problém Club-3D radeon X1800XT a nízké skóre v 3Dmark 05
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- 133
- Začátečník

- danny222
- Začátečník

-
ok,plánuju koupi toho AC Fan 3TC ,zalman-vf900cu, a toho freezera 7.mohlo by to stačit? neměl bych ještě udělat nějaký odsávání z boku na bedně?Teuzz píše:Když nevětrá tak mu větráček položený někde uprostřed case, který bude foukat vzduch na nesmyslné strany nepomůže. Já mám promýšlenou cirkulaci vzduchu... RX800 má v klidu 48, což je oproti 55, ktgeré by měla mít X1800 poměrně malý rozdíl... RX1800 má taky dvouslotové chlazení. RX800 byla taky jako gril, než jsem vyměnil BOX chladič a vyřešil chlazení...godlike píše: jenze ta x1800xt je cela jako gril...cili odvetrani skrine musi bejt cca o 100% lepsi nez s X800
Když dá pod disky intake větrák a ten, co má pod zdrojem vymění, hned to bude znát. Pak stačí vyměnit ten BOX chladič, který nasaje vzduch na žebrování a pak ho po desce pošle pěkně ke grafice, takže v prostoru mezi GPU a CPU je peklo...
- danny222
- Začátečník

-
ok,plánuju koupi toho AC Fan 3TC ,zalman-vf900cu, a toho freezera 7.mohlo by to stačit? neměl bych ještě udělat nějaký odsávání z boku na bedně?Teuzz píše:Když nevětrá tak mu větráček položený někde uprostřed case, který bude foukat vzduch na nesmyslné strany nepomůže. Já mám promýšlenou cirkulaci vzduchu... RX800 má v klidu 48, což je oproti 55, ktgeré by měla mít X1800 poměrně malý rozdíl... RX1800 má taky dvouslotové chlazení. RX800 byla taky jako gril, než jsem vyměnil BOX chladič a vyřešil chlazení...godlike píše: jenze ta x1800xt je cela jako gril...cili odvetrani skrine musi bejt cca o 100% lepsi nez s X800
Když dá pod disky intake větrák a ten, co má pod zdrojem vymění, hned to bude znát. Pak stačí vyměnit ten BOX chladič, který nasaje vzduch na žebrování a pak ho po desce pošle pěkně ke grafice, takže v prostoru mezi GPU a CPU je peklo...
- danny222
- Začátečník

-
určitě koupím zítra jako první ten ac fan 3tc a jako další chci koupit buď zalman vf-900cu a nebo ten freezer.zatím koupím jen jeden z nich,asi je lepší začít tím zalmanem ne?danny222 píše:ok,plánuju koupi toho AC Fan 3TC ,zalman-vf900cu, a toho freezera 7.mohlo by to stačit? neměl bych ještě udělat nějaký odsávání z boku na bedně?Teuzz píše: Když nevětrá tak mu větráček položený někde uprostřed case, který bude foukat vzduch na nesmyslné strany nepomůže. Já mám promýšlenou cirkulaci vzduchu... RX800 má v klidu 48, což je oproti 55, ktgeré by měla mít X1800 poměrně malý rozdíl... RX1800 má taky dvouslotové chlazení. RX800 byla taky jako gril, než jsem vyměnil BOX chladič a vyřešil chlazení...
- danny222
- Začátečník

-
Teuzz píše:Tak, jsme u toho. Jestli máš nějaký problém, tak je to ta horkovzdušná trouba, ve které máš grafiku...
To, že vyměníš chladič na GPU je dobrý první krok, ale doporučuji pár změn, v rámci ušetření tvého sluchu a chladnějšího počítače:
- na cpu dej něco, co bude foukat dozadu, ne na procesor - ideálně něco od Zalmana - v recnzích na PCT je to neustále, pčípadně AC Freezer 7, mám ho, verze Pro ale již není tak dobrá (větší hluk). oproti tomu Boxu ti ale nebude připadat, že vedle tebe startuje F16ka a horký vzduch půjde pryč z PC
- AC Fan 3TC místo toho zaprášeného větráku pod zdrojem... je tichý a fouká jako o závod. S větrákem na CPU bude spolupracovat...
- větrák před pevný disk, ideálně 12cm, ale to tam nenarveš. Musí foukat dovnitř - pro lepší cirkualci vzduchu
- upravit kabely, disky nemusí mít vlastní kus trouby, kde se budou smažit
- v idálním případě vyměnit také zdroj za nějaký s 12cm fan, nejlépe s odnímatelnými kabely
____
nemám 12cm fan ve zdroji, ale zbytek ano a teploty jsou v pořádku, nadměrný hluk není. Na kabely si kup takovou ůplastovou spirálu", ne tu značkovou mrchu za 100 - tohle stojí asi do 10 Kč za metr
Nedivím se, že nemůžeš taktovat, ta karta se smaží už teď, podívej na Efineho - ten má v klidu 50 stupňů, to je sakra rozdíl...
tak pánové a co dál? vyměnil jsem referenčmí chladíč na grafice za zalmana vf-900cu, ambient temperature- 40 a teplota core- 47
po 3dmarku. výsledek 7650...co navrhujte dál? já si myslim že ta karta by měla udělat mnohem víc bodů !..
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- danny222
- Začátečník

-
no jo,ale taky jsem viděl už i uživatele kteří mají i horší stroj než já a přesto měli kolem 9500 bodů:( pomohl bych si ještě přetaktováním procesoru nebo zvednutím napětí na jádře a pamětech karty? na kolik můžu jít aby to bylo bezpečný?? mám pentium D 641 3,2@3,55Ghz (v biosu desky asus p5ld2 přetaktováno o 10 %.Teuzz píše:Právě jsi vyřešil zásadní problém - špatně nasazený chladič na grafické kartě. Reinstall Windows ti pomohl 400 bodů, na to také nezapomeň. Zbytek je daný počítačem - na internetu se testuje na daleko lepších strojích, nemůžeš chtít takové výsledky.
- danny222
- Začátečník

-
stačí k pozvednutí napěni program ATI X1800 Overclocker ? nechci malovat někam něco na desku vodivou tužkoudanny222 píše:no jo,ale taky jsem viděl už i uživatele kteří mají i horší stroj než já a přesto měli kolem 9500 bodů:( pomohl bych si ještě přetaktováním procesoru nebo zvednutím napětí na jádře a pamětech karty? na kolik můžu jít aby to bylo bezpečný?? mám pentium D 641 3,2@3,55Ghz (v biosu desky asus p5ld2 přetaktováno o 10 %.Teuzz píše:Právě jsi vyřešil zásadní problém - špatně nasazený chladič na grafické kartě. Reinstall Windows ti pomohl 400 bodů, na to také nezapomeň. Zbytek je daný počítačem - na internetu se testuje na daleko lepších strojích, nemůžeš chtít takové výsledky.
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
1] dej cpu a vga na default a pust 3d 05 default
2] cpu pretoc manualne alespon k 3.8, karta default a o5 nam jde o skore
[ot]
to s tim freezrem pujde, +/-4ghz uz jsou rozumne srovnatelne s temy 2.8G A64 na kterych se testi... zjisti vysledek, nezapomen na pcie lock jestli ho deska zada na 101Mhz, delicku ram (uvadeno jako freqwence).
[/ot]
3] ted, prepni vga v catalystech 4xAA / 8xAF a nahod vysledek
4] to same akorat tam v AF zaskrtni High Quality @ HQ = dalsi vysledek
5]to cele zopakuj v 1280x1024
a nasyp sem o5 cislicka... nako ti vymyslime diagnozu ;]
[ot]
to s tim freezrem pujde, +/-4ghz uz jsou rozumne srovnatelne s temy 2.8G A64 na kterych se testi... zjisti vysledek, nezapomen na pcie lock jestli ho deska zada na 101Mhz, delicku ram (uvadeno jako freqwence).
[/ot]
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- danny222
- Začátečník

-
nějak tě nechápu,1 a 2bod je mi jasnej,akorád nechápu tohle: nezapomen na pcie lock jestli ho deska zada na 101Mhz, delicku ram (uvadeno jako freqwence).Mossad píše:1] dej cpu a vga na default a pust 3d 05 default
[ot]
[/ot]
ostatní je mi jasný
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zada= žádá ;] pokud si deska zada aby si ho zapl a vysoke fsb ti nerozhodilo pciex frekvenci pokud bude na default 100mhz... proste stoho zkus podojit alespon tech 3,8 a napsat sem ty cislicka... no a delicku pameti tyz , tzn nastav je klidne na nejmensi hodnotu ddr 400 / 533 ?... a pak sem dosyp ty cislicka...
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- danny222
- Začátečník

-
když přetaktuju procesor na 3.7 ghz mám v 3dmarku 7850, když ho dám na default,3.2 ghz mám 7450. to jsou ty amd o tolik výkonější?Mossad píše:zada= žádá ;] pokud si deska zada aby si ho zapl a vysoke fsb ti nerozhodilo pciex frekvenci pokud bude na default 100mhz... proste stoho zkus podojit alespon tech 3,8 a napsat sem ty cislicka... no a delicku pameti tyz , tzn nastav je klidne na nejmensi hodnotu ddr 400 / 533 ?... a pak sem dosyp ty cislicka...
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AMD procesory mají oproti Pentiím 4 povedenou FPU - tedy jednotku pro výpočty v plovoucí desetinné čárce. Ta se využívá právě při hrách.danny222 píše:...
Už ale přestaň prskat na všechny strany - "ATi je špatné, ATi je špatná", toho bylo dost. Na tvé konfiguraci, kterou sis zvolil, je prostě výsledek takový, jaký je. Až budeš mít FX-57 (hodně drahý) jako šéfredaktor PCT, budeš mít taky takové výsledky. Pentium 640/540/540J/541 - to nejsou špatné procesory, ale pokud jsi chtěl pouze herní PC, nevím, proč máš Pentium 4. V dnešní době je na tom zase líp Intel, ale předpokládám, že jen do doby, než příjde K8L. A pak zase příjde s něčím Intel a naopak. Nevím, jak sis vybíral, ale na hry sis vybral špatně.
Burn in hell.
- godlike
- Středně pokročilý

-
CPu je celkem dobrej,skore by melo bejt -+ stejny jako s A64..tj kolem 9000b a vic...je problem nekde jinde..tezko ti na dalku neco poradi...ja treba sam na sobe pozoruji ze je casto chyba mezi zidli a a PC 
Dones grafiku do kramu kdes koupil at ji testnou..kdyz jim da cca 9000 a vic neni chyba v grafice..
Dones grafiku do kramu kdes koupil at ji testnou..kdyz jim da cca 9000 a vic neni chyba v grafice..
Mac...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jestly chces usetrit kup Zalmana 700 mam ho taky a teplota v klidu 43° v zatezi sem jeste nemeril ale podle me max 70°danny222 píše:ok,plánuju koupi toho AC Fan 3TC ,zalman-vf900cu, a toho freezera 7.mohlo by to stačit? neměl bych ještě udělat nějaký odsávání z boku na bedně?Teuzz píše: Když nevětrá tak mu větráček položený někde uprostřed case, který bude foukat vzduch na nesmyslné strany nepomůže. Já mám promýšlenou cirkulaci vzduchu... RX800 má v klidu 48, což je oproti 55, ktgeré by měla mít X1800 poměrně malý rozdíl... RX1800 má taky dvouslotové chlazení. RX800 byla taky jako gril, než jsem vyměnil BOX chladič a vyřešil chlazení...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Teuzz píše:AMD procesory mají oproti Pentiím 4 povedenou FPU - tedy jednotku pro výpočty v plovoucí desetinné čárce. Ta se využívá právě při hrách.danny222 píše:...
Už ale přestaň prskat na všechny strany - "ATi je špatné, ATi je špatná", toho bylo dost. Na tvé konfiguraci, kterou sis zvolil, je prostě výsledek takový, jaký je. Až budeš mít FX-57 (hodně drahý) jako šéfredaktor PCT, budeš mít taky takové výsledky. Pentium 640/540/540J/541 - to nejsou špatné procesory, ale pokud jsi chtěl pouze herní PC, nevím, proč máš Pentium 4. V dnešní době je na tom zase líp Intel, ale předpokládám, že jen do doby, než příjde K8L. A pak zase příjde s něčím Intel a naopak. Nevím, jak sis vybíral, ale na hry sis vybral špatně.![]()
jako ja kdyz dal kdysi svy 3700+ na 2.7ghz zvedlo sem mi skore o 1000bodu ve 2005 takze te asi brzdi to P4
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Panove, laskave si prectete cely thread, placate tu dobry kraviny (a to i nezavisle na neznalosti threadu - treba "pentium D 641").godlike píše:Jasny..ale pentium D 641 na 3.55ghz neni brzdou pro tuhle grafiku...7500b to je skore jak s x1800GTO na 500/1000(nebo lehce taktlou)Stratos píše: jako ja kdyz dal kdysi svy 3700+ na 2.7ghz zvedlo sem mi skore o 1000bodu ve 2005 takze te asi brzdi to P4
2danny: na tvem systemu mas zkratka takovy vykon, tim to konci
Burn in hell.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Mno nejak jsem myslel ze je to DC..cili je to tenhle?Teuzz píše: Panove, laskave si prectete cely thread, placate tu dobry kraviny (a to i nezavisle na neznalosti threadu - treba "pentium D 641").
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37179
To CPU neni takovej shit aby mel 7500b s X1800XT nekde je zakopanej pes....dyk i EfineSS ma 8500-9000 s Sempronem..
Naposledy upravil(a) godlike dne pon 21. srp 2006, 17:07, celkem upraveno 1 x.
Mac...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ale sempron je furt vykonejsi nez P4 na hry ja mel doma 2800+ semprona na 2.4Ghz a treba v Sandra 2005 se ve vypoctech vyrovnal P4 na 3.8Ghzgodlike píše:Mno nejak jsem myslel ze je to DC..cili je to tenhle?Teuzz píše: Panove, laskave si prectete cely thread, placate tu dobry kraviny (a to i nezavisle na neznalosti threadu - treba "pentium D 641").
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37179
To CPU neni takovej shit aby mel 7500b s X1800XT nekde je zakopanej pes....dyk i Effines ma 8500-9000 s Sempronem..