Radeon X1800GTO / GTO2 - #2

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
hermiod
Nováček
Nováček

Příspěvek od hermiod »

godlike píše:Soudim podle tveho slohu,ze by ses do toho radeji nemel poustet.A uz vubec ne si hrat s voltazi.
zas tak spatne na tom nejsem! taktnou pro me mou grafarnu neni problem ale nevim jak to udelat aby se mi takla jen v 3D atd. Ati tool umi jen zvysit frekvenci jadra a pameti, ati tray tools umi zvysit napeti jadra i pameti a frekvenci jadra a pameti.... ale jak to udelat aby to jelo jen ve 3d ... netusim
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Nemuže mi někdo napsat teploty v ATITOOLu standart a při přetaktování.
Všechny 3 ukazatele.
Na kolik se maximálně dostanou při přetaktovaní.
Děkuji za odpovědi
Gabriel85
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gabriel85 »

Mam X1800Gto2 preflashovanou na X1800XT-PE
Teploty zo Zalmanom Vf-900
Povodne idle 43 - burn 45
Pretaktovane idle 46 - burn 49

3DMark05 - 9548b co je velmi slusne
ASUS P5N-E SLI, C2D E4300, 2x1024 A-Data 667Mhz. HDD Baracuda 250GB 16MB SataII, Nvidia 8800GT
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Gabriel85 píše:Mam X1800Gto2 preflashovanou na X1800XT-PE
Teploty zo Zalmanom Vf-900
Povodne idle 43 - burn 45
Pretaktovane idle 46 - burn 49

Noooo PE to jiste neni pac je to jen na 512MB karty.Teploty taky nejsou moc verohodny.43 idle a 45 burn? ehm ehm.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

godlike píše:Noooo PE to jiste neni pac je to jen na 512MB karty.Teploty taky nejsou moc verohodny.43 idle a 45 burn? ehm ehm.
Pokud by to byla teplota okoli tak by to celkem aj odpovidalo :-D
0118 999 881 999 119 7253
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

re:
Noooo PE to jiste neni pac je to jen na 512MB karty.Teploty taky nejsou moc verohodny.43 idle a 45 burn? ehm ehm.

ale gto2 je 512mb :wink:
Naposledy upravil(a) Mossad dne ned 18. bře 2007, 23:27, celkem upraveno 1 x.

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Mě zajímá hlavně tahle teplota
Temperature of voltage regulator - 53
GPU - 45
Temperature of temp chip - 37
To jsou hodnoty v klidu ve windows (internet,hudba,filmy).
Problém je ten že po výměně originál chladiče za ZALMANA VF900 už nejde karta moc přetaktovat.puvodní tam dát nejde na test protože na pamětech jsou nalepeny pasivy.
Z originál chladíčem jsem se dostal zkoro až na 700Mhz GPU stabilně ale ted nedám ani 630.Revize 14 asi ta starší.
Jinak ted mi to jede 1,175v 600 Mhz nad 1,2v to resetuje recover.
za jakékoiv názory budu rád.
PS:bios xt na mou HIS x1800xl někdo nemá
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

hmm divný, mě jde bez zvyšování voltů na 600 jádro, na 1,45V pak na 750 ale pak topí jak prase
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mossad píše: ale gto2 je 512mb :wink:
jop..pravda..9500b jsem mel s obyc 1800GTO na 700/700..hura jsem lepsiii
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

to:Gr8 Vivec

Mě jde jádro na 570Mhz na default 1,075 V.
Přemýšlím jestli se nemuže na kartě něco přehřívat co dřív chladíl origoš chladič chladil.
To tu nikdo nemá tuto kartu nebo aspon podobnou ale hlavně XL.
Jinak jsem ted našel testy 3D mark 05 kde jsem měl jádro na 650 a jelo to + jsem uřčitě na tom nastavení i hrál.
Tuner
Začátečník
Začátečník

ATi 1800GTO2 Pretaktovanie

Příspěvek od Tuner »

Moju ati gto2 mam na taktoch 625/650 teploty sa zvysili len nepatrne, mozno preto lebo mam velmi dobru chladenu skrinu a z predu do grafiky fuka velka turbina studeny vzduch.Chem dalej taktovat na takty 650/750, podla mna to default chladic musi ochladit, lebo cela grafickaa j s chladicom je v podstane ati 1800xt 512 MB ktora ide s tym istym chladicom na taktoch 625/700 alebo 750 to neviem presne.Co vy na to?
Je to inac super graficka, zatial vsetky hry mi idu na max detailoch a rozlisenie 1024 to mi staci, viacej ani neskusam, ani na starich hrach ktore by isli urcite aj na 1600 rozliseni.Napriklad rainbov six las vegas mi ide na 1024 a detaily na plno.Myslym ze do prichodu dX10 kariet a dX10 hier si zahram este vela hier na High detailoch a je zbytocne kupovať všeljake 1950 xt a 7950 bla bla :wink:
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Zdravim, chci se zeptat, jakou max teplotu si muzu dovolit na regulatorech napeti ?
dik :roll:
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

podle toho jaká je to karta
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Mam saphire x1800gto a na druhí strane kraty než je chladič sou u prostřed takový malí 2 přepínače přikrytý fólií na co sou?
filda.sv
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od filda.sv »

Zdravím...potřebuji trochu poradit. Od léta mám X1800 GTO IceQ3T od HISu (bez úprav, bez taktování, ani pipe jsem neodemykal). V čem je problém? Nedávno začal (nehlučný :) ) větráček poněkud chrastit (nehučí, prostě chrastí). Myslel jsem, že už je chladič celkově zaprášen a lopatky větráku třeba narážejí o malé chuchvalce prachu. Jenže ani po co největším pročištění (vyfukování, vysávání, i čištění jednotlivých lopatek...a že toho nebylo málo, i když odšroubovat celý chladič jsem si netroufl) se nic nezměnil větráček chrastí vesele dál...mohlo by to být třeba v ložisku? Z reklamace mám trochu obavy...přecijenom může prodejce třeba říct, že ten hluk je v normě nebo že to není nic nenormálního (je fakt, že kdybych měl počítač pod stolem, tak si toho možná ani nevšimnu, jenže ho mám na stole kousek od monitoru.). Moc se mi nechce být měsíc bez počítače, aby mi tu grafárnu pak vrátili se slovy, že to není důvod k reklamaci.

Neměl někdo podobný problém? Tak nějak nevím, jak to řešit...a zvykat se mi taky nechce :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ano, je to ložiskem chladiče.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

takze co se norem tyka, dle zde: http://www.hisdigital.com/html/iceq3.html
"=<21dB" bych hadal, ze pokud se ti vysypalo lozisko tak to na reklamaci je, samozrejmne je otazkou co na to twuj prodejce... Nejprve bych tam asi zavolal, rozhodne bych si opsal sn at wis jestli ti pak prijde jen karta s new chladicem nebo new cela karta? :], netusim jestli by nestacilo prostriknout to lozisko? A bez pc byt nemusis mesic, muzes si koupit libovolne cokoliv za 700 penez ;P imho pokud by menili celou kartu nabidnou ti asi jinou, takze dle mne zmeni jen chladic... ale reklamace u vyrobce primo bude na dele nez 30dni...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
filda.sv
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od filda.sv »

Ok, díky za odpovědi...kdyby to bylo tím ložiskem, tak bych se v tom radši moc nehrabal, nejsem v těhle věcech zrovna zběhlej :)...s tou levnou kartou mě to taky napadlo, no uvidím :) .

Kdyby ještě někdo měl nějaké nápady/návrhy pište klidně dál...thx.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Napad..co treba je presvedcit ze ten hluk nemuzes vydrzet a rad bys 1950PRO? :)
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ono to jinak dopadnout nemuze, prodejce ma 30dni , bud ten chladic z iny karty sunda technik a hisu poslou rozbitej chladic na 1950ce, btw pokud si ji kupoval za nakejch tenkrat 5-7?k tak bych radsi chtel prachy a sel bych si koupit x19x0xt 256mb Iceq nebo pokud by si firma rekla max 1k5 doplatek tak bych to zkous :twisted:

Gygabite - ©Hlupak
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“