Opera 9 - final

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

hlupak: můžeš si o těch změnách počíst .)
Changelog for Opera 9.01 for Windows

Opera 9.01 for Windows is available for download.
Release Notes

Opera 9.01 is a recommended upgrade.
Changes Since Opera 9.0
User interface
Solved problems with error console popping up unrequested. Console Filter setting in opera.ini has been renamed to Error Console Filter.
Newsfeeds can be renamed again.
Right-click to save images no longer puts the file in the list of transfers.
Fixed problems with setting external source viewer path. Preference field no longer requires quotation marks if containing spaces.
Solved issue where Opera would get focus, but elements would not be activated when clicked while Opera was in background.
Search field now shows dropdown when using the down arrow key.
Using search from right-click menu remembers the last search engine used.
"Find" and "Find next" options no longer grayed out in source viewer "Edit" menu.
Typed-in history now disabled and cleared with visited history in preferences.
Mail, messaging, and newsfeeds
Multiple IMAP backend improvements and bug fixes.
Improved speed in handling filters with large number of messages.
Fixed problem with recognition of uuencoded attachments.
Changed quoting colors in mail for improved readability/accessibility.
Display and scripting
Solved letter-spacing issue in form fields when using zoom.
Fixed problem with some Chinese sites where clicking any link would trigger language-switching script.
Fixes to contenteditable support.
Fixed scripting issue causing embedded content not to appear.
META refresh works with javascript: URIs again.
Allow forms to be submitted if the default value of their inputs exceeds their own maxlength.
Solved problems logging on to the Internet banking services of Volksbank Raiffeisenbank.
XSLT: Added support for exls:node-set function.
DOM: Added support for range.intersectsNode.
Plug-ins and Java
Allow Flash from other domain to access script in page; fixes problems with sites where Flash pop-ups cannot be closed.
Fixed problems with direct embedding of URLs using the MMS and RTSP protocols causing some Web radios and media players to fail.
Fixed bug where Java Applet did not load when width and height set to 0.
Fixed problem where some Flash pages would not prompt users missing Flash to install.
Miscellaneous
Multiple stability improvements. Fixes include issue described in this Opera advisory.
Solved refresh problem causing some frames pages to turn blank.
HTTP accept language now stated correctly, works with Hotmail and other localized Web services again.
Fixed automatic saving of cookies.
Solved upload problems with Imageshack and similar services.
Improved compatibility with Adobe Type Manager and better handling of large quantities of installed fonts.
Windows-specific changes
Solved multiple upgrade installation issues.
Significantly improved performance on widgets.
Voice logging now properly defaults to off, fixes problem where Opera would use 100% CPU on startup.
Multiple improvements and bug fixes in NTLM support. NTLM now works through HTTP proxy.
Added Greek language to international package.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

dik, tak prece neco.
ja sem asi spis necakl nejake vizulani vylepseni, ale tohle je vcelku potesujici.
jeste jednou dekuju
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Tak mám opět problém s flashem :( . Před pár dny jsem udělal update z 8.54 na 9.01 a flash nejede.
Stáhl jsem znovu instalačku flash playeru a nainstaloval. Pluginy mám povolené a javascript taky a už nevím co s tím. Posledně mi taky nechtěl chodit, jenže to jsem měl vypnuté pluginy :oops: . Doufám, že někdo víte co s tím, už se mi nechce používat 2 prohlížeče :evil: .

Obrázek

\\EDIT: Tak teď to najednou jede a to jsem to nechal 10 minut vypnutý. Předtím jsem to vypínal a zapínal a nic. Teď jsem si na 10 minut zahrál COD2 a najednou to jede. To opravdu nechápu.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Jsem na tom stejně, mělo by fungovat toto, jdu to vyzkoušet.

//edit, opraven link, funguje, stačí nainstalovat ten update(720KB) a restartovat operu.
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

je to uplne jednoduchy : najdi v C:\Program Files\Opera\program\plugins getFlash.exe, ten spust, on se stehne a nainstaluje, restartni operu a flash video jede
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Kampak z verze 9.01 zmizela z menu Nástroje-Nastavení-nabídka Pokročilé volby? Jde mi hlavně o nastavení listů, konkrétně vypnutí křížku na záložce...
Bathory
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Bathory píše:Kampak z verze 9.01 zmizela z menu Nástroje-Nastavení-nabídka Pokročilé volby? Jde mi hlavně o nastavení listů, konkrétně vypnutí křížku na záložce...
eee, já teda nevim, ale mám Operu 9.01 i tu záložku najednou :)

//edit: build 8543
Burn in hell.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já mám 8552 :sad:
Bathory
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Bathory píše:Já mám 8552 :sad:
Já tam položku Advanced (pokročilé?) mám - 8552...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

pozij vychozi motiv vzhledu.
0118 999 881 999 119 7253
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No já taky a Pokročilé volby i ten křížek tam mám, funguje to v pohodě i u jinejch skinů :?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

cool.user píše:
pozij vychozi motiv vzhledu.
Nj, v něm to jde.. thx :)
Bathory
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak taky pomalu ale jistě přecházím z FF na Operu a zajímalo by mě pár věcí:

1) Na některých stránkách se žlutě zvýraznují prvky formulářů (checkboxy, inputy atd). Prostě mají okraj vytažený žlutě. Někdy to udělá třeba až po druhém načtení stránky.

2)Kde najdu uložená hesla, co jsem si uložil. Vždy jsem našel jen jméno. Ve ff bylo tlačítko, ktere zobrazilo i hesla...

3) V záložkách mají nekteré stránky u ikonky červonou a jine stránky zelenou ikonku, co to má značit?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

ad1. Vyplněný formuláře jsou uložený v hůlce - při prvním vyplnění se tě Opera zeptá jestli ho chceš do hůlky (Wand) uložit - pak je můžeš vyplňovat kliknutím na její ikonku nebo ctrl+enter. A to žlutý orámování značí formulář uložený v hůlce...

ad2. Hesla se pokud se nepletu najít nedají - nevím o způsobu jak Operu donutit je zobrazit...

ad3. Zelený ikonky si nedávno navštívil, červený už dlouho ne - možná to má hlubší význam :oops: (něco s historií nebo cachí - nevím)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

nevíte někdo jestli se dá vypnout v opeře funkce tlačítka F6 (něco s uspořádáním oken) v IE i FF mě to hodí do adresovýho pole a to mi na Opeře dost vadí... další věc je, že ve FF používám na odesílání postů na tomto fóru kl. zkratku Alt+S (jako na ICQ).... v Opeře opět nejede... kvůli těmto zdánlivým blbostem si opera moji přízeň zatím nezískala.. nestojím o to abych kvůli každý kravině, na kterou je navíc zaběhlá klávesová zkratka, sahal po myši :(
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

*EasY_TarGeT* píše:nevíte někdo jestli se dá vypnout v opeře funkce tlačítka F6 (něco s uspořádáním oken) v IE i FF mě to hodí do adresovýho pole a to mi na Opeře dost vadí... další věc je, že ve FF používám na odesílání postů na tomto fóru kl. zkratku Alt+S (jako na ICQ).... v Opeře opět nejede... kvůli těmto zdánlivým blbostem si opera moji přízeň zatím nezískala.. nestojím o to abych kvůli každý kravině, na kterou je navíc zaběhlá klávesová zkratka, sahal po myši :(
v Opeře je zkratka na adresní řádek F8, tak se buď nauč tohle, a nebo si to v menu předefinuj :wink:

to druhý nějak netuším, používám myš :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

mě potkal divný problém, opera při nastavování-se jako výchozí prohlížeč bugne a dělá "zombii" v procesech. Tzn pokud ji nastavím jako výchozí, nejde sputit, pokud vždy dám ne nebo permamentně tak v pohodě :/

lze to nastavit jinak ? :oops:
Slash
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slash »

hele chlapi jak zmazu celu operu uplne vsetko registre atd. a chci si dat tu staru 8.5ku ci jako to bola... vdaka
CPU: AMD X2 4200+@2700 Chladič: Zalman CNPS9500 MB: ASUS A8N32-SLI deluxe RAM: 1GB (KIT 2x512MB) DDR 400MHz PC3200 CL2.5-3-3-6 CORSAIR TWINX XMS HDD:2xHitachi 250GB T7K250 - SATA II NCQ RAID-0 VGA: ASUS extreme 7800GT(400/1000@430/1200) DVD:LG GSA-4165B a LG GSA-4120B LCD: View Sonic VP930 ZDROJ:Enermax liberty 500W AUDIO:Creative 2 ZS Logitech Z-680 SLUCHATKA:Koss R/80 MYS:Logitech MX1000
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Slash píše:hele chlapi jak zmazu celu operu uplne vsetko registre atd. a chci si dat tu staru 8.5ku ci jako to bola... vdaka
stačí smazat její adresář a pak projet registr nějakým čističem, asi bych vzal RegCleaner nebo aspoň CCleaner.

btw podle mě stačí opravdu jen smazat adresář, a nebo to nech nainstalovaný a nahoď 8.5 vedle toho do jinýho adresáře, různý verze opery můžou běžet nezávisle na sobě naprosto bez problémů
ignorelist: kremrole a dezoláti
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

uz sa tu java riesila, ale nepochopil som stale co s tym, preto sa pytam tych, co im to ide: ako v opere rozchodit javu? uz som skusal strasnu spustu verzii javy a stale mi to nejde, oni podporuju len explorer, mozzilu a netscape. ako to zapnem v opere?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“