Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Ghost_svk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- TiborM
- Začátečník
-
No ja na svojej doske po zapnuti SMART v BIOSE vidim teplotu HDD cez SensorsView Pro 2.1 ale pre zmenu nevidim zase otacky System Fan a Power Fan ani cez Easy Tune 5Ghost_svk píše:No neivem ako vam ale mne DS4 zataila nepiska.Mam 400FSb a ani pri prime som nic nepocul.Pc mam pomerne tichy ( az na ten box).Tatial som s doskou spokojny.Neivem ale Rozbehat SMART.Vobec neivem zisit teplotu disku.Ako na to?
- Ghost_svk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- TiborM
- Začátečník
-
Je to tym ze radic PATA na doske je pridavny cip, nie je integrovany v chipsete Intel 965, preto to neukazuje... Ja mam vsetky disky SATA, preto udaje cez SMART vidim...Ghost_svk píše:Ja som z toho uz jelen.SMART som v biose zapol ale nikde mi neukazuje teplotu disku.Ani v SensorsView Pro 2.1...Neviem, moze to byt tym ze mam starsi PATA Maxtor 120GB 8MB? Je na master a na tom kanali mam napalovacku Samsung S182D.
Poradte
- Bartek
- Začátečník
A co mas za revizi desky? A vytezujes obe jadra? Protoze me zacne piskat az zacnu vytezovat obe jadra. Jinak napis sestavu+zdroj. PLS hledam kde je u me chyba.Ghost_svk píše:No neivem ako vam ale mne DS4 zataila nepiska.Mam 400FSb a ani pri prime som nic nepocul.Pc mam pomerne tichy ( az na ten box).Tatial som s doskou spokojny.Neivem ale Rozbehat SMART.Vobec neivem zisit teplotu disku.Ako na to?
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
- Ghost_svk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dosku mam revisiu C1 (cpu-z tak ukazuje).BIOS F5.Zatazil som ho zatial vyse polhodinu na Prime 95 (obe jadra) a ziadne piskanie som nepocul.Bartek píše:A co mas za revizi desky? A vytezujes obe jadra? Protoze me zacne piskat az zacnu vytezovat obe jadra. Jinak napis sestavu+zdroj. PLS hledam kde je u me chyba.Ghost_svk píše:No neivem ako vam ale mne DS4 zataila nepiska.Mam 400FSb a ani pri prime som nic nepocul.Pc mam pomerne tichy ( az na ten box).Tatial som s doskou spokojny.Neivem ale Rozbehat SMART.Vobec neivem zisit teplotu disku.Ako na to?
Momentalne idem na 2,8GHz (400*7) bez zvysenia napatia.
Mam teda 6300,Ds4,400W Fortron GLN, 1GB Kingston HyperZ 800 (2.0V 4.4.4.12),
Gainward 7600GT,PATA disk Maxtor 120GB, TT Swing + 2x120fany a na procaku mam len box ( v tom prime teplota jadier neprevysila 65°C v coretemp).Mam okolo 14000 bodov v 3Dmarku2003 a evereste mam
Memory read: nieco vyse 12000MB/s a write 6200MB/s.Super PI na 1M za 21s a na 512k za 8 sek.Asi tak vsetko....
- Bartek
- Začátečník
DIK takze u me je problem na 100% zdroj a mozna ramky.Ghost_svk píše:Dosku mam revisiu C1 (cpu-z tak ukazuje).BIOS F5.Zatazil som ho zatial vyse polhodinu na Prime 95 (obe jadra) a ziadne piskanie som nepocul.Bartek píše: A co mas za revizi desky? A vytezujes obe jadra? Protoze me zacne piskat az zacnu vytezovat obe jadra. Jinak napis sestavu+zdroj. PLS hledam kde je u me chyba.
Momentalne idem na 2,8GHz (400*7) bez zvysenia napatia.
Mam teda 6300,Ds4,400W Fortron GLN, 1GB Kingston HyperZ 800 (2.0V 4.4.4.12),
Gainward 7600GT,PATA disk Maxtor 120GB, TT Swing + 2x120fany a na procaku mam len box ( v tom prime teplota jadier neprevysila 65°C v coretemp).Mam okolo 14000 bodov v 3Dmarku2003 a evereste mam
Memory read: nieco vyse 12000MB/s a write 6200MB/s.Super PI na 1M za 21s a na 512k za 8 sek.Asi tak vsetko....
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
- Tres_Deliquentes
- Nováček
GIGABYTE 965P DS4
Zdravim vsechny, kdo vlastni tuto desku a chtel bych je poprosit, aby zde uvadeli sve pretaktovaci vysledky ( mimo jine i jako radu pro OC zacatecniky, jak nastavit nejdulezitejsi udaje v BIOSU)
E6600 2,4GHz@3,6GHz (1,525V)
RAM Geil 2x1GB 800MHz (+0,4V)
FSB 400
delicka pameti - 2
BIOS F5
ostatni napeti i nastaveni na default
A ted k memu dotazu - Dostal uz se nekdo s frekvenci FSB nad 400MHz tak, aby mu to alespon nabehlo? Ja at delam co delam tak PC ani nenabehne (zapne se vzdy na cca 5s a zase se vypne, to cele stale dokola) a nepomuze nic jineho, nez vyndat baterii z desky a nastavit pod 400MHz.
Omlouvam se, prehledl jsem uz zalozeny thread Prosim o smazani
//edit Wilik - presun z s939 desek
FSB 400
delicka pameti - 2
BIOS F5
A ted k memu dotazu - Dostal uz se nekdo s frekvenci FSB nad 400MHz tak, aby mu to alespon nabehlo? Ja at delam co delam tak PC ani nenabehne (zapne se vzdy na cca 5s a zase se vypne, to cele stale dokola) a nepomuze nic jineho, nez vyndat baterii z desky a nastavit pod 400MHz.
Omlouvam se, prehledl jsem uz zalozeny thread Prosim o smazani
//edit Wilik - presun z s939 desek
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
- Tres_Deliquentes
- Nováček
Zdravim vsechny, kdo vlastni tuto desku a chtel bych je poprosit, aby zde uvadeli sve pretaktovaci vysledky ( mimo jine i jako radu pro OC zacatecniky, jak nastavit nejdulezitejsi udaje v BIOSU)
FSB 400
delicka pameti - 2
BIOS F5
revize C1
FSB 400
delicka pameti - 2
BIOS F5
revize C1
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
- Bartek
- Začátečník
Tak ja mam stejnou revizi desky a bios. A slo to na 435*7 ale nestihali to ramky. Skus pridat 0.1V na FSB. Nebo se ti prehriva Chipset. Nebo proste CPU nebo RAMky uz jedou na PLNE OC. A vic uz proste nejde.Tres_Deliquentes píše:Zdravim vsechny, kdo vlastni tuto desku a chtel bych je poprosit, aby zde uvadeli sve pretaktovaci vysledky ( mimo jine i jako radu pro OC zacatecniky, jak nastavit nejdulezitejsi udaje v BIOSU)
FSB 400
delicka pameti - 2
BIOS F5
revize C1
- Ghost_svk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze zatal moj stav:
E6300 (2,8GHz 1,2V 400FSB)
1GB Kingston HyperX 800 (2V +0,2V)
Revizia dosky C1, BIOS F5.
Zatial idem iba s boxom takze ked kupim nieco lepsie tak skusim vysie taktnut.Moj ciel je 3Ghz co si myslim ze v pohode dam.Prikladam dake testy.
Este jedna otazocka.Ako sa vam prejavuje to piskanie? Je to silne? Je to iba vtedy ked je procesor zatazeny?
E6300 (2,8GHz 1,2V 400FSB)
1GB Kingston HyperX 800 (2V +0,2V)
Revizia dosky C1, BIOS F5.
Zatial idem iba s boxom takze ked kupim nieco lepsie tak skusim vysie taktnut.Moj ciel je 3Ghz co si myslim ze v pohode dam.Prikladam dake testy.
Este jedna otazocka.Ako sa vam prejavuje to piskanie? Je to silne? Je to iba vtedy ked je procesor zatazeny?
- Xenostellar
- Začátečník
-
Do tý doby než jsem si to tady čet jsem si žádnýho pískání nevšim
Je fakt že když jsem otevřel case a trochu se zaposlouchal tak jsem takový ševelení uslyšel. Neni to nějakéj trvalej tón ale takový zvláštní pískání do rytmu, asi jako dělá parní mašina, jen trochu slabší
Dělá to při 400 i při 320MHz. Při 266 jsem to zatim nezkoumal.
Když zavřu case tak to fakt slyšet neni a dělá to jen při zátěži.
Jinak nevim jak Prime přinutit aby zapřáh obě jádra, ale už mi na tom nějakou dobu běží BOINC, takže zátěž zaručena
Co kdybysme se domluvili že teplotu budeme měřit Core Tempem? Měří teplotu v jádrech a ne kdesi na desce, kde je teplota o 15°C nižší.
Mě Core Temp ukazuje tak 50°C při zátěži a ostatní programy typu EasyTune nebo SpeedFan ukazujou CPU 33° a Sys 39°.
Mám chladič Sonic Tower s větrákem a na dotek je trochu vlažnej, až mě překvapilo, že ani moc nehřeje.
Je fakt že když jsem otevřel case a trochu se zaposlouchal tak jsem takový ševelení uslyšel. Neni to nějakéj trvalej tón ale takový zvláštní pískání do rytmu, asi jako dělá parní mašina, jen trochu slabší
Dělá to při 400 i při 320MHz. Při 266 jsem to zatim nezkoumal.
Když zavřu case tak to fakt slyšet neni a dělá to jen při zátěži.
Jinak nevim jak Prime přinutit aby zapřáh obě jádra, ale už mi na tom nějakou dobu běží BOINC, takže zátěž zaručena
Co kdybysme se domluvili že teplotu budeme měřit Core Tempem? Měří teplotu v jádrech a ne kdesi na desce, kde je teplota o 15°C nižší.
Mě Core Temp ukazuje tak 50°C při zátěži a ostatní programy typu EasyTune nebo SpeedFan ukazujou CPU 33° a Sys 39°.
Mám chladič Sonic Tower s větrákem a na dotek je trochu vlažnej, až mě překvapilo, že ani moc nehřeje.
- prf.KuBA
- Středně pokročilý
Vytvoř zástupce Prime95.exe a do cíle přidej parametr "-A1". Poté spusť klasicky Prime95.exe a k tomu poklikáním na úpraveného zástupce spustíš tutéž aplikaci ještě jednou. Následně na obou aktivuješ příslušný test, aby se zařížila obě jádra.Xenostellar píše:Jinak nevim jak Prime přinutit aby zapřáh obě jádra...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Onion
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
mam take tuhle desku.
Zaznamenal jsem vsak par problemu (je mozne ze jsou zpusobene spatnym nastavenim ... tezko rict, protoze pisu sem ):
Mam disk WD2500KS a burst speed v HD tachu se pohybuje okolo 165MB/s (bez OC). Kdyz zvysim FSB na cca 300MHz spadne rychlost disku na 150MB/s. Kdyz FSB snizim a dam misto defaultnich 266MHz jen 250MHz tak uz mam burst speed 177MB/s - popravde receno tohle celkem dost nechapu.
screen z HDTachu: http://www.kulomet.net/DS4/hdtach-WD250 ... FSB250.png
Kazdopadne se mi rychlosti zdaji celkem dost male, vzhledem k tomu, ze v recenzich sli s timhle diskem vysoko nad 200MB/s
Dalsim problemem na ktery jsem narazil je, ze se v EasyTune 5 nedostanu do polozky Smart Fan-je zasedla ... cetl jsem ruzna fora co mi nastrcil google, ale to mi nepomohlo, zajimave je ze v F5 biosu ktery jsem nedavno flashnul ma byt opraveno cosi co se tyka prave Smart Fanu a ve forech se zminovali o polozce Smart Fan enabled/disabled v polozce PC Health v BIOSu, divne je, ze CPU-Z ukazuje verzi F3 biosu u desky, ale datum ukazuje 09/20/06 coz je datum vydani F5, pri POST sekvenci se take ukazuje F5 - zrejme to bude starsi verzi CPU-Z ktera je ze srpna (nejnovejsi 1.36).
V manualu se o speedfanu resp. jeho povoleni/zakazani v BIOSu nijak nezminuji
Diky za pripadne rady, tento tyden by mel dorazit zdroj Seasonic S12-500 takze skusim i OC a pridam sem svoje vysledky (zatim jedu na 350W chieftecu - s nim do OC nejdu )
mam take tuhle desku.
Zaznamenal jsem vsak par problemu (je mozne ze jsou zpusobene spatnym nastavenim ... tezko rict, protoze pisu sem ):
Mam disk WD2500KS a burst speed v HD tachu se pohybuje okolo 165MB/s (bez OC). Kdyz zvysim FSB na cca 300MHz spadne rychlost disku na 150MB/s. Kdyz FSB snizim a dam misto defaultnich 266MHz jen 250MHz tak uz mam burst speed 177MB/s - popravde receno tohle celkem dost nechapu.
Kazdopadne se mi rychlosti zdaji celkem dost male, vzhledem k tomu, ze v recenzich sli s timhle diskem vysoko nad 200MB/s
Dalsim problemem na ktery jsem narazil je, ze se v EasyTune 5 nedostanu do polozky Smart Fan-je zasedla ... cetl jsem ruzna fora co mi nastrcil google, ale to mi nepomohlo, zajimave je ze v F5 biosu ktery jsem nedavno flashnul ma byt opraveno cosi co se tyka prave Smart Fanu a ve forech se zminovali o polozce Smart Fan enabled/disabled v polozce PC Health v BIOSu, divne je, ze CPU-Z ukazuje verzi F3 biosu u desky, ale datum ukazuje 09/20/06 coz je datum vydani F5, pri POST sekvenci se take ukazuje F5 - zrejme to bude starsi verzi CPU-Z ktera je ze srpna (nejnovejsi 1.36).
Diky za pripadne rady, tento tyden by mel dorazit zdroj Seasonic S12-500 takze skusim i OC a pridam sem svoje vysledky (zatim jedu na 350W chieftecu - s nim do OC nejdu )
CPU Core 2 Duo E6300 @ 3.15GHz (7x450MHz)/1.28V (CoreTemp: Load->52°C / Idle->40°C ) :: Cooler Scythe SCINF-1000 Infinity :: MB Gigabyte GA-965P-DS4 (BIOS: F6b) :: RAM 1024MB DDR II PC800 Corsair TWIN2X1024A-6400 @ 5-5-5-15/1.9V :: GPU Asus GF7900GS :: CASE Thermaltake Armor 8000BWS :: HDD WD2500KS (250GB WD) + ST3120026A (120GB seagate) :: PSU Seasonic S12-500
- Ghost_svk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ano ja si teplotu meriem v coretemp.Mal som v zatazi teplotu do 65°C ale mam box.Dalsie chladenie mam 2x120mm fany v TT swing.
Stve ma ale ze core temp s casu na cas mi vypne.Proste spravy nepovolenu operaciu a dost.Chcel by som daky program ktory meria teplotu, presne priblizne ako coretemp, ukazuje ju v tray a mohol by ukazovat aj dosku alebo grafiku.
Neviem teraz ma napada asi len everest, ten sa ale aspon co som skusal neda minimalizovat do tray listu.Neviete o nejakom?
Stve ma ale ze core temp s casu na cas mi vypne.Proste spravy nepovolenu operaciu a dost.Chcel by som daky program ktory meria teplotu, presne priblizne ako coretemp, ukazuje ju v tray a mohol by ukazovat aj dosku alebo grafiku.
Neviem teraz ma napada asi len everest, ten sa ale aspon co som skusal neda minimalizovat do tray listu.Neviete o nejakom?
- TiborM
- Začátečník
-
Tak to sme obidvaja na tom rovnako, tiez mam Smart-Fan zasedly, verziu BIOSu mam F5, kedze mam teraz osadeny Chladič Igloo 5071 PWM ktory pocut pri hocikakej zmene otacok, mam nastavene v BIOSe regulaciu otacok cez IntelQuiet System Technology, ten nastavil konstatne otacky 2100rpm... Ale zase mi zoberie okolo 20MB RAM a to uz pri starte PC...Onion píše:Zdravim,
mam take tuhle desku.
- bhe
- Nováček
-
taky jsem o vikendu dostavel pc na tehle desce, tak se podelim o zkusenosti:
-piskani jsem zatim neslysel, ale taky jsem jeste nepretaktoval, zkusim to dnes
-v EasyTune mam SmartFan taky zasedle, bios F2 i F5
-dost me zarazilo ze kdyz jsem mel zaplou regulaci vetraku CPU v biosu (ne ten Intel QST, ta default hodnota) tak se mi 2x stalo ze vetrak to uplne vyplo a teplota CPU sla nahoru... pokazde se to stalo kdyz se hral hru, po restartu se znova roztocil... jednou teplota byla 60C (v BIOSu), proto jsem regulaci radsi vypl a vetrak bezi na plne otacky.. tak je teplota asi 22C
-jinak celkove zatim spokojenost, ale zatim bez OC
jeste k tomu piskani, tam bych mel podezreni i na zdroj, nenasel nekdo neco na zahranicnich forech? me se nic najit nepovedlo..
-piskani jsem zatim neslysel, ale taky jsem jeste nepretaktoval, zkusim to dnes
-v EasyTune mam SmartFan taky zasedle, bios F2 i F5
-dost me zarazilo ze kdyz jsem mel zaplou regulaci vetraku CPU v biosu (ne ten Intel QST, ta default hodnota) tak se mi 2x stalo ze vetrak to uplne vyplo a teplota CPU sla nahoru... pokazde se to stalo kdyz se hral hru, po restartu se znova roztocil... jednou teplota byla 60C (v BIOSu), proto jsem regulaci radsi vypl a vetrak bezi na plne otacky.. tak je teplota asi 22C
-jinak celkove zatim spokojenost, ale zatim bez OC
jeste k tomu piskani, tam bych mel podezreni i na zdroj, nenasel nekdo neco na zahranicnich forech? me se nic najit nepovedlo..
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Tres_Deliquentes
- Nováček
Ahoj, mohl by mi nekdo vysvetlit, co znamena v BIOSu volba "Memory performance Enhance"?, nebo me alespon navest na nejaky link, kde by byly vysvetleny jednotlive nastaveni pro BIOS. THX