z procesoru sice bez problémů vytáhnu nějakých 2.8GHz, ovšem v BIOSu lze nastavit pouze "CPU Voltage", a ne přímo "VCore" (a nebo jsem kkt a za půl roku jsem to tam nenašel

), a funguje mi to tak, že když to nastavím třeba na 1.300V, tak BIOS, CPU-z i EVEREST (Ultimate) mi ukáží VCore nějakých 1.34V... Takže mám počítat vždycky s tím, že VCore bude o +-0.04V vyšší než "CPU Voltage", co nastavím v BIOSu??? Dělá vám to taky? Tohle mě teda docela štve, a rád bych věděl, proč to tak je...
A ještě dodatek: po flashnutí nejnovějšího BIOSu si ta voltáž někdy fakt dělá co chce, a Vcore je někdy větší i o 0.06V!!! (Mám nastaveno 1.325V CPU Voltage a Vcore mi to ukazuje 1.38V!)
Dodatek no.2: Čemu mám věřit? Všechny programy ukazují stejné hodnoty Vcore, až na CoreTemp, který mi u "VID" ukazuje tu hodnotu, kterou mám v BIOSu nastavenou u "CPU Voltage"...
Dodatek no.3: Taky vám CoreTemp u této desky neukazuje TCaseMax, nebo to mám zase jenom já někde FATAL ERROR?
SHIT s tím už...

Půl roku jsem to neřešil, vrátil jsem se k tomu až teď (nebyl čas)...
Moc díky za odpověď.