Je to ona?http://global.msi.com.tw/index.php?func ... 3_no=#menuyabko píše:Chtěl bych se zeptam mám též základní desku MSI K9N Ultra-2F a zajímá mě jestli bych mohl do této desky strčit procák AMD - Athlon 64 X2 6400+ Black Edition šlo by to
MSI K9N Ultra /-2F (AM2, nF570 Ultra) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- masina
- Nováček
-
Re: procák
- masina
- Nováček
-
Re: procák
Pokud ano,tak se podívej do nabídky procesorů,které zvládne.6400BE tam není.Já mám 5000+ BE a ten jede,jen bohužel i v nejnovším BIOSU 3.9 není možnost zvýšení frekvence násobičem.Položka tam je,ale je zašedlá a není přístupná.Kluci od MSI asi nepočítaj s vyšováním frekvence.No mohli by vydat 3.10ku a už tu funkci konečně zpřístupnitmasina píše:Je to ona?http://global.msi.com.tw/index.php?func ... 3_no=#menuyabko píše:Chtěl bych se zeptam mám též základní desku MSI K9N Ultra-2F a zajímá mě jestli bych mohl do této desky strčit procák AMD - Athlon 64 X2 6400+ Black Edition šlo by to

- masina
- Nováček
-
Tak to by mě taky zajímalo:-(Asi čekat na nový BIOS.Addam píše:Ahoj. Nevíte někdo, jak v biosu v položce Cell Menu aktivovat nabídku CPU Frequency Configuration? Mám bios verzi 3.5 a nechce se mi to flashovat, když to funguje, ale mám v desce 5000+BE a tak by byla škoda ho násobičem trošku nepotočit. V manuálu ta nabídka je, tak proto se ptám, jestli nevíte jak to zprovoznit. Díky

- toma
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
MSI K9N Ultra da sa updatnut bios na AM2+ ??
chcem vediet ci uz mam strop alebo etse mozem skusit nake to stvorjadro .. Na strankach vyrobcu su niako nekonkretny co sa tyka kontability 

Gigabyte EP45, COREQ 9650@3600Mhz, Xigmatek Hammer, 8GBram, Sapphire 7770, SBXFi platinum, 2+1 homework audio, HDD+HDD+HDD=900GB, IBM21" , Dvdrw , Xigmatek Tower
- Mirek E.
- Začátečník
-
Re: MSI K9N Ultra da sa updatnut bios na AM2+ ??
Už do toho nic neinvestuj. Když už, tak novou desku s procesorem i pamětmi.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- toma
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSI K9N Ultra da sa updatnut bios na AM2+ ??
takze uz asi ne ..
Gigabyte EP45, COREQ 9650@3600Mhz, Xigmatek Hammer, 8GBram, Sapphire 7770, SBXFi platinum, 2+1 homework audio, HDD+HDD+HDD=900GB, IBM21" , Dvdrw , Xigmatek Tower
- milos1203
- Nováček
-
MSI K9N Ultra (AM2, nF570 Ultra)
Dobrý den,
měl bych tkaový dotaz, možná je to hloupost,ale zeptám se.
Nešlo by na mou kartu flashnout BIOS z nějaké novější serie, aby byla možná podpora i AM2+?
Nebo je tato podpora jasně určena chiúsetem nforce570, který ji nepodporuje? Děkuji
měl bych tkaový dotaz, možná je to hloupost,ale zeptám se.
Nešlo by na mou kartu flashnout BIOS z nějaké novější serie, aby byla možná podpora i AM2+?
Nebo je tato podpora jasně určena chiúsetem nforce570, který ji nepodporuje? Děkuji
- ToxicTears
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSI K9N Ultra (AM2, nF570 Ultra)
Bohužel, jedna z mála desek co po flashnutí nepřidává podporu ani AM2+. Jen AM2 procesory.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- hitmanous
- Nováček
-
MSI K9N- Ultra Chlazení
Ahoj.
Tak znova, nějak se to neodeslalo Grrrr.
Sestava - kočkopes
CPU: 5200+
GPU ATI 6870
RAM 4 Gb
MB K9N-Ultra
Problém: Počítač se při vyšší zátěži sám od sebe vypne.
Predikce problému: Vařicí north bridge. Neudržím prstíček .Pasivní chladič nešťastně umístěný půlkou velikosti pod "obrovskou grafikou" která k cirkulaci vzduchu vůbec u tohoto chladiče nepomáhá.
přemýšlím o umístění větráku na půlku pasiv chladiče. Pomůže? Nebo jiné řešení. Nejraději bych tam dal nějaký vyklopený pasiv chladič, ale nevím zda tam půjde přichytit.
Nějaké lepší řešení, nebo si myslíte že je to něčím jiným?
Když snížím rozlišení tak se PC nevypíná:). Takže tam bude opravdu problém s teplotou. Zdroj je určitě OK.
Díky L
Tak znova, nějak se to neodeslalo Grrrr.
Sestava - kočkopes
CPU: 5200+
GPU ATI 6870
RAM 4 Gb
MB K9N-Ultra
Problém: Počítač se při vyšší zátěži sám od sebe vypne.
Predikce problému: Vařicí north bridge. Neudržím prstíček .Pasivní chladič nešťastně umístěný půlkou velikosti pod "obrovskou grafikou" která k cirkulaci vzduchu vůbec u tohoto chladiče nepomáhá.
přemýšlím o umístění větráku na půlku pasiv chladiče. Pomůže? Nebo jiné řešení. Nejraději bych tam dal nějaký vyklopený pasiv chladič, ale nevím zda tam půjde přichytit.
Nějaké lepší řešení, nebo si myslíte že je to něčím jiným?
Když snížím rozlišení tak se PC nevypíná:). Takže tam bude opravdu problém s teplotou. Zdroj je určitě OK.
Díky L
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: MSI K9N- Ultra Chlazení
Přes tvé ujištění o opaku si myslím, že je to zdrojem - jeho ochrana proti přetížení ho vypne.hitmanous píše:Nějaké lepší řešení, nebo si myslíte že je to něčím jiným?
Ale jestli chceš účinně chladit severní můstek a obkročit grafiku:
http://www.thermalright.com/new_a_page/ ... 5_sli.html
- hitmanous
- Nováček
-
Tož to jsem si taky myslel. Ale koupil jsem relativně kvalitní 500W zdroj. Žádné evolve atd. Jinak jsem si teď uvědomil že PC se moc nevypínalo, když byly venku normální teploty. Jinak což takhle zkusit otočit ten větrak pod GP aby vzduch proudil do skříně? Jen aby mi všechen ten studený vzduch nesežrala GK:)
- Lokomotiva
- Začátečník
No a jaké teploty máš?
Procesor, grafika, severní můstek?
V jaké to máš skříni?
Je někde na netu k vidění?
Procesor, grafika, severní můstek?
V jaké to máš skříni?
Je někde na netu k vidění?
- eLzyx
- Mírně pokročilý
jo, tohle nebyl povedený chipset. Kupoval jsem dva různé mainboardy s tímto chipsetem. Jeden jsem měl já (MSI) a druhý (Gigabyte) jsem dával známému do PC. Oba mainboardy vařily jak divý. Já jsem to řešil tak, že jsem na ten chladič chipsetu nasměroval ventilátor a po nějaké době mainboard prodal. Známý na to kálel, vždyť je to asi tak navržené a jeho mainboard tu mám v krabici s odpálenýma klumpama. Pravda, zvládlo to běžet asi tři a půl roku.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
nForce 570.. Taky mám na něj bezva vzpomínky a teploty přes 100st byli celkem běžné každopádně musím říct, že je to nesmrtelný chipset (jistě dost kvalitní) a do dnes žije 
PS: Jeho chlazení sem nijak neřešil.

PS: Jeho chlazení sem nijak neřešil.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- Holda
- Středně pokročilý
Vem do ruky ventilátor co trochu fouká a během zátěže to ofukuj. Pokud bude vypínat i dál, tak hledej problém jinde.
.