Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

spajk píše:
Corgan píše:Zdravim. Chtel sem se zeptat kdo ma zkusenosti s taktovanim na tehle desce? Nemuzu z AMD 3800+ dostat vic jak 2,9Ghz. diky za odpovedi
Zajimalo by me co tam mas za chladic nebo jestli to uchladis tim co je u boxovanyho cpu.
Ne boxovanej nemam. ten sel hned pryc :-D tomu sen neveril. Koupil sem http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0008MV a celkem to staci.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Nemam cas nekam zajit koupit poradnej chladic, tak bych chtel zkousit co zvladne boxovanej.Myslim ale ze novej chladic bude jistota. Diky za odepsani
Nic
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

spajk píše:Nemam cas nekam zajit koupit poradnej chladic, tak bych chtel zkousit co zvladne boxovanej.Myslim ale ze novej chladic bude jistota. Diky za odepsani
no to je pravda ale jeste neco,kdyz ho das na procak tak bere vzduch zvrchu a fouka ho smerem dolu na grafiku tak trosku nevyhoda tak zku kouknout na jiny.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jo objednam pres net, to je nejjednodussi. Ale proti tom vlivu toho box chladice sem trochu pojistenej. Mam tam 2x 80 ktery me foukaj vzduch do bedny a 1x 120 ktera fouka ven. Je tam trochu pruvan.
Nic
Corgan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corgan »

spajk píše:Jo objednam pres net, to je nejjednodussi. Ale proti tom vlivu toho box chladice sem trochu pojistenej. Mam tam 2x 80 ktery me foukaj vzduch do bedny a 1x 120 ktera fouka ven. Je tam trochu pruvan.
Jo tak to vpoho. No ja mam taky plno vetraku ale jen tak at vis ze to fouka na grafiku.
Hurvy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurvy »

Desku jsem si koupil a mám k ní procesor Dual-Core Athlon A64 X2 4200+ EE a 2x 1GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA.

- problém po instalaci Windows XP byl v tom, že mi nenaběhli USB konektory. Po třetím restartu, ale bylo vše ok.
- zatím jediný problém mám stím, že paměti nebeží na 800MHz ale na 400MHz.

Ted už jen provést výměnu větráku na CPU. Jelikož ten co byl u procesoru přiložen zvukem připomíná práci na pile.

Pokud někdo víte jak nastavit paměti budu rád za radu.
HokrMilan
Nováček
Nováček

M2N32 SLI/Procesor AM2 5600+

Příspěvek od HokrMilan »

Ahoj nevim zda nekdo zkousel pretaktovavat tento procesor ktery mam v teto desce. Ja jsem se dostal zvednutim FSB z 200 na 215 nasobic x 14 tedy vysledna frekvence 3010Mhz (bez zvysovani napeti, bez hybani s pametemi ty mam CL5, tajke jsem ni nedelal s HyperTransportem ten mam nastaveny na SB a NB na 5x) tato frekvence je stabilni jakmile ale zvednu frekvenci uz jenom na 216 uz mam problemy s bootovanim prosim poradte jak bych mohl jit s frekvenci vys pro tento procesor. Vim ze dalsi moznost je zvysit napeti proceoru ale to nevim do jake miry se da tento procesot zvedat..diky vsem za rady...Milan
Libang
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Libang »

TyperTransport musis nastavit na 3x
AMD64 Sempron 2800+ 64bit socket 754, 1.6Ghz @ 2,3Ghz, Abit NV8 nForce4 4x rev. 2.0 ,Seagate 80 Gb 7200rpm Sata2 , Transcends 512 MB DDR 400 , Gigabyte Ati Radeon X550 128Mb ddr ( GPU 440Mhz - memory 550mhz ), monitor AOC HT751 FLAT Black
asistent
Začátečník
Začátečník

Nastavení BIOSu ?

Příspěvek od asistent »

Nazdárek,
mám nejasnosti s nastavením některých položek v BIOSu u této desky. Konkrétně chci snížit napájení CPU z původních 1,3V na 1,25V ale nastavením Vcore se mi to nedaří. Stále tam trčí těch 1,3V. Není potřeba ještě něco unlocknout ? Díky za radu.
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Axeli_Machal »

Hurvy píše:- zatím jediný problém mám stím, že paměti nebeží na 800MHz ale na 400MHz.

Pokud někdo víte jak nastavit paměti budu rád za radu.
Je to DDR,tudiz 2x 400MHz je 800MHz,takze pameti ti bezi na 800MHz.
Donald Duck
Nováček
Nováček

Nastavení voltáže procesoru

Příspěvek od Donald Duck »

Zdravím,
potřebuju vědět, jestli jsem lama - dělám něco blbě, nebo je to v pořádku.
Mám tuto desku (M2N32-SLI Deluxe) s procesorem Athlon64 X2 4000+ (2.1GHz).
Když jsem si sestavu před půl rokem poskládal, a ze začátku nechal v BIOSu vše na "AUTO", deska mi do jádra procesoru (Vcore) pálila nehorázných 1.38V, takže jsem přešel na manual a začal přetaktovávat, což jsem měl v plánu. :) Z procesoru sice bez problémů vytáhnu nějakých 2.8GHz, ovšem v BIOSu lze nastavit pouze "CPU Voltage", a ne přímo "VCore" (a nebo jsem kkt a za půl roku jsem to tam nenašel :x ), a funguje mi to tak, že když to nastavím třeba na 1.300V, tak BIOS, CPU-z i EVEREST (Ultimate) mi ukáží VCore nějakých 1.34V... Takže mám počítat vždycky s tím, že VCore bude o +-0.04V vyšší než "CPU Voltage", co nastavím v BIOSu??? Dělá vám to taky? Tohle mě teda docela štve, a rád bych věděl, proč to tak je... :(

A ještě dodatek: po flashnutí nejnovějšího BIOSu si ta voltáž někdy fakt dělá co chce, a Vcore je někdy větší i o 0.06V!!! (Mám nastaveno 1.325V CPU Voltage a Vcore mi to ukazuje 1.38V!)

Dodatek no.2: Čemu mám věřit? Všechny programy ukazují stejné hodnoty Vcore, až na CoreTemp, který mi u "VID" ukazuje tu hodnotu, kterou mám v BIOSu nastavenou u "CPU Voltage"...

Dodatek no.3: Taky vám CoreTemp u této desky neukazuje TCaseMax, nebo to mám zase jenom já někde FATAL ERROR? :?

SHIT s tím už... :evil: Půl roku jsem to neřešil, vrátil jsem se k tomu až teď (nebyl čas)...
Moc díky za odpověď.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Zdravím,
poraďte mi s problémem nekompaktability MB a RAMek.
Sestava:
CPU AMD Athlon 64 X2 5600+ BOX
MB Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi
RAM modul Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz KHX6400D2LLK2/ 2G /2x1GB/ CL 4 slot 1-3
modul Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz KHX6400D2LLK2/1G /2x512MB/ CL 4 slot 2-4
A nyní k problému:Při použití všech čtyřech modulů mi několikrát denně PC vyhodí modrou obrazovku s nápisem
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Win 32K.sys-¨
Address BF824F91 base at BF800000,Date Stamp 45f013f6
a další povídání,že Windows byla ukončena z důvodu možné atd.....
Je nutný tvrdý restart.Zajímavé na tom je,že se toto děje převážně mimo zátěž PC,třeba při otvírání Wordu,nebo nějaké složky.
Zkoušel jsem Memtest86 3.3,byl bez chyby,Prime95 běžel několikhodin bez chyb.Proházel jsem ve slotech moduly,absolutně nic nepomohlo.
No a nyní rozuzlení příběhu.Po odebrání slabších modulů/2x512MB/,jede PC absolutně bez jakýchkoliv problémů.Takže mám místo marnotratných 3GB RAMek,jen GB dva.
Tak se ptám,kde je "zakopaný pes"?RAMky byly stejného typu,výrobce,časování i latence.
Pomohlo by do zbývajících slotů osadit identické moduly,tedy 2x1GB?Zvýšit celkovou kapacitu na 4GB i když je 32b OS nevyužije?
Má s touto deskou někdo podobné zkušenosti??
Nebo mi dokáže někdo poradit?
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Mno hlavne by to chtelo nejnovejsi BIOS prtz tusim upravovali kompatibiltu ramek. Jinak me to prijde fakt zbytecny 4Gb ale kdyz uz tak proc tak komplikovane? Aby si predesel tem nejvetsim problemum tak to osad 2x 2gb modulama z posobe jdouci serie.
Nic
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

mam takuto otazocku....aku maximalnu frekvenciu ramiek podporuje tato doska(ASUS M2N32-SLI DELUXE)...mozno hlupa otazka...ale pre mna velmi vyznamna..:)....diky...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
asistent
Začátečník
Začátečník

Re: Nastavení voltáže procesoru

Příspěvek od asistent »

Donald Duck píše:Dodatek no.3: Taky vám CoreTemp u této desky neukazuje TCaseMax, nebo to mám zase jenom já někde FATAL ERROR? :?
Nazdar, ten TCaseMax zřejmě neukazuje kvůli novému AMD X2 - tyto CPU už tuto hodnotu nemají pevnou a tudíž se liší kus od kusu. Pokud se nepletu.
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
Donald Duck
Nováček
Nováček

Re: Nastavení voltáže procesoru

asistent píše:
Donald Duck píše:Dodatek no.3: Taky vám CoreTemp u této desky neukazuje TCaseMax, nebo to mám zase jenom já někde FATAL ERROR? :?
Nazdar, ten TCaseMax zřejmě neukazuje kvůli novému AMD X2 - tyto CPU už tuto hodnotu nemají pevnou a tudíž se liší kus od kusu. Pokud se nepletu.
Jo díky, asi máš pravdu (mám revizi G)...

fat4l píše:mam takuto otazocku....aku maximalnu frekvenciu ramiek podporuje tato doska(ASUS M2N32-SLI DELUXE)...mozno hlupa otazka...ale pre mna velmi vyznamna..Smile....diky...
No oficiálně "jenom" DDR2 800MHz, ale jestli myslíš přetaktování, tak moje nejvyšší odzkoušená a funkční hodnota byla 1000MHz, šlo by to možná i výš, ale to jsem zatím nezkoušel...
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no..uvazujem o tom ze tam dam 1066 mhz ramky....a tie by som este trosku vyhnal hore....priznam sa..netaktoval som este AM2....tak preto sa pytam ako je riesena frekvencia ramiek...od coho zavisi...alebo sa da jednoducho zadat hodnota napr. 1100 MHz a je to....:)..dik..
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Donald Duck
Nováček
Nováček

fat4l píše:no..uvazujem o tom ze tam dam 1066 mhz ramky....a tie by som este trosku vyhnal hore....priznam sa..netaktoval som este AM2....tak preto sa pytam ako je riesena frekvencia ramiek...od coho zavisi...alebo sa da jednoducho zadat hodnota napr. 1100 MHz a je to....:)..dik..
No v BIOSu nenastavuješ přímo frekvenci, ale děličku CPU:RAM (je to myslím popsané někde tady na začátku tohoto threadu) a pak samozřejmě časování...
Jinak osobně bych do 1066MHz nešel (připadá mi to na AM2 zbytečné), a spíš bych koupil (jakože zítra si je jedu koupit :) ) tyto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 a snažil se je co nejvíc přetaktovat...
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no to som si prave vsimol ze sa to takto nastavuje....len som uvazoval ci nevysiel naky new bios ktory by toto upravil...pretoze to co je napisane na zaciatku threadu je stare rok...no a k tym ramkam...tie co kupujes su good ramky samozrejme...ja ale mam k dispozicii tieto : CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX PC8500 za velmi pekny peniaz samozrejme...preto su pre mna vyhodne...a cpu by som bral 6000+ a tu by som este skusil nak nataktit...ale tam uz fsb by sa nezdvihalo nejak zavratne vzhladom na delicku 15x...cize neviem aky by to malo vplyv na tieto ramky co sa taktovania tyka..tak preto sa pytam...:)...
jean
Nováček
Nováček

Příspěvek od jean »

zdravím, mám nějaké problémy. muze mi prosim nekdo poradit, co s tim?
deska ASUS M2N32-SLI deluxe, 5600+, zdroj 500W fortron BSII

koupil sem si další 2x1GB A-data vitesta extreme edition 800+, casovani 4-4-4-12, pri zvednutem napeti
takze tam mam 4x1GB, ale kdyz to mam takhle, tak mi nekdy nenajede Vista 64bit, hodi to modrou smrt s tim, ze muze byt pokazen HW a takove ty kecy. jak se to objevi poprve, tak pak uz to dela porad. ale treba prvni 3 dny nic. Kdyz 2 moduly vytahnu, tak vse ok.
zkousel sem to projet memtestem, dohromady, zblast, v prim95 a vsude RAMky OK.
pak mi jeste nejak blbnou USB porty, jako kdyby nekdy jely, nekdy ne.
win XP(32bit) taky nic moc, i kdyz tam mam jen ty 2GB, nekdy se to obcas sekne. podle me to neni v poradku.
a jeste v XP se nekdy stane, ze po restartu se mi hodi lunaparkove schema, ktere zase musim hodit na klasicke nastaveni, ale tohle dela tak 1x z deseti restartu.

drivery nove, bios novy
CASE: Thermaltake VE7000BWS Soprano DX CPU: AMD Phenom II 940 BE MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 RAM: DDR800+ 4*1GB CL4 A-data HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATAII VGA: Gainward GTX260 Golden Sample 896MB DVD-RW: Sony NEC Optiarc AD-7173S PSU: Corsair TX650 LCD: SAMSUNG 22" OS: WINDOWS VISTA HOME Premium 64bit
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“