Gigabyte M55S-S3 (AM2, nF550)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
NorbiWRC
Nováček
Nováček

Příspěvek od NorbiWRC »

Mne to neslo dobre s 512MB GoodRAM 533Mhz
ufacek
Nováček
Nováček

Gigabyte GA-M55S-S3 problém se zvukem

Příspěvek od ufacek »

Jak už jsem psal ve fóru se zvukem, tak píši ještě sem, mám tuto desku verzi 1.1, mám nainstalované poslední ovladače jak desky, tak zvukovky + Microsoft UAA a vstup mikrofonu kolísá a praská a nemohu nastavit hlasitost vstupu mikrofonu, protože posuvník není zvýrazněn, je zvýrazněn jen jeden vstup a to je vše,po připojení předních zdířek audio+mikrofon na desku(front audio), reproduktory(stereo) jdou a mikrofon nejde. Už jsem zkoušel 2x odinstalovat a nainstalovat a stále nic. Poraďte prosím :( :?:
robour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robour »

NorbiWRC píše:Mne to neslo dobre s 512MB GoodRAM 533Mhz
Goodram 667 budú asi iné. Čipy to má s označením Goodram také malé kocky bezvývodové.
Chcel by som sa spýtať či je nejaká možnosť zobraziť tabuľku kde sú navolené profily OC bez toho, aby som musel ísť do biosu, tam to zvoliť uložiť a potom ísť z biosu von.
Tá tabuľka sa mi zobrazuje pred bootovaním windows iba ak som prehnal OC (ponúkne profily na výber -alebo default).
Nedá sa nejak vyvolať manuálne?
pstros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pstros »

Prosim o radu ohledne sitovky.Nechce mi to vzit ovladac ani z cd k desce ani ze stazenych uvladacu z nvidie.U ovladacu z cd mi to napise:v souboru inf.nebyl nalezen povinny radek.Verze ovl.55.2.1.0.Je pravda,ze jsem okna neinstaloval,ale pouzil jiz naistalovane,ale vse ostatni se nainstalovalo v pohode.Pri instalaci ovl.z netu to pise toto:Pri instalaci tohoto hardwaru doslo k problemu.NVIDIA Nforce Networking Controller //2 Tento nazev je jiz pouzit bud jako nazev sluzby,nebo jako zobrazeny nazev sluzby.Mockrat dik za pomoc.
Houmi
Začátečník
Začátečník

nF550 nebo nF570

Příspěvek od Houmi »

Ahoj vyplati se priplatit si za Gigabyte GA-M57SLI-S4 - nForce 570 SLi nebo staci Gigabyte GA-M55S-S3 - nForce 550? Jsou tam krome toho jednoho PCI-Ex16 navic a vice SATA portu jeste nejake podstatne rozdily? SLI nepotrebuji a pochybuji, ze nekdy budu mit vic nez 4 sata zarizeni.
pstros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pstros »

Problem je vyresen.Stacilo v registrech vymazat vse o sitovce a restartovat pocitac a uz to facha.
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Dostal se nekdo z vas pri taktu nad FSB=272? Ja uz zkusil skoro vsechno a pres tuto hodnotu se nedostanu. posledni stabilni nastaveni je :

FSB=272
HTT*3
napajeni : pameti +0.175 ; procesor : 1.475 ;
nasobic 9x
sestava viz.podpis

mam si pohrat i s ostatnima hodnotama napajeni?nebo kde je zakopanej pes.Kdyz nastavim FSB na vyssi hodnotu tak pri restartu mi to 2x dlouze pipne asi s 2s pauzou a pak se to nastavi na default.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
azgard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od azgard »

Speeder píše:Chtěl bych jenom upozornit, že ta Azgardova deska není model M55S-S3 o které je tento thread. M55Plus má čipset nForce , tato má nForce 550, trošku rozdíl. Bios má ale asi stejný, přetaktovatelnost bude asi podobná. Já tam mám A 64 3500+ a teď jsem na 232 x 11 = 2557 MHz. Napětí jsem zvyšoval zatím o dvě úrovně. Tuším na 1,3V. Ale právě se mi začínají z disku ozývat nezdravé zvuky. WD2500KS SATA II. Asi to raději dám zpátky než mi něco vyhoří. Bojim bojim.
ale prdlajs ta moje GA-M55plus-S3G má nForce 430 nikoliv 570 :roll:
Speeder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speeder »

Jo máš pravdu, nevim jak sem na to přišel. Prostě je ale jiná no :)
MB: Gigabyte M55S-S3 rev 1.1
CPU: Athlon 64 3500+ (2,2GHz) rev. DH-F2
GFX: Gigabyte X1600PRO 128MB PCI-E
RAM: 2x512MB DDR2 533 Kingston Value CL4
HDD: Western Digital WD2500KS 250GB, 16MB, 7200ot.
Cooler: Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC
paolo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od paolo_ »

Nezkoušel někdo taktovat tuhle desku s Dual Core procesorem? Mám 3800+EE a nějak mi nejde taktovat tahle deska,mám paměti A-Data 1GB 800MHz,dostal jsem se jen na 220Mhz (10x)více mi to nechce jít,zkoušel jsem i paměti dát na 667Mhz a nic.
azgard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od azgard »

u tý GA-M55plus-S3G mě pěkně sere že nejde dát napětí CPU víc než 1.55V :sneaky: potřeboval bych 1.85V :-D
azgard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od azgard »

paolo_ píše:Nezkoušel někdo taktovat tuhle desku s Dual Core procesorem? Mám 3800+EE a nějak mi nejde taktovat tahle deska,mám paměti A-Data 1GB 800MHz,dostal jsem se jen na 220Mhz (10x)více mi to nechce jít,zkoušel jsem i paměti dát na 667Mhz a nic.
HT si snížil ? :?
paolo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od paolo_ »

[/quote]HT si snížil ? :?[/quote]
jasně snížíl jsem na 4,nemůže mi haprovat zdroj pokud je slabej a neutáhne to?
azgard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od azgard »

Myslím že může, záleží co to je za značku.Nebo třeba je to jen blbej kus na OC :( ale přez těch 2200Mhz by měla dát každá šunka v poho.
A co napětí Cpu? dištak ho zkus nepatrně zvýšit ale jen malinko!.
paolo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od paolo_ »

tak nakonec to bylo nejspíš pamětmi a HT,které jsem snížil na 3,jinak při pokusu FSB na 278Mhz se mi kousla deska,jinak 240Mhzx10 mi jelo v pohodě,jen jsem chtěl vyzkoušet co mi to doma umí,stejně taktuji jednou za uherák...
robour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robour »

Ak mal už niekto v rukách rev. 2 napíšte sem vaše skúsenosti. Podľa fotiek som si všimol že má prerobené napájanie a viac kondenzátorov. Niekto spomínal že nevie nájsť HTT. Je v biose všetko ako na starších revíziách? Hodťe nejaké info pls...
BPH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BPH »

Jo já mám revizi 2. V biosu je podle mě vše co je na taktování třeba ale myslím že problémy s chlazením trvaj.Napiš konkrétně co by tě zajímalo...
robour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robour »

Konkrétne by ma zaujímalo či je tam delička HTT 2x, 3x, 4x, 5x - niekde som čítal že ju nevedia nájsť. Ďalej by ma zaujímalo či je možné regulovať napätie CPU. (Pýtam sa preto, že napr. na mojej terajšej GB K8N-E socket 754 sa to nedá - popritom staršie revízie tej istej dosky to umožňovali).
Akú si dosiahol max. FSB? Mal som v rukách rev1.1 tam to šlo niekde do 270.
BPH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BPH »

Dělička HTT 2x,3x,4x,5x tam je.Dělička pamětí tam je 400,533,667,800.Napětí tam regulovat jde na CPU, na pamětech,na PCIex sběrnici,na HTlink a na CPU-HTlink.Měnit jde násobič procesoru a FSB do 500Mhz.PCIEX frekvence jde uzamknout i měnit.Komplet jde měnit i časování pamětí.No já zatím jedu X2 3600 2000@2300(10*230),paměti 667@766 takže zatím FSB 230 - nemám moc času a čekám na ramky 800stovky protože ty moje maj s děličkou na 533 nějaký nespecifikovaný problém a na děličku 400 se mi je nechce provozovat. Na dno skříně jsem postavil k pasivu přídavnej fan co ho ofukuje a čidlo mi ukazuje při celodením provozu teplotu toho pasivu asi 40stupňu při full zátěži....Samozřejmě se ty nastavení biosu zobrazí až po stisku CTRL+F1 v základní obrazovce biosu
robour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robour »

Díky za info. Podľa toho čo popisuješ to bude podobné ako tá rev. 1.1 čo som mal v rukách. To ma potešilo. Zisťujem totiž "nový trend" výrobcov, že namiesto toho aby nové revízie dosiek boli lepšie, tak je to skôr naopak. Šetria na nákladoch na výrobu kde sa len dá. Dosky sú síce kvalitné a odladené, ale už neposkytujú také možnosti nastavenia ako pôvodný model.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“