Core 2 Quadro - další AMD drtič..

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ty musis mit proste vzdycky pravdu vid? navic jediny co realne uzira vykon je ten VMware, imho a t ze si jako jeden z mala hrajes na programatora neznamena, ze to ostatni vyuzijou :lol:
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

radekhulan píše:No, k čemu je Core 2 Quadro? Mám spuštěnou na Windows XP Operu, Firefox, Live Messenger, CutFTP Pro klienta (přenáší data), uTorrent, MS Word, UltraEdit Studio, poté VMWare a v něm Linux (Fedora Core 5 64bits, alokace 2 CPU) kde se něco kompiluje, poté VMWare a v něm další Windows XP (IE7 Beta) pro testování webů, dále zde běží Apache 2.0 HTTP server, MySQL 5.0 databázový server, a hromada dalších věcí... prostě taková běžná vývojářská stanice.
Opera, Firefox, MS Word a všechny další aplikace pokud v nich nic neděláš, tak ti žerou nula nula hovno výkonu. Dokonce i VMware pokud se tam zrovna nic neděje, tak v podstatě nic nežere.

Když už nechávám běžet nějakou aplikačku na pozadí, která potřebuje hodně času pro svou samostatnou práci, tak ji prostě snížím prioritu vlákna a tim mě nijak neomezuje. Stejně tak, když počítač zrovna potřebuje hodně výkonu, tak na těch pár sekund se vždycky použije většina výkonu tam na úkor pozaďového procesu. Priorita procesů je dobře zpracována nejen v komerčních UNIXech (kde taky často jsem...tam už ale málokdy jsou Intel/AMD procesory), ale i ve Windows...doporučuji se podívat :wink:.

Souhlasim tak akorát s tou RAMkou. Té neni nikdy dost.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Situace s notebooky - Mel jsem donedavna VELMI zastaraly notebook Ferrari s Turionem, nyni jsem presel na Opet VELMI zastaraly AMD procesor ale v podobe dual-core, a pres to ze notebook brzdi pomaly disk ... tak je to NEBE a DUDY, do notebooku bez dual-core opravdu ne ... imho a ani grafika me nebrzdi jelikoz muj notas ma 7900GTX!
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

swarm píše:Když už nechávám běžet nějakou aplikačku na pozadí, která potřebuje hodně času pro svou samostatnou práci, tak ji prostě snížím prioritu vlákna a tim mě nijak neomezuje.
No, ruční nastavování priorit aplikací je maximální opruz. Je to taková "řešení pro chudé". Pro normální použití zde jsou dualcore a quadcore CPU ;-) Navíc nastavení priority způsobí jen to, že daná operace bude trvat třeba i podstatně déle.

Vyzkoušej si někdy aspoň ten dualcore v praxi, a budeš ihned mluvit jinak..
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

swarm píše:Souhlasim tak akorát s tou RAMkou. Té neni nikdy dost.
To je právě ten problém a to, kvůli čemu je quad-core obtížně použitelné. Pokud už totiž někdo využije výkon takového CPU tím že má spuštěných více náročných úloh (tím nemyslím notepady a apache) najednou, RAM zákonitě chybí. Před rokem byla typická sestava single-core procesor a 1GB RAM, dnes jsou procesory daleko levnější ale paměti o moc ne, takže dnes je to dual-core CPU a taky 1GB RAM, případně teda 2GB, což je ale na nějaký seriózní multitasking pořád málo...

=>OBR: Ale radši se ani neptám kolik tě ten noťas stál. Myslím že to omezení grafikou se týkalo spíš takových strojů typu Core Duo 2GHz + GMA900
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

radekhulan píše:No, ruční nastavování priorit aplikací je maximální opruz. Je to taková "řešení pro chudé".
ach jo, kdo si myslis ze jses? kolik mas miliard na ucte ze porad mluvis o ty chudobe... nebo ze si tim cosi kompenzujes? (mimochodem aspon napis "takove" )

souhlasim s obrem, mel sem moznost dlat na notasu s dual core a skoro vubec mi neprislo ze je to rychlejsi :) . navic, jak pise swarm o tech prioritach, da se to s nima krasne resit.podle me proste NIKDO z NORMALNICH NEHULANOVSKEJCH useru nepotrebuje mit v kompu 4 a vice jadrovej cpu v tuto chvili, kdy drtive procento aplikaci neni pro vice jadrove cpu vubec napsana
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:souhlasim s obrem
OBR ale souhlasí se mnou ;-) Tedy i Flegy je s námi ;-)
tak je to NEBE a DUDY, do notebooku bez dual-core opravdu ne

Jak už jsem psal dříve, když o tom nic nevíš, nekomentuj prosím... Pokud neznáš dualcore z praxe, nemluv o něm.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

radekhulan píše:
swarm píše:Když už nechávám běžet nějakou aplikačku na pozadí, která potřebuje hodně času pro svou samostatnou práci, tak ji prostě snížím prioritu vlákna a tim mě nijak neomezuje.
No, ruční nastavování priorit aplikací je maximální opruz. Je to taková "řešení pro chudé". Pro normální použití zde jsou dualcore a quadcore CPU ;-) Navíc nastavení priority způsobí jen to, že daná operace bude trvat třeba i podstatně déle.

Vyzkoušej si někdy aspoň ten dualcore v praxi, a budeš ihned mluvit jinak..
Jenže je taky fakt, že na quad a seriozní práci s nimi pod 8GB RAM nemá cenu jít, jinak tě budou brzdit odkládací zařízení. Mimochodem, pokud toho děláš, co říkáš, tak mě udivuje, že nemáš 4 a více GB RAM, to by ti pomohlo víc, než takhle nataktovaný CPU, to bys měl s tvými zkušenostmi s víceprocesorovými stanicemi vědět.
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

myslim ze obr to myslel uplne opacne ...viz to ze ma v notasu 79GTX lamo :)
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

radekhulan píše:No, ruční nastavování priorit aplikací je maximální opruz...
No, tak to samozřejmě, ale tak zrovna ty jsi taky vývojář (?), tak ti mohlo dojít, že ne každej se s tim sere přes "správce úloh".

Ohledně zkoušení dualcore v praxi....zkoušim, zkoušim na stanici už víc jak rok a nic...nevim, kde dělám chybu. Možná prostě musim víc času myslet a míň času kompilovat než ty a v tom to je. Každý to bereme ze svého pohledu. Je mi jasné, že nemůžeš mít tolik zkušeností ohledně x procesorových výpočetních stanic (nejlépe ještě zapojených v polích) jako já.

Každej prostě máme svou pravdu a víc už bych to neřešil a ani na to nemám čas. Tvůj finální stírací post, kde mě totálně zostudíš a zesměšníš v očích těchto existencí (třeba ten o teenagerech), si mile rád potom přečtu, třeba pak i třeba sepíšu nějakou podobně vypečenou odpověď až se zase budu nudit. Já proti tobě nic nemám (popravdě na druhém monitoru teď právě čtu tvůj blog) a tvůj pohled na svět se mi libí, asi holt ale nejsem zas tak militantní na webových forech jako ty, tak to už nebudu hrotit.

Pěkný zbytek dne :roll:.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Nemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nemonic »

Me se zda ze topic kde ucinkuje RH se po par postech zvrhne v OT.. jeho "inteligentni" pripominky me uz lezou na nervy kam se podivam, uz to neni k smichu ale k placi, nezda se vam? Viz par poslednich postu, RH ma asi plnou pr**l prachu co, ne kazdy kupuje za 40 litru kazdych 6 mesicu novou desku, ramky, CPU, popr. i graf. kartu .. nemluve o zdrojich a dalsich komponentach.
Ja mam ted A64 @4000+ a myslim ze me hodne dlouhou dobu postaci, vykonove me uplne postacuje, na prevody filmu, kompilace, obcasne hry je to super CPU, vykon me nikdy neschazel a schazet ani nebude. Dual core a quad core se uchyti leda az bude vice aplikaci ktere to uziji a ne v takove omezene mire. Do ted to bylo akorat arogantne ala RH " Ja mam dual core, ja jsem lepsi a ty ses lama a nemas sem co psat kdyz ho nemas" .. uvidi se co budou delat programatori do budoucna a jak se vyporadaji s dual core, preci jen HT melo taky nulovy uspech i kdyz to fungovalo jinak.. ale preci jen par veci spolecnych maji. O hry se nezajimam vubec, ale pokud vim tak jedina hra na DC je Quake 4 oficialne podporovana (docela mozny ze se mylim) a DC jsou jak dlouho ? rok myslim urcite..
C2Q6600(G0)@ 3,3GHz & 1,36V | CoolerMaster Gemin II | MSI P35 Neo2-FIR | A-Data 2GB EE 800MHz+@880MHz (4-4-4-12) |Sapphire x1950GT @ 600/700 | SB Live! 5.1 Digital | 250+320+500GB | Samsung SM 2232BW | Chieftec LBX-01B-B-B
NB: Barbone Tomahawk SE High- Compal FL90 v.2
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nemonic a nekteri ostatni: :worship: :worship: :worship: konecne lidi s normalnim nahledem na problem
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nemonic píše:..
Jediný OT post je tvůj. Psal jsem o tom, proč je quadcore důležitý, což v sekci o quadcore má smysl. OBR, majitel dualcore, to chápe také. Rozhodně zde ale nemá smysl prezentovat tvoje osobní antipatie...

Ber to tak, že mám poněkud více zkušeností než většina lidí, a buď rád, že ti je zdarma předávám ;)
Naposledy upravil(a) radekhulan dne úte 12. zář 2006, 20:35, celkem upraveno 1 x.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:Ber to tak, že mám poněkud více zkušeností než většina lidí, a buď rád, že ti je zdarma předávám ;)
Jsme ti moc vděční za tvou ochotu, ale bez tvých zkušeností se obejdeme.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Nemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nemonic »

RH:
"Ber to tak, že mám poněkud více zkušeností než většina lidí, a buď rád, že ti je zdarma předávám"

na to je jen jedna odpoved: :lol: :lol:
Ja tve posty IGNORUJU a nectu, je to zbytecne, pouze pokud je nekdo dale cituje. Ty jsi proste fanatik, dokud bylo PD tak proste AMD RulezZ a Intel SuX.. a najednou prijde C2D a AMD najednou SuX. Chovas se jako male dite ktere nevi co chce a neumi si vybrat, coz je na tvuj vek imho dost spatny. narazis na ostatni svymi trapnymi poznamkami a urazkami, arogantnim chovanim a schopnosti presvedcovat lidi o hloupostech. To jsou vlastnosti ktere kazdy nesnasi ( i zde na foru ) a tobe to evidentne nevadi a ignorujes zase TY vsechny ostatni. zkus nekdy projet topic kolik lidi s tebou souhlasi.. jeden ? dva ? to uz jsou extremni rekordy bohuzel :roll: ,vetsinou jsou opacneho nazoru
Zamysli se obcas nad realitou jak to opravdu je a taky tim co pises .. myslim ze bys pak nemel tolik odpurcu ..
Tod konec meho OT.
C2Q6600(G0)@ 3,3GHz & 1,36V | CoolerMaster Gemin II | MSI P35 Neo2-FIR | A-Data 2GB EE 800MHz+@880MHz (4-4-4-12) |Sapphire x1950GT @ 600/700 | SB Live! 5.1 Digital | 250+320+500GB | Samsung SM 2232BW | Chieftec LBX-01B-B-B
NB: Barbone Tomahawk SE High- Compal FL90 v.2
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Pánové, je tu někdo, kdo si vzpomene na Pentium I, II, III, .... ? Všechny tyto modely (a to se netýká jen CPU), byly kure*sky drahý. A většina lidí hulákala, že to není pro ně, že si bohatě vystačí s dosavadním modelem. Jo, houby. Ostatní aplikace a práce je donutila přejít na vyšší sortu.
V polovině 90-tých let se začínalo s tv tunery. No, na P II to bylo opravdu "perfektos". Taková práce s nagrabovaným materialem vám trvala 24 hodin. A těch vypadnutých snímků. "Radost" pracovat. Vůbec nepřeháním.
Co se týče hráčů: zkuste si zahrát FarCry na PC s P II, nebo lépe na P I. Nepůjde to? No, víte, tomu se říká vývoj. A tomu neutečete.
Takže ten, kdo říká, že tento CPU nevyužije, má "dnes" pravdu. Ale bude ji mít "zítra"?
... nechápu ten virval, kteří tu někteří jedinci spáchali.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

radekhulan píše:
Nemonic píše:..
Jediný OT post je tvůj. Psal jsem o tom, proč je quadcore důležitý, což v sekci o quadcore má smysl. OBR, majitel dualcore, to chápe také. Rozhodně zde ale nemá smysl prezentovat tvoje osobní antipatie...

Ber to tak, že mám poněkud více zkušeností než většina lidí, a buď rád, že ti je zdarma předávám ;)
a kdo posuzuje to kdo ma vic zkusenosti? opet ty vid :x

ty jednou uz pochop ze o ty tvoje "zkusenosti" nikdo nestoji. opet je tu hroznej flame a thread od zacatku uplne o hovne stejne jako vetsina jinejch tvejch thredu, protoze ty proste neuznas nazor nekoho jineho, opet se divim ze te tu furt toleruji
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Patton píše:Pánové, je tu někdo, kdo si vzpomene na Pentium I, II, III, .... ? Všechny tyto modely (a to se netýká jen CPU), byly kure*sky drahý.
Dobře vzpomínám :-) A vtip je v tom, že Core 2 Quadro, 4 jádra, prodávaná za $999 je prostě dobrej deal. Každý počítač je de-facto pomalý, s lepším počítačem prostě člověk může dělat (a dělá) více věcí... Quadro samozřejmě začne mít smysl až s Windows Vista a 64bits, plus přímá adresace více než 3GB RAM. Myslím, že pro řadu lidí to bude obrovská počítačová revoluce, od singlecore AMD FX-57 prodávaného za cenu >$1000 nás zase tolik času nedělí, a výkon Intel Core 2 Quadro je 5-6x vyšší.

Když si vzpomenu na P-III a maximálně spuštěné 2-3 aplikace, musím se smát :) Ale moji rodiče přitom používají P-III/800 dodnes, nějaký Dell, na Word a Excel 2000 jim bohatě stačí..
Naposledy upravil(a) radekhulan dne úte 12. zář 2006, 20:57, celkem upraveno 1 x.
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

radekhulan píše:
Patton píše:Pánové, je tu někdo, kdo si vzpomene na Pentium I, II, III, .... ? Všechny tyto modely (a to se netýká jen CPU), byly kure*sky drahý.
Dobře vzpomínám :-) A vtip je v tom, že Core 2 Quadro, 4 jádra, prodávaná za $999 je prostě dobrej deal. Každý počítač je de-facto pomalý. Quadro samozřejmě začne mít smysl až s Windows Vista a 64bits, plus přímá adresace více než 3GB RAM. Myslím, že pro řadu lidí to bude obrovská počítačová revoluce, od singlecore AMD FX-57 prodávaného za cenu >$1000 nás zase tolik času nedělí, a výkon Intel Core 2 Quadro je 5-6x vyšší.
:-D :-D :-D jednou řekleš výkon vyšší 3,5* a ted 5-6* :-D :-D :-D
ale jinak s tím vývojem to jde dost dopředu....Pro profesionální uživatele určitě quadro bude mít smysl....ale za "chvíli" i quadro bude slabý.....a bude zase něco novějšího.....nejde vždy mít všechno nejnovejší.....taky to stojí peníze :wink:
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Te prdy to zase bude mazacka postu a karty budou litat!

Ja bych to nehrotil, dual-core je dnes VELMI ale VELMI vyuzitelny procesor (tuhle vymozenost mam i v notebooku a uz bych nemenil), vyuziti je vsude, v praci i ve hrach, kdo tvrdi opak se velice myli. Dual core je proste vykonove mnohokrat lespi nez cokoliv s jednim jadrem ... proste odezva systemu i ve Win je mnohokrat lepsi.

4-core bude bomba z pohledu prace s videem , s nim se opravdu uz priblizi doba skutecne real-time enkodovani do mpeg2 nebo xvid ...a to je co zajima me. Pro ostatni odvetvi je to draha sranda ... ale vyuziti najde, brzo podobne reseni uvede i AMD a jednou to bude standard, tak to nezatracujte...

pred nekolika mesici milion lidi tvrdilo ze nepotrebuji Dual-core, dnes ho vsichni ti maji a nedaji na to dopustit, budme soudni ... a neplacejme slamu, jednou budete mit vsichni 4-jadro ... a ta doba nastane brzo.

PS-Flegy - mam v notasu fakt 7900GTX, to nebyla ironie ...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“